Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אני לא יודע מה רואים בתמונה אבל שום כבל חשמל לא נחתך.
אולי מעט מהגומי אבל לא כבל חשמל.
כרגע הנזק היחיד שאני רואה הוא חוסר האטימה של המחשב שבהחלט בטעות הפעלתי כניראה יותר מידי לחץ עקב חוסר ידע על הרגישות שם.
חשבתי להוציא את הברגים הקיימים ולהחליף בברגים יותר ארוכים.
ואז שהכל יחזור לקדמותו להחליט אם ללכת לבעל מקצוע לביטול הקודן או להמשיך לבד..
מה דעתכם על פיתרון החלפת הברגים במחשב? או שיש שיטה יותר טובה ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, מרק10 כתב:

כיצד מנתקים את הקונקטורים שמתחברים למחשב הרכב מבלי לחתוך/להרוס את ההגנה המקורית ?

הלוואי והיה לי מושג. הייתי מנסה לעזור לפות"ש. 

כרגע, כל מה שאמרו לו פה, רק הזיק לו. אין לי שום כוונה לעשות לו אותו דבר.

אני כבר 8 שנים "מסתובב" בפורומים של מאזדה 3 בחו"ל. 

זה "עניין ידוע" שם, שאי אפשר לנתק לבד קונקטורים של המחשב ניהול מנוע, ולכן כל מי שנניח, רוצה להוסיף צ'יפים "פיגיבק" או כל מיני דברים שחוקיותם מוטלת בספק מוצא כל מיני דרכים "יצירתיות" להסיר את המעטפת הזו.

אין לי מושג למה עושים את זה (אם זה בגלל שיחידת האימובילייזר המקורית יושבת שם וזו הדרך של היצרן להגן עליה, או שזה כדי למנוע כל מיני סטייג' 3 על ידי מי שלא מבין מה הוא עושה.), אבל אני יודע שזה לא קיים בכל האקזמפלרים, כי יש מדינות שבהן אין את זה.

מה שבטוח, המראה של הצמות הפגועות מעורר לי את הOCD... :-D 

עריכה אחרונה על ידי natco
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

קודם כל, אני רוצה לומר שאני אשמח מאד להיות הטועה במקרה הזה.

אני מקווה מאד שהרכב ימשיך לתפקד כרגיל, לאורך עוד הרבה זמן ותגיד לעצמך "איזה חמור הנתקו הזה".

אתה צריך להבין שאיזור המחשב הוא אחד הרגישים ברכב. כל "נגיעה" בחוטים שם עלולה לפתוח תקלות מוזרות ולא צפויות, שיקשה מאד לאתרן.

מה שאתה קורא "מעט מהגומי" עלול להתברר כבעיה חמורה יותר, אם באחד החוטים תהיה בעיית מגעים.

(בין אם בגלל שהוא השתחרר מהקונקטור, או בגלל שבמקום שאתה לא רואה נחשף הבידוד, או חלילה אפילו נחתך חלק מהמוליך).

בנוסף, זה נראה כאילו הקונקטורים עצמם סבלו מלחץ, כי הם נראים משופשפים בקצה וקצת מכופפים כלפי מטה.

שוב. יכול מאד להיות שכלום לא יקרה והכל ימשיך לעבוד כרגיל.

לי אישית יש "מחלה" בקטע של צמות חשמל ברכב, ואני "חייב" שהכל יהיה שלם ומקורי, וכל התחברות אפטר מרקט תבוצע לפי "תקנים תעופתיים". זה רק אני, וזה לא משהו שצריך להטריד אחרים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אנסה לעשות את הקוד ולהניע כשאתעורר. זה צריך לעבוד אחרי איפוס ארוך. ונראה מה יהיה. בעזרת השם הכל תקין.. בבקשה תעזרו לי בעצות איך לאטום מחדש את התיבת מחשב.. לשים שם ברגים עבים רגילים (לא יותר מידי שישברו את הפלסטיק) זה רעיון טוב ?

פורסם

עדכון, חבר מכונאי בא לייעץ, אמר שהמחשב שנפתח זה שטויות ולסגור מחדש עם אזיקונים, הרכב נוסע כרגיל. הצביע לי על הכספת על הסטרטר ואני אנסה לראות מה אני יכול לעשות איתה על מנת לבטל את הקודן

פורסם (נערך)

נראה שכן, רשום על היחידה שמדובר ביחידה של ספטרוטק, שזה היצרן הקודנית שלך (ככל הנראה). אני מציע שתפנה אליהם עם הדגם שמופיע על המדבקה לקבלת תרשים החיבורים (בעבר הם שלחו לי עבור מוצר אחר שלהם).

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

פתחתי את הכספת וגם יצרתי איתם קשר והוא אמר שזה דגם ישן ושהוא לא מכיר אבל שהוא יבדוק,
בנתיים אם מישהו פה יודע מה לשחק עם החיווט?

http://www.up2me.co.il/v.php?file=68546795.jpeg

פורסם

בשעה טובה חברים חיברתי את שתי השחורים העבים והרכב מניע בקלות..
הגיוני שלא היה שום ניתוק על מערכת הדלק וההצתה ?
מוזר מאוד...
עכשיו כל החוטים שבדשבורד מהתגובות הראשונות בהתחלה אני יכול להעיף הכל לזבל בלי לפחד ?

פורסם

אני באופן אישי יצאתי מהדיון כי ראיתי שהניתוק שלך שונה משלי והטעיתי אותך. 

העליתי תמונה ממני לאחר פריצת הכספת והניתוק האלחוטי הרכב מניע עד היום ללא קודן.

2B84AA5D-1CAB-4861-A15B-3753F078AE9F.jpeg

פורסם (נערך)

האם מדובר בקודנית זהה לזו שיש בקישור הבא:

?

אם כן, לפני חודש ניתקתי אחת בקלות ממש, כמו שמתואר בקישור(אחרי הקשה נכונה של הקוד, להתניע ולנתק את הלוח).

מאז  רכב מניע ללא הצורך בקודן ואין בעיה כלל.

לא יודע אם זה גורם נזק כזה או אחר, אבל במקרה שלנו לא היה ממש מה להפסיד (והרבה יותר פשוט מלשחק עם החוטים).

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

לא מבין בקודניות אבל מבין את משמעות האטימה.
האטימה חייבת להיות מוחלטת ולשרוד טמ"פ גבוהות (וגם נמוכות)
אם האטימה לא מספיק טובה ותתחיל לחדור לחות... הדרך משם לקורוזיה ותקלות וודו קצרה מאוד.

עם כל הרצון לעשות דברים לבד ולחסוך כסף, זאת עבודה שהייתי משאיר לבעלי מקצוע מנוסים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...