Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, מישהו שלא מבין הרבה באפל כאן.

איך לעזאזל מעדכנים מערכת הפעלה במקבוק ישן?

רקע:

לחברה שלי יש מקבוק אייר ישן, מאמצע 2012. להפתעתי הרבה הוא עובד ממש חלק והסוללה שלו עדיין מחזיקה כמה שעות - בקיצור, שמיש למדי.

מותקנת עליו מערכת osx 10.8.5.

הבעיה - הוורד שמותקן כרגע (כחלק מאופיס 2011) לא עובד טוב עם עברית, לדוגמא אם עושים הדבקה של טקסק בעברית הוא מדביק אותו בסדר מילים הפוך.

ניסיתי לעדכן לוורד חדש יותר, לדוגמא אופיס 365, אבל הוא דורש במינימום מערכת הפעלה 10.10 (ובכלל, כמעט כל עדכון תוכנה שאני רוצה לעשות, לא אפשרי בגלל הגרסה המיושנת).

אז חשבתי לעדכן מערכת הפעלה.

מה ניסיתי עד כה:

1. לעדכן ישירות דרך האפסטור - לא מצליח לעדכן למערכת הפעלה חדשה (אף אחת, החל מ10.9 ועד 10.14), כי חשבון האפל שלי לא שומש באייטיונס:

appleid_review_account.jpg

על מנת להשמיש אותו באייטיונס, אני צריך מערכת הפעלה מגירסה עדכנית מותקנת על המחשב.

בקיצור, מעגל.

2. להוריד קובץ התקנה של os mavericks שלא דרך האפסטור, אבל ההתקנה לא עוברת את השלב הנ"ל:

Screen Shot 2019-08-07 at 16.01.38.jpg

3. להוריד קבצי התקנה שונים ישירות מאפל. כל קובץ של 10.10 ומעלה לא עבד כי צריך גירסה אחת אחורה (אין לדלג על גירסה), וקובץ של 10.9 פשוט נתן שגיאה של לא ניתן להתקין גירסה זו.

4. הדרך היחידה שמצאתי באינטרנט ולא ניסיתי, היא באמצעות יוזר של אפל שבעבר "רכש" (חינמית) את מערכת ההפעלה החדשה יותר, והיא שמורה אצלו בpurchases, מה שלי כמובן אין.

איך ניתן להתקדם?

פורסם (נערך)

תלחץ על התפוח בסרגל העליון:

System preferences -> Software update

אם זה לא עובד, תחפש בגוגל (או תשאל את אישתו של ספריאל)

עריכה:

אני הייתי מקשיב לבחור שמתחתיי, יש לו הרבה יותר סטייל. וגם נשמע שהוא יודע על מה הוא מדבר :idea:

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
תלחץ על התפוח בסרגל העליון:

System preferences -> Software update

אם זה לא עובד, תחפש בגוגל (או תשאל את אישתו של ספריאל)

זה כמובן הדבר הראשון שעשיתי, הוא בכלל לא מראה שקיים עדכון.

שאר הדברים שניסיתי ופירטתי בהודעה הראשונה אלו עצות מגוגל.

לגבי (1) - יש מצב שזה בגלל שאף פעם לא הזנת אמצעי תשלום עבור ה-appleid שלך. נסה להשמיש אותו כאן:

https://appleid.apple.com/#!&page=signin

אל תשכח לוודא שעשית email verification.

הוספתי אמצעי תשלום, אבל השגיאה עדיין חוזרת באפסטור.

תצטרך ליצור התקנה של מערכת הפעלה על דיסק און קי, לפרמט את המחשב, ולהתקין את מערכת ההפעלה מההתקן.

https://www.imore.com/how-do-clean-install-macos

מאיפה אתה בארץ?

נשמע אחלה, תודה!

שתי שאלות:

1. מאיפה אפשר להוריד image של ההתקנה שלא דרך האפסטור, כך שאהיה בטוח שמדובר בקובץ תקין?

2. כדאי לי להתקין את מערכת ההפעלה הכי החדשה על מחשב ישן כל כך? היא לא צורכת משמעותית יותר משאבים?

ואני מהמרכז.

פורסם

לגבי 2 - אין שום בעיה.

אפל לא עשו מערכות הפעלה כבדות יותר ולמעשה הכניסו המון אופטימיזציות כדי שאפילו יפעל יותר טוב אחורה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נשמע אחלה, תודה!

שתי שאלות:

1. מאיפה אפשר להוריד image של ההתקנה שלא דרך האפסטור, כך שאהיה בטוח שמדובר בקובץ תקין?

2. כדאי לי להתקין את מערכת ההפעלה הכי החדשה על מחשב ישן כל כך? היא לא צורכת משמעותית יותר משאבים?

ואני מהמרכז.

1. תחליט איזו מערכת הפעלה אתה רוצה להתקין, ותחפש בגוגל עם רצף המילים download dmg.

תבחר אתר שנראה לך הכי אמין ושנותן הורדה של קובץ המערכת הפעלה. אם תסתבך תגיד לי ואשלח לך בפרטי.

2. יש לי מקבוק פרו משנת 2009 שלא החזיק מעמד עם מערכות הפעלה עדכניות יותר מ-10.9 (Mavericks).

המחשב היה מתחמם מאוד, הרגיש כבד והיה בלתי נסבל לעבוד איתו - זאת למרות שהתקנתי עליו SSD ושדרגתי למקסימום זיכרון ראם.

תצטרך לעשות ניסוי וטעייה. אני בדקתי עם איזו גרסא המחשב שלי עובד בצורה הכי טובה וגיליתי שזה 10.9.

אם לא תסתדר ותוכל להגיע לתל אביב/יבנה אשמח לעזור לך.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

^

כנ"ל אצלי. יש לי מק בוק אייר 2010 שגם הגירסה הכי "מעודכנת" שלו הייתה 10.6 ולא היה אפשר יותר מזה.

הורדתי דרך טורנט גירסה 10.7 ואז לאחר מכן קיבל עדכונים לבד אבל לאחר מכן המחשב היה איטי להחריד ונתקע ועבד על הפנים.

בסוף חזרתי לגירסה האחרונה 10.6 ועובד מצויין.

עדכנתי גם בגלל אופיס אבל בסוף לא הייתה לי ברירה ונשארתי עם אופיס 2011 אני חושב ועם בעיות עברית.

טל.

פורסם

מקבוק פרו 2009 ומקבוק אייר 2010 (הדורות הראשונים) משמעותית מאוד יותר איטיים מבחינת SSD ודיסק קשיח רגיל מהמחשב המדובר.

כמו כן - היו שינויים משמעותיים אחרים במערכת ההפעלה (סביב ניהול זיכרון , מערכת קבצים וכו) שלא לדבר על שיפורי אבטחה משמעותיים שהיו בגירסאות האחרונות.

אני משתדל לא לנחש אלא לדבר מניסיון בתור אחד שעם המק השמיני שלו כרגע (בין 4 מחשבי עבודה , 2 לפטופים פרטיים ו2 מקים שולחניים פרטיים לאורך השנים)

מקבוק אייר 2012 נתמך גם בMojave (הגירסא הנוכחית).

לא אמורה להיות שום בעיית ביצועים במקרה הזה או תמיכה לאחור (בניגוד לדגמי 2009 ו2010) - אם יש לך 4 ג׳יגה זיכרון ומעלה.

That said מ10.8.5 אתה ל א יכול לעלות כל הדרך לmojave

תצטרך כנראה לקפוץ דרך El capitan בדרך:

https://support.apple.com/en-us/HT206886

לאחר שתעדכן לEl Cap תוכל להמשיך דרך הAppstore לMojave.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

ולגבי המשתמש ופתירת בעיית ה״שגיאה״

אני מנחש שזה יוזר חינמי כזה או אחר שיצרת בלי פרטי תשלום עליו.

אתה יכול להגדיר אותו אונליין באתר של אפל - https://appleid.apple.com/#!&page=signin

לחילופין כנראה להיכנס ולהגדיר את היוזר בiTunes גם על חלונות יעבוד (תעדכן את הפרטים של היוזר ותשמור)

iTunes כבר לא רלוונטית ולמעשה דיי מפרקים אותה בקטלינה מהמערכת הפעלה בכלל.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...