Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, hwgeek כתב:

לא רואה את זה במצב שלי עם הנתונים כיום ממש דחוף.

סבבה, רק אמרת שהכי חשוב לך לא להדביק אחרים, ולזה אין קשר לאיך תעבור את המחלה.

להיפך, לפי ההגיון שלך יש יותר סיכוי שתחלה קל, לא תרגיש סימפטומים ותדביק אחרים.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אם אכן באופן משמעותי זה מוריד את הסיכוי להדביק אחרים אז אחשוב שנית, אבל אם זה אכן היה המצב לא היינו ב10K נדבקים היום לאחר אחוז מאוד גבוהה של מחוסנים.

אשמח ליהיות טועה ולחזור בי, כרגע ניראה שהחיסון בעיקר מונע תחלואה קשה וזו הסיבה העיקרית להתחסן, לגבי הדבקת אחרים- אשמח לעוד מידע.

לפני 6 דקות, sperial כתב:

@hwgeek יש לך "מערכת חיסון חזקה"? לפי איזה מדד אתה קובע את זה?

יש מדד שאוכל לעשות באנצמרק לעצמי? 🙃

לפי זה שעוד מהילדות יחסית לסביבה שלי כמעט ולא הייתי חולה בזמן שחברים וסביבה שלי כן היו חוטפים שפעת וכו'.
זה לא מדעי אני יודע :-).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 17 דקות, פינדר כתב:

לשפעת מתחסנים כל שנה.

אני לא מתחסן לשפעת.

טטנוס ברור, אבל לא מדובר פה על פעם בחמש שנים.

האמת אני מאוד מאוד מאוכזב מהטכנולוגיה הזאת, ציפיתי להרבה יותר, ועוד היו הבטחות והיה נראה שזה עובד, ועכשיו מסתבר שזה לא כזה עובד.

אם היה חיסון מעודכן הייתי אומר "יאללה". כי אני לא מתנגד חיסונים. אבל סתם עוד פעם?

גם עולה השאלה, במשך כול הדיון הזה (ובמקומות אחרים) אנשים עשו בדיקות נוגדנים והייתה להם רמה נמוכה, ואז כול פעם הסבירו שזה לא "חוסר הגנה" ושהכול בסדר. אז מסתבר שלא.

ספריאל - נשמה. אני עושה טיפולים לאוטו שלי כול הזמן. בין אם זה היגיינה, תזונה, ספורט. עכשיו אנחנו בכזאת קלות מוסיפים איזה חיסון לא כזה מוצלח כול חצי שנה? כאילו כלום?

אתה תתחסן, אני אחכה לעידכון או משהו, אם הוא יהיה.

מ-ב-א-ס.

ועוד התחילו לדבר על ניסויים עם חיסון mRNA נגד נגיפים אחרים, ביניהם איידס. זה נשמע מבטיח עד שפתאום מסתבר שצריך להזריק כול חצי שנה.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

דוד ייתכן בהחלט שהחיסון עצמו בסדר, וה"בעיה" העיקרית שבגללו נדרשת מנה שלישית, היא ששתי המנות הראשונות בפרוטוקול צמודות מדי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

@David32 המסקנות שלך שגויות.

נתחיל בכך שיש חיסונים שבנויים ל-3 מנות. למשל החיסון להפטיטיס B. החיסון לקורונה פותח בזמן קצר, אז לא נערך ניסוי בשגרת חיסונים כזו.

בעוד חצי שנה - שנה נדע האם יש צורך במנה נוספת. וזה תלוי לא רק בחיסון, אלא גם בהתפתחות זני הנגיפים. חלק מהצורך במנה השלישית כעת (כמה חודשים מוקדם מהצפוי) נובע מתכונות של הזן החדש שמופץ הרבה יותר מהר. באנלוגיה (קצת עקוה) לטיפולים ברכב זה טיפול ברכב שנוסע הרבה בשטח וסופג אבק - הוא צריך טיפול כל 5,000 ק"מ, לא 10,000 (וסלח לי שאני כזה מהסבנטיז, סתם כי 5,000 יותר עגול מ-7,500).

לגבי נגיפים אחרים - תכנית החיסונים תנבע גם ממאפייני אותם נגיפים. לא רק מטכנולוגיית החיסון. ודרך אגב - גם חיסון לטטנוס צריך לקבל באופן תקופתי, לפחות פעם ב-10 שנים (אם אתה נפצע - גם קודם).

ועניין אחרון הוא השימוש בחיסון המוכר ולא במעודכן - העובדה היא שהוא פועל. לפחות לפי העקומות של בני ה-60 ומעלה.

דרך אגב - גם הולנד מתכננת חלוקת מנה שלישית, נדמה לי שבנובמבר. די הגיוני עם ההתנעה האיטית מאד של מבצע החיסונים בתחילת השנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, David32 כתב:

עכשיו אנחנו בכזאת קלות מוסיפים איזה חיסון לא כזה מוצלח כול חצי שנה

החיסון מוצלח מאוד.

מספיק לראות את המספרים של המתים והמאושפזים והיחס של מחוסנים מול לא מחוסנים, גם כשעבר זמן מאז החיסון.

רק שכל עוד אחוז גבוה מהאוכלוסיה בארץ ובעולם לא מחוסנת, אז הוירוס מסתובב במספרים גדולים ומסכן את כולם.

וכשיש הרבה נדבקים היעילות יורדת ולכן צריך בוסטר כדי להעלות את רמת הנוגדנים. 

הצלחה של חיסון לא נמדדת במשך הזמן שהוא נותן הגנה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

שאלה: באמת מתחסנים לטטנוס כל 5 שנים? למה רופאת המשפחה שלי אף פעם לא הציעה לי, (לא היה לי מושג)? 

ניראה לי הפעם האחרונה שקיבלתי זריקה כזו זה היה בגיוס לפני 16 שנה, ואני נחתך על בסיס שבועי מכל מיני דברים ופשוט מחטא מיד, לא היה לי בעיה אף פעם מזיהום או משהו.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני מניח שזה לא בשגרות שלה, כי אף אחד לא מודד את זה והיא טרודה בדברים אחרים. עקרונית, אם תגיע למיון או מחלקת טראומה באחת המרפאות עם פציעה משמעותית החיסון יוצע לך, בצורה מאוד אסרטיבית (כלומר, קודם ידקרו ואחר כך ישאלו).

מציע לך להסתכל בתיק הרפואי שלך, יתכן מאד שחוסנת ואינך זוכר זאת.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

דוד ייתכן בהחלט שהחיסון עצמו בסדר, וה"בעיה" העיקרית שבגללו נדרשת מנה שלישית, היא ששתי המנות הראשונות בפרוטוקול צמודות מדי.

יכול להיות. אחיה ואראה. בינתיים זה לא מעודד.

לפני 1 דקה, sperial כתב:

נתחיל בכך שיש חיסונים שבנויים ל-3 מנות.

אבל זה בנוי ל 2 מנות. גם חיסון נגד אבעבועות רוח שעשיתי לפני איזה 4 שנים הוא 2 מנות

אין לי בעיה אם תגיד לי שחיסון נגד איידס הוא 4 מנות, או שחיסון נגד השמנה הוא 10. הכול סבבה.

שוב, אני לא מתנגד חיסונים.

לפני 2 דקות, sperial כתב:

החיסון לקורונה פותח בזמן קצר, אז לא נערך ניסוי בשגרת חיסונים כזו.

הנה קיבלנו גם אישור FDA.

אבל מה שכתבת ומה שקורה רק מבעיר ומחזק את הטענות של מתנגדי החיסונים. לא יודעים כלום, ניתן שלישי נראה מה יהיה עוד חצי שנה, אולי ניתן רביעי. וחוזרים לשיר שלי:

בחמישי בטוח אעקוף את הגינאי.

לפני 4 דקות, פינדר כתב:

מספיק לראות את המספרים של המתים והמאושפזים והיחס של מחוסנים מול לא מחוסנים, גם כשעבר זמן מאז החיסון.

רק שכל עוד אחוז גבוה מהאוכלוסיה בארץ ובעולם לא מחוסנת, אז הוירוס מסתובב במספרים גדולים ומסכן את כולם.

מעולה, אז למה לצעירים לרוץ לקבל את השלישי?

בוסטר שמוסטר. הנה כתבו לך "לא יודעים". אז כול עוד מתנגדי החיסונים לא ימותו (והם לא, כי ככה זה החיים, הטיפשים תמיד מצליחים לשרוד) אני ארוץ לקבל בוסטרים כול חצי שנה?

לפני 5 דקות, hwgeek כתב:

ואני נחתך על בסיס שבועי מכל מיני דברים ופשוט מחטא מיד, לא היה לי בעיה אף פעם מזיהום או משהו.

ביץ לך תתחסן נגד טטנוס אם אתה צריך. זאת לא מחלה סימפטית.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

יכול להיות. אחיה ואראה. בינתיים זה לא מעודד.

אל תסיק מסקנות בינתיים. יש בזה היגיון אימונולוגי, גם אם אני לא טועה, אז בין התרכיבים של שתי מנות - אצל פייזר הטווח הוא הקצר ביותר.

אני מחר הולך לקבל את השלישי.

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

@David32 כי אתה צריך להבין את התהליך המדעי. לא תמיד פוגעים בניסיון הראשון, ובגלל הדחיפות החיסון פותח בפרוטוקול של שתי מנות. עם המגיפה הזו לא היה זמן לעשות ניסיון בפרוטוקולים של 6 ו-12 חודשים. אז יצאו בפרוטוקול ראשוני שהוכח כמוצלח עד המגבלות, ועכשיו נלמד איך לשפר אותו. האם נזקק למנה נוספת בפברואר 2022? לא יודע. גם פאוצ'י ובורלא לא יודעים. צריך לראות את הדברים בפרספקטיבה של זמן.

פורסם (נערך)

תודה, אכן אשאל את הרופאה שלי בביקור הבא לגבי הטטנוס ואקבע תור אם צריך.

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

אני לא מתחסן לשפעת.

טטנוס ברור, אבל לא מדובר פה על פעם בחמש שנים.

כן, אבל הקורונה היא לא שפעת ולמזלנו לא טטנוס.

האמת אני מאוד מאוד מאוכזב מהטכנולוגיה הזאת, ציפיתי להרבה יותר, ועוד היו הבטחות והיה נראה שזה עובד, ועכשיו מסתבר שזה לא כזה עובד.

אם היה חיסון מעודכן הייתי אומר "יאללה". כי אני לא מתנגד חיסונים. אבל סתם עוד פעם?

ביחס למה אתה מאוכזב? 

כפתרון למגפה שעשתה (ועדיין עושה) שמות בכל העולם, סה"כ החיסונים אפקטיביים מאוד.

וזה לא "סתם עוד פעם", יש אוכלוסיה ענקית שאיננה מחוסנת וכל עוד לא נשיג חסינות עדר או לחלופין נחסן את רוב האוכלוסייה, נמשיך לצערנו לסבול מהנגיף והשלכותיו.

גם עולה השאלה, במשך כול הדיון הזה (ובמקומות אחרים) אנשים עשו בדיקות נוגדנים והייתה להם רמה נמוכה, ואז כול פעם הסבירו שזה לא "חוסר הגנה" ושהכול בסדר. אז מסתבר שלא.

לפחות מהנתונים שיש, אאל"ט, מחוסנים (פעם שניה) גם נדבקים פחות אבל בעיקר חולים קשה הרבה פחות (מנורמל בגודל האוכלוסיה). אם המגמה תשתפר עם חיסון שלישי, מה הבעיה בזה? לקבל דקירה כל חצי שנה בשביל הסיכוי (הממשי מאוד) גם לחלות קל יותר וגם להקטין סיכויי הדבקה?

ועוד התחילו לדבר על ניסויים עם חיסון mRNA נגד נגיפים אחרים, ביניהם איידס. זה נשמע מבטיח עד שפתאום מסתבר שצריך להזריק כול חצי שנה.

ביחס לטיפול הנוכחי של איידס (PrEP/PEP), לקבל חיסון כל חצי שנה זה שיפור ענק. בטח ביחס לכך שהטיפול הנוכחי רק "דוחה" את הקץ וחיסון יכול למנוע הדבקה מלכתחילה.

לפני 3 דקות, hwgeek כתב:

שאלה: באמת מתחסנים לטטנוס כל 5 שנים? למה רופאת המשפחה שלי אף פעם לא הציעה לי, (לא היה לי מושג)? 

ניראה לי הפעם האחרונה שקיבלתי זריקה כזו זה היה בגיוס לפני 16 שנה, ואני נחתך על בסיס שבועי מכל מיני דברים ופשוט מחטא מיד, לא היה לי בעיה אף פעם מזיהום או משהו.

אם נחתכת (יחסית) עמוק ובד"כ מחלודה (אבל גם אם לא) האחות/רופא ימליצו על חיסון טטנוס. 

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

תריץ חיפוש על חיסון טטנוס בגוגל. ההיט הראשון שקיבלתי היה באתר הכללית, מפורט יפה. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 15 דקות, hwgeek כתב:

שאלה: באמת מתחסנים לטטנוס כל 5 שנים? 

כל 10 שנים

https://www.maccabi4u.co.il/15281-he/Maccabi.aspx

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...