Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, ba323f כתב:

מה עם אחיזה בכביש רטוב?

לחץ אוויר גבוה מעלה את האחיזה בעיקר בכביש רטוב.

לפני 9 דקות, ba323f כתב:

אז מה עכשיו כל בעל רכב יתחיל לנסות לחצים שונים ולהגיע לגבולות חדשים בתנאי כביש רגילים?

זה לא מה שאמרתי. אמרתי שמאחר ולחץ האוויר שהיצרן ממליץ עליו הוא לחץ קר (ורובנו מגיעים לתחנה אחרי נסיעה שבה הצמיגים מתחממים) והיצרן לרוב גם נותן המלצות שונות במצבי עומס שונים, נוצרים לא מעט מצבים שבהם קיימת התלבטות בין שני לחצים.

בכל מצב כזה, בחר בלחץ הגבוה מבין השניים. זה תמיד עדיף.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

ישנם רכבים שהפער בין רכב עמוס ללא עמוס הוא כ 15-20 psi במסחריות.

לגבי כביש רטוב או יבש זאת הייתה הכוונה שישנם משתנים שלחץ x  לא יכול להתאים לתנאי y ולכן היצרן מצא את הפשרה ביניהם.

והפער בין צמיג קר לחם הוא כ 2-4psi לא פער גדול כפי שאתה חושב. אלא אם כן אתה מנפח את הצמיג בסוג גז כלשהו ששם הפערים גדולים יותר או קטנים יותר ובבקשה אל תדבר על צמיגים של מטוסים כי עם כל הכבוד בשום מצב צמיגים של רכב לא יתקרבו למהירויות ועומסים של מטוסים.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, ba323f כתב:

והפער בין צמיג קר לחם הוא כ 2-4psi לא פער גדול כפי שאתה חושב.

לא, זה בדיוק כמו שאני חושב. בין 2-5PSIg, תלוי כמה הצמיג התחמם בדרך.

גם במקרים שאתה לא בטוח אם הרכב עמוס מספיק בשביל להצדיק את הלחץ הגבוה יותר שהיצרן ממליץ, עדיף לבחור בלחץ הגבוה. כך לפחות ברכב פרטי: אני לא בקי בסוגיה הזו ברכבים מסחריים, אם כי אני משער שיש להם כמה דרגות עומס שהקפיצה ביניהם אינה כה משמעותית.

פורסם

אוקיי לכן ההמלצה היא בצמיג חם אחרי נסיעה ארוכה לנפח מעט יותר.

אבל מי שפדנט דואג לגשת למשאבה כאשר הנסיעה היא קצרה לתחנה וחוסך מעצמו את הפיזיקה וניתוח המשתנים.

פורסם (נערך)

ba323f

הבעיה שלך היא שאתה אומר שאין לך ידע מספק בנושא מסויים ואתה חושב שכולם חולקים את הבורות הזאת וזה פשוט לא נכון.
יש כאן בפורום אנשים שהולכים לאוניברסיטה, לומדים הנדסה, לוקחים קורסים בדינמיקת רכב ומבינים לא רע מה ההשפעה של לחץ האוויר על הצמיג ועל התנהגות הרכב.
ואז אתה כותב, מניחוש (ניחוש מושכל, אבל עדיין ניחוש) - שעלינו לפחד ולציית לחברה שמטרתה היא רווח בגלל שלדעתך, מי שקובע את האפיון הסופי של הרכב הוא המהנדס. אז לא ידידי - רכב הוא מוצר, והמאפיינים הדינאמיים שלו נקבעים לא מעט מטעמי שיווק.

אני לא נוטה להסכים עם חן הרבה - אבל הפעם הוא צודק בהסבר שלו. במקום לבדוק את מהות התשובה המלומדת והמנומקת שלו - אתה מעדיף לטמון את ראשך בחול, וזה פשוט לא נכון בפורום בו מנסים לפתח חשיבה מעבר ותרבות מוטורית.
גם הדוגמא שלך לגבי צמיגויות שמן (שלחלוטין משתנות בהתאם לתנאי הסביבה) או לגבי אחיזה בכביש רטוב - שבמקרה זה עודף לחץ אוויר דווקא נותן יתרון שכן הוא מפחית מהציפה ומאפשר ניקוז מים טוב יותר, אז נסיון ה'הפחדה' לא צלח הפעם.

בקיצור, בוא תנסה להרחיב אופקים יחד איתנו במקום לנסות להצר את האופקים של כל מי שרוצה ללמוד.

עריכה אחרונה על ידי shellcase
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 22 דקות, shellcase כתב:

בקיצור, בוא תנסה להרחיב אופקים יחד איתנו במקום לנסות להצר את האופקים של כל מי שרוצה ללמוד.

מכונאי רכב פשוט לא אמור להבין דברים ברמה מהנדס אלא לפרק/להרכיב חלקים ברכב כמו שרוב המכונאים ברמה ממוצעת יודעים.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לפני כשעה, shellcase כתב:

ba323f

הבעיה שלך היא שאתה אומר שאין לך ידע מספק בנושא מסויים ואתה חושב שכולם חולקים את הבורות הזאת וזה פשוט לא נכון.
יש כאן בפורום אנשים שהולכים לאוניברסיטה, לומדים הנדסה, לוקחים קורסים בדינמיקת רכב ומבינים לא רע מה ההשפעה של לחץ האוויר על הצמיג ועל התנהגות הרכב.
ואז אתה כותב, מניחוש (ניחוש מושכל, אבל עדיין ניחוש) - שעלינו לפחד ולציית לחברה שמטרתה היא רווח בגלל שלדעתך, מי שקובע את האפיון הסופי של הרכב הוא המהנדס. אז לא ידידי - רכב הוא מוצר, והמאפיינים הדינאמיים שלו נקבעים לא מעט מטעמי שיווק.

אני לא נוטה להסכים עם חן הרבה - אבל הפעם הוא צודק בהסבר שלו. במקום לבדוק את מהות התשובה המלומדת והמנומקת שלו - אתה מעדיף לטמון את ראשך בחול, וזה פשוט לא נכון בפורום בו מנסים לפתח חשיבה מעבר ותרבות מוטורית.
גם הדוגמא שלך לגבי צמיגויות שמן (שלחלוטין משתנות בהתאם לתנאי הסביבה) או לגבי אחיזה בכביש רטוב - שבמקרה זה עודף לחץ אוויר דווקא נותן יתרון שכן הוא מפחית מהציפה ומאפשר ניקוז מים טוב יותר, אז נסיון ה'הפחדה' לא צלח הפעם.

התגובה הזו אינה מוסיפה כאן ומטרתה היחידה היא להביע את התנגדותך הנחרצת למה רשמתי מבלי להתייחס לאף פרט או נתון, סטייל שנאת חינם.

פותח האשכול התייעץ על בעיה שלמראית העין הצמיג נראה עם חוסר אוויר למרות שמילא לפי הוראות היצרן. התייחסתי ברצינות והפנתי אותו שוב למדבקה של הוראות היצרן שם מהנדסים קבעו את לחץ האוויר ע"פ מבחנים ופשרות מסויימות.

אתה לא תרמת שום פרט או נתון מבלבד ניסיון להצית ויכוח.

אז בוא תהיה חכם ותענה לפותח האשכול מהו הלחץ אוויר שהוא צריך.

ואל תגיד דברים שאני לא אמרתי כמו "הבעיה שלך היא שאתה אומר שאין לך ידע מספק בנושא מסויים" תראה לי היכן רשמתי שאין לי ידע.

בינתיים בתגובה שלך כאן לא ראיתי ממך שום ידע בנושא זה.

אני אמרתי שאין לי מושג מה היו הפשרות של היצרן בנוגע לקביעתו ללחץ האוויר.

אילו הייתי יושב עם המהנדסים הייתי עונה אבל לא נראה לי שיש כאן מישהו שישב עם המהנדסים אז אין מה לעשות רק לנחש או להתחיל בכל פעם לנפח בלחץ שונה ובדיקה מהו הלחץ האופטימלי עבורך לתוצאה הרצויה עבורך. ומה שטוב עבורך לא טוב עבור האחר. אחד רוצה נוחות נסיעה השני רוצה צריכת דלק טובה. מאמין שהיצרן דאג לשניהם ויותר בקביעת נתון זה.

פותח האשכול לא ציין מה תוצאתו הרצויה אבל הוא אומר שבמראית עין הצמיג עם חוסר אויר.

אז כנראה שרצונו רק מראית עין אז אענה לו שינפח את הצמיג ב 120psi ולמראית עין שזו תוצאתו הרצויה הצמיג יראה ללא חוסר אויר מבלי להתייחס להתנהגות הרכב. כתוצאה של ניפוח בעודף מוגזם.

גם מדיד שמן המנוע הוא המלצה, אין בעיה למלא יותר בחצי ליטר בוא תרחיב אופקים יאללה קדימה חכמולוג.

עכשיו נמתין לידע הנרחב שלך בנושא.

מרק10 המעריץ נתונים מדוייקים מהיצרן לפתע הפך לחובבן מדרכות מעניין מאוד מה קרה לך בתקופה הזאת.

פורסם (נערך)

כולנו מסכימים שצריך להתייחס להוראות היצרן, אבל כמו שאמרתי הוראות היצרן באות עם וריאציות כמו מידות גלגלים שונות, משקל המטען והנוסעים ברכב, מהירות הנסיעה וטמפרטורת הצמיגים בעת הניפוח. התוצאה היא שלא תמיד (שלא לומר לרוב) מתלבטים בין שני לחצים אפשריים לניפוח.

בכל מצב כזה, הפתרון הוא לבחור בלחץ הגבוה מבין השניים, כי הוא עדיף כמעט מכל בחינה אפשרית. עדיף 5PSIg יותר מדי מאשר 1PSIg פחות מדי.

פורסם (נערך)

עם התגובה האחרונה שלך אני מסכים בהחלט. כאשר מדובר ברכב נוסעים פרטי שהפער בין עומס רגיל למלא הוא 2-5psi.

באופן אישי אני מנפח לפי עומס מלא ברכבי כך שאני נהנה גם מהיתרונות שהן לטובתי.

עד עכשיו אני לא הסכמתי עם מילוי מעבר להמלצת היצרן הגבוהה מבניהם וזאת בדיוק ההתעקשות שלי הייתה.

מה קורה כאשר ברכב מסחרי רשום על המדבקה 60psi ועומס מלא 80psi?

פורסם (נערך)

שאלה טובה. אני דיברתי רכב פרטי. לא יודע לגבי רכב מסחרי, וממה שאני מבין מחבריי רוכבי הדו-גלגלי, גם שם המצב שונה ממה שתיארתי כאן.

בכלל, רוב הדיונים בפורום הם על רכב פרטי, אבל שווה היה מצדי להוסיף סייג בנדון בכל זאת.

שוב, אני משער (ותקן אותי אם אני טועה) שברכב מסחרי יהיו כמה דרגות של עומס, כך שהקפיצה לא תהיה מששים לשמונים בבת אחת. אפילו ברכב פרטי יש לעתים דרגת ביניים של עומס...

פורסם

באוטו שלי אני ממלא לחץ אויר ששייך לדגם "Utility" בעוד הדגם שלי יובא כ "Private" ועליו מדבקות עם לחץ אויר נמוך יותר, בגלל השיוך של היצרן שככל הנראה לוקח בחשבון את עניין הנוחות וכמובן העומס על הרכב.
בפועל אין הבדלים בין הדגמים ומאחר ואני משתמש עם הרכב לעבודה, במקום 2.9 באר מאחורה אני ממלא 3.3 באר (כ 48PSI) כמו שרשום לדגם ה Utility - וכשאני בתחנת דלק אני שם 50PSI. מקדימה ההמלצות הן כמדומני 2.4 באר (35PSI) ובתחנה אני ממלא 40PSI. לציין שהתחנת דלק לא רחוקה בכלל (הצמיג לא ממש מתחמם כמו בנסיעה).

בפועל לאחר שימוש של 5 וחצי שנים באוטו ולא מעט פנצ'רמעכרים שראו את הצמיגים (ולא האמינו שהם מחזיקים יותר משנתיים) המסקנה היא שבזכות לחץ האויר הנ"ל הם מחזיקים מעמד מעולה (3 שנים קדמיים, שנתיים וחצי פלוס לאחוריים שבמצב מעולה).

תמיד עדיף שיהיה קצת יותר לחץ אויר מאשר פחות (בתת לחץ הצמיג "נמרח" ומתחמם הרבה יותר מהר - ועלול להתפוצץ).

בעבר אני זוכר שב VOLVO היו מתייחסים לנושא לחץ האויר בצמיגים גם כתלות במהירות הנסיעה של הרכב.
כיום הם מציינים לחצים שונים למהירות של עד\מעל 160 קמ"ש על רכב עם מעט נוסעים\מטען ובשורה נוספת נותנים אופציה של אותו המתווה אבל ECONOMY (אני אחסוך לכם את החיפוש: הם עלו ב 5PSI את הלחץ בארבעת הצמיגים).
זה תחום שלמיטב זכרוני רק וולבו לאורך השנים התייחסה באופן רציני כ"כ מפורט ללחצים בכל מצב נסיעה ומהירות נסיעה.

אני חושב שכ"כלל אצבע" במכוניות פרטיות, אפשר להעלות מעט את לחץ האויר (בין 2-5PSI בשקט) מבלי לגרוע כלל בבטיחות (אולי רק מעט בנוחות הנסיעה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 1 שעה, איציק נ. כתב:

המסקנה היא שבזכות לחץ האויר הנ"ל הם מחזיקים מעמד מעולה

זה בגלל שבצמיגים שלנו יש רשת פלדה ששומרת על מדרס יחסית שטוח גם בלחץ אוויר גבוה. התוצאה היא שהמדרס כמעט ולא מפתח צורה קמורה עם עליית לחץ האוויר (כפי שמקובל לחשוב) אלא רק נעשה יותר ויותר קשיח. כתוצאה מכך, קשיחות הפניה עולה: קרי, הצמיג מפתח יותר כוח פניה ופחות גרר מושרה עבור זווית "החלקה" נתונה, ולכן הוא פונה יותר טוב, ונשחק פחות.

פורסם

+1

בוא לא נשכח שרמת הבורות בתחום היא עצומה, ורוב האנשים נוסעים על רכבים עם פחות לחץ ממה שצריך.
אם ההמלצה (כמו אצלי) היא 35PSI, בשוטף יכנס אדם ממוצע לתחנת דלק (באופן אקראי, למלא דלק, במהלך נסיעה) וימלא 35PSI במקרה הטוב (אם הוא הסתכל על המדבקה של יצרן הרכב. אם הסתכל על הטבלה שיש ליד המשאבה בתחנה - יש סיכוי שמראש ימלא פחות כי לא פעם מצאתי שם שרשום פחות ממה שקבע היצרן).
אוטומטית ברגע שהצמיג מתקרר, הוא כבר נוסע עם 10% פחות ממה שצריך.
ניקח בחשבון שלא כל אחד מקפיד לבדוק לחץ אויר כל שבועיים, בשוטף אתה יכול לבדוק ולמצוא שרוב המכוניות נוסעות על 10-20% פחות לחץ אויר ממה שצריך ואני יותר מבטוח שיש כאלה שנוסעים על פערים גדולים יותר.

דווקא בתחום הרכב המסחרי אני חושב שיש יותר הקפדה בעניין (יש מודעות למשקל ולעומסים שיש על הרכב בשוטף) ובציי רכב יש גם קצין רכב\ ממונה בטיחות בדיוק לדברים האלה.

ספציפית לטראג'ט - כמו שאמרתי - הייתי ממלא 5PSI יותר ממה שרשום.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 8.5.2020 בשעה 00:17, ba323f כתב:

עכשיו נמתין לידע הנרחב שלך בנושא.

ממש ממש לא שנאת חינם או נסיון להצית ויכוח.

ולכתוב שאין תוכן במה שכבתי זה גם לא נכון, כי יש.

סך הכל - אני מתנגד נחרץ להליכה אחרי היצרן בעיניים עצומות, המלצות היצרן הן בשמנים והן בלחצי אוויר הן כמו מחירון, התחלה טובה. אבל לגמרי לא תורה מסיני.

כל אחד משתמש ברכבו באופן שונה, מי שנוסע בשכונה מלאה פסי האטה ברכב לא עמוס במהירות נמוכה למשל - יכול למלא לחץ אוויר נמוך משמעותית מהגדרת היצרן ולהרוויח נוחות, מי שמשחיז סיבובים בסדום-ערד יצטרך לנפח לא מעט מעל המצויין על מדבקה של רכב לא ספורטיבי כדי לא לגמור את הדופן.

האם אני אמליץ לנהג הממוצע לנפח כך או אחרת? לא יודע, אבל אני כן אמליץ להבין את הפיסיקה שמאחורי הדברים כדי להבין איך עובדת המכונה הזאת שיכולה להרוג אותך ואת הילדים שלך ומשום מה אף אחד לא טורח לקרוא אפילו את הוראות ההפעלה שלה.

המלצת היצרן (שאגב חשוב: בארץ עוברת לפעמים התאמה אצל היבואן) היא פשרת ביניים שחלקה מגיעה משיווק.

סך הכל מנסיוני, לרוב אלו שכותבים 'תעשה מה שבספר' לרוב לא יודעים מה המשמעות ובעיקר חוששים מחריגה מהוראות יצרן, אם זה לא המצב כאן, טעיתי - ואם כן יש לך ידע נרחב בנושא, אז למה לכתוב באופן כה נחרץ 'תיצמד להוראות יצרן'? לא עדיף להסביר מה המשמעות של לחץ אוויר ואיך שינויים לכאן או לשם משפיעים על ההתנהגות של הרכב מחד ונראות הצמיד (שכן זה מה שהוא שאל, לצערי) מאידך?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...