Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, בעוונותיי ביצעתי אתמול שטיפה במכונה לרכב - רנו גרנד סניק 13' בנזין.

אני בד"כ לא עושה את זה, זה היה בעיקר בשביל חוויית הילדים, ומזל שעשיתי את זה.

בתום השטיפה החלו כמויות מים לזרום לאיזור הרגליים של הנהג והנוסע שלידו ושומעים איך הם עוברים במערכת המזגן שהמהאוורר שלה משמיע צקצוק של מים.

לפני מספר ימים הרחתתי ריח לא נעים ברכב של מים עומדים ולא הבנתי מאיפה זה, עכשיו אני מבין שזה כנראה מהגשם שהיה מס' ימים וחדרו המים לרכב וגרמו לריח, אז מזל גדול ששמתי לב לפני שנכנסנו לעונת הגשמים.

חוץ מזה שמתי לב שגם בזמן נסיעה גם מזגן או בלי, ועם חלונות סגורים, אם עוברים באיזור עם ריח לא נעים, כגון ליד חירייה, נכנס לרכב ריח רע, גם שהוא מכוון על סירקולציה פנימית, האם זה קשור אחר לשני? האם זה מעיד על איזשהו חור באיזור המערכת שם?

אשמח לשמוע מכם עצה לבדיקת הנושא ומה לעשות..

תודה רבה

פורסם

ראשית לבדוק שהניקוזים המקוריים של הרכב אינם סתומים. אם הם סתומים, מיים יציפו גם את האיזור ממנו נכנס האוויר מבחוץ לתוך הרכב ויחלחלו דרך מע' האוורור

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

איך אני יכול לבדוק את זה? אתה יכול לכוון אותי לאיזור הניקוז?

ניסיתי היום לשפוך מבקבוק על איזור השמשה למטה וראיתי שמתנקז למטה, אולי זה מעט סתום וכשיש כמות של מים הבעיה מופיעה?

איך אני יכול לבדוק את זה פיזית?איפה נמצא הפתח והיציאה שלל הניקוז?

פורסם
שלום רב, בעוונותיי ביצעתי אתמול שטיפה במכונה לרכב - רנו גרנד סניק 13' בנזין.

אני בד"כ לא עושה את זה, זה היה בעיקר בשביל חוויית הילדים, ומזל שעשיתי את זה.

בתום השטיפה החלו כמויות מים לזרום לאיזור הרגליים של הנהג והנוסע שלידו ושומעים איך הם עוברים במערכת המזגן שהמהאוורר שלה משמיע צקצוק של מים.

לפני מספר ימים הרחתתי ריח לא נעים ברכב של מים עומדים ולא הבנתי מאיפה זה, עכשיו אני מבין שזה כנראה מהגשם שהיה מס' ימים וחדרו המים לרכב וגרמו לריח, אז מזל גדול ששמתי לב לפני שנכנסנו לעונת הגשמים.

חוץ מזה שמתי לב שגם בזמן נסיעה גם מזגן או בלי, ועם חלונות סגורים, אם עוברים באיזור עם ריח לא נעים, כגון ליד חירייה, נכנס לרכב ריח רע, גם שהוא מכוון על סירקולציה פנימית, האם זה קשור אחר לשני? האם זה מעיד על איזשהו חור באיזור המערכת שם?

אשמח לשמוע מכם עצה לבדיקת הנושא ומה לעשות..

תודה רבה

תנסה קודם להאיר עם פנס מתחת לגריל פלסטיק באזור המגבים כדי לראות אם יש הצטברות עלים בתעלה, אולי גם תראה את חורי הניקוזים (אמורים להיות אחד בכל צד בדרכ השמאלי הוא הבעייתי). גם אם הניקוז חצי סתום בגשם שוטף יכולה להצטבר בריכה בתעלה איפה שמנוע המגבים שתחדיר לך מים לפנים הרכב. בכל מקרה כדאי לשחרר לגמרי את הסתימה.

לגבי כניסת אוויר מבחוץ על סירקולציה פנימית, אצלי זה נגרם בזמנו מפני שמדף הסירקולציה היה תקול ונשאר פתוח. בסופו של דבר קיבעו לי אותו על סגור תמידי (סהכ גם לפני, כמעט כל הזמן נסעתי על סירקולציה פנימית בגלל ריחות הדלק מתנועת המכוניות). מידי פעם בנסיעה אני פותח חלון להכניס אוויר צח וממשיך על סירקולציה פנימית.

פורסם

אכן יכול להיות, שאם מדף הסירקולציה נשאר פתוח בגלל תקלה, גם ממנו יכולים להיכנס מים מהבריכה, כי הוא נמצא באזור תעלת המגבים.

פורסם

ברוב המכוניות יש חלל מתחת לפלסטיק שלפני השמשה הקדמית ושממנו

נשאב האויר החיצוני אל מע' אורור/החימום.

בפלסטיק שלפני השמשה יש חריצים או פתחים לכניסת האויר אך גם גשם חודר בהם אל החלל

האמור, שבתחתיתו יש פתחי ניקוז שנסתמים מעלים, בוץ ולכלוך ואז מי גשם ממלאים החלל וחודרים

דרך מע' האורור/חימום אל תא הנוסעים.

צריך לאתר את פתחי הניקוז האלו ולנקותם ולפעמים זה ניתן חיצונית (ע"י מברג וכו') או ע"י הסרת

הפלסטיק שלפני השמשה ונקוי כל החלל עם פתחי הניקוז שבתחתיתו.

בתקוה שהצלחתי להבהיר במה מדובר.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...