Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i20 או קיה ריו ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אנשים ,

אז ככה יש לי התלבטות בין הרכבים יונדאי I20 \ וקיה ריו שנים 2010-2011

חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני מבחינת דלק ותחזוקה , אמין , ולא עגלה של סופר (אמנם לא מחפש רכב מירוצים אבל כן חשוב לי שינוע טוב על הכביש)

אשמח אם תעזרו לי לבחור מה משני הרכבים האלה מתאים יותר לדרישות שכתבתי

ערב טוב שיהיה :wink:

פורסם

שני הרכבים הנ"ל נכשלים חזק בפרמטר של צריכת הדלק, קצת פחות חזק בביצועים. ההבדלים הם בעיקר במרכב ועיצוב הפנים ; מתחת למכסה המנוע פועמים אותם המכלולים.

הם כן יהיו אמינים (בעיקר), אבל עגלות סופר מתרסקות ושתייני דלק הם בהחלט יהיו (משער שהכל יחסי, יש כאלו שעבורם קרוב ל 12 שניות במיאוץ ל 100 זה הדבר הכי טוב מאז המצאת הלחם הפרוס). הריו 1.2 הידנית דווקא מוצלחת מבחינת צריכת דלק, אבל... היא ידנית. היתה לי ריו 1.4 ליטרים אוטומטית והנבלה הזו לא היססה לגמוע 6.5~ קילומטרים(!) לליטר בעיר.

פורסם

אם אתה מחפש סופר מיני זריזה יחסית הייתי בודק מזדה 2 ברמת איבזור דינמיק.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
שני הרכבים הנ"ל נכשלים חזק בפרמטר של צריכת הדלק, קצת פחות חזק בביצועים. ההבדלים הם בעיקר במרכב ועיצוב הפנים ; מתחת למכסה המנוע פועמים אותם המכלולים.

הם כן יהיו אמינים (בעיקר), אבל עגלות סופר מתרסקות ושתייני דלק הם בהחלט יהיו (משער שהכל יחסי, יש כאלו שעבורם קרוב ל 12 שניות במיאוץ ל 100 זה הדבר הכי טוב מאז המצאת הלחם הפרוס). הריו 1.2 הידנית דווקא מוצלחת מבחינת צריכת דלק, אבל... היא ידנית. היתה לי ריו 1.4 ליטרים אוטומטית והנבלה הזו לא היססה לגמוע 6.5~ קילומטרים(!) לליטר בעיר.

לפי מה שהבנתי מאנשים (שיכול להיות שהם לא באמת מבינים) הוא ההפך ממה שאמרת לגבי הריו

אמרו לי שהיא כן חסכונית בדלק , מוזר

פורסם
לI20 הייתה גרסת 1.6 בשנים האלה, עדיף לחפש אותה.

הריו הגיעה בתצורות 4 ו5 דלתות, אוטומט רק עם 1.4 בנזין.

ראיתי את ה 1.6 באמת שהיא מדהימה!

אבל היא יותר יקרה מהסכום שהגבלתי לעצמי בהרבה

פורסם
אם אתה מחפש סופר מיני זריזה יחסית הייתי בודק מזדה 2 ברמת איבזור דינמיק.

אני כן מחפש סופר מיני

יש לחבר את המאזדה 2 דינמיק והוא לא הכי מבסוט עליה

פורסם

דבר ראשון צריך לזכור שאתה קונה רכב ישן, ויש סיכוי גבוה לתקלות. בין אם זה ריו ובין אם זה I20. יונדאי וקיה לא נקיות מבעיות, אם כי זה חלילה לא אומר שצריך לפסול אותן.

מה שכן, להקפיד (כמו בכל רכב שקונים יד שנייה) לחפש יד נמוכה, ק"מ נמוך כמה שיותר ובד בבד לא לוותר על היסטורית טיפולים מסודרת ומתועדת כדי להפחית את הסיכוי ליפול ברכב שהורידו לו ק"מ.

הייתה לי I20 תקופה ארוכה ונסעתי בה לא מעט, זו הסקירה שלי מהרכב:

https://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/3253/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%A1%D7%9B%D7%9E%D7%99%D7%9D---6-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-i20

פורסם
לפי מה שהבנתי מאנשים (שיכול להיות שהם לא באמת מבינים) הוא ההפך ממה שאמרת לגבי הריו

אמרו לי שהיא כן חסכונית בדלק , מוזר

לריו מנוע 1.4 עם תיבה פלנטרית 4 הילוכים כמו ליונדאי, לכן אין סיבה שהיא תהיה חיסכונית. אולי אפילו להיפך כיוון שהריו כבדה יותר.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בשנים המדוברות יודאי i20 יותר מתקדמת, היא הוצגה כמה שנים אחרי הריו.

כמו כן ריו רובן המוחלט בתצורת סדאן פחות פרקטית לכן בין השתיים האלו הייתי מעדיף יונדאי i20.

ממליץ לא לקנות מכוניות ללא תיעוד טיפולים מסודר.

פורסם

לגבי היונדאי i20 בשנתון הזה היא אחלה

היה לי את ה1.6 125 כוחות סוס אוטומטית והיא לא עשתה בעיות

יותר מדי

(חוץ מהמראות הצדדיות שיכולות להיות בעייתיות)

שמע בתכלס קיה זה 30 אחוז יונדאי (בבעלותה מ98) אז לא יהיה הרבה הבדלים לדעתי

• תוכן חדש...