Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש ותהנה!

מקנא בך!

היו לי בעברי 2 xsi שלפחות מאחת מהן נהנתי, השניה הושבתה מהר לא באשמתי.

היה לי חבר טוב שבזמנו בגיל 17 בגללי קנה 106 ראלי דור שני, ליוויתי אותו עם הרכב כמה שנים טובות, מציאת חלקים נדירים (סרן דיסק אחורי) ועוד ועוד, אחרי הצבא החבר חזר בתשובה לכיוון החרדי והקים בית בישראל. לאט לאט הראלי נדחקה הצידה למרות שהוא עדיין השתמש בה ביום יום, אנחנו התרחקנו כי כל אחד הלך בדרכו, הקמנו משפחות וכו' וכו' ועדיין היינו נפגשים פעם בהרבה זמן. יום בהיר אחד לפני כשנתיים אני פוגש מישהו שהיינו איתו בקשר בזמנו ולו הייתה xsi אדומה שעד היום אצלו והוא מספר לי שקנה את הראלי דור שני של אותו חבר!

החלק הבאמת עצוב זה שהוא קנה אותה בגרושים ועוד בתשלומים.

האמת זה ממש עיצבן אותי שהוא לא אמר לי שהוא מוכר אותה ועוד בסכום שמכר, עד היום זה מכעיס אותי כשאני חושב על זה.

מאז האמת הרכב עבר שיפוץ מטורף ברמה של פירוק עד לגוף ערום והרכבה מחדש ככה שאין ספק שהיא בידיים טובות.

ואני? עדיין רוצה לקנות מתישהו 106 ספורטיבית, יש לי מישהו בעבודה עם gti מקורית ולפחות חיצונית מעט מוזנחת, מפעם לפעם אני זורק לו שכשימכור שיגיד לי בתקווה ויהיה לי כסף לגרוטאה באותו הזמן.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לפני שבוע הראלי הגיעה לערד. לא הספקתי לעשות איתה כל מה שתכננתי לפני זה, וגם צמיגיה ראו ימים טובים יותר, אבל פותחים באש עם מה שיש.

ומה שהיה זה כיף לא נורמאלי, אין מלים שיכולות לתאר את זה. כמו שאפשר להבין, המניע העיקרי לקנות את הראלי היה נוסטלגי ופרקטי. לא תיארתי לעצמי, ומה שהרשתי לעצמי איתה בכביש לא הכין אותי, לכמה היא תהיה מהנה במסלול. טרן-אין מדהים, במקום תת היגוי (ולאור פז"ם הצמיגים) האוטו שאף להחליק על ארבעת הגלגלים עם מעבר להיגוי יתר, והפידבק המושלם דרך ההגה הלא מתוגבר גרם לכך שהתיקונים היו מיידיים ומדויקים ביותר - כיף חיים, חוויה של פעם (ומאד פיזית, למחרת היום ממש כאבו לי הידיים). המשקל האפסי נתן אפשרות לבלום מאד מאוחר לקראת הפניות, ולסחוב מהירות לא קטנה דרכן. פשוט חוויה.

בצד המינוס - מערכת הקירור, עם המזגן של אלכס שמפריע לרדיאטור המקורי, צריכה שדרוג למסלול. עליתי לחצאי מקצים (הקפת חימום, 2-3 הקפות מלאות, הקפת קירור ולפיטס, כלומר 3-5 דקות במקום 7+ קירור) במקום מקצים שלמים על מנת לא להביא לחימום יתר של המנוע. בכביש לא מגיעים לשם, מסלול זה אופרה אחרת.

סופו של יום, זה היה פשוט מדהים, והנה קצת תמונות:

IMG_5460.jpg

IMG_5487.jpg

IMG-20191222-WA0029.jpg

IMG-20191222-WA0024.jpg

קרדיט על התמונות לדניאל אדמון ומרינה אלבז.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בצד המינוס - מערכת הקירור, עם המזגן של אלכס שמפריע לרדיאטור המקורי, צריכה שדרוג למסלול. עליתי לחצאי מקצים (הקפת חימום, 2-3 הקפות מלאות, הקפת קירור ולפיטס, כלומר 3-5 דקות במקום 7+ קירור) במקום מקצים שלמים על מנת לא להביא לחימום יתר של המנוע. בכביש לא מגיעים לשם, מסלול זה אופרה אחרת.

ה106 דור ראשון ידועה בתור בעייתית מבחינת קירור.

בין אם זה המכסה מנוע שחוסם את כל החזית על מנת לאפשר סירקולציה לבין רדיאטור לא איכותי.

איפה המחוג עומד בלוח שעונים ? האם טיפלת במערכת המים ?

פורסם

המחוג בשוטף בין החצי ל-3/4, בעומס עולה ל-3/4, וכשהיה עושה רושם של זחילה מעל הייתי חודל כדי לא להגיע למנורה.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם

ומה שהיה זה כיף לא נורמאלי, אין מלים שיכולות לתאר את זה. כמו שאפשר להבין, המניע העיקרי לקנות את הראלי היה נוסטלגי ופרקטי. לא תיארתי לעצמי, ומה שהרשתי לעצמי איתה בכביש לא הכין אותי, לכמה היא תהיה מהנה במסלול. טרן-אין מדהים, במקום תת היגוי (ולאור פז"ם הצמיגים) האוטו שאף להחליק על ארבעת הגלגלים עם מעבר להיגוי יתר, והפידבק המושלם דרך ההגה הלא מתוגבר גרם לכך שהתיקונים היו מיידיים ומדויקים ביותר - כיף חיים, חוויה של פעם (ומאד פיזית, למחרת היום ממש כאבו לי הידיים). המשקל האפסי נתן אפשרות לבלום מאד מאוחר לקראת הפניות, ולסחוב מהירות לא קטנה דרכן. פשוט חוויה.

נשמע לי ילדותי ומתלהב.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ידוע לך איזה רדיאטור יש שם ? מומלץ לצלם אם אפשר.

בזמנו החלפתי אצלי את הכל לטובת - עבודה במעלות קצת יותר נמוכות. 82.

פתיחת תרמוסטט, כניסת מאווררים (יוניט שיושבת על הרדיאטור) והאוטו התמודד עם זה יפה שנים לאחר מכן.

פורסם
נשמע לי ילדותי ומתלהב.

אין לך מושג עד כמה :lol:

ידוע לך איזה רדיאטור יש שם ? מומלץ לצלם אם אפשר.

בזמנו החלפתי אצלי את הכל לטובת - עבודה במעלות קצת יותר נמוכות. 82.

פתיחת תרמוסטט, כניסת מאווררים (יוניט שיושבת על הרדיאטור) והאוטו התמודד עם זה יפה שנים לאחר מכן.

התרמוסטט וכניסת המאווררים לדעתי כבר נמוכים מאד. עומס של מסלול לא קרוב לעומס כביש. לגבי הרדיאטור, אצלם בהזדמנות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גם פיג'ו מודרנית יודעת עדיין יודעת להרים גלגל ולהחליק זנב

Cocking.PNG

אבל הייתי מוכן לשלם הרבה כדי לקבל את ההגה שלך :wink:

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מזמן לא עדכנתי פה, אז:

הורד רוב החשמל המיותר מהאוטו, ועל הדרך נשברה המסגרת של הדאש. מוזר שהיא החזיקה 25 שנה, אבל עדיין מבאס מאד. הולך לחפש אחת בחו"ל ויש כיוון לפתור את זה בארץ, אעדכם אם וכאשר. הוצאת החשמל המיותר נתנה סוף סוף אפשרות לשים את שטיח הרצפה במקומו (צמה מקומית הפריעה שם) ולעבוד נורמלי עם הקלאץ', ולפתוח את הדלתות בקלות עם המנעולים (מנועי נעילה מרכזית מקומיים הפריעו).

הורכב HU של פיוניר עם BT שנותן לי דיבורית וסטרימינג מוזיקה כאחד.

הוחלפו - בסיס אנטנה, מדיד שמן, דרופלינקס, מיסב גלגל שמאלי קדמי. נרכש מפתח גלגלים מקורי והורכב במקום שלו בתא המטען.

• מעניין 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

איזה כייף לקרוא כאן שרשורים כאלה בשנת 2020.

מחזיר אותי כ-15 שנה אחורה לחוויות המדהימות עם ה-106...

תמשיך להנות ולעדכן !!

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• 4 חודשים מאוחר יותר...
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כל כך מהר? 

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 18 דקות, GR8Day כתב:

אם אפשר לשאול, למה מכרת?

כי קיבלתי רכב מהעבודה לרגל רילוקיישן לחו"ל 😜

וברצינות, כי קיבלתי הצעה שהייתה לשביעות רצוני וקניתי רכב אחר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...