Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(מדובר ברכב של חבר ילדות שלי - פג'ו 306 1.4).

לאחר הרפתקאות כאלה ואחרות בחודשים האחרונים עם הפג'ו הבוגרת (שנת 94) קיוונו שהגיע השקט אחרי השקעה לא מעטה של זמן ו(הרבה)כסף (חיישן למדה, בית מצערת קומפלט, חוטי הצתה, כבל מהירות, מנוע צעדים וכד').

קיוונו קיוונו - אך אתמול (שוב) התבדנו.

הרכב נוסע מצויין את ת"א-טבריה, מגיע למחוז חפצו - כבה, אך לא מניע שנית.

ניסיונות או מחשבות על דברים שיכולים להתקלקל הניבו אין ספור השערות מה לעזאזל כבר יכול (שוב) להתקלקל שם. משחקים עם האזעקה והאימובילייזר לא הניבו כלום.

כל זאת כמובן, התבצע בטלפון.

גרר של "מאסטרו" הגיע ליפיפיה הלבנה וקבע שלא מגיע דלק.

האוטו נגרר לאחר כבוד (במהלך הלילה) אליי לחניה, והיום בוצעה בדיקה כללית לרכב.

בדקתי פיוזים - נמצא והוחלף פיוז של 30A שרוף - אך הרכב עדיין לא מניע.

חיבור נורת ביקורת ישירות למשאבת הדלק מודיע שחשמל יש שם (בזמן סטרטר) אך דלק לא זורם.

פירוק המשאבה (של BOSCH) וקפיצה למקום עבודתי הניב את המסקנות הבאוץ:

משאבת דלק בלובינסקי: 2400 ש"ח

משאבת דלק מפירוקיה (היפר-חלף) 750 ש"ח

חשבתי חשבתי ובסוף נזכרתי שבפיאט אונו/טמפרה (הזרקה חד נקודתית) יש משאבת דלק של BOSCH.

פתחתי את הקופסה ולהפתעתי גיליתי שהמק"טים כמעט זהים פרט ל-2 הספרות האחרונות - מסתבר שיש שוני בפתח יניקת הדלק במשאבה, אך כל השאר זהה (מימדים, חיבורים, קוטר צינור פליטת דלק וכו').

עלות המשאבה 520 ש"ח (חדשה) + 55 ש"ח פילטר של AC-DELCO שמתאים לפתח היניקה הגדול של משאבת האונו.

שמח וטוב לבב חזרתי הביתה התקנתי את המשאבה והרכב מניע.

הרכב החל בקירטועים מוזרים שהניבו תוצאה של מעט עשן שחור המעיד על תערובת עשירה.

בהתחלה הייתי סבור כי מדובר במשאבה עם לחץ דלק גבוה מידי - מה שגורם להצפת המנוע....מאוחר יותר, שוב התבדתי.

פתחתי את מכסה תא המנוע וניסיתי להבין מה לעזאזל קרה שם - פתאום היא (שוב) מקרטעת כמו בתקופה שלפני החלפת חצי מהרכיבים ברכב :p

הסתבר שמכסה האויר היה פתוח לגמרי - וצינור הדלק (חוזר) היה משוחרר (האזיקון/בנד לא היה מחוזק כלל).

חיזוק נוסף של בית המשאבה ושאר ביקורות חוזרות וחיזוקים שונים הניבו בסופו של דבר תוצאה חיובית, הרכב חזר לקדמותו ב 100%.

מסקנות:

1. לובינסקי גנבים (נו, זה לא חדש)

2. טוב לעבוד בחנות חלפים

3. טוב לשמור על ראש פתוח ולהכיר רכיבים אחרים ברכבים אחרים

4. תמיד לבצע בדיקה חוזרת אחרי שטכנאי-דרך של שגריר/מאסטרו מתעסק ברכב.

ולמסקנה הכי חשובה (!!!):

ת-מ-ש-י-כ-ו___ל-ק-נ-ו-ת___צ-ר-פ-ת-י-ו-ת___ -> כי הפרנסה שלי היא ההוצאה שלכם :D :D :D:mm_yeah::mm_wink:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יופי של סיפור...

אבל הסוף לא ממש במקום.

הרכב שנת 94...זה לא כ"כ נורא... חבל להציג את זה באור כזה כל הזמן.

לא הבנתי משהו, משאבה של ה306 עולה 750 מפירוק ואילו החדשה של הפיאט עולה 550???

:-)

פורסם
יופי של סיפור...

אבל הסוף לא ממש במקום.

כשתמצא את חוש ההומור שלך בחזרה, תודיע לי :D

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יופי של סיפור...

אבל הסוף לא ממש במקום.

כשתמצא את חוש ההומור שלך בחזרה, תודיע לי :D

איציק

מצאתי אותו... הוא נמצא בכבישי פ"ת מתפעל מאיציק שעושה רייסים בוולקן... :lol::shock:

:-)

פורסם
(מדובר ברכב של חבר ילדות שלי - פג'ו 306 1.4).

לאחר הרפתקאות כאלה ואחרות בחודשים האחרונים עם הפג'ו הבוגרת (שנת 94) קיוונו שהגיע השקט אחרי השקעה לא מעטה של זמן ו(הרבה)כסף (חיישן למדה, בית מצערת קומפלט, חוטי הצתה, כבל מהירות, מנוע צעדים וכד').

קיוונו קיוונו - אך אתמול (שוב) התבדנו.

הרכב נוסע מצויין את ת"א-טבריה, מגיע למחוז חפצו - כבה, אך לא מניע שנית.

ניסיונות או מחשבות על דברים שיכולים להתקלקל הניבו אין ספור השערות מה לעזאזל כבר יכול (שוב) להתקלקל שם. משחקים עם האזעקה והאימובילייזר לא הניבו כלום.

כל זאת כמובן, התבצע בטלפון.

גרר של "מאסטרו" הגיע ליפיפיה הלבנה וקבע שלא מגיע דלק.

האוטו נגרר לאחר כבוד (במהלך הלילה) אליי לחניה, והיום בוצעה בדיקה כללית לרכב.

בדקתי פיוזים - נמצא והוחלף פיוז של 30A שרוף - אך הרכב עדיין לא מניע.

חיבור נורת ביקורת ישירות למשאבת הדלק מודיע שחשמל יש שם (בזמן סטרטר) אך דלק לא זורם.

פירוק המשאבה (של BOSCH) וקפיצה למקום עבודתי הניב את המסקנות הבאוץ:

משאבת דלק בלובינסקי: 2400 ש"ח

משאבת דלק מפירוקיה (היפר-חלף) 750 ש"ח

חשבתי חשבתי ובסוף נזכרתי שבפיאט אונו/טמפרה (הזרקה חד נקודתית) יש משאבת דלק של BOSCH.

פתחתי את הקופסה ולהפתעתי גיליתי שהמק"טים כמעט זהים פרט ל-2 הספרות האחרונות - מסתבר שיש שוני בפתח יניקת הדלק במשאבה, אך כל השאר זהה (מימדים, חיבורים, קוטר צינור פליטת דלק וכו').

עלות המשאבה 520 ש"ח (חדשה) + 55 ש"ח פילטר של AC-DELCO שמתאים לפתח היניקה הגדול של משאבת האונו.

שמח וטוב לבב חזרתי הביתה התקנתי את המשאבה והרכב מניע.

הרכב החל בקירטועים מוזרים שהניבו תוצאה של מעט עשן שחור המעיד על תערובת עשירה.

בהתחלה הייתי סבור כי מדובר במשאבה עם לחץ דלק גבוה מידי - מה שגורם להצפת המנוע....מאוחר יותר, שוב התבדתי.

פתחתי את מכסה תא המנוע וניסיתי להבין מה לעזאזל קרה שם - פתאום היא (שוב) מקרטעת כמו בתקופה שלפני החלפת חצי מהרכיבים ברכב :p

הסתבר שמכסה האויר היה פתוח לגמרי - וצינור הדלק (חוזר) היה משוחרר (האזיקון/בנד לא היה מחוזק כלל).

חיזוק נוסף של בית המשאבה ושאר ביקורות חוזרות וחיזוקים שונים הניבו בסופו של דבר תוצאה חיובית, הרכב חזר לקדמותו ב 100%.

מסקנות:

1. לובינסקי גנבים (נו, זה לא חדש)

2. טוב לעבוד בחנות חלפים

3. טוב לשמור על ראש פתוח ולהכיר רכיבים אחרים ברכבים אחרים

4. תמיד לבצע בדיקה חוזרת אחרי שטכנאי-דרך של שגריר/מאסטרו מתעסק ברכב.

ולמסקנה הכי חשובה (!!!):

ת-מ-ש-י-כ-ו___ל-ק-נ-ו-ת___צ-ר-פ-ת-י-ו-ת___ -> כי הפרנסה שלי היא ההוצאה שלכם :D :D :D:mm_yeah::mm_wink:

איציק

הטעות שלך היא שאתה לא מבין שלא לובינסקי הם השודדים , הבעייה היא בגלל שהמק"ט שונה בשתי הספרות האחרונות. מדובר בייצור מיוחד עבור צרפת , שגורם לכל חלק להפסיק לעבוד מעצמו לאחר 4 שנים ויום (מועד פקיעת האחריות המורחבת של היבואן). למעשה אין מדובר כאן בחלק לרכב אלא בפצצת זמן מתוחכמת , ומכאן מחירה.

ולך נותר לי רק לאחל ש-PSA יקנו את FUJI HEAVY INDUSTRIES :twisted: .

זכור , הגלגל תמיד מסתובב ,כול כלב ביג'י יומו , כדורגל משחקים 90 דקות , אנחנו משחקים משבת לשבת וסיכומים עושים בסוף הליגה (לא הבנתי מה הקשר ,אבל אלה קלישאות יפות :wink: ).

פורסם

א. לגבי מחיר המשאבה מפירוקית - ממש מוגזם כנראה שאתה לא מספיק מקושר.

אני מכיר אנשים שבמחיר הזה קיבלו מחשב.

ב.ציינת שהמשאבה מתוצרת בוש -חברה שיצרה את רוב מערכות ההזרקה המותקנות ברכבים אירופאים כולל פורשה אז מה הקשר לצרפתיות? :?:

רק לידיעה ברכב צרפתי חדש מותקנים מחשבים מתוצרת בוש , סימנס , מיצובישי באותו רכב אז אין להאשים את היצרן .

ג. אתה מציין החלפות רכיבים רבות ברכב - עפי מה בוצעו ? היש ברשותך מכשיר דיאגנוזה?או בשיטת נחליף ונראה אם יעזור? :?

פשוט נראה מוגזם .

I LOVE PEUGEOT CITROEN CARS

פורסם
ולך נותר לי רק לאחל ש-PSA יקנו את FUJI HEAVY INDUSTRIES .

זכור , הגלגל תמיד מסתובב ,כול כלב ביג'י יומו , כדורגל משחקים 90 דקות , אנחנו משחקים משבת לשבת וסיכומים עושים בסוף הליגה (לא הבנתי מה הקשר ,אבל אלה קלישאות יפות ;-) ).

LOL, הרגת אותי מצחוק :D :D :D

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
א. לגבי מחיר המשאבה מפירוקית - ממש מוגזם כנראה שאתה לא מספיק מקושר.

אני מכיר אנשים שבמחיר הזה קיבלו מחשב.

ב.ציינת שהמשאבה מתוצרת בוש -חברה שיצרה את רוב מערכות ההזרקה המותקנות ברכבים אירופאים כולל פורשה אז מה הקשר לצרפתיות? :?:

רק לידיעה ברכב צרפתי חדש מותקנים מחשבים מתוצרת בוש , סימנס , מיצובישי באותו רכב אז אין להאשים את היצרן .

ג. אתה מציין החלפות רכיבים רבות ברכב - עפי מה בוצעו ? היש ברשותך מכשיר דיאגנוזה?או בשיטת נחליף ונראה אם יעזור? :?

פשוט נראה מוגזם .

א. זה המחיר (כמה כבר הנחה הוא יתן ?פחות 200 שח מהמחיר הנקוב ? - זה עדיין לא שווה... "היפר חלף" הוא לקוח של אביו של הבחור, כך שהנחה על המחיר הזה הוא יכול לקבל - אך סביר להניח שזו לא הנחה שהיתה מצדיקה חלק משומש על פני חדש).

ב. החלק המקורי שיצא משם (כולל בית המשאבה עצמו) הוא של BOSCH, מה חדש לך כאן ? כמעט כל רכיב שם הוא של BOSCH (כמו במרבית הצרפתיות).

ג. החלפות הרכיבים בוצעו ע"פ דיאגנוסטיקה במוסך מורשה של פג'ו (על פני 4 מחשבים שונים, מהמשוכלל ביותר למיושן ביותר). פרט לחוטי ההצתה (שגרמו ל"חיתוכים" עקב חוסר בידוד מתאים) וחיישן הלמדה, כל השאר בוצע במוסך.

נראה לך מוגזם ? נכון - אבל אחרי כל כך הרבה השקעה, כבר לא שווה למכור את הגרוטאה (אנחנו בסה"כ מתפללים שיגנבו אותה יום אחד....).

אגב, יפה שאתה מכיר אנשים שבמחירים כאלה קנו מחשב - אך אני במקרה עוסק בתחום החלפים (החדשים) כך שבכל מה שקשור למחירים של חלקים מפירוק אני משאיר את הדוקטורט לאנשים אחרים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...