Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על הסקירה המעניינת.

לא בטוח שהבנתי את ההשוואה של צריכת הדלק לנירו ההיברידית - האם התכוונת שאם נוסעים בפלאג-אין לא על חשמל בלב אלא במצב היברידי "קלאסי" (הרכב מחליט לבד אם לנסוע על חשמל או בנזין) מתקבלת צריכת דלק דומה לזאת של ההיברידית הרגילה?

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז אין אפשרות לטעון את הרכב בכל מקום שרוצים, חייבים למצוא שקע תעשייתי.

חשבתי שיש אפשרות למצוא בכל מיני חניונים שקע מזדמן שניתן לחנות לידו ולטעון את הרכב בזמן שהוא בחניה.

זה לא הגיוני כלכלית לבעלי אותם מקומות ציבוריים. למה שתתחבר לכל שקע מזדמן? אלה על טעינה אתה אמור לשלם, לא? ואם כבר לעשות עמדת טעינה במקום ציבורי למה לעשות אותה איטית עם שקע רגיל? אין לזה שום הגיון.

@ green

לגבי ירידת ערך לקחתי בחישוב את התסריט ההכי פסימי בכוונה.

טווח נסיעה גם כן, התכוונתי בדיוק למה שאמרת. כלומר אם לקחתי טווח של 30000 בשנה ויחס נסועה של 70-30. זה יוצא שעל חשמל כל יום נוסים 57 "קם. אני כן מתכוון לזה שנוסעים 47 ועוד 10 בטעינה נוספת חלקית או מלאה אבל רק לעוד 10 ק"מ. אותו דבר לגבי 50-50 ו 100-0.

אני לא יכול לדעת איך בדיוק כל אחד יסע וכמה פעמים ביום תיהיה לו אפשרות לטעון את הרכב. אני בעצמי לפעמים כן מצליח לחזור הביתה לשים אוטו לטעינה של כ שעה וחצי ולהרוויח עוד כ20-25 ק"מ. זה אפשרי בהחלט. לכן לקחתי יחסי נסועה באחוזים. שכל אחד יבחר מה שהכי נראה לו יהיה אפשרי מבחינתו. אם 30000 בשנה ויחס 100-0, אז כן משמעות שבן אדם יוכל להטעין רכב מספר פעמים וזה בסדר ובהחלט ריאלי.

תודה על הסקירה המעניינת.

לא בטוח שהבנתי את ההשוואה של צריכת הדלק לנירו ההיברידית - האם התכוונת שאם נוסעים בפלאג-אין לא על חשמל בלב אלא במצב היברידי "קלאסי" (הרכב מחליט לבד אם לנסוע על חשמל או בנזין) מתקבלת צריכת דלק דומה לזאת של ההיברידית הרגילה?

אעשה קצת סדר. נרו פלאג-אין יכולה להיות נירו היברידית רגילה בשני מצבים :

1) כאשר סוללה על 0

2) כאשר אתה בוחר מיוזמתך "להקפיא" את הסוללה על ידי מעבר ייזום למצב היברידי.

במצב היברידי, אוטו צורך בדיוק אותו דבר כמו נירו היברידית רגילה.

פורסם

סליחה על הפדנטיות אבל ״האוטו״ לא ״אוטו״... :)

תודה על הסקירה המקיפה! מסכים שיש משהו ממכר בשקט בנסיעה על חשמל בעיר. עוד משהו שאתה הולך לסבול ממנו כנראה זה הצורך לנסות ולהוציא כמה שיותר ק״מ בין תדלוק לתדלוק, או במילים אחרות כמה שיותר נסיעה על חשמל. תופעה נפוצה וידועה בקרב בעלי רכבי פלאג-אין...

מעניין אם יש להם איזושהי כוונה לייבא את הדגם החשמלי.

פורסם

אעשה קצת סדר. נרו פלאג-אין יכולה להיות נירו היברידית רגילה בשני מצבים :

1) כאשר סוללה על 0

2) כאשר אתה בוחר מיוזמתך "להקפיא" את הסוללה על ידי מעבר ייזום למצב היברידי.

.

אתה לא מתכוון מעבר למצב בנזין?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)
אתה לא מתכוון מעבר למצב בנזין?

סליחה, השאלה לא ברורה... אי אפשר לעבור למצב בנזין לא בנירו היברידית ולא בנירו פלאג-אין. אם לא חשמל, אז זה מצב היברידי.

....עוד משהו שאתה הולך לסבול ממנו כנראה זה הצורך לנסות ולהוציא כמה שיותר ק״מ בין תדלוק לתדלוק, או במילים אחרות כמה שיותר נסיעה על חשמל. תופעה נפוצה וידועה בקרב בעלי רכבי פלאג-אין...

מעניין אם יש להם איזושהי כוונה לייבא את הדגם החשמלי.

כן, צודק, אבל ממש לא סובל אלה נהנה :) בסה"כ התחושה ברכב מאוד נעימה ורגועה. הוא "מרגיל" אותך להיות רגוע, ואת האמת זה מרגיש פשוט נפלאה! בוא נגיד לפעמים אני נוסע במהירויות נמוכות יחסית שבאותן מהיורויות ברכב הקודם שלי היתי אפילו קצת מתעצבן מהאיטיות, אבל כאן, אתה פשוט נהנה מהשקט ורוגע. זה מהשהו שקשה להסביר בלי שמרגישים!

לגבי נירו חשמלית, הבנתי שכן רוצים לייבא אותה. מעניין מה יהיה המחיר.

עריכה אחרונה על ידי 7eva
פורסם
סליחה, השאלה לא ברורה... אי אפשר לעבור למצב בנזין לא בנירו היברידית ולא בנירו פלאג-אין. אם לא חשמל, אז זה מצב היברידי.

התשובה שלך פחות ברורה מהשאלה שלי למען האמת, אלא אם כן לא הבנתי את כוונתך... :)

למה כוונתך כשאתה אומר אי אפשר לעבור למצב בנזין? אתה מודע לזה שיש לך מנוע בנזין ברכב בנוסף לחשמלי נכון? כשנגמר לך החשמל, או אם אתה מחליט לשמור את הסוללה כרגע, אתה עובר ממצב נסיעה היברדי חשמלי למצב בנזין.

פורסם (נערך)

בסדר :) נקראה לזה מצב בנזין. למרות שלפי ההגדרה זה לא. זה מצב היברידי. כלומר אתה לא נוסע על בנזין נטו. תמיד יש לך סוללה לתמרונים רגועים או בשיוט ללא האצה.

אגב, יתרון מאוד חשוב לרכבי פלאג-אין על פני בנזין או היברידי, זה שבעצם מנוע בנזין נשאר שמור מאוד כל עוד סוללה לא שבקה חיים ואם בחלוף הזמן ( כ 7 שנים) לא נרצה להתקין סוללה חדשה מסיבות כלכליות, אז הרי קיבלנו מנוע שבלאי שלו מאוד נמוך!

עריכה אחרונה על ידי 7eva
פורסם
התשובה שלך פחות ברורה מהשאלה שלי למען האמת, אלא אם כן לא הבנתי את כוונתך... :)

למה כוונתך כשאתה אומר אי אפשר לעבור למצב בנזין? אתה מודע לזה שיש לך מנוע בנזין ברכב בנוסף לחשמלי נכון? כשנגמר לך החשמל, או אם אתה מחליט לשמור את הסוללה כרגע, אתה עובר ממצב נסיעה היברדי חשמלי למצב בנזין.

ברכב היברידי אי אפשר להחליט "לשמור על הסוללה". הרכב טוען את הסוללה במצב נסיעה ומחליט מתי להשתמש בה לפי הצורך והיכולת. לרוב גם אין ממש מצב של ""נגמר החשמל" - אם הסוללה מתרוקנת זה לזמן קצר כי היא נטענת במהלך הנסיעה. לעומת זאת ברכב פלאג-אין אפשר להבנתי לקבוע שהרכב יסע רק על חשמל. לכן אני מסכים שההגדרה הנכונה היא "מצב היברידי" או "מצב חשמל" ולא "מצב בנזין"

פורסם
אז אין אפשרות לטעון את הרכב בכל מקום שרוצים, חייבים למצוא שקע תעשייתי.

חשבתי שיש אפשרות למצוא בכל מיני חניונים שקע מזדמן שניתן לחנות לידו ולטעון את הרכב בזמן שהוא בחניה.

זה כמו שאני אצפה למצוא ג'ריקנים מזדמנים של בנזין בשולי בדרך.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
ב לעומת זאת ברכב פלאג-אין אפשר להבנתי לקבוע שהרכב יסע רק על חשמל. לכן אני מסכים שההגדרה הנכונה היא "מצב היברידי" או "מצב חשמל" ולא "מצב בנזין"

לא הבנתי את התשובה שלך (בניגוד להרגלי אני כנראה קשה הבנה פתאום...). איך מעבר למצב בנזין (שלמעשה שומרת את הסוללה לנסיעה מאוחרת יותר) יכולה להיקרא מצב היברדי/חשמלי ולא מצב בנזין?

פורסם
לא הבנתי את התשובה שלך (בניגוד להרגלי אני כנראה קשה הבנה פתאום...). איך מעבר למצב בנזין (שלמעשה שומרת את הסוללה לנסיעה מאוחרת יותר) יכולה להיקרא מצב היברדי/חשמלי ולא מצב בנזין?

מתקן את עצמי...

שומר ויכול כמובן, לא שומרת ויכולה (אני מאשים את הג׳ט-לג בעברית הקלוקלת שלי...).

פורסם

אולי אני טועה, אבל אני לא מכיר מצב "בנזין". בהיברידית שלי (טויוטה אוריס) אני יכול לקבוע שאסע רק על חשמל (לטווח קצר מאוד) אבל לא רק על בנזין. אני מניח שגם בנירו זה כל.

פורסם
זה כמו שאני אצפה למצוא ג'ריקנים מזדמנים של בנזין בשולי בדרך.

זהו שלפחות באיזור שאני גר בו בארה״ב יש בהחלט מטעני L2 חינמיים בחניונים ציבוריים, ליד סופרמרקטים וכו׳. ההגיון הכלכלי הוא שאם תבוא לטעון בזמן הקניות בסופר, תשאיר בסופר הרבה יותר כסף מעלות החשמל שצרכת.

פורסם

אוקי בדקתי, וזו טעות שלי, סליחה.

זה כנראה אחרת בנירו פלאג אין מאשר אצלי. אצלי יש שלוש אופציות. הראשונה משתמשת בחשמל ובנזין בהתאם לאופי הנסיעה/נהיגה, האופציה השניה זו נסיעה על חשמל בלבד, והשלישית שמירה על הסוללה לנסיעה מאוחרת יותר, ונסיעה על בנזין בלבד.

פורסם
אוקי בדקתי, וזו טעות שלי, סליחה.

זה כנראה אחרת בנירו פלאג אין מאשר אצלי. אצלי יש שלוש אופציות. הראשונה משתמשת בחשמל ובנזין בהתאם לאופי הנסיעה/נהיגה, האופציה השניה זו נסיעה על חשמל בלבד, והשלישית שמירה על הסוללה לנסיעה מאוחרת יותר, ונסיעה על בנזין בלבד.

אני לא מכיר רכב היברידי פלאג אין שנוסע על בנזין בלבד בשום מצב. מה שאתה מכנה מצב בנזין פשוט עובד כמו רכב היברידי שאינו פלאג אין. הרכב משתמש גם בחשמל כדי לסוע, אבל מקור החשמל הוא ממנוע הבנזין או בלימה רגנטיבית ולאורך זמן מצב הטעינה של הסוללה נשאר קבוע.

• תוכן חדש...