Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

דוסטייבסקי, כאילו מה חשבתי לעצמי[emoji1787].

תודה אביב על התיקון, אכן דונייבסקי.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בס"ד

דוסטייבסקי, כאילו מה חשבתי לעצמי[emoji1787].

תודה אביב על התיקון, אכן דונייבסקי.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

הייתי בטוח שאתה מסתלבט עם ה

דוסטייבסקי

:lol:

.בכל מקרה ב ד״ר גוגל מצאתי טבלה של עובי חוטי חשמל לזרם.

מגיע חשמלאי היום, אעדכן

פורסם
אל תשווה את צריכת הזרם של מזגן מיני מרכזיX ל-Y מבחינת צריכת הזרם מכיוון שהיא משתנה מייצרן לייצרן בהתייחס לצריכת הזרם שנמדדה בתנאים שונים וכמובן בתפוקת המזגן.

תבדוק מה המשמעות של הנתון המודפס על התווית של המזגן שלך DELAY FUSE 25A.

אני לא מצליח למצוא שום מידע אל המזגן הזה ברשת.

לפי מה שאני רואה שהשם של המזגן הוא ״power מזגן חזק״ שייוצר בישראל.

יש לו ציור של דוב קוטב לבן על היחידה החיצונית.

פורסם

מה שאביב אמר. עם הזמן המדחס מתעייף ודורש זרם גדול יותר. היות והמאמ"ת היה גם ככה על הקשקש, זה הוביל לניתוק זרם. זו אחת הסיבות שלמזגנים מזדקנים מוסיפים לפעמים SPP על מנת להוציא מהם עוד כמה שנות שירות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אם תחליף ל16 חדש כנראה שגם יהיה בסדר, כי הוא על הגבול ויכול להיות שהמאמ"ת התעייף.

המא"ז ממש לא גבולי אלא בעל ערך נמוך מהזרם הנומינלי הנצרך. בתנאים עבודה שונים בהחלט צריכת הזרם עלולה לעבור בהרבה את הערך הנומינלי של מא"ז 16 אמפר.

בדרך כלל ערך המא"ז הוא פי 1.5-2.0 מצריכת זרם העבודה הנומינאלית.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני לא מצליח למצוא שום מידע אל המזגן הזה ברשת.

לפי מה שאני רואה שהשם של המזגן הוא ״power מזגן חזק״ שייוצר בישראל.

יש לו ציור של דוב קוטב לבן על היחידה החיצונית.

גם אנוכי לא מכיר את המזגן.

קח בחשבון שמא"ז של 16A בהחלט יכול להחזיק זרם של 18A למשך שעה או יותר בתלות בטמפ' החיצונית ייתכן מסיבה זו וגם מתנאי העבודה המא"ז לא קפץ. אם תנאי העבודה היו כאלה שצריכת הזרם היא 17 אמפר המא"ז בהחלט עשוי לא לקפוץ למשך שעתיים וגם יותר.

אני בטוח שערך המא"ז לא מתאים למזגן אבל כפי שכבר כתבתי בתחילת האשכול צריך לבדוק גם את שטח חתך מוליכי החשמל אם מחליטים להגדילו.

פורסם

מודה שלא היתה לי סבלנות לקרוא את כל השרשור מתחילתו.

למה לנחש, להתלבט, להחליף באופן עיוור וכך הלאה?

קודם כל בדיקת הזרם הנצרך. רצוי כחצי דקה לאחר הדלקת המזגן ושוב נניח לאחר 15 דקות. סביר שיהיה שוני, אם לחץ הראש של המדחס עולה, נניח בגלל מעבה מזוהם וסתום חלקית.

אם יש לך אפשרות למדוד לחץ גז גבוה (לפעמים יש 2 ונטילים ואחד מהם מאפשר זאת) תוכל לדעת אם תנאי העבודה חריגים, ואז כדאי לנקות את המעבה, לנשף או לשאוב אותו. זה כמובן מחייב להסיר את המכסה העליון של קופסת המעבה. אם המזגן על הקרקע אפשר גם בעזרת צינור מים. להיזהר ולנתק מתח קודם.

מאחל לך שהבעיה תיפטר.

יוסי

פורסם (נערך)

עדכון קצר:

רקע:

למזגן הוחלפו קבלים ומילאו גז לפני כשלושה חודשים.

כך שכל נושא להזמין שוב איש מזגנים וויתרתי.

מה היה לנו היום:

יצרתי קשר עם חשמלאי והסברתי לו טלפונית מה התקלה. לא הסברתי לו את מה שאני יודע מחשש שאני אוביל אותו לפתרון.

מהשיחה הוא הבין שח״א קופץ כנראה מבעיית עומס.

החשמלאי הגיע וישר התחליח לבדוק את צריכת הזרם של המזגן לאורך עבודה של כחצי שעה עם מד זרם צבת.

המזגן בהנעה עולה לכ18 אמפר ומשחק בין 14-16 בעבודה רגילה. אחרי זמן עבודה של שעה בערך כאשר הוא מגיע ל16.5 שם מתרחשת הקפיצה. כנראה התחממות של המדחס לאורך שעת העבודה.

התקשרנו לאיש מזגנים שעובד עם החשמלאי והוא הסביר שהמזגן הזה חדש אמור לעומד על 12 אמפר בעבודה רגילה, כל צריכה מעבר מתרחשת בגלל ההתיישנות של המדחס.

החשמלאי החליט להחליף את הח״א ל20c שסידרה את התקלה. איש המזגנים הזהיר שאם גם הח״א החדש יקפוץ, אני מחוייב להחליף את המזגן או לפחות את היחידה החיצונית הישנה.

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
פורסם (נערך)
האם במקרה של עומס בעבודה מוסיפים ממסר התנעה-לא

spp?

היכן הוא בדק את צריכת הזרם של המזגן ?

אני לא בטוח שהמזגניסט שהתייעצתם איתו זוכר את צריכת הזרם של המזגן כאשר היה חדש לפני 20 שנה. קח בחשבון שלפני 20 שנים מחירו של צבת למדידת זרם היה בשמים ורק למזגניסטים בודדים היה צבת (למעשה גם היום) בארגז הכלים.

האם לאחר החלפת המא"ז ועבודה של שעה או שעתיים הוא קופץ ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

להגדיל ל-20A זה קומבינה,

המזגן מתוכנן כך שהמפסק יקפוץ לפני שהמזגן יישרף.

צריך לבדוק .

כדאי לבדוק מה עובי החוטים בפנים, ייתכן ומישהו עשה קומבינה כזאת לפנייך.

אם זה חוטים 1.5mm^2 צריך להיות שם מא"ז 10A.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

נאמר בהודעה קודמת שהחוטים 2.5 ממ"ר

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)
להגדיל ל-20A זה קומבינה, - קרא שוב פעם את כול האשכול. החוטים הם 2.5 ממ"ר.

המזגן מתוכנן כך שהמפסק יקפוץ לפני שהמזגן יישרף. - תפקיד המא"ז להגן על החיווט החשמלי של הבית ולא על המזגן. לכרטיס הפיקוד יש הגנה מובנית על-ידי פיוז ולמדחס יש הגנה בפני עומס יתר O.L פנימי או חיצוני.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

צירפתי לך דוגמא של הגנה מובנית על המדחס מתוך קטלוג מדחסים של חברת LG.

Pages from LG Rotary & Scroll Compressor-for Air Conditioning-2.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...