Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, אני מחפש רכב 5 דלתות לעצמי בסביבות התקציב שצוין לעיל, ובחיפושיי שמתי לב שהיצע הרכבים מתוצרת אירופאית נראה אטרקטיבי יותר - רכבים משנתונים גבוהים יותר ועם נתונים שנראים עדיפים. אני מחפש רכב עם תא מטען גדול ושמתי לב שיש היצע רכבים שנראים איכותיים, עם ביקורות יחסית חיוביות באתרי ביקורות בחו''ל. למשל, סיטרואן C4 פיקאסו, פיג'ו 308 רגיל או סטיישן, אופל אסטרה, פורד פוקוס סטיישן וכו', כולם משנתנונים 2009-2012. השאלה היא האם יש פה קאץ' כלשהו, ואלו רכבים עם בעיות אמינות ממשיות, או שסתם יצא להם שם רע בארץ ואין שוק? האם יש סיבה אמיתית להעדיף יפנית או קוראנית משנתונים 2006-2008 עבור מה שאני מחפש?

מעדיף אוטומט או רובוטי לסוגיו.

ואגב האם קניית רכב יד 2 או 3 מחברות הטרייד אין והליסינג הגדולות היא אמינה וכדאית? (כבר למדתי שעם הסוחרים הקטנים עדיף שלא להתעסק)

תודה! :)

עריכה אחרונה על ידי ybte
פורסם

לחלקן באמת בעיות אמינות.

מנרשימה הזו הדגם הכי נורמאלי עם הכי פחות באגים זה פורד פוקוס דור 2 שנמכר בין השנים 2006-2011. סטיישן יש רק מ 2008 ומעלה.

בתקציבים האלו לא תמצא בחברות גדולות. רק מגרשים קטנים או פרטי.

פורסם

תודה. מה עם האסטרה? ראיתי עליה ביקורות מצוינות בחו''ל. יש משהו בחום הישראלי שמתיש אותן? (:

שכחתי לציין באפשרויות גם את הרנו מגאן וסניק....

פורסם

מגאן II החל מ-2008 עם היסטוריית טיפולים מסודרת יכולה להיות לא רעה, כנ"ל לגביי סניק (אותם מכלולים).

כנ"ל לגביי 308 או C4, אפשר למצוא לדעתי אחת לא רעה במסגרת התקציב, רק חשוב לחפש אחת טובה, עם ק"מ סביר, היסטוריית טיפולים מסודרת וכו'.

פוקוס רובוטית לא רכב רע לדעתי, למעט הגיר שפחות התחברתי אליו, אני חושב שהוא רכב טוב, בעיניי, הגיר פחות נעים לתפעול מאשר גירים רובוטיים אחרים שניסיתי כמו DSG ו-EDC, אבל יכול להיות שזה סתם משהו של האקזמפלר הספציפי שאני נהגתי עליו.

הן נמכרות במחירים מצחיקים בגלל הבעיה שהייתה בגיר, אבל יש איזו אחריות שנתנו, אם זאת אחריות ארוכה ולא אכפת לך מסחירות עתידית, לא הייתי פוסל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מגאן 2 החדשה ביותר 2009 נמכרת ב 5000-6000 ש"ח, אולי קצת יותר לאחת במצב מצויין אבל רחוק מאוד מ 12.000 ש"ח.

12 אלף זה כבר פלואנס.

פורסם

חפש C4 עם מנוע NFU (110 כ"ס) 2007-10 שמורה במיוחד. אהי נוסע בכזו כבק שנה ומרוצה מאוד.

העניין הוא לקנות ממי ששמר וטיפל באהבה (עדיפות מובהקת למי שטיפל כל ימיו במוסכי רשת היבואן).

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
מגאן 2 החדשה ביותר 2009 נמכרת ב 5000-6000 ש"ח, אולי קצת יותר לאחת במצב מצויין אבל רחוק מאוד מ 12.000 ש"ח.

12 אלף זה כבר פלואנס.

אז ישאר לו עודף אפילו אחרי יישור קו, מה רע?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני רשמתי בפירוש, פוקוס מומלץ רק דור 2 שנמכר עד מודל 2011, עם גיר אוטומטי רגיל 4 הילוכים.

פורסם (נערך)

תודה על העצות עד כה.

נראה לי שמתוך הרכבים שהוזכרו יש לי נטייה לצרפתיות אם אכן לא צפויות בעיות אמינות יוצאות דופן. איך הן בהשוואה לקוראניות כדוגמת יונדאי i30 וקיה סיד משנתון 2008 ?

ובמבחן צריכת הדלק, יש דגמים מאלו שהוזכרו עד כה שמתבלטים מהשאר?

עריכה אחרונה על ידי ybte
פורסם
תודה על העצות עד כה.

נראה לי שמתוך הרכבים שהוזכרו יש לי נטייה לצרפתיות אם אכן לא צפויות בעיות אמינות יוצאות דופן. איך הן בהשוואה לקוראניות כדוגמת יונדאי i30 וקיה סיד משנתון 2008 ?

ובמבחן צריכת הדלק, יש דגמים מאלו שהוזכרו עד כה שמתבלטים מהשאר?

ה"סיד" וה- I 30 טובות בהחלט.

הצרפתיות בדרך כלל מעט יותר חסכוניות.

בכל מקרה, תקפיד לרכוש רכב יד 2 לכל היותר, מהבעלים הרשום ברישיון, שמחזיק אותו לפחות שנה, ויכול לתת לך היסטוריה מלאה שלו. אם זה יד 2, תוודא שיש לו גם את הבדיקה מהקניה.

אין משהו מהנ"ל - לך הלאה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם (נערך)

לגבי ה-c4 פיקאסו, אלו עם מנוע 1.6 טורבו מאוד לא מומלצות - המנוע הזה הוא אחד הגרועים. אם תמצא אחת עם מנוע 2 ליטר וגיר פלנטרי (שנקרא AL4) זו יכולה להיות רכישה סבירה אבל הן כבר קצת ישנות (עריכה: וגם די נדירות, רובן היו עם גיר רובוטי), ולא בטוח שהייתי הולך לכיוון הזה אם אני לא חייב את המקום העודף.

ה-c4 הרגילה אמינה באופן סביר לגמרי, והדור הראשון עדיף על השני (מבחינת אמינות). אתה יכול לחפש שרשור תחזוקה של אחת כזו של menir1.

אני גם אחלוק קצת על דבריו של קודמי (עריכה: של דב) - כשאתה בא לרכוש רכב בסכום נמוך (מאוד), לא תמצא רכב מושלם. רכישה כזו שונה לגמרי מרכישה של רכב בסכום גבוה. אם אתה מחפש רכב בסכום נמוך ולא מוכן להסתכל על רכבים מעל יד שניה, אתה עשוי לפספס רכבים טובים מאוד (יחסית, בכל זאת 12,000₪), ואז או שתקנה רכב שהוא יד שניה אבל פחות טוב, או שהחיפוש יקח הרבה הרבה (הרבה) יותר זמן. כמובן שאין סיבה לקנות רכב שהוא יד 10, אבל יד 3 או 4 לרכב בסכום כזה נשמעת לי סבירה בהחלט, בוודאי לא משהו לפסול עליו.

אני גם לא יודע איזה צרפתיות חסכוניות יותר בדלק. אמירה כל כך מכלילה נשמעת לי מעט סתמית.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

נראה לי שמתוך הרכבים שהוזכרו יש לי נטייה לצרפתיות אם אכן לא צפויות בעיות אמינות יוצאות דופן.

"צרפתיות" זה כללי מדי, יש דגמים יותר מוצלחים ופחות.

על איזה דגם חשבת? אגב סטיישן צרפתיות, בתקציב הזה כמעט ולא קיימות.

פורסם (נערך)

התכוונתי לצרפתיות שהוזכרו בפוסט הזה - פיג'ו 308, ורנו סניק או מגאן 5 דלתות. לאחר חיפוש בפורום כבר פסלתי את ה C4 פיקאסו כי הבנתי שבשנתונים המדוברים 2009-2011 יש להן הרבה בעיות אמינות.

ואגב, לא חובה סטיישן, זה רק פלוס (במקרה של 308 SW). יש פה ושם מודעות בטווח הזה, אולי אחרי מיקוח. ראיתי למשל אחת ב 15k במגרש בשם מונטקאר בחיפה, אבל יש לי חשד שאולי לא מדובר במקום אמין. מישהו יודע עליהם משהו?

עריכה אחרונה על ידי ybte
  • תוכן חדש...