Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בהחלט עניין קוסמטי אך עם זאת יש ייקים שמפריע להם כל פיפס של רעש. לא ברור לי עם איזה החלקה המוסך מדבר ועל איזה פאזה הוא חשב...גש לברושים או מצא מישהו שמתייחס לעניין הזה קצת יותר ברצינות ויודע מה זה גירוז.

חחח יקיי נשמע כמו מילה רעה, האמת שכל חיי קניתי מכוניות זולות לא הכי מתקדמות, והפעם השקעתי כסף אז כן אני רוצה שהכל יעבוד כמו שעון, למרות שאני יודע שגם 2015 זה לא חדש

פורסם

כמה קמ עבר הרכב? ייתכן ובאמת הצלחות כבר שחוקות ואין התאמה מקסימלית בין הרפידות החדשות לצלחות. מה גם שדיברת עם המוסך על פאזה הוא בכלל דיבר על צלחות אז לא ברור מה הוא בדק שם ואיך...ממליץ לכשת לעוד חוות דעת.

פורסם
כמה קמ עבר הרכב? ייתכן ובאמת הצלחות כבר שחוקות ואין התאמה מקסימלית בין הרפידות החדשות לצלחות. מה גם שדיברת עם המוסך על פאזה הוא בכלל דיבר על צלחות אז לא ברור מה הוא בדק שם ואיך...ממליץ לכשת לעוד חוות דעת.

75 אלף. ועבר טיפול באותו מוסך לפני שבועיים שבטיפול הוא החליף לי רפידות. אני מניח שהוא בדק צלחות, הוא עד כדי כך חובבן שצלחות הוא לא יראה ויחליף? (והוא ראה פעמיים את הצלחות) כי באתי אליו גם אתמול. אני אלך לעוד חוות דעת. אמורים לקחת לי כסף על פירוק גלגלים ובדיקת צלחות? המוסך שלי אף פעם לא לקח לי על בדיקות, אז אני לא יודע

פורסם

אוקי, הייתי אצל מוסך הברושים אצל אבי בעל הבית...

הוא בדק ראה שהצלחות תקינות רפידות תיקנות, הוא עשה סיבוב, איך שהוא התחיל לנוסע כבר היה רעש כשהוא עזב את הברקס, ואז אמרתי לו הנה זה.

אז הוא צחק, אמר אהה זה? זה אצל כולם יש את זה, כשעוזבים לאט את הברקס אז יש איזה חיכוך קטן שגורם לרעש וזה תקין.

שאלתי אותו על טיפול 90 אלף שבספר רכב רשום שצריך להחליף נוזל תיבת הילוכים, הוא אמר לי שלדוגמה במזדה רשום לא צריך, אז הוא לא חושב

שבאמת צריך להחליף נוזל תיבת הילוכים הוא אמר לי שאצלו ברכב הוא לא מחליף, והוא אמר לי שבדרך כלל הבעיות דווקא מתחילות אחרי שמחליפים.

ואם כבר אני רוצה להחליף אז רק במכון גירים, כי מוסך לא באמת מחליף את כל השמן שיש בתיבת הגיר..

אז הוא עכשיו בלבל אותי ואני כבר לא יודע אם להחליף שיהיה 90 אלף כמו שרשום בספר, או לא להחליף.

אתם ברכבים שלכם מחליפים נוזל?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
האם אחרי שאתה עוזב זה ממשיך? לכמה זמן?

אני חושד שלא השתמשו בגריז בזמן ההחלפה וזה הרעשים שאתה שומע.

אני אוהב לראות את התוכנית השיפוצניקים.

ובאחת התוכניות אד (המוסכניק) החליף לאלפא רפידות ומרח שכבה דקה על הרפידות גריז נחושת וציין שהוא מורח גריז כדי שלא יהיה רעשי חריקות בזמן לחיצה. ואז הבנתי למה התכוונת, איך יכול להיות שלא במוסך שלי ולא במוסך הברושים שהמליצו פה עליו, חשבו לעשות את זה ואמרו לי זה תקין. זה לא משהו שגרתי בארץ?

פורסם

אחלוק מניסיוני שהיה בחצי השנה האחרונה.

לאחר החלפת רפידות+צלחות היו רעשי חריקות בדיוק כמו שאתה מתאר, לעתים חריקות מחרישות אוזניים.

חזרתי למוסך (מורשה, הרכב מטופל שם מיום היוולדו), גירזו ושייפו, הרעש נעלם לשבוע.

לאחר כחודש חודש וחצי חזרתי למוסך, ביצעו שוב את הגירוז והשיוף, אמרו ששייפו דווקא בצדדים הפעם כי זה כנראה הגורם.

עזר וחזר.

בפעם השלישית כבר דרשתי את האחראי שהסתכל ואמר שהבעיה היא שמשום מה לא הרכיבו לי פחיות על הרפידות כשהחליפו (ומשום מה זרקו את הישנות גם בלי להחזיר), אומר שזה עניין של התחממות והתקררות הרפידות בזמן בלימות שכאלה (לא יודע כמה אמין, אבל אני לא מומחה אז אם מישהו פה יגיד אחרת אשמח ללמוד).

מפה לשם הזמין את הפחיות (לא היו במלאי) ולפני כשבועיים חזרתי להרכיב את הפחיות ובאמת מאותו הרגע הסיפור נפתר.

בקיצור 4 פעמים בחצי השנה האחרונה במוסך (הייתי שמח לפתור את העניין בשבועיים אבל לימודים וכו'), והפחיות נראה כי פתרו את הבעיה.

עצתי לך: אם חסרות לך הפחיות מאיזושהי סיבה, תקנה ותרכיב, אולי זה יפתור את הבעיה כמו אצלי.

פורסם

לא ככ הבנתי על איזה פחיות אתה מדבר, כשהוא שם לי רפידות מחברה אחרת הוא הוציא מולי את הרפידות, לא ראיתי פחיות או משהו דומה שמגיע עם זה

פורסם
לא ככ הבנתי על איזה פחיות אתה מדבר, כשהוא שם לי רפידות מחברה אחרת הוא הוציא מולי את הרפידות, לא ראיתי פחיות או משהו דומה שמגיע עם זה

הםחיות המדוברות נראות ככה: https://sc01.alicdn.com/kf/HTB1wqcGajDuK1RjSszdq6xGLpXao/Auto-Disc-Brake-Pad-Back-Plate-D1190.jpg_350x350.jpg

זה בעצם חלק מתכת שיושב בין הרפידה לקליפר וכמו שאמרתי, התקנה של הדבר הקטן הזה היה התרופה למחלת החריקות אצלי.

עלה לי בערך 120 שקל לסט כזה (במורשה), אז לדעתי שווה לך לבדוק אם זה יפתור את הבעיה.

• תוכן חדש...