Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתבתי המצב לא משהו בכלל.

הכל התחיל בשישי בלילה, עשיתי את דרכי הביתה בימים המוזרים האלה. בין אשדוד ואשקלון על כביש 4 צפון בין צלילי המוסיקה נשמע נקישות מכיוון המנוע כמו רעש שלא מבייש טרקטור חקלאי.. ואז נדלקה מנורת לחץ שמן נמוך אדומה, עצרתי בצד מיד. דוממתי מנוע, פתחתי מכסה וראיתי שיוצא טיפה עשן של שמן שרוף מכיוון הפקק.

כיוון שאני מאוד פדנט בנושא הזה ובודק גובה שמן כל שבועיים יצאתי מנוקדת הנחה שנסעתי בלי שמן, מילא הזעות יש.. נזילות אין כמעט ולא התגלה כלום מתחת למנוע לאחר כמה דק' של עמידה. התקשרתי לגרר וחיכיתי שיגע (הגיע זריז כי אין הרבה עבודה בכבישים) 

אחרי חצי שעה של עמידה בדקתי גובה שמן והוא הצביע על קצת מתחת למלא 🥺 (??) אמרתי שיט או שהמשאבת שמן הפסיקה לעבוד או הלכו הרינגים.

בין כל השאלות לקחו את הרכב לאחסנה וביום א' למוסך.

הגעתי למוסך היום (אלכס, מומחה מס' 1 חשוב לציין) ולאחר שהסברתי לו את המצב הוא ענה ש99 אחוז שאחת הבוכנות נדפקה ואין דרך חזרה משם אלא החלפת מנוע או השבתה.

לאחר חשיבה קצרה הוחלט לפרק את הראש מנוע ולהתחיל לראות מה קרה באמת. אני אשים תמונות להמחיש את המצב יותר טוב וברור.

חשוב לציין שהרכב היה מטופל בקפידה מאז שקניתי אותו לפני שנתיים ו30 אלף קילומטרים, הוחלף קלאץ חדש, מצבר ועוד כמה דברים בהיגוי

לפי המוסכניק צילינדר מס' 4 זז ממקומו כתוצאה משבר של הקראנק והסתובב סביב עצמו וחרט את המיסב לפי מה שהבנתי, זה גרם לצילינדר הזה לעלות כלפי מעלה ולעשות נקישות

המנוע מקורי מדגם AQM , עבר 287280 ק"מ מה שמראה שגם SDI האמין והטוב נוטה למות לפני הזמן, בטיפול נאות וטוב.

עכשיו ההתלבטות שלי היא מה לעשות הלאה, להחליף קראנק , כמעט אין אפשרות להשיג - להחליף מנוע קומפלקט שגם ככה בטח יהיה בשווי שלו - 6-7 אלף

אבל מה שבטוח שלמכור לחלקים ב1500 שקל ומטה אני לא מוכן בכלל

אז מפה לשם , אתם מכירים יבואנים מנועים במחירים שפויים? או האם שווה בכלל להתעסק בדבר הזה ולהחזיר אותו לכביש כי טסט יש עדיין או ללכת לחפש אוקטביה טורבו דיזל יד שניה שאני חושב כבר זמן מה ?

אפשר לראות בתמונות את הנסורת המתכתית של המיסב שנדבק לטלטל בקרטר שמן.

מה אתם הייתם עושים? אנא כתבו

453588226_20200419_1356591.thumb.jpg.e6704057536b929ca484c8c4a603d1e1.jpg688645169_20200419_1433451.thumb.jpg.08ee3cb280ef8d932cc916bc9a348e6d.jpg1455719473_20200419_1433511.thumb.jpg.b3cfbe9f8fc99f0ea2c14767d4fbe187.jpg

1337339789_20200419_1356541.thumb.jpg.97d18087c548144ece502899c346683c.jpg529220960_20200419_1303051.thumb.jpg.92ef0d77a029fcafbb07f9efeaa01c9e.jpg

פורסם

היתה לי פולו קלאסיק sdi אהובה שנמכרה עם 470000 קילומטר ללא בעיות מיוחדות. נסעתי בה כ200 אלף קילומטר.

במקומך אם אתה אוהב את הרכב ובמידה ואכן ניתן לקבל מנוע מפירוק במצב שניתן לדעת שהוא טוב, ב7000 שקלי הייתי הולך על זה.

פורסם

העניין הוא שלא שווה ההשקעה למרות שיש לרכב חלקים חדשים והוא דיי פרש מבחינת הכול!

אני מחפש יבואני מנועים אם מישהו מכיר אשמח לשיתווף!

פורסם (נערך)

דבר ראשון, shit happens!

גם זה ק"מ מכובד לרוב המנועים של היום.

לפעמים יש תקלות גם בתחזוקה סבירה.

לעניות דעתי, אם אתה אוהב את הרכב שים מנוע מייבוא ותהיה שקט עוד כמה שנים כל עוד לעבור טסט זו לא בעיה מהותית.

כל אופציה אחרת או רכב יד שניה אחר יגרור אותך בהכרח להוצאות גדולות יותר הן על רכישת הרכב והפסד על הקיים, תקלות רבות יותר שיש לרכבים חדשיo יותר, ביטוח ודלק... שקלול של הכל זה רכב ששווה לשמור עליו לדעתי עוד 6-5 שנים לפחות. אם הלטת להשתדרג טכנולוגית ובטיחותית זרוק אותו לג'אנקיה או תמכור חלקים לחוד, למרות שהביקוש לחלקים לרכב הזה נראה לי מאוד מוגבלים, ותתקדם לרכב יותר מודרני.

עריכה אחרונה על ידי יאני
  • רעיון טוב! 1

הזול עולה ביוקר

פורסם

בנוגע ליבואן של מנועים אין לי מושג... אולי שווה לחפש מפירוק בארץ, יכול להיות שתמצא משהו.

מעבר לזה לדעתי ההחלטה האם להציל את האוטו תלויה במצב שלו מעבר למנוע, אני מאמין שמדובר בגולף MK4, בתור אחד שהיה לו נסיון מוצלח מאוד עם אחת במשך כ-5 שנים בסופו של דבר אחד הדברים שגרמו לי להחליף היו בלאי של כל מני רכיבים שונים כמו רדיאטור חימום ששווק, נעילה מרכזית שעשתה בעיות, פלסטיקים שנשברו, מנגנון הילוכים שנכנס קצת קשה וכ׳ו.

במידה והרכב במצב טוב מעבר למנוע יכול להיות ששווה לך לתקן אותו, בעיקר אם אתה קשור אליו/מתכוון להחזיק אותו לתקופה יחסית ארוכה.

אם לא, אישית הייתי נפרד ממנו ועובר הלאה, תוכל למצוא רכבים אחרים עם מנוע דיזל באותו הסגנון (סקודה פאביה, אוקטביה וכ׳ו)

בהצלחה

• מעניין 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

החלטתי שאני נפרד מהרכב שאין לו כרגע ערך גבוה למשהו עם טורבו וגיר אוטומטי ! תודה רבה על התגובות

פורסם
לפני 4 שעות, Pavtul כתב:

החלטתי שאני נפרד מהרכב שאין לו כרגע ערך גבוה למשהו עם טורבו וגיר אוטומטי ! תודה רבה על התגובות

TDI או TSI ?

קובי

:-)

פורסם

אז זהו במהלך חיפושי אחר דיזלית קשה עד בלתי אפשרי למצוא אחת עם קילומטראז נורמלי ולא מונית לשעבר אז אני גם מתחיל לבדוק דגמי TSI

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

עשית בשכל.
אין הגיון להשקיע קרוב ל-10 (כולל מחיר מנוע עבודה בלתמ"ים שיצוצו וכו') על הרכב הזה.
האמת זה יותר סביב 4-5.5 שעדיין יכולים ללכת לטובת הרכב החדש.
רק בעיה אחת נשארה, מה לעשות עם הגולפית וכל מה שנשאר ממנה?
יש לה קלאצ' שעבר 30 אלף קמ חדש של LUK סלון בד במצב מצויין, כל הדשבורד נראה חדש
מלא חלקי חילוף!
אני לא רוצה לפנות לשבורים האלה עם המדבקות "קונה כל סוגי הרכבים" שיתנו לי עליו 1000-1500 שח במקרה הטוב
לרכב יש טסט עד אוגוסט אפילו למרות שהיא גרוטאה כבר יש שם מה לפרק !

פורסם

חישוב פשוט.

אם תחליף מנוע ב-5.5 - האם תצליח למכור את הרכב ביותר מ-7 אלף? 

אם כן - לך על זה.

כי במצבו אם תקבל עליו 1500 תגיד תודה. 

תשמע, אני מצטער שאני ככה בוטה - אבל יש לך חרא ביד ואתה בטוח שיש לך זהב, זה מצב מאוד בעייתי.

מה שייקרה זה שייקח לך זמן להפנים מה באמת יש לך ביד ובזמן הזה אתה תקוע עם ערימת פח.

את הטסט הייתי קודם כל הולך להקפיא. כדי שביום מן הימים תקבל את החזר אגרת הרישוי היחסית. כנ"ל לגבי הביטוח.

רכב בלי טסט ובלי ביטוח - לא יכול להיות להחנות ברחוב. רק שתדע.

לאחר מכן אם יש לך איפה לאחסן את הרכב - תנסה למכור את החלקים שלו לבד. אתה תבין כבר לבד שזה לא מציאה כמו שחשבת. גם הקלאץ LUK וגם הסלון בד לא יימכרו מהר כמו שאתה חושב אם בכלל.

מי יקנה קלאץ משומש? ובכמה? 

לטעמי, עדיף מוקדם מאשר מאוחר - תעיף אותו לחלקים. לפעמים המוסך יכול לעזור לך בזה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שאלה

1.. אם עשית בשנתיים 250 אלף ?מה זה בדיוק 30 אלף ?

2. כל כמה זמן / קילומטרים /שעות הוחלף שמן?

3. איזה סוג שמן השתמשת ?

4 האם הוחלף נוזל קירור ולאיזה סוג וגם כל כמה קילומטרים במידה ועשית 250 אלף ? 

פורסם
שאלה
1.. אם עשית בשנתיים 250 אלף ?מה זה בדיוק 30 אלף ?
2. כל כמה זמן / קילומטרים /שעות הוחלף שמן?
3. איזה סוג שמן השתמשת ?
4 האם הוחלף נוזל קירור ולאיזה סוג וגם כל כמה קילומטרים במידה ועשית 250 אלף ? 
1. קניתי את הרכב עם 260 אלף על השעון , הלך הקלאצ ב262.
2. כל 10 אלף
3. 5-40w
4. בוצע ניקוי של המים הירוקים לפני ב250 אלף, הם היו בצבע תקין

1. קניתי את הרכב עם 260 אלף על השעון , הלך הקלאצ ב262.
2. כל 10 אלף
3. 5-40w
4. בוצע ניקוי של המים הירוקים לפני ב250 אלף, הם היו בצבע תקין

תיקון , 15-40

• תוכן חדש...