Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

3,000₪.

קראתי שמדחס משופץ - יכול להיות הימור.

אם יהיו בעיות, המוסך יאשים את המשפץ, המשפץ יאשים את המוסך לגבי ההתקנה וכולי.

משומש/מפירוק - אין לדעת כמה זמן יעבוד. אצלנו, הרכב 2013, עבר סה"כ 50,000 ק"מ - וכבר הלך המדחס.

כשעל הנייר הנתונים אמורים להיות לטובת הרכב. הימור/מזל/מלמעלה.

אז בחרתי במדחס חדש. אני גם מקווה שזה מקנה לי אחריות, אם חלילה יקרה משהו - החלק חדש, והעבודה בוצעה ע"י המקום (שמאוד התרשמתי מהם, לשבח).

אבל כמובן שלא נצטרך.

את האמת, לא כזה מפחיד לטפל ברכב אצל בעלי מקצוע. אני תמיד חששתי.

זה יקר, אבל לא מפחיד כמו החשש שהיה לי לפני.

זה פשוט הכל תלוי על איזה בעל מקצוע אתה נופל. אם בעל מקצוע טוב, שמשדר לך אמינות ומקצועיות - זה הופך הכל לנעים יותר.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למיטב ידיעתי, חשןב להפעיל מפעם לפעם את המזגן בשביל לשמור על תקינותו.

תקנו אותי...

רכב עם כ 300 אלף ק''מ

המדחס עובד 90% מהשנה גם בחורף(אין כפתור יעודי לכיבוי אלה נעשה דרך תפריט)

רכב אחר שהבעלים מכבה את המדחס לפני כיבוי הרכב בכ 150 אלף המדחס נתפס והיה צורך להחליפו

פורסם

מעניין מה שכתבת vic, אז בעצם לא לכבות בכלל את המזגן?

אני אפתח על זה נושא חדש, כי הנושא פה עם כותרת לא הכי רלוונטית. מעניין אותי, אני גם רוצה לשמור על המדחס החדש.

פורסם

כתבתי מניסיון אישי

זה כמובן יכול להיות סתם צירוף מקרים

הרכב עם ה 300 אלף משנת 2004

הרכב השני שנת 2008 מרצדס ויטו (מדחסים של denso)

פורסם

מה הדגם של הרכב הראשון, של שנת 2004? גם ויטו במקרה או אותו רכב כמו אצלי?

יכול לכתוב כמה עלה לך להחליף מדחס לויטו 2008? המדחס שנתפס, המחיר קרוב למחיר של מדחס של טרנספורטר?

פורסם (נערך)

הרכב הראשון אופל ווקטרה דיזל

עלות המדחס לויטו הייתה כ 1800 ש''ח נרכש לבד

מדחס ללא ספיקה משתנה

עבודה לא זוכר

מה שכן עלות של החלפת שסתום במרצדס ML הייתה כ 600 ש''ח

עריכה אחרונה על ידי vic1234
פורסם

אני לא מכיר את המדחסים שיש ב T5, אבל מהניסיון שלי עם מדחסי SANDEN - אין בד"כ בעיות, וגם אם יש הם דיי קלות ופתירות.

נאמר כאן שניסו להחליף שסתום אבל לא ברור איזה בדיוק, ומה היה התהליך להחלפתו (חשוב לפרט את התהליך על מנת שנדע אם אכן מדובר בשסתום ספיקה או אולי שסתום-וונטיל למילוי גז....).

במוסכים היד על ההדק מאוד קלה בכל מה שקשור להחלפת מדחסים, כי הם רוצים לשגר ולשכוח את הלקוח. העניין הזה לא קורה רק במוסכים אלא גם אצל מזגניסטים שלא מחזיקים חלקים לשיפוץ ומעדיפים שהלקוח ישלם את הפרמיה של השיפוץ והם יבצעו את ההחלפה וכל מה שמסביב.

בגדול, יש תקלות מאוד קטנות שניתן לפתור אותן בקלות ובאופן יחסי ממש בזול ביחס להחלפת מדחס, הבעיה היא שהיום אף אחד לא מגדיל ראש.

אמרו לי שמגיע חשמל, אבל המדחס לא נכנס לפעולה, מה שאומר שזה המדחס.

רק לי זה נשמע כמו סליל (של המגנט) שהתפגר ולא כל המדחס ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

איציק, גם אם אתה צודק, איפה אני אמצא בעל מקצוע שירד לרזולוציות כאלה?:wink:

בשביל להגיע לניתוח ואבחנה שכזאת מדובר על בעל מקצוע, שבאמת ירצה לחסוך כמה שיותר ללקוח.

ברמה שאני לא יודע אם קיימת, אם אין קשר קודם עם הלקוח, או רמת הצדיקות של בעל המקצוע כמובן.

כמו שכתבת מבחינת העסק, תמיד עדיף שגר ושכח.

שזה ההיתרון לדעתי גם בלדעת להבין לבד ברכב. כשיש לך קצת ידע קודם.

לדעת לעשות אבחון ראשוני, לנסות מהקל אל הכבד. אבל זה דברים שצריך לרכוש אותם, או ללמוד ממישהו.

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

בגלל זה שלחתי אותך לרון, שהוא מתמחה ברכבים האלו - והוא לא מוסך של הרשת אלא בן אדם פרטי שיש לו המון רצון ויכולת למצוא פתרונות ללקוחות שמגיעים אליו בגלל מי שהוא ומה שהוא. יש כאן עוד כמה כאלה מוסכים בפורום אבל רון ספציפית בטוח מכיר את הדגם שלך.

האם תוכל לצלם ולהעלות לפורום את המדחס החדש שמותקן על הרכב ?

האם המדחס הישן אצלך ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

על רון שמעתי לא מעט, עוד לא יצא לי לבקר אותו. המרחק לא קטן ידידי.

קרית גת - תל אביב. למרות שאני מאמין שאם צריך, זה שווה את זה.

אבל עדיין עם ענייני היום יום, לפעמים בוחרים בדרך הקלה, ונכנסים למקום מקומי.

תודה על ההמלצה איציק.

אצלם את המדחס החדש מחר, באור יום, אעלה תמונה.

המדחס הישן לא אצלי. התלבטתי אם לבקש אותו, אבל אמרתי לעצמי שאני לא יודע, זה נהוג? אמורים להשאיר אותו לבעל המוסך?

חשבתי גם שיגידו לי, מה יש לך לעשות איתו, לקחת וזה סתם ישכב אצלך בבית.

אז לא ביקשתי.

אתה אני מאמין שהיית יכול להגיד שהיית בודק אותו, או כל דבר אחר. אצלי פשוט הם הבינו מלכתחילה

שאני לא מבין בדברים האלה, אז אולי זה היה מובן מאליו שאין לי מה לעשות עם המדחס הישן. אפילו לא ידעתי איך נראה מדחס של רכב.

פורסם

תודה על התמונות.

האם השסתום שניסו להחליף טרם החלפת המדחס הוא זה שנמצא בתמונה השניה (השמאלית) עם התקע השחור ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...