Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רעיון לרכוש מדחס המיועד להפעלה משקע 12 של רכב, ולחבר אותו לקיר, כאשר אצטרך כמובן שנאי שיוריד את ה- 220 וולט ל- 12 וולט של המדחס.

איזה שנאי לקנות - והיכן?

מדחס - חשבתי משהו כזה: https://www.workimhi.co.il/items/2159908-https-www-workimhi-co-il-items-2159908-admin-version-1548707490#techDetailsAName

פורסם

בכל טמבוריה מצויה / חנות אלקטרוניקה יש שנאים פשוטים. לחלופין, תנסה לאתר שנאי ישן של מחשב, יש כאלה של 14 וולט - גם יעבוד.

או שמזמינים מאמזון (לפעמים יותר זול מהארץ, ותמיד יש ולא צריך לרדוף אחרי אף אחד).

אגב, אני לא יודע למה מיועד המדחס שצירפת בקישור, אבל רק לידיעה - מדובר בצעצוע/זבל.

אם יש לך 220 וולט בבית, עדיף לקנות מכשיר חזק יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה הנס.

כן אני יודע, לא בדיוק מוצר יוקרתי.

אני בעצם מחפש פתרון למכשיר שיעשה לי "פווו" אחת לכמה זמן, להעיף נסורת מפריט מוגמר (תחביב). לי עצמי נמאס לעשות 10 פעמים פוו עם הפה ולקבל סחרחורת...

פורסם

אם כבר אתה מחבר מדחס לשקע קיר (בסופו של דבר), לא עדיף קומפרסור 220V סטנדרטי? מהניסיון שלי הם קצת פחות רועשים והרבה יותר חזקים.

נתקלתי בשני סוגים של נסורת עד היום (אם כי עבודות עץ קורות אצלי לעיתים רחוקות) - כאלה שאפשר להסתפק בשואב אבק, וכאלה שצריך קומפרסור 220V נורמלי ולא 12V

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם הנסורת היא ברמה כזו שפו מספיק, הייתי מוותר על 300 שקל לקומפרסור ועוד כמה עשרות שקלים לממיר מתח ולוקח משהו בסגנון שואב אבק ידני גנרי חשמלי כמו זה או אפילו שואב אבק רגיל גנרי.

שניהם לדעתי יעשו עבודה יותר טובה מקומפרסור 12V

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ירחמיאל, באיזה תדירות והיקף השימוש מדבר?

אם מדובר בכמה שניות עובדה פעם בחודש או פעם בכמה חודשים, אפשר לקנות ספריי אוויר דחוס בלחץ גבוה, מיכל כזה עולה 30-40 ש"ח.

הנחתי שאם האלטרנטיבה היא "פו-פו" עם הפה, אתה לא צריך משהו רציני.

לאפליקציה הזו ספריי אוורי דחוס יהיה מצויין.

בשימיש מינימלי מיכל אחד מספיק להרבה זמן.

.Hillel-5744_25112019121117.jpg

פורסם

אתה רוצה קומפרסור של נגריה (אחד הכלים הכי שימושיים בעולם, תכל׳ס...) - קשה קשה.

מצטרף להמלצה הנהדרת שמעליי - שואב אבק נטען. בטח יש לך איזה דייסון או תואם שלו בבית, ואם לא,

תקנה בכל מקרה - מכשיר סופר שימושי שהוא גם חזק מספיק לשאיבת נסורת.

לגבי נסורת - יש לי מברשת קטנה + מברשת צבע משומשת שגרות באופן קבוע על שולחן הנגרות, מקטין את מספר ה״פו״. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אפילו לא הלכתי מספיק רחוק לנטענים :) פשוט הנחתי שירחמיאל מחפש את הזול ביותר שייתן מענה, וגם ככה יש שקע חשמל כי הוא מתכנן לחבר אליו ממיר מתח.

אגב חשבתי על רעיון אחר, קצת יצאתי מהקופסה, מה עם נפנף (כזה מפלסטיק או כזה משוכלל עם מנואלה)?

נניח משהו מהסגנון הזה: https://www.coupo.co.il/deals/%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%97%20%D7%9C%D7%9E%D7%A0%D7%92%D7%9C

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
תודה הנס.

אני בעצם מחפש פתרון למכשיר שיעשה לי "פווו" אחת לכמה זמן, להעיף נסורת מפריט מוגמר (תחביב). לי עצמי נמאס לעשות 10 פעמים פוו עם הפה ולקבל סחרחורת...

לא יותר פשוט ליקנות פן זול מהצורה הזו(עושה יותר אוויר)?

https://ksp.co.il/m/uin/63846

פשוט מפעילים ללא חימום וזהו- עושה מספיק רוח להעיף אבק וכו', תמיד השתמשתי בזה עד שקניתי שואב אבק חבית עם מצב מפוח והדפסתי לו פייה צרה.

יש גם פיתרונות יעודיים למחשבים:

https://www.amazon.com/Metro-Datavac-Electric-Duster-European/dp/B003BZCOKK/

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

קומפרסור 12V לרכב צורך כ-10 אמפר. אתה צריך שנאי / ספק כח גדול ויקר למדי. בנוסף, למדחס כזה ספיקת אויר עלובה ביותר ואין לו מיכל אגירה בכלל, ולכן הוא איננו מתאים כלל לעשות "פו".

חפש קומפרסור 220 וולט משומש ביד2 - יהיה זול יותר ובטח אפקטיבי יותר. יש כאלו מ-150-300 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

בבדיקה שעשיתי, מדחס לרכב לוקח 4 אמפר.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

יש ויש. בניתי לעצמי שנאי מספק כוח ישן של מחשב שחיברתי את כל יציאות ה-12V שלו לשקע מצת שקניתי. הוא מספיק להפעלה של משאבה שצורכת 6A אבל לא כל כך בשביל מדחס קטן שמצאתי ומשמש אותי לניפוח גלגלי אופניים (אין לי מושג מה צריכת הזרם שלו).

ולענייננו, כמו שכתב יובל: "למדחס כזה ספיקת אויר עלובה ביותר ואין לו מיכל אגירה בכלל, ולכן הוא איננו מתאים כלל לעשות "פו"".

פורסם
תודה הנס.

אני משתמש בזה בדיוק למטרה הזו. פלוס, להעיף נסורת מכל החדר... די והותר כח, עלות מצחיקה.

למה לסבך את החיים עם קומפרסור חלשלוש של רכב, שמצריך שנאי מיוחד (יש שנאים מתכווננים עד 12V לאמפרים שונים, אבל לאמפר שהדרעק מדחס צריך זה יהיה יקר), הסתבכות וכולו וכולו?...

האנס היה אומר, "אנלסיס פרלסיס" אני מניח:wink:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...