Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן!

אשמח לעצות לגבי קניית סופר מיני משנתון 2017 ומעלה, אל מול דאצ'יה דאסטר מאותו שנתון - הנסיעות שלי בעיקר עירוניות (אני גר בת"א, כך שגם גודל הרכב הוא פרמטר חשוב, וכן אני יודע שדאסטר ארוך יותר מכל הסופר מיני :)) , אבל בסופי שבוע עושה נסיעות ארוכות על בסיס קבוע, כשמדי פעם יורד לשטח. הפרמטרים החשובים שלי הם צריכת דלק, נוחות נסיעה, מרווח פנים ומקום בבגאז', שמירת ערך ובעיקר תמורה למחיר.

הרכבים שחשבתי עליהם הם C3, סקודה פאביה, סיאט איביזה, i10, סוזוקי סוויפט או יאריס - וכל הסופר מיני האלה אל מול הדאסטר דיזל אוט' - שהסיבה שהוא נכנס למשוואה היא העלות שלו (גם בקניה וגם באחזקה) והחסכוניות שלו בדלק - כמובן עם יכולות השטח שלו...

אז מה שאשמח לדעת זה איזו סופר מיני הייתם ממליצים בתקציב הזה לפי הדרישות - ואם הייתם בכלל הולכים על דאסטר בהינתן התקציב?

עריכה אחרונה על ידי orensun
פורסם

רכבי הסופרמיני שהזכרת לא מתאימים לשום שטח. לפחות הסויפט בקושי לשבילי קק"ל. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איך בדיוק אתה מתכוון לרדת לשטח עם C3 או i10 (או כל רכב אחר מהרשימה)?

אני לא כל כך מבין את ההתלבטות - הדאסטר מציע יכולת שטח, והוא יותר מרווח וחסכוני (מחלק בקצת, מאחרות בהרבה), ודי זהו. אם יכולת שטח נכללת ברשימת הקריטריונים שלך - אין לו תחרות. אם לא, ואתה לא צריך את המרווח העודף - לא רואה סיבה לקנות אותו.

אם לא, אני באופן אישי הייתי קונה C3, אבל זה אני (בגלל הנוחות, ובגלל ירידת הערך הגבוהה שתאפשר לי רכב חדש יותר באותו מחיר). מצד שני, מוניטין האמינות והסחירות של היאריס והסוויפט בוודאי עדיף מזה של הסיטרואן.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה חברים - רק להבהיר, ירידה לשטח זה פךוס, לא מאסט :) הרכב הקודם קודם שלי היה סיריון והיא לגמרי עמדה בצרכים שלי מבחינת שטח (לא מדובר על שבילי 4X4) בגלל הגובה שלה ביחס לשאר, אחריה היתה לי סיאט ארונה מליסינג. השאלה היא יותר מבחינת תקציב, אם יש סופר מיני שהייתם ממליצים בתקציב הזה אל מול דאסטר בפחות או יותר אותו מחיר (נראה לי שהדאסטר אפילו זולה יותר מסופר מיני באותם שנתונים) - וכמובן שאני אשמח גם להמלצות לרכבים בתקציב הזה שלא ברשימה :)  

פורסם

אני מניח שבתל אביב הכי קל יהיה להתנהל עם i10 בגלל הגודל שלה, שיהווה יתרון במציאת חניה.

אם אתה צריך את יכולות השטח, הדאסטר הכי טוב כאן ברשימה. אני לא בטוח שהוא מאוד סחיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הייתי אולי מוסיף גם את הקקטוס, שתענה על רוב הפרמטרים שהזכרת - ויכול להיות שתספק יכולת שטח ברמה של סיריון (אבל לא באמת יותר מזה).

קח בחשבון את רצועת הטיימינג המתפוררת, שעלולה לדרוש החלפה. בנוסף ירידת הערך והסחירות כנראה פחות מצטיינים מהיאריס (אבל זה אומר שעכשיו תקבל רכב חדש יותר באותו מחיר).

לדאסטר יש חסרונות מהותיים כמו בטיחות וגיר רובוטי לא מצטיין, היתרון העיקרי שלו הוא יכולת שטח מוסיימת. אם אתה לא ממש מנצל אותה, הייתי מחפש משהו אחר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לגבי הקקטוס - יש לה ממשק משתמש מאוד לא סטנדרטי. אם היא על הכוונת וודא שהיא מתאימה לך מבחינה זו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התגובות! מבחינת הסופר מיני שציינתי (c3, פאביה, איביזה, i10, ריו) אשמח לשמוע מה לדעתכם מומלץ בתקציב הזה אם לא הדאסטר

פורסם

i10 היא לא סופר מיני.

מבחינת ביצועים גם C3, איביזה ופאביה יתנו ביצועים טובים.

מבחינת שמירת ערך, ה-C3 פחות טובה מהפאביה והאיביזה, אבל זה אומר שתוכל לקבל רכב חדש יותר באותו מחיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הכוונה שמבין האפשרויות, אעדיף את המרווחת (כלומר בין הסופר מיני) - זה במידה ובאמת מבחינת עלויות האחזקה והסחירות של הרכב נותנות העדפה לסופר מיני על פני הדאסטר (פשוט כמו שזה נראה לי כרגע, מחירי היד שניה של הדאסטר והסופר מיני שהזכרתי מאותו שנתון ועם אותו קילומטראז' די זהים - אם זו הנחה שגויה כמובן שאשמח לעמוד על טעותי :) ) - שוב אציין שלפני כן היתה לי סיריון והיא סיפקה את הצרכים שלי

פורסם

מרפיץ - מבין הסופר מיני משנת 2017 ומעלה - על מי מהאפשרויות האלה אתם ממליצים מבחינת מרווח פנימי ותא מטען, צריכת דלק, אמינות וסחירות? C3, פאביה, איביזה, קיה ריו - או אפשרות אחרת בכלל (למשל 208)?  במדגרת תקציב של 65K כמובן :) 

פורסם

איביזה מהדור הנוכחי (מסוף 2017) עדיפה ברוב התחומים על קודמתה ועל הפאביה המזדקנת. רמת גימור FR לדעתי תזכה לביקוש טוב יחסית והיא מציעה מרווח פנימי מצוין ותא מטען גדול. 

ריו - גם דיי מרווחת ויחידת הינע פשוטה יחסית בהתחלה (התחילה עם 1.4 מחובר לגיר שישה הילוכים) - גם בה המרווח הפנימי טוב ותא המטען מכובד ביחס לקטגוריה. בשנה הראשונה לשיווק שלה הגיעה ללא מערכות בטיחות, לאחר מכן הגיעו דגמים עם מערכות בטיחות עד שלבסוף (מניח שלא נכנס בתקציב שלך) הופסק שיווק ה1.4 6 הילוכים אוטומט וכעת נמכרת רק ליטר טורבו עם גיר שבעה הילוכים. 

פורסם

תודה :) אז מבין האפשרויות לדעתך עדיף לכוון לאיביזה? היתה לי ארונה מהחברה שעבדתי בה עד לפני חודשיים וזה פות או יותר אותו הרכב, רק פחות גבוה - הצריכה שם לא היתה מדהימה (אזור ה1 ל-14) - סביר אבל הייתי מצפה מסופר מיני להיות קצת יותר חסכונית

פורסם

זה לא בדיוק אותו רכב.

האיביזה FR לדעתי פחות נוחה מארונה FR למשל, גם מבחינת אבזור יש הבדלים.

• תוכן חדש...