Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא צריך להחליף את האומים האלו 36 מ"מ אחרי כל פירוק?

לא יודע בוקי. ראיתי סרטונים על דגמים אחרים של PSA עם אום דומה ואותו ״מנגנון״ אבטחה.

פשוט דופקים את הקיפול באום כך שיהיה אפשר להסיר אותו, מסירים, מחליפים, מחזירים ודופקים שוב.

אם צריך להחליף תקנו אותי

תודה דניאל.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

רציתי לעדכן על מצב התופים וראיתי את ההודעה של דניאל.
לא טוב... החזרתי את האום ודפקתי על הנעילה. חשבתי שזה בסדר עכשיו אני מבין שכדאי מאוד שאני אשיג אום כזה חדש...
אקפוץ מחר לחנות חלפים, אני מקווה שיהיה להם אום כזה.

מעדכן על מצב התוף ונעלי הבלם.
הפרוק עצמו היה קשה, השתמשנו בפטיש של דיוולט, אחד אימתני עם עוצמה של 950 ניוטון. היה לו קשה! אני לא מבין מי סגר את האום הזה ככה, אבל בלי פטיש יהיה קשה מאוד לפתוח אותו.

הבלמים עצמם היו במצב כמו חדש, כנ"ל התוף. לא היה טעם לגעת בהם. צילמתי תמונה של מצב נעלי הבלם מול נעלי בלם חדשים שרכשתי ואני אחזיר לחנות.
התמונה לשיפוטכם...

הנהג המדובר כנראה לא משתמש הרבה בבלמים.

ddrdd.jpg

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם

יפה.

אם כך, למה חשבת שצריך להחליף? בדרך כלל בטיפולים השוטפים של הרכב אמורים לפרק מדי פעם את התוף ולבדוק את מצב הבלמים, לכוון אם צריך וכו'.

זו גם ההזדמנות להחליט/ליידע את הלקוח לגבי החלפה עתידית.

בפעם האחרונה שקניתי בלמים ( צלחות ורפידות ל-307) כי חשבתי שאצטרך אותם אוטוטו זה לפני שנתיים וחצי. מאז החלקים נמצאים בצד ומחכים שארכיב. מאז למדתי שבלמים ארכוש רק לאחר שאדע בוודאות (פירוק ובדיקה ויזואלית שלי או בעל מקצוע שאני סומך עליו) שאני צריך אותם.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אתה צודק. אתה למדת את זה על בשרך, ואני על בשרי.

לרכב יש 153k קמ, חשבתי שאולי בלמי התוף מאחור הגיעו לסוף חייהם... מסתבר שלא. לפי קצב השחיקה הנוכחי אני בספק אם יצא להו להחליף אותם עד ל300k.

אני חושב שהחנות תיתן לי זיכוי, אני רק צריך למצוא את החשבונית.

• אהבתי 1

פורסם

אתה בהחלט צודק. גם ב 300K אתה לא תחליף אותם ואני אדגים מהנסיון האישי שלי
יש לי נטס 2006, עברה 210K והתופים עדיין המקוריים. הם נמצאים על 176 מ"מ כרגע והמינימום הוא 182. ככה שגם ב 500K אני הם לא יגיעו למינימום
אותו סיפור גם עם הרכב השני אימפרזה 2009.
בשני הרכבים הלכתי עם התופים לחרט בלמים ומדדתי את העובי לאחר החריטה
העובי שהתוף מאבד בחריטה זניח מאוד 0.2-0.23 מ"מ (כן, פחות מחצי מילימטר)

אגב. המנח הנכון הוא נעלי בלם (brake shoes)
סנדלים זה משהו אחר בכלל, והם משתמשים לנעילת הגלגל כדי שלא יהיה ניתן להזיז אותו

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני לא בטוח שהצלחתי להבין, אשמח להבהרה.

נניח והתוף לא הגיע לקוטר הפנימי המקסימלי שלו - אם חריטה או בלי , וגם אין מדרגות בחלק הפנימי. האם יש מניעה פשוט לקנות סוליות חדשות בעובי סטנדרטי ולהרכיב? האם צריך הדבקה והתאמת סוליות במקרה זה ולמה?

האם סוליות חדשות ותופים חדשים הם חלקים נפוצים בחנויות חלפים?

הרכב סוזוקי בלנו 2002.

תודה

פורסם (נערך)

אני רק ישתף אותך בנסיון שלי עם רכב בן 15 ו-160 אק"מ, עוצמת הבלימה לא סיפקה אותי. הלכתי למכון ליטוש שהחליף לי גם תוף וגם רפידה למרות שהודה לי שנשאר לפחות 30% מהרפידה המקורית. הרגשתי קצת מרומה עד הברקס הראשון.. עוצמת הבלימה שופרה בצורה כ"כ משמעותית שזה היה שוה כל שקל.

להבנתי המקום לזה הוא מכון ליטוש ופחות חנויות חלפים, כי כך תחסוך פערי תיווך.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • תוכן חדש...