Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ברור לי עניין החיסכון, ההבדל בנסועה של בערך 40 ק"מ בין טעינות לבין נסיעה עם 2 ליטר בנזין (לפי צריכה של 1/20), האם בשביל חסכון של 6 ש"ח שווה לחכות 3.5 שעות לטעינה מלאה" כמה כבר ניתן לחסוך בחודש? (אני נוסע כ- 50K בשנה ולדעתי ההוצאה על הדלק היא די זניחה ביחס להוצאות אחרות, כל שכן ההפרש בין תצרוכות שונות עוד יותר זניח)

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ברור לי עניין החיסכון, ההבדל בנסועה של בערך 40 ק"מ בין טעינות לבין נסיעה עם 2 ליטר בנזין (לפי צריכה של 1/20), האם בשביל חסכון של 6 ש"ח שווה לחכות 3.5 שעות לטעינה מלאה" כמה כבר ניתן לחסוך בחודש? (אני נוסע כ- 50K בשנה ולדעתי ההוצאה על הדלק היא די זניחה ביחס להוצאות אחרות, כל שכן ההפרש בין תצרוכות שונות עוד יותר זניח)

נניח שאתה נוסע כל יום לפחות 50 קילומטר.

אתה חוסך כל יום בערך 10 ש"ח X 365 = כ 3500 אלף בשנה.

זניח או לא זניח - 3500 ש"ח זה 10 מסעדות טובות לזוג.

חוץ מזה, שעם מנוע חשמלי כנראה יותר כייף לעומת היברידי (באותם 50 קילומטר)

פורסם

תתחדש ותהנה! בדיוק אתמול ראיתי פה נירו פלאג אין בעמדת הטעינה הציבורית שסמוכה לבית. מנסיון, רכב פלאג אין זה gateway drug לרכב חשמלי מלא, אז מעניין מה יהיה הרכב הבא שלך...

פורסם (נערך)
רק שהרכב עולה כ14,000 שקל יותר וגם הביטוח יותר יקר

כסף למסעדה לא בטוח שייצא במקרה הזה.

ההוצאה וודאית, ההכנסה לא בטוחה

לאחר חישוב מדוייק יותר של העלויות בגדול אתה צודק, לגבי הטענה אחת ביום.

החסכון המקסימלי של הנירו פלאג אין לעומת הנירו הייבריד, הוא למי שנוסע כל יום, במשך 365 ימים בשנה, לפחות 50 ק״מ חשמליים מלאים ולא פחות מכך.

החיסכון במקרה הזה של הנירו פלאג אין לעומת נירו הייבריד הוא כ- 3,500 ₪ בשנה כפי שציינו (לפי צריכה של 1/20 לנירו הייבריד עלות הבנזין ל- 50 ק״מ תהיה כ- 15 ₪ ואולם יש לקזז עלות הטענת הסוללה בנירו פלאג אין בסך כ- 5 ₪ ולכן החסכון של הנירו פלאג אין יהיה 10 ₪ ל- 50 הק״מ החשמליים המלאים כפול 365).

בשלוש שנים החסכון מגיע לסך של 10,500 ₪.

הפרש המחיר של 17 אלף ₪ בין הנירו פלאג אין לנירו הייבריד לא מייצג את העלות האמיתית, אלא ירידת הערך על אותו ההפרש היא העלות האמיתית.

כאמור לנירו (לנירו הייבריד וצפוי שגם לנירו פלאג אין) ירידת ערך של 28 אחוז לאחר 3 שנים, כלומר ירידת ערך של 28 אחוז על הסך של 17 אלף הש״ח תהיה לאחר 3 שנים בסך של 4,750 ₪.

כלומר בשלוש שנים הנירו פלאג אין תחסוך לעומת הנירו הייביריד סך של 5,750 ₪ בנסיעה הנ״ל. (10,500 ₪ פחות 4,750 ₪= 5,750 ₪).

מסכום זה יש להוריד עלויות נוספות לנירו פלאג אין, הפרש טסט בסך כ- 300 ₪ לשנה הפרש ביטוח בסך כ- 100 ₪ לשנה, סה״כ 400 ₪ לשנה, 1,200 ₪ לשלוש שנים.

לסכום זה יש להוסיף עלות ריבית להלוואה (או הפסד תשואה) לגבי הסך של ה- 17 אלף ₪ (לפי ההלוואה לשלוש שנים בריבית פריים), בסך של 550 ₪ בשלוש שנים.

כלומר סה״כ העלות הנוספת לפלאג אין בשלוש שנים תהיה בסך של 1,750 ₪.

כלומר החסכון של הנירו פלאג אין לעומת הנירו הייבריד בשלוש שנים יורד לסך של 4,000 ₪ (5,750 ₪ פחות 1,750 ₪). 1,333 ₪ בשנה.

מי שנוסע בחלק מהימים בשנה פחות מ- 50 ק״מ חשמליים ליום, יחסוך פחות מהסכום הנ״ל והחיסכון גם יכול להפוך להפסד בנקודה מסויימת ככל שנוסעים יותר ימים פחות מ- 50 ק״מ ליום).

מי שיכול להטעין יותר מפעם אחת ביום יכול לחסוך כמובן יותר.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

התייחסות לעניין של הפרש מחיר המלא בין נירו פלאג-אין לנירו רגילה רלוונטית אם מחזיקים רכבים עד סוף ימי חייהם ואני בטוח שרוב הקוראים כאן לא מחזיקים רכבים עד עלותם האפסית. לכן הדבר היחיד שצריכים להשוות זאת ירידת ערך במשך תקופת החזקה מול חסכון בדלק.

בהתאם לחישובים שעשיתי וצירפתי לפוסט, נירו פלאג אין משתלמת יותר למי שיוכל לנסוע כ 70 % מהזמן בשנה על חשמל ובתנאי שנסועה השנתית שלו בערך כ 20 אלף ק"ם או יותר.

עוד דבר שאני לא מבין כשמשווים בין שני הרכבים, זה למה שלא מתייחסים לעניין של אבזור עדיף בפלאג-אין? עזבו שזה פלאג-אין. נגיד זה נירו היברידי, אבל עם חלון שמש בגג,מושב נהג חשמלי,טעינה אלחותית של הטלפון,קישוטים שונים מבחוץ... הרי בטוח זה היה מתבטא בתוספת מחיר לגרסה יותר מאובזרת. כמו בכל רכב אחר.. אז מרכיב תוספת ה"פלאג-אין" הוא עוד יותר נמוך ובוודאי הופך למשתלם יותר!

עריכה אחרונה על ידי 7eva
פורסם

עוד משהו חשוב לשיקולים - נניח אצלי (ואצל הרבה משפחות אחרות - מידיעה), האישה לא מתדלקת אלא אם היא בדרך להיתקע עם הרכב.

המחשבה שאני לא אצטרך לתדלק פעמיים בחודש, מאוחר בערב אחרי שהילדים נרדמים או בסופ"ש, פשוט תענוג (רכב שני שנוסע רק בעיר למעשה יצטרך לתדלק רק פעמים בודדות בשנה). זה שווה לא מעט.

אם היה לי ההון והרצון לרכוש נירו היברידית, כנראה שהייתי מוסיף את הפרמיה לפלאג-אין (האבזור הנוסף זה נחמד, לא שווה השקעה במיוחד לטעמי).

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
עוד משהו חשוב לשיקולים - נניח אצלי (ואצל הרבה משפחות אחרות - מידיעה), האישה לא מתדלקת אלא אם היא בדרך להיתקע עם הרכב.

המחשבה שאני לא אצטרך לתדלק פעמיים בחודש, מאוחר בערב אחרי שהילדים נרדמים או בסופ"ש, פשוט תענוג (רכב שני שנוסע רק בעיר למעשה יצטרך לתדלק רק פעמים בודדות בשנה). זה שווה לא מעט.

אם היה לי ההון והרצון לרכוש נירו היברידית, כנראה שהייתי מוסיף את הפרמיה לפלאג-אין (האבזור הנוסף זה נחמד, לא שווה השקעה במיוחד לטעמי).

אותה אישה כנראה גם לא הייתה טורחת לחבר את התקע לשקע...

פורסם

לא יודע על איזה מיוחדות במכירה אתה מדבר. יש רק רכב אחד שקדם לנירו ששווק ב-2 גרסאות, היברידית רגילה ונטענת, הפריוס. לא רואה שיש דרישה/ערך מוסף לדגם הנטען.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לא יודע על איזה מיוחדות במכירה אתה מדבר. יש רק רכב אחד שקדם לנירו ששווק ב-2 גרסאות, היברידית רגילה ונטענת, הפריוס. לא רואה שיש דרישה/ערך מוסף לדגם הנטען.

אני לא מתעסק בפריוס או כל רכב אחר. אני מדבר על נירו מול נירו נטענת ולהערכתי הסובייקטיבית, עובדה שנירו פלאג אין יהיו הרבה פחות על הכביש וגם בליסינג, מן הסתם יהיה קל יותר למכור אותה, גם בלי להתייחס לעניין של פלאג אין. למרות שכאמור גם עניין של שמירה על המנוע בנזין וגם אפשרות להשתמש בסוללה יוסיפו גם הם לאותה "מיוחדות" מן הסתם

פורסם
אותה אישה כנראה גם לא הייתה טורחת לחבר את התקע לשקע...

חיכיתי לתגובה הזו!

יש הבדל ענק בין לנסוע במיוחד לתדלק לבין לצאת שנייה מהדלת ולחבר תקע לשקע. מה גם שחיבור תקע זו פעולה יותר נקייה...

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
חיכיתי לתגובה הזו!

יש הבדל ענק בין לנסוע במיוחד לתדלק לבין לצאת שנייה מהדלת ולחבר תקע לשקע. מה גם שחיבור תקע זו פעולה יותר נקייה...

לחבר תקע גם גם לא מסרטן, בניגוד לביקור בתחנת דלק. אדי דלק מסרטנים, זו הוכח במחקרים. בזמן התדלוק האידים שבמיכל הדלק נפלטים החוצה, אבל זה עוד כלום לעומת מה שקורה כשממלאים את המיכלים של התחנה עצמה. יש תקן, אבל כמובן שאף אחד לא שם עליו.

https://www.mako.co.il/video-blogs-specials/Article-84607046f081031006.htm

פורסם (נערך)
אפרופו,אני יכול לתדלק כל 3 חודשים גם עם מנוע 6 ליטר.

חוכמולוג, אבל הגיע לי...

1200-1600 ק״מ בין תדלוק לתדלוק (מנוע חשמלי משולב מנוע בנזין 2.0, 252 כ״ס, נפח מיכל דלק 41 ליטר). נראה אותך עושה את זה עם המנוע 6 ליטר שלך... [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf

• תוכן חדש...