Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רכשתי לפני כשבוע רכב קיה פיקנטו 2014 (אני יד שנייה) עם 38 אלף קילומטר, מטופל מסודר במורשה. הרכב עבר בבדיקה במכון מבדק ונאמר שאין לו שום בעיות מלבד החלפה של מגן אחורי שהייתה ידועה לי.

שמתי לב שכשאני מפעילה את הרכב ויוצאת מחנייה, יש רעש דיי חזק כשאני מסובבת את ההגה כמעט עד הסוף. יש לציין שבזמן נסיעה זה לא קורה בכלל ואין שום רעשים מההגה. אני לא יודעת אם זה תקין. זה מין רעש חריקה בזמן הסיבוב של ההגה.

דבר שני שיותר מדאיג אותי זה שיש רעש של חריקה כשאני עוצרת את הרכב עצירה מוחלטת, וזה קורה רק בבלימות איטיות במהירות נמוכה. כשהרכב נוסע כרגיל בכביש גם בדרכים מהירות אין בכלל רעשים, אבל כשאני יוצאת מחנייה או עוצרת ברמזור עצור אז שומעים מן חריקה כשאני בולמת.

על פי היסטוריית טיפולים - בשנת 2016 הוחלפו רפידות בלם קדמי אחורי, בשנת 2018 צלחת בלם קדמי ורפידות בלם קדמי ובשנת 2019 לפני חודשיים (הרכב נסע מאז 1500 ק"מ) הוחלפו רפידות בלם אחוריות.

האם יש לי סיבה לדאגה?

זה הרכב הראשון שקניתי בחיים שלי ואני ממש מודאגת ואודה לעזרה. חוששת שאולי קניתי רכב לא תקין:-(

פורסם

אם החריקה בבלימה נשמעת כמו

, אז זה קורה בערך בכל רכב קוריאני שנסעתי עליו - זה פוחת/נעלם לחלוטין לאחר נסיעה ממושכת אך יחזור די בוודאות בנסיעה הבאה וחוזר חלילה ; חיים עם זה.

באשר לרעשים מההגה - לא נשמע תקין.

פורסם
אם החריקה בבלימה נשמעת כמו
, אז זה קורה בערך בכל רכב קוריאני שנסעתי עליו - זה פוחת/נעלם לחלוטין לאחר נסיעה ממושכת אך יחזור די בוודאות בנסיעה הבאה וחוזר חלילה ; חיים עם זה.

באשר לרעשים מההגה - לא נשמע תקין.

כן זה נשמע בערך ככה כל בלימה איטית. נראה לי שהחליפו דיי הרבה רפידות בלם יחסית לגיל ולקילומטר של הרכב או שאני טועה? אני כבר ממש מתחילה לאכול סרטים שאולי יש בעיה באופן כללי עם הרכב והבלימה.. זה רכב ראשון ואני דיי לחוצה

פורסם

כמות ההחלפות לא נראית חריגה יותר מדי, סביר להניח שהרכב עבד בסביבה עירונית בגלל הק"מ הנמוך ולכן היה בלאי יחסית מואץ לבלמים.

באשר לרעשים מההגה, יש אפשרות לצלם או להקליט שנשמע? קצת קשה להתייחס לבעיה בלי לדעת על מה מדובר.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

ייתכן והלחיצות על הברקס שאת מבצעת הן לחיצות יחסית עדינות מה שיכול להביא לרעשי חריקות כמתואר ואין עם זה שום בעיה. לגבי תדירות ההחלפה של רפידות וצלחות זה תלוי איך נסעו עם הרכב ואם נסעו בצורה נורמאלית אז בהחלט התדירות מוגזמת ל 38 אלף קמ. אבל לעיתים הלקוח יחסית תמים שם את הרכב במוסך והולך לו לדרכו ואז אחד הרכיבים הראשונים שמוחלפים הם בלמים למרות שנישאר להם עוד זמן חיים רב. אם את רוצה להיות יותר מרגועה אז האופציה היחידה היא להוריד גלגלים ולבדוק מקרוב מצב הבלמים. מהיכן את שנימצא לך מישהו מקצועי וזול?

לגבי רעשי ההיגוי צריך לשמוע פיזית קשה כך לנחש.

פורסם
כמות ההחלפות לא נראית חריגה יותר מדי, סביר להניח שהרכב עבד בסביבה עירונית בגלל הק"מ הנמוך ולכן היה בלאי יחסית מואץ לבלמים.

באשר לרעשים מההגה, יש אפשרות לצלם או להקליט שנשמע? קצת קשה להתייחס לבעיה בלי לדעת על מה מדובר.

אז באמת היום נסעתי במשך כמעט כשעה ברציפות וכשהיו רמזורים הבלימות היו ממש חלקות. רק בהתחלה בדקות הראשונות של הנסיעה יש את הרעש הזה של החיכוך והוא נעלם. וכן הרעש הוא כמו בסרטון, רק שאצלי ברכב זה יותר חלש. העובדה שזה נעלם אחרי כמה דקות מתחילת הנסיעה דיי מרגיעה אותי.

בקשר לרעשים מההגה, היום כבר לא שמעתי אותם. יכול להיות שבגלל שאני מודאגת ולחוצה אז כל רעש נשמע לי לא סביר.

תודה רבה על העזרה!

פורסם
ייתכן והלחיצות על הברקס שאת מבצעת הן לחיצות יחסית עדינות מה שיכול להביא לרעשי חריקות כמתואר ואין עם זה שום בעיה. לגבי תדירות ההחלפה של רפידות וצלחות זה תלוי איך נסעו עם הרכב ואם נסעו בצורה נורמאלית אז בהחלט התדירות מוגזמת ל 38 אלף קמ. אבל לעיתים הלקוח יחסית תמים שם את הרכב במוסך והולך לו לדרכו ואז אחד הרכיבים הראשונים שמוחלפים הם בלמים למרות שנישאר להם עוד זמן חיים רב. אם את רוצה להיות יותר מרגועה אז האופציה היחידה היא להוריד גלגלים ולבדוק מקרוב מצב הבלמים. מהיכן את שנימצא לך מישהו מקצועי וזול?

לגבי רעשי ההיגוי צריך לשמוע פיזית קשה כך לנחש.

האמת שהיסטוריית הטיפולים של האוטו היא ממש מסודרת והבעלים הקודמים היה מבוגר והוא החליף חלפים מקוריים בלבד אז נשמע לי הגיוני שאולי דחפו לו והוא לקח. בכל מקרה, לגבי הבלמים היום נסעתי דיי הרבה ושמתי לב שכמה דקות אחרי הנסיעה הבלימה מאוד חלקה בלי רעש כמעט אז כרגע אשאיר את זה ככה. תודה רבה על הנכונות לעזור.

• תוכן חדש...