Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. לאחרונה שמתי לב שהמים שאנו מרתיחים בקומקום בגוון לבן , ואף רואים זאת בשימוש הגובר במלח לימון לניקוי. מסתבר שזה אצל כל הבניין. האם לא מתפקיד חברת המים שלנו לדאוג לאספקת מים מסוננים בצורה נורמלית ? במידה והתשובה היא לא , אשמח לפתרון שיכול להועיל.

תודות.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

נוכחות של אבנית במים איננה מהווה בעיה בריאותית ולכן לא מסננים אותה. זאת גישה מסוימת שנמצאת לא רק בישראל - טיפול מינימלי במים ודאגה למה שבאמת חשוב (זיהומים וכו').

יש מקומות אחרים כגון מדינות מסוימות בארצות הברית שבהן קושי של מים נתפס בתור בעיה, ולכן המים שם עוברים ריכוך בעזרת כמויות פסיכיות של מלח.

אתה יכול להבין בין השורות איזו גישה אני מעדיף :-)

בבית יש קנקן בריטה, עוזר גם לצנרת הלא-משהו של הבניין המזדקן על הדרך. פעם בכמה חודשים מעבירים גם חימום קל של הקומקום עם כף מלח לימון ובזאת מסתכמת ההתעסקות בנושא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני גר בחיפה, שבה המים קשים במיוחד.

בדירה הקודמת היה לי מסנן ללכידת אבנית, התרשמתי שיעילותו בספק ובדירה הנוכחית לא התקנתי כזה. יש לי מסנן רק בבר המים במקרר, שלא ברור לי מה הוא מסנן. אז אני מפעיל את הקומקום החשמלי עם מלח לימון פעם בחודש. ואת מכונת הכביסה כל 4-6 חודשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש מקומות אחרים כגון מדינות מסוימות בארצות הברית שבהן קושי של מים נתפס בתור בעיה, ולכן המים שם עוברים ריכוך בעזרת כמויות פסיכיות של מלח.

לא נכון. התהליך של ריכוך המים לא נעשה באמצעות מלח. המלח נועד לחדש (Regenerate) ולנקות את מערכת הריכוך אך המלח לא נכנס למים שהמשתמש צורך.

לאחרונה התקנו מערכת כזאת בבית בלית ברירה כי המים באזור שלי קשים בצורה קיצונית. המערכות האלה למיטב ידיעתי לא חוקיות לשימוש ביתי בישראל, אבל אם זה מעניין את מישהו איך זה עובד יש פה סרטון קצת אינפנטילי אבל מועיל שמסביר:

[video=youtube;9s01qSwK-nM]

אני רוצה גם להוסיף שמים קשים פוגעים בדירוג האנרגיה של מכשירי חשמל ובכך מעלים את צריכת החשמל וגם מקצרים משמעותית את אורך החיים של מכשירי החשמל. הסיבה שזה קורה היא שאבנית מצטברת בגופי החימום (דוד, קומקום, מכונת כביסה, מדיח) ופוגעים ביעילות הגופי חימום עד שהם הורגים אותם. אצלנו בבית בשנה הראשונה כבר נסתמו כל ראשי הדוש אבל זאת לא בעיה כי אפשר לנקות אותם עם מלח לימון את המדיח ומכונת הכביסה כבר פחות פשוט לנקות.

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

לא מדויק. :wink: שנינו קצת טועים אז אם כבר, אשלים תיקון על תיקון -

כשהסינון מתבצע בקנה מידה גדול, מדובר ב-lime softening =>

https://en.wikipedia.org/wiki/Lime_softening

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

התקשר לתאגיד המים שאתה מנוי בו ותודיע על הבעיה. יכול להיות שהם לא דגמו בזמן האחרון באזור מגוריך. אני כמעט בטוח שיש להם שירותי בדיקה בעלויות מסוימות.

לפני שמחליפים או מוסיפים מערכות, צריך לבדוק את המערכות הקיימות - זו הגישה שלי.

פורסם

במה זה יעזור? אין סינון אבנית במערכות המים בישראל.

פורסם

לא רק שאין סינון, לא מוגדר ריכוז מירבי בתקנות איכות מי שתייה בארץ.

אתה יכול להתלונן אם יש שינוי בטעם.

זה מתוך אתר משרד הבריאות:

[h=2]רשימת הגורמים המנוטרים במי השתייה בארץ[/h]פתח הכל | סגור הכל

[TABLE=class: cqwpGridViewTable cqwpGridViewTableGridViewingredient GridViewingredientGroup, width: 751]

תוצאות 1-1 מתוך 1[TR=class: titleLine GridViewingredientTitleLine, bgcolor: #BAD4F3]

[TH=class: TendersGovXMainTitle, bgcolor: #555555, align: right]שם המרכיב[/TH]

[TH=class: TendersGroupName, bgcolor: #555555, align: right]קבוצה[/TH]

[TH=class: Tendersricuz, bgcolor: #555555, align: right]ריכוז מירבי[/TH]

[TH=class: TendersleftOvers, bgcolor: #555555, align: right]שארית מינ'[/TH]

[TH=class: TendersGovXDescription, bgcolor: #555555, align: right]תיאור החומר ו/או דרכי חדירה אפשריות[/TH]

[TH=class: TendersHaspahutBriutiyut, bgcolor: #555555, align: right]השפעות בריאותיות או השפעות אורגנולפטיות[/TH]

[TH=class: showHideHeader, bgcolor: #555555, align: right]פרטים[/TH]

[/TR]

[TR=class: zbTRBlue zebraPhone, bgcolor: #EEEEEE]

[TD=class: columnGovXMainTitle][TABLE=width: 0]

[TR]

[TD=class: HeValue]כלל מוצקים מומסים[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: HeValue EnValue]TDS (Total Dissolved Solids)[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[TD]גורמים בעלי השפעה אורגנולפטית א'[/TD]

[TD=class: columnricuz]ללא ערך[/TD]

[TD=class: columnleftOvers][/TD]

[TD]

הריכוז של כלל מוצקים מומסים מהווה מדד כללי לאיכות הפיסיקלית של המים, כשהוא מודד את הריכוז הכולל של כל המלחים שבמים. הרכב המלחים של המים בכל מקור מים מושפע מהמסלול שבו עברו מי הגשמים משלב הגעתם לקרקע ועד נקודת השאיבה שלהם למערכת המים. ההשפעה היא גם של אורך המסלול שעברו המים כשהם ממיסים מלחים ממסלעי הקרקע, וגם של סוגי המסלעים שלאורך המסלול.

[/TD]

[TD]בריכוזים גבוהים גורם שהמים לא יהיו טעימים. הריכוז וסוגי המלחים שבמים משפיעים גם על הקשיות של המים, וקשיות גבוהה עלולה לגרום לאבנית בצנרת המים במכשירים ביתיים בהם מחוממים מים (קומקום, דוד מים, מכונת כביסה, מדיח כלים).[/TD]

[TD=class: gvDescImg showHideImg, align: right]Close.gif[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...