Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מנצל את הפוסט הזה בשביל שאלה. ברכב שלי יש צמיגים של 195/55/16. 

אם אשים צמיג (עזבו כרגע את עניין החוקיות) של 195/45/16, כלומר רק החתך משתנה. זה יכול לשבת לא טוב אצלי ברכב, להתחכך במשהו? אני רוצה להשיג פשוט קצת יותר חדות אולי בנהיגה ספורטיבית, למרות שגם כך הרכב חד למדי ומשביע את רצוני פחות או יותר.

אותה שאלה אני רוצה לשאול גם לגבי צמיגים במידה 205/55/16, כלומר רק עובי הסולייה משתנה. האם גם פה משהו צפוי לא לשבת טוב? 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם

לגבי הצמיגים השינוי של החתך לא אמור לתת שינוי משמעותי מדי, לגבי הגדלת רוחב הצמיג אז כן זה יכול להשפיע יותר ולא תמיד לטובה- תבדוק מהם הגדלי צמיגים שהיצרן החליט עבור הרכב שלך, אמנם צמיג רכב יתן יותר אחיזה אבל זה יכול לשנות את הצורה שהרכב מגיב כאשר אתה מסובב את ההגה לכן כן כדאי לעשות בדיקה שהרוחב מתאים לרכב שלך.

בלתי נמנע שאם אתה מחליף את הרדיוס של הצמיג אז תצטרך להחליף גם גאנט, אז אלא אם יש לך גאנט טוב שמתאים בגודל או שיש לך מאיפה להשיג אחד הזה- הייתי אומר לך תשאר עם הגאנט הגאנט הנוכחי, כי אם אתה מתכוון ללכת לקנות עכשיו גאנט ב2000 שקל אז חבל על הכסף כי תקבל גאנט סיני.

ובהנחה שאתה מנסה לשפר את ההתנהגות של הרכב זה קצת beats the purpose, כל זאת בהנחה שאתה גר בארץ ולא מתכוון להוציא מספר לא קטן של אלפים על גאנטים טובים, אחרת תתפרע עם בחירת הגאנטים🙂

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אם אני הולך על צמיג בחתך נמוך יותר, כפי שכתבתי (45 במקום 55), זה מצריך ממני לשנות ג'אנט? צמיג כזה לא יישב חלק? 

פורסם

בהפרש כזה של הגובה - רוב הסיכויים שלא יהיה שום שינוי. רק קח בחשבון שהספידומטר יזייף (יראה מהירות יותר גבוהה ממה שאתה באמת).

בהרחבה מ195 ל205 - זה גם שינוי פצפון - רוב הרכבים באים עם טולרנס דיי גדול - גם מבחינת הג׳אנט וגם מבחינת חיכוך עם חלקי היגוי / כנף - קשה לי להאמין שתהיה בעיה.

מה שכן - אם אתה רוצה לשפר - תתחיל מסוג הצמיגים - לא המידה שלהם.

אם אתה לא נוהג על 200TW summer tire - זה יעשה שינוי בערך פי 10 יותר משמעותי משינויים קטנים ברוחב והחתך.

לפני 1 שעה, ik3 כתב:

תבדוק מהם הגדלי צמיגים שהיצרן החליט עבור הרכב שלך

נו , אנחנו בפורום שיפורים. היצרן עשה פשרה בין עלות יצור , התנהגות יומיומית וצריכת דלק. במיוחד ברכבים שהם לא על הצד הספורטיבי של הסקאלה.

זו נקודת פתיחה טובה אבל לא פעמים לא מדהימה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לרוב פחות כדאי לשחק עם החתך אם אתה לא משנה את הרדיוס של הגאנט בהתאם, אם אתה מגדיל את הרדיוס- אז אתה רוצה להקטין את החתך.

כמו שנאמר לפני אם אתה רק מקטין את החתך אתה מקטין את הקוטר הכולל של הגלגל, דבר שכן יגרור שינוי בהתנהגות של הרכב- גלגלים קטנים צריכים פחות אנרגיה כדי להאיץ ולכן כלי בעל גלגלים קטנים(לא בהכרח רכב כל כלי ברמת העקרון) יאיץ מעצירה בפחות אנרגיה ומצד שני כאשר מנסים להגיע למהירות גדולה כאשר יש גלגלים קטנים יש צורך ביותר אנרגיה כל זה גם הפוך לגבי גלגלים גדולים.

יצרני הרכב מחליטים על גודל מסויים של גלגל מסיבות שונות (אוסף של פשרות), לכן עבור משתמש הממוצע זה פחות מומלץ להקטין את קוטר הסיבוב של הגלגל.

מה שנהוג ברכבים זה כאשר אתה מקטין את הרדיוס אתה מגדיל את החתך של הצמיג וליהפך כדי לשמור על הקוטר של הגלגל קבוע.

מה שאני אומר זה שאם אתה מחליט לשנות את קוטר הסיבוב של הגלגל כדאי לחקור על הנושא לעומק לחפש אנשים שעשו משהו דומה עם רכב כמו שלך ומה התוצאות של שינוי כזה.

אגב מהבחינה החוקית אני דיי בטוח שזה לא יהיה חוקי כי אתה בעצם משנה את ההתנהגות של הרכב אבל כדאי לבדוק את הנושא גם(כדי לעבור טסט בלי בעיות)

וכמו שציין מעלי Liviur הספידומטר יזייף, הוא הריי מכוייל לעבוד עם קוטר הגלגל שהחליטו בחברה.

לפני כשעה, Liviur כתב:

אם אתה לא נוהג על 200TW summer tire - זה יעשה שינוי בערך פי 10 יותר משמעותי משינויים קטנים ברוחב והחתך.

אשמח אם תוכל להרחיב על 200TW, לא נתקלתי במונח הזה, מה המשמעות שלו?

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

צמיגים עם treadwear של 200

זה בגדול קטגורית צמיגים שהם דיי הטופ של מה שאתה יכול לסוע על הכביש בצורה סבירה (עם גשם פעם ב...) ולקבל מקסימום אחיזה.

דוגמאות לצמיגים בקטגוריה:

Dunlop Diezerra Z3

Bridgestone potenza RE71R

Geforce Rival s 1.5

Azensis 615

Proxes R1R

פה הם נקראים extreme performance summer לדוגמא בחלק מהמקומות אבל כל אתר וכל יצרן שמים כל מני קטגוריות שהן לא תמיד אחידות.

גם בצמיגים ששמתי - יש כאלו עם מאפיינים דיי שונים (לדוגמא RE71R נקראים בשם חיבה One lap wonder - מכיוון שהם צמיגים שנותנים אחיזה מדהימה במסלול - עד שהם מתחממים , ומצד שני הZ3 הוא צמיג מאוד מוזן שיכול להיות יומיומי בכיף)

צריך לקחת בחשבון שאלו צמיגים שמחזיקים בערך 20-25 אלף קילומטר ואז לפח - ושלסוע בשבילים / איזורים עם חצץ יהיה לא טוב - כי הכל אשכרה נדבק לצמיגים בצורה שאפשר לראות בעין בקלות (ולשמוע כשכל החרא עף על המרכב של הרכב אח״כ)

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

@ik3 אז עדיף יותר לשים 205/55/16, שזה אומר שינוי קטן בסוליה (ואני אקבל קצת יותר אחיזה) מאשר לשים צמיג 195/45/16 (לשם השגת איזה  "חידודון" נוסף בהיגוי וגם אולי שיפור אחיזה). סביר

שפה השינוי יהיה הכי פחות מורגש, כי הרכבים מגיעים עם טולרנס קטן במידות לפי @Liviur

העניין הוא שכמעט אין מבחר של צמיגים ספורטיביים באופן תמוה במידות של 195/55/16. יש רק את הפאלקן (לא ממש ספורטיבי אבל נותן עבודה), שאני חייב להגיד שמרוצה מהם מאד וכנראה שארכיב בקרוב פשוט פאלקן 310. מוזר שדווקא במידות יותר מעפנות, כמו של סיוויקים של פעם (185/55/15 למשל או חתך גבוה יותר אפילו), כן יש היצע של צמיגים ספורטיביים. בגלל זה שאלתי את השאלות לגבי הצמיגים. כמובן שאני יכול באופן חוקי לעלות בג'אנטים ואז גם המידות משתנות לפי מה שאני רוצה, אבל זה עניין של ארגזים שאין לי אפשרות כזו כרגע. 

כנראה שאשאר במידות הקיימות שלי ואיהנה ממה שיש. הרכב מספיק חד לי ומגיב בצורה כיפית משום הסטאפ של הבולמים קפיצים והבושינגים שיש אצלי. תמיד אני פשוט חושב איך היה מרגיש העסק עם חתך קצת יותר נמוך או סוליה קצת יותר רחבה.

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם

כן אם כבר עדיף קצת להרחיב- כדאי אגב שתבדוק שהגאנט שלך תומך ברוחב הזה

והכי חשוב זה לקנות צמיג איכותי- אישית יש לי נסיון עם פרימסי 4 והוא פשוט מצויין, אבל כמובן על הצד היקר של הצמיגים באותו הקלאס

לפני 18 דקות, Liviur כתב:

צמיגים עם treadwear של 200

זה בגדול קטגורית צמיגים שהם דיי הטופ של מה שאתה יכול לסוע על הכביש בצורה סבירה (עם גשם פעם ב...) ולקבל מקסימום אחיזה.

דוגמאות לצמיגים בקטגוריה:

Dunlop Diezerra Z3

Bridgestone potenza RE71R

Geforce Rival s 1.5

Azensis 615

Proxes R1R

פה הם נקראים extreme performance summer לדוגמא בחלק מהמקומות אבל כל אתר וכל יצרן שמים כל מני קטגוריות שהן לא תמיד אחידות.

גם בצמיגים ששמתי - יש כאלו עם מאפיינים דיי שונים (לדוגמא RE71R נקראים בשם חיבה One lap wonder - מכיוון שהם צמיגים שנותנים אחיזה מדהימה במסלול - עד שהם מתחממים , ומצד שני הZ3 הוא צמיג מאוד מוזן שיכול להיות יומיומי בכיף)

צריך לקחת בחשבון שאלו צמיגים שמחזיקים בערך 20-25 אלף קילומטר ואז לפח - ושלסוע בשבילים / איזורים עם חצץ יהיה לא טוב - כי הכל אשכרה נדבק לצמיגים בצורה שאפשר לראות בעין בקלות (ולשמוע כשכל החרא עף על המרכב של הרכב אח״כ)

תודה רבה החכמתי, לא הכרתי את הקטע הזה של treadwear.

לפי מה שאני מבין אבל הכוונה בעיקר לצמיגים שמוכוונים שימוש במסלול, ועם שחיקה גבוהה למדי.

אלא אם מדובר ברכב ספורט\יבי והאמת גם אם כן לא הייתי קונה צמיגים כאלה בתור סט של דיילי אלא אולי בתור סט שאתה לוקח איתך ומחליף במסלול

פורסם
לפני 43 דקות, ik3 כתב:

לפי מה שאני מבין אבל הכוונה בעיקר לצמיגים שמוכוונים שימוש במסלול, ועם שחיקה גבוהה למדי.

אלא אם מדובר ברכב ספורט\יבי והאמת גם אם כן לא הייתי קונה צמיגים כאלה בתור סט של דיילי אלא אולי בתור סט שאתה לוקח איתך ומחליף במסלול

מכוונים לשימוש גם וגם - ויכולים לאכול מסלול כמו שצריך בלי יותר מדי פשרות.

השחיקה אכן בערך כפולה מצמיגים ״רגילים״.

אם אתה שם סט למסלול - אפשר ללכת הרבה יותר רחוק מזה. הייתי מסתכל לפחות על r888r 

ההפרשים בעלויות הם דיי קטנים (אם בכלל)

לפני 46 דקות, ik3 כתב:

פרימסי 4 והוא פשוט מצויין

זו דוגמא לצמיג לא ספורטיבי. אחלה צמיג כן ? אבל לא שם.

אם מחפשים משהו ספורטיבי יומיומי אבל טוב מאוד לקטגוריה ומוכנים לשלם את ה michlen tax - אז pilot 4S הוא באמת צמיג מעולה.

(היחיד שאני מכיר שלא היה מרוצה ממנו היה חבר עם 1300 כ״ס בגלגלים ... הוא גם ליומיום צריך יותר מזה :) )

לגבי מידות - זה עניין טריקי במה יש צמיגים טובים ובמה לא.

פה לפחות בתחומי גודל האלו - (בין 15 ל17 ועד רוחב של 205 נגיד) מידת הקסם היא 205/50R15 שבה יש מבחר אינסופי של צמיגים ספורטיבים במחירים מאוד זולים.

והסיבה היא פשוטה - המון רכבים שמים אותם והמון רכבים מתחרים איתם.

הכל מראלי , ג׳ימקנות ועד קטגוריות שלמות של מירוצים חצי מקצועיים (לדוגמא בערך כל מיאטה על המסלול שתמצא NA/NB בכל קטגוריה מחובבים בג׳ימקנות ועד wheel to wheel racing) והכל סביב ה120-130 דולר לצמיג

Then dying is forgetting

פורסם

אתה צודק לגמרי הפרימסי זה לא צמיג ספורטיבי אלא דיילי ובתור כזה הוא מצויין, עם זאת חייב לומר שהאחיזה שלו לגמרי עולה על הציפיות ועל כביש תקין מאתגר להוציא את הרכב מאיזון(תכלס גם לפני הפירמסי הרכב התנהג טוב פשוט עכשיו זה שיפור ממש גדול)

בעקרון לרכבים שהם לא מיאטה או ספורטיביים עם 200+ סוסים לא רואה סיבה לקחת צמיגים אחרים, כלומר לא רואה כמעט רכבים אחרים שיצטרכו צמיגים עם אופי ספורטיבי אלא צמיגים דיילי שהם באיכות טובה כנראה יתנו תוצאות עדיפות- כלומר מבחינת ביצועים הרכב יגביל כנראה את השימוש ואתה לא תוציא את המירב מצמיגים ספורטיביים יותר ומבחינת שחיקה ועלות לאורך זמן תקבל שיש עדיפות לצמיגים שהם דיילי ומאיכות גבוהה

פורסם (נערך)

אין שום בעיה להוציא פרימסי מאיזון, גם לא עם משפחתית רגילה. פשוט המגבלה שלו היא גבוהה ביחס למה שאתה מכיר (שזה נהדר).
היה לי רכב שהוא לא מיאטה, ולא מעל 200 כ"ס אך כן ספורטיבי - היו עליו R1R, היה לי גם זוג R888 (הצמיג הכי קיצוני בערך שחוקי לכביש בישראל - הרכבתי אותם בעיקר ביום מסלול, או 'טיולי כיף') ואין ספק שהיה הבדל ניכר באחיזה, אבל בגלל שלא רציתי לשפד את האוטו על אי תנועה כי נזל קצת מהמים מהטפטפות עליו, העדפתי את הR1R (ועדיין הייתי צריך להיזהר מאד בגשם).

לגבי המעבר מ195 ל205, אתה שוכח שה55 שבא אח"כ ברצף המספרים הוא יחסי למס' הראשון. כלומר 205/55/16 יהיה גדול בהיקפו מ195/55/16 ופה אתה כבר לוקח סיכון שהצמיג כן ישפשף תחת עומס בפניות+בלימות, בנוסף מד המהירות יזייף.
אם חסר לך חדות ואחיזה צמיג ספורטיבי עם sidewall קשיח יתן לך בדיוק את זה. על חשבון נוחות ואורך חיים כמובן.
הגדלה של הצמיגים תביא לשיפור מינורי ביחס למעבר לצמיג אוחז.
אם היית אומר שאתה עכשיו עם R1R ומרגיש שאין מספיק אחיזה, או לחילופין אין במידה שלך צמיגים אוחזים בכלל - מחיפוש זריז נראה שיש Dunlop SP-01 במידה, מדובר במודל ותיק אז צריך לבדוק אם יש כאלה בכלל (וטריים) או שזה סתם אותיות באינטרנט, אבל למיטב זכרוני מדובר באחלה צמיג ספורטיבי.

עריכה אחרונה על ידי shellcase
  • אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 3 שעות, shellcase כתב:

אם היית אומר שאתה עכשיו עם R1R ומרגיש שאין מספיק אחיזה, או לחילופין אין במידה שלך צמיגים אוחזים בכלל - מחיפוש זריז נראה שיש Dunlop SP-01 במידה, מדובר במודל ותיק אז צריך לבדוק אם יש כאלה בכלל (וטריים) או שזה סתם אותיות באינטרנט, אבל למיטב זכרוני מדובר באחלה צמיג ספורטיבי.

האמת שלא ראיתי שיש צמיג כזה למידות שלי באתרים השונים, אבדוק שוב. אם לא, אלך על פאלקן 310 שאני חושב שהוא די קשיח בדופן שלו. אני כיום עם פאלקן 914 ומרוצה למדי, ה- 310 מחליף את הדגם הישן ושיפרו אותו יותר. 

פורסם

הפאלקן 310 הוא לא צמיג ספורטיבי.
אני מצאתי בtires4u (שזה יד2 צמיגים), אבל שוב - אני בספק אם הדגם עוד קיים.
בכל אופן, אם במידה שלך יש בעיה של זמינות צמיגים, בדוק אם קיימות מידות נוספות שמאושרות לרכב שלך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...