Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב ברשותי סוזוקי בלנו 2002.יש תופעה מוזרה. בהנעת בוקר ללא קשר אם זה קיץ

או חורף. יש ימים שהשסתומים מרעישים ומשום מה גם הנסיעה למשל על כביש משובש ממש מורגשת. כאילו הבולמים לא עובדים כשורה. ומתי שההנעה נקייה ללא רעשים על אותו הכביש כאילו בולמים חדשים. ונסיעה שקטה. מישהו מכיר תופעה כזו. תודה מראש 

עריכה אחרונה על ידי Nisimdb
טעות כתיב
פורסם

אהלן,

האם תוכל לפרט יותר במה כוונתך ב"נסיעה לא נעימה?"

האם הכוונה לקרטועים מן המנוע בסרק?

בכל מקרה יש לי שתי רעיונות.

1.שסתום IDLE (מצרף סרטון)

2. כיוון שסתומים לא יודע אם יש לך hydraulic lifter, אבל במידה ולא יש מצב שצריך לבצע כיוון שסתומים.

מקווה שקלעתי נכון לתקלה,

בשורות טובות.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם (נערך)

הרעשים מורגשים בימים קרים, או מוקדם בבוקר.

עקב מזג האוויר הקריר -  השמן עדיין קצת צמיגי ויש רעש מהשסתומים.

בהמשך השמן מתחמם, נהיה יותר דליל ומשמן טוב את השסתומים והרעשים יורדים.

כנ"ל הגומיות במערכת הקפיצים כאשר קר קצת מתקשים, ובהמשך כאשר הם מתחממים הם מתרחבים קצת ובולמים את הרעשים.

אפשר גם - כי הגומיות עקב בלאי שימוש איבדו אלסטיות..

בד"כ הרעשים הללו מופיעים בתחילת נסיעה, ברכבים עם מערכת מתלים רב חיבורית.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, Kooper כתב:

אהלן,

האם תוכל לפרט יותר במה כוונתך ב"נסיעה לא נעימה?"

האם הכוונה לקרטועים מן המנוע בסרק?

בכל מקרה יש לי שתי רעיונות.

1.שסתום IDLE (מצרף סרטון)

2. כיוון שסתומים לא יודע אם יש לך hydraulic lifter, אבל במידה ולא יש מצב שצריך לבצע כיוון שסתומים.

מקווה שקלעתי נכון לתקלה,

בשורות טובות.

"וואלה קלעת בומבה"

מה הקשר בין מייצב סיבובי סרק לבין נסיעה לא נעימה בכביש משובש?

אין לך הצעה טובה יותר כמו בדיקת פיח באגזוז או משהו בסגנון?

פותח האשכול, אין קשר ישיר בין רעשי השסתומים בהתנעה לבין נוחות הנסיעה, אך יש גורם צד שלישי שמשפיע על שניהם כפי שליין מן ענה לך, יתכן והטמפ' החיצונית משפיע גם על צמיגות השמן וגם על גמישות המתלים,תותבים, צמיגים וכו.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • מצחיק 1
פורסם

מכוון שהוא מציין שלטמפ' החיצונית אין קשר ולמרות שאין שום קשר ישיר לרעש מנוע ונוחות הנסיעה, הייתי מתחיל באבחון הרעש, להבין מה זה בדיוק.

פות"ש חושב שזה שסתומים,  אבל זה לא וודאי.

אם תצליח להשמיע לנו הקלטה של הרעש בסרטון וידאו שתעלה לכאן או ליוטיוב, אולי נזהה את המקור או שיהיה לנו כוון מסויים להמשך בדיקות. 

מסקרן אותי, האם הרכב נבדק במוסך וניתנה איזושהי אבחנה לעניין?

פורסם
לפני שעתיים, ba323f כתב:

אין לך הצעה טובה יותר כמו בדיקת פיח באגזוז או משהו בסגנון?

נכון,

עלבונות שיח רדוד זה מה שיביא אותנו רחוק בחיים.

הוא סיפר על בעיות בהנעה וזה מה שקפץ לי לראש.

גם אם אתה לא מסכים עם מה שאני אומר

או הדרך שאני אומר אותה אני בטוח שניתן להגיד את זה בצורה מכובדת ומכבדת שלא מזלזלת בי ובך.

• רעיון טוב! 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם (נערך)

קראתי שוב את ההודעה הראשונה של פותח האשכול למרות השעה המאוחרת אינני נתקלתי בבעיית התנעה, אלא רעשי שסתומים ונסיעה לא נעימה ברכב לטענת פותח האשכול, ומה הקשר בניהם כרגע לא ברור, יהיה נחמד לדעת איך הגעת למייצב סיבובי סרק בקשר לבעיה הזו( במילים פשוטות איך זה פותר לו את בעיית הרעש ובעיית הנסיעה ברכב).

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

תודה לכולם. אבהיר את עצמי טוב יותר. בעיות הנעה אין. קרטועים במנוע אין עובד חלק. הכוונה בנסיעה לא נוחה היא שאתה מרגיש כל דבר בכביש. אפילו סדקים בכביש. מצד שני בחמישים אחוז מהנסיעות הנסיעה חלקה ביותר והכביש לא מורגש.כמו כן יש לציין שהוחלפו כל תושבות מנוע וגיר. לא מקורי ועדיין יש רעידות אומנם פחות כשאני בעצירה והילוך תודה אחלה פורום. נ. ב הייתי במוסך מרכזי סוזוקי. לא רצו להחליף תושבת מקורית אמרו שלא בטוח שזה יפתור את בעיית הרעידות. 

.

פורסם

רעש השסתומים (בעיקר בהנעות קרות) מוכר גם לי מניסיון רב עם בלנו 98'. אני לא בטוח אם זו בעיה אבל הרכב נסע המון שנים עם הדבר הזה (ולדעתי יכול להיות שנוסע עד היום)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שאלה שאולי קשורה לענין:

יש לי בלנו 2002 ובימים האחרונים התחיל איזה רעש של זמזום מהמנוע בעיקר בנסיעה איטית או בסרק, וזה מתחיל להזכיר לי רעש של בלנו קצת יותר ישנה של חבר :) השאלה היא אם יש לכם מושג מאיפה הרעש? (מקווה שהייתי מובן...)

• תוכן חדש...