Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם ;)

אשמח לייעוץ והכוונה לקנייה רכב משומש.

לפי הסתכלות לא קצרה בשרשורים בפורום הבנתי שכדאי לתת כמה שיותר פרטים כדי שתוכלו לעזור לי בצורה מדוייקת עד כמה שאפשר.

קצת על עצמי:

בן 29, 1.83, מימדי גוף לא קטנים ;).

כרגע נוסע במאזדה 3 סדאן 2010, 1.6, 105 כ״ס.

נסועה יומית בינעירונית לעבודה וחזור, קו נתניה-חיפה (על כביש החוף) - 120 ק״מ הלוך חזור.

פעם בחודש נסיעה מהשרון לצפון - 320 ק״מ הלוך חזור.

נסועה שנתית - כ28-30 אלף ק״מ.

תקציב:

בין 40-50 אלף ש״ח.

מה אני מחפש:

רכב סופר מיני, האצ׳בק.

רכב שיהיה אצלי כ 3 שנים בערך.

אני לא בחור הרפתקאן ולא חיית עקיפות, 

בנאדם שמרני שיודע לשמור על הרכב שלו.

מה חשוב לי בסדר יורד:

1. אמינות
  2. חסכונית
  3. נוחות
  4. כל השאר

מקווה שנתתי כמה שיותר פרטים, תשאלו אם חסר מידע.

אשמח בעזרתכם להיסגר על 2-3 רכבים ולעבור לשלב הבא.

תודה מראש !

עריכה אחרונה על ידי In.Sh
פורסם

ידני או אוטומט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה מוכן לעבור לרכב עם קצת פחות כח מאשר מאזדה הנוכחית שלך.
ניתן בעזרת סבלנות למצוא הונדה ג'אז 2015., רצוי ברמת אבזור קומפורט.
רכב אמין, חסכוני ומרווח בשביל סופר מיני. כל עוד נוסעים רגוע בשפלה, הרכב הזה מספק.
אין הרבה למכירה, צריך לחפש גם בלוחות וגם באוטוסנטר/ סניפים של "מאיר".
עכשיו יש אחת עם נתונים טובים ברמת אבזור טרנד ( אין לי קשר למודעה )
https://www.yad2.co.il/s/c/viuc4fji

אופציות אחרות - רכב דיזל כלשהו לטובת צריכת סולר טובה ( לא חייב להיות גם סופר מיני ).
למשל, רנו קליאו DCI ( הרוב סטיישן ). ניתן לפנות לקרסו טרייד אין. רנו תהיה משנתון יותר גבוה ( 2017 ).
טויוטה יאריס 2014-15 צריך לראות האם מושב הנהג נוח לך ( לי הוא מאוד לא נוח ).
סוזוקי סוויפט גם יכולה להתאים.
לדוגמה ( מאוטודיל )
https://www.yad2.co.il/s/c/d3ke3v1f

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם אתה מחפש רכב אמין שיקח אותך מא ל-ב בלי דרמה אתה יכול לנסות למצוא יונדאי i30, ככוח הנראה שנת 2014 פלוס מינוס.

הרכב מראה אמינות מופלגת והוא לא מקום רע לחיות בו. ליחידות מסוימות שלא נכנסו לחברות הליסינג יש גם כמה פינוקים בדמות קרוז קונטרול וגג שמש פנורמי.

מדובר ברכב נוח ויחסית מרווח אבל היתרון הגדול שלו הוא גיר פלנטרי פשוט 6 הילוכים עם שליטה מההגה שמראה יכולות לנסוע מאות אלפי קילומטרים ומנוע אטמוספרי 1.6 ליטר עם 135 כ״ס שירגיש לך חזק בהרבה מהמאזדה שלך. מבחינת צריכת דלק פה הקטצ׳, היא ככול הנראה תאכל כמות דומה למאזדה שלא כך שפה לא תרשום שורת רווח מההחלפה בניגוד לרכבי טורבו עם מנועים חדישים יותר או כלים עם גיר רובוטי אך מה שתוציא על מעט יותר דלק תוכל לחסוך באי-ביקורים במוסך.

פורסם

ל 30 אלף קילומטרים כדאי לקנות רכב יותר חסכוני מאשר I30.
וחוץ מזה, הבחור ביקש סופר מיני .
ככה שגם I20 יעשה את העבודה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

באזור 55 אלף אפש גם לבדוק אל הבלנו, אמינה וחסכונית, מרווחת. היא תהיה חדשה מהגאז.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היו לי במקביל יונדאי i30 שאני נהגתי עליה ויונדאי i20 שהיתה שייכת לאשתי.

בנסיעות עם אופי בין עירוני יצא מצב מצחיק שבו היונדאי של אשתי צרכה יותר דלק מהi30 שלי בגלל הגיר 4 הילוכים שלה שהעמיד אותה במהירויות שיוט בסל״ד גבוה מאוד.

נסיעה אחת ספציפית לצפון כשנסענו ב2 רכבים שכללה שיוט ב130 בכביש 6 לכל אורכו הלוך חזור ונסיעה בכבישי הצפון ועוטף הכינרת בשיירה אחד אחרי השני. בסופה הi30 שתתה 8 ליטר פחות מהi20, כשהדגם שלי היה סטיישן כבדה יותר ועם בגאז מפוצץ.

לעיתים המנוע הגדול וחזק יותר בשילוב עם גיר מתאים יתן צריכת דלק עודפת כאשר תלוי בסוג הנסיעה.

• רעיון טוב! 2
פורסם

כיוון שמדובר ברכב שייסע בעיקר מחוץ לעיר, הייתי מחפש רכב חזק יחסית שיהיה נעים לשייט בו ושתהיה לו זמינות כוח טובה.

בנסיעות בינעירוניות אני לא רואה סיבה לפסול רכב עם גיר רובוטי כפול מצמדים, לכן הייתי מחפש איביזה\פאביה\פולו שמורה.

בתקציב הזה אפשר למצוא אחת די צעירה (בת 3-4) במצב טוב, אבל צריך סבלנות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 10.10.2020 בשעה 07:41, yulianx כתב:

באזור 55 אלף אפש גם לבדוק אל הבלנו, אמינה וחסכונית, מרווחת. היא תהיה חדשה מהגאז.

קודם כל תודה לכל מי שהגיב!

אני באמת נוטה לכיוון הבלאנו עם חריגה טיפה בתקציב.

על מה אני צריך לשים דגש  ברכב הזה לפני שאני מגיע בכלל לשלב הבדיקה?

ועד כמה, אם בכלל, זה שהיא רק 90 כ״ס באמת משפיע על החוזק שלה?

פורסם

בלאנו לדעתי זאת אופציה לא מומלצת לנסיעות בין-עירוניות בגלל כמה סעיפים:
בידוד רעשים בינוני לכן צפה לרעשי רוח וכביש מוחשיים ב100 קמ"ש

הגה קל שמכוון בעיקר לנסיעה בתוך העיר.
משקל קל וכיול מתלים מתנדנד.

הבלאנו הוא רכב טוב למי שנגיד מפזר את הילדים בתוך העיר יש לו מרווח אחורי טוב הגה קל לתמרונים וגיר רציף שעובד טוב במהירויות נמוכות אבל בנסיעה בין-עירונית ההיתרונות הללו הופכים לחסרונות.

30,000 ק"מ בשנה זה לא מעט ורכב דיזל יכול לחסוך לך 2000-3000 שקל בשנה על הוצאות תדלוק שזאת הוצאה לא מבוטלת של סביבות ה200 שקל כול חודש לכן אני גם ממליץ על דיזל.

רנו פלואנס\מגאן או קיה סיד\פורטה יהיו אחלה אופציה

פורסם

מנוע ה 1.2 עם 90 כ״ס מספק ביצועים סבירים, לדעתי מספק לחלוטין.

פורסם
לפני 16 דקות, Gavrik כתב:

30,000 ק"מ בשנה זה לא מעט ורכב דיזל יכול לחסוך לך 2000-3000 שקל בשנה על הוצאות תדלוק שזאת הוצאה לא מבוטלת של סביבות ה200 שקל כול חודש לכן אני גם ממליץ על דיזל.

זה לא רק צריכת הדלק העדיפה, אלא גם הביצועים העדיפים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אחד היתרונות של הבלנו זאת צריכת דלק טובה, וכול המבחנים אכן מציינים זאת, 1/18-20 בבין עירוני זה הגיוני לחלוטין.

היתרון מול דיזל זה שהבלנו תהיה חדשה יותר ועם ק״מ נמוך יותר, בנוסף גיר רציף לעומת רובוטי.

נסיעה בכביש החוף לא תהווה אתגר למנוע.

• ספונסר פורום
פורסם

הנסועה הגבוהה יחסית שלך אכן מתחילה להצדיק רכב דיזל.

הבעיה - קשה למצא בתקציב שלך דיזל שלא עבר כבר 200,000 ק"מ ומעלה, ומכאן שיש מצב להוצאות תחזוקה גדולות בעתיד הקרוב - בולמים/מתלים, משאבת מים/הגה וכיוב' חלקים שפשוט מתבלים.

הייתי מציע להסתכל על המכוניות היעילות של היום - ולמרות שהצבת אמינות בראש סדר העדיפויות, זה לא סותר את משפחת VAG - 

האצ'בק מעניין וחביב, ולא יקר לתחזוקה, הוא סקודה רפיד ספייסבאק - כמו זו : https://www.yad2.co.il/s/c/5y6fb2t4 , בדגש על בעלות פרטית (רצוי יד1) עם ק"מ נמוך, הסטוריית טיפולים נגישה ובדיקה טובה.

המנוע במודעה הוא הגירסה החלשה יותר של TSI 1.2, אבל גם פה הגמישות של המנוע יחד עם גיר 7 הילוכים יתנו לך חוויית נהיגה נעימה וחסכונית ברמות.

גם הגודל נכון, אני נגד קנייה של רכב קטן יותר ממה שהיה לך - משיקולי בטיחות בהתחשב באופי הנסועה.

ואם אתה מחפש משהו יותר "סולידי" ופחות הרפתקני מאשר DSG7 של VAG, אני מאד ממליץ על ה-I30 או קיה סיד (שניהם האצ'בק, אל תיקח סטיישן אם לא חייב) - החל משנת 2014, אותם קריטריונים כדלהלן. כמו זו עדיף (פרימיום) https://www.yad2.co.il/s/c/rpi03f75 , או הסטיישן הזו של סיד https://www.yad2.co.il/s/c/nlloocll . לבדוק תמיד הסטוריית ביטוח!! 

בהצלחה!

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...