Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איזה בוקר של כיף היה לי על הכביש והכל בזכות סקודה סופרב של משטרת התנועה.

ועכשיו לפרטים:

עוד בוקר עמוס בכביש 6, שני הנתיבים יחסית מלאים. מרחוק אני מבחין בניידת תנועה שנוסעת בראש השיירה.

חשבתי שעוד פעם אתקל בניידת שתזדחל מתחת למהירות הממוצעת ותגרום לפקק.

בשלב מסוים רוב הנהגים נצמדו לימין, גם רכבים מלפנים שהבחינו בניידת במראה.

לאחר מספר קילומטרים אני הייתי הרכב היחידי מאחורי הניידת שנוסע בקצב שלה.

החלטתי לא לחזור לימין ולנסוע אחרי הניידת בקצב שלה אבל במרחק מאוד גדול של כ4-5 רכבים.

נראה שהניידת הייתה בנסיעה מנהלתית בנתיב השמאלי, לא הופעלה הסירנה או ה"צ'קלקות'.

הניידת נסעה במהירות גבוהה יחסית לקצב התנועה.

נסעתי אחרי הניידת מספר רב של קילומטרים כאשר מדי פעם רכבים נוספים נכנסים

ביני לבין הניידת וחוזרים לימין כי הם לא עמדו בקצב המהיר.

קיבלתי המון התראות "דבורה" מהגלאי, לא בטוח אם זה הגיע מהניידת. תמיד היו רכבים נוספים לידי בשל העומס בכביש כך שלא חששתי כל כך.

הדרך לעבודה עברה במהירות, הניידת דאגה להעיף את כולם לימין וכך שמרנו ביחד על קצב מהיר ואחיד. ממש תענוג.

בשלב מסוים יצאתי ימינה ליציאה הרלוונטיות שלי והניידת המשיכה על כביש 6.

רק להדגיש, נהגתי בצורה רגועה, שמרתי על מרחק ונתתי לרכבים אחרים להשתלב לפני בקלות.

אני יודע שזה לא מעשה חכם במיוחד לנסוע אחרי ניידת והייתי עלול לקבל דו"ח. לקחתי את זה בחשבון.

לא בטוח שאעשה דבר כזה שוב אבל מה שבטוח שהמקרה המיוחד הבוקר שידרג באופן משמעותי את הנסיעה שלי.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

מצטרף לשאלה אם אתה עוקף ניידת במהירות טיפה יותר מהירה בכביש 6 כאשר הניידת על 120 ואתה נניח על 130?

HONDA JAZZ 2016

2017 סיטרואן קקטוס אדומה-נמכרה

2020 308 גיטי 😎

פורסם

עשיתי את זה הרבה פעמים, כולל לעקוף ניידת על 140 בכביש של 80..עצרו אותי אבל לא עשו לי כלום מעבר ל 'נו נו נו'.

בשורה התחתונה - אם לא מדדו אותך במכשיר מדידה מכוייל (שזה רק דבורה תכלס) - הם לא יכולים לתת לך דו"ח על מהירות על סמך המהירות של הספידומטר שלהם.

עקרונית הם יכולים לתת דו"ח על סיבות אחרות, כמו 'נהיגה בחוסר זהירות' או אי שמירת מרחק מרכב ביטחון (החוק מגדיר 100 מטר). אבל איך מודדים את זה? לא יודע..

http://www.derech.co.il/Dev2Go.web?id=212699&sLID=15152

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אבל בקלות יכולים להדביק לך דוח על כל דבר אחר ..

אני מכיר חברים שלי שרק עקפו והרגיזו את השוטר והוא הדביק להם דוח על דברים אחרים..

עשיתי את זה הרבה פעמים, כולל לעקוף ניידת על 140 בכביש של 80..עצרו אותי אבל לא עשו לי כלום מעבר ל 'נו נו נו'.

בשורה התחתונה - אם לא מדדו אותך במכשיר מדידה מכוייל (שזה רק דבורה תכלס) - הם לא יכולים לתת לך דו"ח על מהירות על סמך המהירות של הספידומטר שלהם.

עקרונית הם יכולים לתת דו"ח על סיבות אחרות, כמו 'נהיגה בחוסר זהירות' או אי שמירת מרחק מרכב ביטחון (החוק מגדיר 100 מטר). אבל איך מודדים את זה? לא יודע..

http://www.derech.co.il/Dev2Go.web?id=212699&sLID=15152

פורסם

נראה לי שציינתי גם את זה :)

לא המלצתי לעשות את זה, רק הבהרתי שספציפית על מהירות לא תקבל דוח.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

נסעתי לפני שנתיים בכביש 6 בלילה, כשלפתע אני רואה מקדימה שורה של רכבים שנוסעים בנתיב האמצעי

אחרי רכב משטרה על מהירות של 119קמ"ש.

יעני כולם נוסעים אחרי ניידת משטרה תנועה ואף אחד לא מאז לעקוף אותה.

ננתי גז ועקפתי את כל השיירה על 145 או 150קמ"ש, חזרתי לנתיב המרכזי והמשכתי על 140קמ"ש.

השוטרים באוטו לא שמו לב אלי אפילו.

כעיקרון לפי הבנתי, אין לשוטרים דרך למדוד את המהירות שלך ולכן אין להם מה לעשות.

או שאולי היה לילה והיה לי מזל פשוט.

פורסם
נראה לי שציינתי גם את זה :)

לא המלצתי לעשות את זה, רק הבהרתי שספציפית על מהירות לא תקבל דוח.

אני קיבלתי דו״ח מהירות עם זימון למשפט על 144 קמ״ש בכביש החוף מרכב משטרה סמוי שנסע אחרי בלי שום מכשיר מדידה. המדידה הסתמכה על תזמון באבני הקילומטר, אבל זה היה לפני כ-20 שנה, אז היום אולי זה לא היה עובר.

פורסם

אני הבנתי שרכב משטרה בתפקיד (לא בחירום) יכול לנהוג כ-20 קמ"ש יותר מהמהירות המותרת

בטלוויזיה באיו תוכנית היה לפני כמה שנים שהתלוו לניידת בתפקיד

פורסם
אני קיבלתי דו״ח מהירות עם זימון למשפט על 144 קמ״ש בכביש החוף מרכב משטרה סמוי שנסע אחרי בלי שום מכשיר מדידה. המדידה הסתמכה על תזמון באבני הקילומטר, אבל זה היה לפני כ-20 שנה, אז היום אולי זה לא היה עובר.

לא מחזיק מים - לא מתקבל בבית המשפט והם אף לא מנסים לעשות את זה.

קובי

:-)

פורסם
אני הבנתי שרכב משטרה בתפקיד (לא בחירום) יכול לנהוג כ-20 קמ"ש יותר מהמהירות המותרת

בטלוויזיה באיו תוכנית היה לפני כמה שנים שהתלוו לניידת בתפקיד

שטויות

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם אני רוצה לעקוף ניידת - אני בודק קודם איזו ניידת.

להידבק לניידת שנוסעת מהר - מיותר.

מעדיף להתרחק מניידות ככל שאפשר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מנסיוני, אין בעיה לעקוף ניידת כשהיא נוסעת יחסית לאט. כן תהיה לך בעיה לעקוף אם הניידת נוסעת מהר יחסית ואתה כאילו מתחכם ונוסע יותר מהר.

עוד מנסיוני, תלוי מאוד סוג הניידת:

תנועה - כמובן שלא מתעסקים בכוח כי הם מחפשים כאלה - אם נוסע על 100 בכביש של 90 אז עוקף אותו באלגנטיות על 120 ואח"כ כשהוא כבר רחוק מאיץ יותר

משטרה "רגילה" (כל כחולה אחרת שאיננה תנועה) - אותו דבר רק עם קצת פחות חשש אבל עדיין מכבד

רכב מג"ב/מז"פ/מיוחדות - כמעט ומתעלם למרות שפעם עקפתי סוואנה של חבלנים על 140, ברמזור הוא פתח חלון ואמר לי "תרגיע".

יש לי לא מעט סיפורים על משטרות, במיוחד מהימים שהייתי עם ספארק ליסינג:

פעם אחת נסעתי משדרות לבאר-שבע אחרי ניידת פג'ו 508 עם מספר מאוד בכיר (אני חושב 5 או 6 אבל לא זוכר בוודאות) - כל הדרך 150. לא חושב שענין אותו...

פעם אחרת עקפתי קורולה אזרחית מימין על איזה 140 לפני רמזור, התחלף הרמזור לאדום עצרתי, הוא פנה ימינה בצומת, עצר על הפניה, פותח חלון וקורא לי - אני רואה קצין משטרה והוא צועק לי ככה: "אתה! אתה יודע מה הפתרון שלך?? 30 יום ברגל, זהו!" אמרתי לו סליחה וזה, אמר לי שוב "30 יום ברגל" ועשה לי סימן של הליכה עם האצבעות, ונסע משם עצבני :p

פעם עצר אותי טנדר אזרחי בגלל שזיגזגתי בין נתיבים, מסתבר שהוא קצין (הראה תעודה) אבל היה על אזרחי. עשה לי כאילו הוא נותן לי דו"ח, לקח פרטים וביקש רשיון ורשם אותם על איזה דף מצחיק, אמר שאני אקבל כבר דו"ח לבית (נהיגה פרועה או איזה חרטא אחר כזה). מאז לא קיבלתי כלום, סתם חירטט.

ויש את הפעם הקלאסית - נוסע לעבודה 150 על כביש של 90, עובר ניידת סמויה, השוטר מסתכל עלי אבל בלי שהוא בתוך העינית של הלייזר, חשבתי שלא קלט או משהו, בקיצור תוך 3 דקות אני רואה במראה רכב נצמד אליי ממש, אומר לעצמי "מי זה המפגר שנוסע יותר מהר ממני ועוד נדבק?", לפני שעצמי הספיק לענות לעצמי, שומע קריאה לעצור בצד. בקיצור הראה לי במכשיר 138, הוריד 5 אז 133 זה עדיין 40 מעל המותר. חשבו כנראה שאני הולך להתעמת כמו כל הישראליים, אז דווקא ההפך, הודיתי מיד ולא התווכחתי או תירצתי, אז הם ישר התרככו כזה. לקחו לי את הרשיון (נתנו זמני) ואמרו שאבוא לתחנה עד 13:30 לקצין כדי לראות מה לעשות. הלכתי, דווקא יצא גבר ואמר לי - שמע אם היית נוסע אפילו על 130 כנראה לא היו עוצרים אותך בכלל (כביש של 90). בקיצור החזיר לי את הרשיון, קיבלתי משפט, כמובן סגרתי עם התובעת 800 ש"ח ואני חושב 10 נקודות זה היה.

היום אני משייט על 120 בכביש של 90... תמיד עם ווייז למקרה ש, אבל את האמת אפילו לא מתאמץ להאט לפני משטרה. אתמול חלפתי ניידת עם לייזר בנתיב הימני על קצת יותר מ 120 (לפחות לפי מד המהירות שלי), אני לא טרחתי להאט (הווייז התריע הרבה מראש) והוא לא טרח לעצור. נראה לי שפחות מ 35-40 מעל המותר כמעט ולא מעניין אותם, אבל אולי זה גם תלוי בכביש ובתנאי הדרך וכו'.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...