Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, Gosser1860 כתב:

ובד"כ מחלודה

אאל"ט החלודה זה מיתוס.

יותר סביר להידבק מפציעה מקוץ בטבע, או מנשיכה של כלב או משהו כזה.

לפני 10 דקות, David32 כתב:

אז כול עוד מתנגדי החיסונים לא ימותו

החיסון קודם כל מגן עליך.

אחר כך הוא מגן על אלו שקרובים אליך.

ורק אחר כך על כלל האוכלוסיה.

אני לא מתנגד חיסונים, אבל יש לי בן 10 בבית שלא יכול להתחסן. אני לא רוצה לשמור עליו?

יש לי הורים מבוגרים ומחוסנים שלוש פעמים. אבל בגיל שלהם גם עם חיסון יש להם סכנה (אם כי נמוכה יותר). אני לא רוצה להגן עליהם, במחיר של אי נוחות ליום אחד?

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לפי פציעות. לעתים נותנים גם בהפרש של שנה - שנתיים. אבל מומלץ לקבל כל 5-10 שנים (ראה את הלינק בהודעה הקודמת שלי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ככה סתם לא מציעים זריקת טטנוס, לפני שנתיים לפני נסיעה לחול וגם הייתה הבהלה של התפרצות חצבת אז הלכתי ועשו לי חיסון טטנוס, צהבת a וטיפוס. דווקא חצבת אמרו לי שאני לא צריך כי התחסנתי בתור ילד פעמיים.

ראיתי בתוכנית עם וטרינרים עגל שחלה בטטנוס וזה לא היה מראה טוב, הבעלים סירס אותו בגומיה זה הזדהם וכל השרירים שלו נתפסו, בסוף נתנו לו זריקת חסד.

עשיתי את החיסון השלישי של הקרונה, ואחרי 2 החיסונים הראשונים שהיה סבבה, דווקא הפעם היה לי קצת חום וחולשה למשך יום.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
בתאריך 24.8.2021 בשעה 21:02, korola כתב:

התחסנתי היום במנה השלישית.

...

אני הייתי במכבי ופשוט אין אנשים, המזריקות יושבות שם ב 4 עמדות ופשוט אנשים לא מגיעים להתחסן. 

אתה ואני מתחסנים באותו הזמן כנראה. כמו בפעמיים הראשונות. גם אני התחסנתי ביום שלישי, הפעם קל"ב במתחם מכבי בקניון קרית אונו. מדובר באולם גדול עם בערך שלושים עמדות, ודווקא יש תנועה זורמת בלי צפיפות ומצד שני, אין חוסר תעסוקה למזריקים\ות. כנראה שניהול התורים היה חכם. אני הגעתי ואיתי אשה שלא קבעה תור- הכניסו אותה בלי בעיה אחרי. מעביר כרטיס ומיד ניגש לעמדה פנוייה. אחרי שהתיישבתי, שמתי לב שכולם שם סדירניקים\ות, החיילת שהזריקה לי הייתה חובשת קרבית.

רבע שעה חיכיתי בצד, ואחרי זה המשכתי לעשות טסט לרכב. אפילו הספקתי לרוץ בערב. הייתה איזושהי עייפות קלה, אבל לא משהו מיוחד. מה שכן, למחרת הייתה לי וואחד מיגרנה (אני סובל מזה באופן כרוני כבר עשרות שנים). להגיד שהחיסון גרם לזה? הסיכוי קלוש, יותר כמו צירוף מקרים. הזרוע אכן כאבה מאד, אבל זה היה גם בפעמיים הראשונות. היום חזל"ש.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתמול פרסמו שחיסון שלישי אחרי שבועיים נותן הגנה של 95% מהדבקה ו 97% ממחלה קשה

זה אומר שהדלתא לא באמת יכול להתגבר על החיסון ? 

אז  אם יתחסנו פה 3-4 מליון הכל טוב?

פורסם
לפני 17 דקות, Transporter כתב:

אתמול פרסמו שחיסון שלישי אחרי שבועיים נותן הגנה של 95% מהדבקה ו 97% ממחלה קשה

זה אומר שהדלתא לא באמת יכול להתגבר על החיסון ? 

אז  אם יתחסנו פה 3-4 מליון הכל טוב?

אם הנתונים הללו נשמרים גם בעלייה בכמות (כלומר נתונים שנכונים על 10 אלף יהיו נכונים גם על 4 מיליון) אז כן.

אני קיבלתי היום את השלישי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 10 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם הנתונים הללו נשמרים גם בעלייה בכמות (כלומר נתונים שנכונים על 10 אלף יהיו נכונים גם על 4 מיליון) אז כן.

צריך להבין מה זה אומר הגנה של 95%.

יעילות אומר יחס.

כלומר ב95% הסיכון למחוסן להידבק בקורונה קטן פי 20 מהסיכון ללא מחוסן בתנאים דומים.

אז כשמספר החולים גדל, הסיכון לכולם גדל, תוך שמירה על היחס.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

דווקא יש משהו בשאלה, משתי סיבות:

1. השאלה היא כמה מתחסנים נכללו במחקר והאם משך המעקב הספיק לקבלת חשיפה מספקת להסקת מסקנות.

2. הנחה סבירה היא שהמקדימים להתחסן גם מקפידים על אמצעי מניעה אחרים כגון מרחק ומסכות, והשאלה היא האם הם מייצגים את האוכלוסיה.

אבל גם אם יש כאן קצת הערכת יתר הרי שיחד עם המאמר מהבוקר על השפעות הלוואי מדובר בחדשות טובות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פינדר כתב:

צריך להבין מה זה אומר הגנה של 95%.

יעילות אומר יחס.

כלומר ב95% הסיכון למחוסן להידבק בקורונה קטן פי 20 מהסיכון ללא מחוסן בתנאים דומים.

אז כשמספר החולים גדל, הסיכון לכולם גדל, תוך שמירה על היחס.

התנאים לא משתנים, לפחות כרגע זה הווריאנט דלתא, על יכולות ההדבקה שלו.

ההפחתה של ה-95% הזו תתבטא בשרשרות הדבקה שהן קצרות יותר, ומסועפות הרבה פחות.

והסיעוף הוא הכי קריטי, כמתכנת אתה בוודאי מכיר את הקונספט של עלייה בריבוע מול עלייה מעריכית גבוהה יותר.

אז שרשרות הדבקה פחות מסועפות משפיעות בדיוק על המעריך הזה.

בסופו של דבר, אם נפרוט את זה רגע לסיטואציה אמיתית, חתול על שמסתובב בסופר, הוא מחוסן במנה שנייה לפני 5-6 חודשים, כולם סביבו בערך אותו דבר, ידביק נניח 20 איש.

אותו חתול על, באותו סופר, עם אותם אנשים סביבו, כולם מחוסנים במנה שלישית, הוא ידביק בממוצע אחד.

כל אחד מהנדבקים (20 ו-1 בשתי הסיטואציות) בעצמם ידביקו, אבל הרבה פחות, אחרי 3 סבבים כאלה מ-Patient Zero אנחנו מדברים על 8000 נדבקים, מול 3 נדבקים.

עכשיו אם ניקח את אותה סיטואציה, אבל כל חתול על מדביק בממוצע 100 איש, אז אחרי 3 סבבים כאלה אנחנו מדברים על מיליון נדבקים, לעומת 125

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 8 שעות, yohai71 כתב:

אתה ואני מתחסנים באותו הזמן כנראה. כמו בפעמיים הראשונות. גם אני התחסנתי ביום שלישי, הפעם קל"ב במתחם מכבי בקניון קרית אונו. מדובר באולם גדול עם בערך שלושים עמדות, ודווקא יש תנועה זורמת בלי צפיפות ומצד שני, אין חוסר תעסוקה למזריקים\ות. כנראה שניהול התורים היה חכם. אני הגעתי ואיתי אשה שלא קבעה תור- הכניסו אותה בלי בעיה אחרי. מעביר כרטיס ומיד ניגש לעמדה פנוייה. אחרי שהתיישבתי, שמתי לב שכולם שם סדירניקים\ות, החיילת שהזריקה לי הייתה חובשת קרבית.

רבע שעה חיכיתי בצד, ואחרי זה המשכתי לעשות טסט לרכב. אפילו הספקתי לרוץ בערב. הייתה איזושהי עייפות קלה, אבל לא משהו מיוחד. מה שכן, למחרת הייתה לי וואחד מיגרנה (אני סובל מזה באופן כרוני כבר עשרות שנים). להגיד שהחיסון גרם לזה? הסיכוי קלוש, יותר כמו צירוף מקרים. הזרוע אכן כאבה מאד, אבל זה היה גם בפעמיים הראשונות. היום חזל"ש.

קטעים , מכבי ניסו לשלוח אותי לקרית אונו, אבל העדפתי לחזק את לוד. 

כאב ראש מטורף היה לי בחיסון השני,  אתמול בערב בית השחי בצד של הזריקה החליט להתנפח לי. 

מה זה להתנפח... כאילו יש לי כדור טניס בבית השחי וקצת כואב למגע.   מקווה שיעבור בקרוב (במקום אחר היה כתוב 6 שבועות )

13 מתוך 2000 דיווחו על התופעה הזאת.

כאב ראש היה ל 287 מתוך 2000. 

https://www.sheba.co.il/תופעות-לוואי-חיסון-קורונה

image.thumb.png.8685af5168ea766cfdb51f893cbe44b6.png

image.png

פורסם (נערך)

תופעה מוכרת - הגדלת קשרי לימפה, כחלק מתגובה חיסונית.

כדאי שתדווח לרופא המשפחה, כדי שיהיה איזה מעקב.

במחקר שפורסם הבוקר זו כנראה הנפוצה ביותר (כמובן שלא נבדקו המובנות מאליהן כמו עייפות, חום, כאב בזרוע או כאב ראש). שכיחות עודפת של 78 ל-100,000.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

תופעה מוכרת - הגדלת קשרי לימפה, כחלק מתגובה חיסונית.

כדאי שתדווח לרופא המשפחה, כדי שיהיה איזה מעקב.

במחקר שפורסם הבוקר זו כנראה הנפוצה ביותר (כמובן שלא נבדקו המובנות מאליהן כמו עייפות, חום, כאב בזרוע או כאב ראש). שכיחות עודפת של 78 ל-100,000.

למה להפריע לרופא המשפחה (שלא מכיר אותי בכלל).
אני אלך לישון שבוע בתא המטען של האוטו (או בארגז של המשאית מאחורה) וזה יעבור. 

בסבבים הקודמים , מכבי היו שולחים SMS לדווח על תופעות לוואי, שיגיע נעדכן אותם 

פורסם (נערך)

לשים בשרשור קורונה או בשרשור יוקר מחייה הזוי בארץ?

בארץ קנינו וביצענו בדיקות מהירות (אנטיגן), הסט הכי משתלם שמצאתי היה מארז של זוג ב65 במקום 75 למחזיקי כרטיס שופרסל ב-BE. 

כרגע בגרמניה, נכנסתי ל-לידל, ושם מארז שמכיל 5 בדיקות אנטיגן עולה 3.99 יורו.

אז:

בארץ 32.5 שקלים ליחידה

בגרמניה 80 סנט יורו ליחידה שזה 3.6 שקלים.

זה כבר לא מילקי, ולא קוטג'. זו חזירות.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בכלליות בגרמניה מוצרי פארם (יענו שטויות שמוכרים בחנויות כמו סופר פארם) הרבה יותר זולים מישראל. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...