Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאון שירוקו או rcz

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

החלטתי שהגיע הזמן לקנות רכב,אבל יש לי התלבטות קלה

קודם כל מה שחשוב לי שהרכב יהיה מעניין, המראה מאוד חשוב, וגם הביצועים, שיהיה כיף ללחוץ קצת

בהתחלה מאוד נדלקתי על הפיג'ו rcz אך קודם כל היא בגבול העליון של התקציב שלי, ורובן גם עם קמ יחסית גבוה (120+) וזה מצד אחד מפחיד אותי מצד שני די מעודד ( ברגע שיש לך תופעה של רכב שהרבה מוכרים אותו עם קמ נמוך זה מדליק נורה אדומה)

מצד שני יש את הלאון (מדובר על שנתונים 10-12 עם ה1.8 160 כוח ) שהיא הרבה פחות סקסית אך משמעותית יותר זולה, יש לה שוק טוב ויותר אופציות (בניגוד לפג'ו שיש בקושי 40-50 כאלה למכירה) וגם יש לה מעט יותר כוח ופןטנציאל להרבה יותר כוח

מהצד השלישי יש את השירוקו שעומדת בין שתי אלה שציינתי מעלה שהיא גם נראית טוב, גם לא חסר כוח (מדובר על ה 1.4 עם ה 160 כס) אבל שמעתי שיש לה בעיות אמינות

בגלל זה אני טיפה חושש, כמו כן פולקסווגן והבנתי הטיפולים שלה לא זולים כלל

אני אגיד לכם את האמת, נדלקתי מאוד על הrcz כי זה רכב שלא רואים הרבה על הכביש וזה משהו שקצת מבאס אותי בליאון

התקציב שלי הוא סביבות ה 40-50 אלף מוכן למשוך ל55 אם יש משהו שבאמת שווה את זה

חשבתי גם על המיטו אבל שללתי אותה די מהר עקב ביקורות לא טובות עליה ברשת

אשמח לקבל קצת הכוונה והמלצות, תודה

פורסם

- RCZ שווה לשקול רק בגרסת ה-200 כ"ס (הנדירה יותר). גרסאות ה-156 כ"ס עדיף להימנע כי מדובר במנוע כושל.

- מנוע 1.8 של הלאון סבל מכשלים במותחן שרשרת התזמון אשר סביר להניח שוחלפו במותחן מעודכן, אך גם כשלים תכנוניים אשר גורמים לצריכת שמן מוגברת. אם מדובר במנוע שעבר שיפוץ והותקנו בו בוכנות משופרות, אפשר לשקול. בציר 2012 הוא המוצלח ביותר (כולל בוכנות מעודכנות אשר אמורים לפתור את בעיית צריכת השמן).

- לגבי השירוקו, מנוע 1.4 160 כ"ס לא מומלץ לאור כשלים מובנים בו.

בתקציב שלך, אתה יכול למצוא אולי 208 GTi שנת 2013 - היא מצויידת באותו מנוע של ה-RCZ 200 כ"ס. נקודת תורפה של המנוע הזה היא משאבת דלק לחץ גבוה, אך מעבר לחולשה זאת המנוע נחשב למוצלח.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
- RCZ שווה לשקול רק בגרסת ה-200 כ"ס (הנדירה יותר). גרסאות ה-156 כ"ס עדיף להימנע כי מדובר במנוע כושל.

- מנוע 1.8 של הלאון סבל מכשלים במותחן שרשרת התזמון אשר סביר להניח שוחלפו במותחן מעודכן, אך גם כשלים תכנוניים אשר גורמים לצריכת שמן מוגברת. אם מדובר במנוע שעבר שיפוץ והותקנו בו בוכנות משופרות, אפשר לשקול. בציר 2012 הוא המוצלח ביותר (כולל בוכנות מעודכנות אשר אמורים לפתור את בעיית צריכת השמן).

- לגבי השירוקו, מנוע 1.4 160 כ"ס לא מומלץ לאור כשלים מובנים בו.

בתקציב שלך, אתה יכול למצוא אולי 208 GTi שנת 2013 - היא מצויידת באותו מנוע של ה-RCZ 200 כ"ס. נקודת תורפה של המנוע הזה היא משאבת דלק לחץ גבוה, אך מעבר לחולשה זאת המנוע נחשב למוצלח.

כן חשבתי הרבה על ה208 gti אבל לצערי היא נושקת לכיוון ה 60 אלף כבר וזה חורג לי מהתקציב שגם ככה הוא די לחוץ

פורסם

ממה שאני מבין ממך (ותקן אותי אם אני טועה) פחות חשוב לך מכונית ספורטיבית ויותר מכונית שנראית "מיוחדת". תשקול אולי את היונדאי וולוסטר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
ממה שאני מבין ממך (ותקן אותי אם אני טועה) פחות חשוב לך מכונית ספורטיבית ויותר מכונית שנראית "מיוחדת". תשקול אולי את היונדאי וולוסטר.

תשמע חשוב לי ספורטיביות אבל אני לא מצפה להביא איזה רכב ספורטיבי ב40-50 אלף, אם יש לך רעיונות אני אשמח

והוולוסטר מאוד מעדיף שלא

פורסם

אף אחד מהרכבים שציינת הוא לא רכב שקונים כשיש לך תקציב מוגבל.

כולם [חוץ מ RCZ עם 200 כ"ס] יחסית בעייתיים ויקרים לאחזקה, כל אחת עם הבעיות שלו.

לא נהגתי, אבל על פי ביקורות ה RCZ אמורה להיות בליגה אחרת מבחינת נהיגה.

הייתי יורד מהרכבים האלו... אתה יכול מהר מאוד למצוא את עצמך בברור של הוצאות שלא תדע איך לצאת ממנו.

פורסם
אף אחד מהרכבים שציינת הוא לא רכב שקונים כשיש לך תקציב מוגבל.

כולם [חוץ מ RCZ עם 200 כ"ס] יחסית בעייתיים ויקרים לאחזקה, כל אחת עם הבעיות שלו.

לא נהגתי, אבל על פי ביקורות ה RCZ אמורה להיות בליגה אחרת מבחינת נהיגה.

הייתי יורד מהרכבים האלו... אתה יכול מהר מאוד למצוא את עצמך בברור של הוצאות שלא תדע איך לצאת ממנו.

זה שהם יקרים יחסית לאחזקה זה ידוע לי ואני מוכן לזה, זו גם אחת הסיבות שהתקציב מוגבל, אני לוקח בחשבון שיהיו לי עוד הוצאות וזה לא רק לקנות רכב ולנסוע ומשאיר כסף בצד, אבל ברור שאני לא רוצה לקנות רכב שילך לי המנוע אחרי חצי שנה איתו

העניין זה שאני לא מחפש רכב שהוא כולו חסכוני ואמין כמו למשל טויוטה יאריס וחברותיה, אני מחפש רכב שיש בו קצת מעבר, אם אתה מבין למה אני מתכוון

אם יש לך הצעות לעוד רכבים מעניינים בסגנון אני יותר מאשמח

פורסם

כמו שהמליצו לך פה, קח וולוסטר. היא תפורה עלייך, לקנות פיג'ו עם המנוע הזה או פולקסווגן 1.4 טווין ג'ארג'. יהיו לא אמינות ומתסכלות.

פורסם

אולי איביזה FR?

עדיפות לגרסה ידנית שיותר אמינה, ותוכל לרכוש אחת עם שנתון יותר גבוה לעומת הדגמים שהצעת פה.

לא מדובר ברכב נדיר, אבל יש לו את המראה הנכון.

פורסם

קנה מיאטה ישנה (2005 ומטה).

גם נראה ספורטיבי (רודסטר: דו-מושבי עם גג נפתח)

גם באמת ספורטיבי (קל משקל, הנעה אחורית, הכי כיף שיש במחירים האלו - בפער ניכר)

גם אמין בטירוף וזול לאחזקה

אני קורע את המיאטה שלי כבר 200 אלף ק"מ ועדיין לא הייתה לא שום תקלה רצינית. אני אוריש את הרכב הזה לילדים שלי, בחיי.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

ממליץ לבדוק את הפיקוס 1.5 אקובוסט החל משנת 2016, בתקציב שלך תוכל לקנות את דגם הטיטניום ולבצע stage 1 לרכב שיביא אותך לאזור ה 200 כ"ס. הרכב נהנה ממחירים נמוכים עקב סטיגמות מהדור הקודם.

• תוכן חדש...