Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיי שלא הבנתי למה אתה מתכוון. תוכל להסביר?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הוא מתכוון שאם הוא עוקף במהירות של 2 קמ"ש מעל נתיב ימין אז שכולם יתכבדו ויזדיינו בסובלנות.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם
הוא מתכוון שאם הוא עוקף במהירות של 2 קמ"ש מעל נתיב ימין אז שכולם יתכבדו ויזדיינו בסובלנות.

וואלה, אחלה פרשנות.

הדגשתי בכוונה את "הפרש סביר" רק בשביל זה, אבל כנראה שהחלטת להתעלם או שלא קראת את כל מה שכתבתי.

אשאל אתכם בצורה אחרת אז:

נניח שאשתי נוהגת במהירות 110 גם בכביש 6 כי היא פשוט מפחדת להגיע למהירות גבוהה יותר (לא באמת אבל נניח), סבבה? האם ז"א שבגלל שהמהירות הממוצעת בכביש 6 היא 130-140 (אם אני לא טועה) אז כשהיא יוצאת לעקיפה בשמאלי של טור משאיות שנוסע 90 בימני, היא חייבת להאיץ ל 130-140 כי אחרת זה תוקע את התנועה בשמאלי?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אם אתה לא מסוגל לסיים עקיפה תוך פרק זמן סביר, אל תצא לעקיפה. סביר זה שניות לא דקות.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם
וואלה, אחלה פרשנות.

הדגשתי בכוונה את "הפרש סביר" רק בשביל זה, אבל כנראה שהחלטת להתעלם או שלא קראת את כל מה שכתבתי.

אשאל אתכם בצורה אחרת אז:

נניח שאשתי נוהגת במהירות 110 גם בכביש 6 כי היא פשוט מפחדת להגיע למהירות גבוהה יותר (לא באמת אבל נניח), סבבה? האם ז"א שבגלל שהמהירות הממוצעת בכביש 6 היא 130-140 (אם אני לא טועה) אז כשהיא יוצאת לעקיפה בשמאלי של טור משאיות שנוסע 90 בימני, היא חייבת להאיץ ל 130-140 כי אחרת זה תוקע את התנועה בשמאלי?

התשובה לשאלה שלך תלויית נקודת מוצא. אם אתה יוצא מנקודת מוצא של החוק, אזי לא, היא לא חייבת (למעט מקרה בו יש רכב מאחור שגם הוא מתקרב ב-130-140 והיא בדיוק יצאה לעקיפה וגרמה לו להאט את מהירותו ובכך ביצעה עבירה של הפרעה לתנועה). אם אתה יוצא מנקודת מצב של יחסי אנוש, חיה ותן לחיות, סתם לא להיות ז*ן או לאפשר התנהלות סבירה של התנועה - כן, היא חייבת.

הבחירה בידיך.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הבנתי, אז לשיטתך אני לא יכול לנסוע במהירות שיוט קבועה שבא לי ושתואמת את תנאי הדרך רק בגלל שיש אנשים שנוסעים מהר יותר. ואם אני רוצה לשייט על 120 עם בקרת שיוט ויש טור משאיות מימין שנוסע 100 או אפילו 110, אני חייב להדחף אחרי כל 2 משאיות כדי לפנות מקום לאלו שנוסעים 140.

סבבה הבנתי אותך. לדעתי זה לא נכון אבל עכשיו לפחות אין לי ספק שזה מה שאתה מתכוון.

אני באופן כללי עם Situational awareness מאוד גבוה, ז"א אני תמיד מסתכל במראות ויודע מה מצבי ביחס לתנועה, מי נמצא מאחוריי כמה ולמה, מצד שני אם אני נוסע בכביש 6 עם רכבי הפרטי אני אשמור על 120 קבוע ואצא לעקיפות חופשי ואשמור גם תוך כדי עקיפה על המהירות הזו. יש לי אלף סיבות ומצידי שבנתיב הימני תהיה שיירה של צה"ל עם נגמשים, כולם יחכו בסבלנות שאני אסיים עקיפה ואחזור לימני. לא רואה בזה שום בעיה ולדעתי רוב האנשים ינהגו באותה צורה בדיוק (וראיתי את זה בעיני עשרות פעמים כי כמו שכתבתי כשהיה לי רכב ליסינג הייתי נוסע 160 בכביש 6 קבוע) ומעולם לא עלה בדעתי שזה משהו רע. אם בן אדם רוצה לנסוע 110 בכביש 6 ומבחינתו 120 זו מהירות עקיפה, הוא לא חייב להאיץ ל 160 רק כדי שאני אהיה מבסוט.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הבנאדם חייב לעקוף, מה תגיד לו לא? תפסיקו לנסוע עם אגו ופחד לתת גז, אין שום בעיה לשמור על הימין ולנסוע על מהירות חוקית, גם אני עושה את זה מידי פעם, וגם לתת לכל נהג אחר לנסוע כפי שהוא רואה לנכון בלי להיכנס למצב של עימות. רוב הבבונים הם הנהגים שלא מודעים לרכבים אחרים שעסוקים בהכל חוץ מלנהוג.

פורסם
הבנתי, אז לשיטתך אני לא יכול לנסוע במהירות שיוט קבועה שבא לי ושתואמת את תנאי הדרך רק בגלל שיש אנשים שנוסעים מהר יותר. ואם אני רוצה לשייט על 120 עם בקרת שיוט ויש טור משאיות מימין שנוסע 100 או אפילו 110, אני חייב להדחף אחרי כל 2 משאיות כדי לפנות מקום לאלו שנוסעים 140.

סבבה הבנתי אותך. לדעתי זה לא נכון אבל עכשיו לפחות אין לי ספק שזה מה שאתה מתכוון.

אני באופן כללי עם Situational awareness מאוד גבוה, ז"א אני תמיד מסתכל במראות ויודע מה מצבי ביחס לתנועה, מי נמצא מאחוריי כמה ולמה, מצד שני אם אני נוסע בכביש 6 עם רכבי הפרטי אני אשמור על 120 קבוע ואצא לעקיפות חופשי ואשמור גם תוך כדי עקיפה על המהירות הזו. יש לי אלף סיבות ומצידי שבנתיב הימני תהיה שיירה של צה"ל עם נגמשים, כולם יחכו בסבלנות שאני אסיים עקיפה ואחזור לימני. לא רואה בזה שום בעיה ולדעתי רוב האנשים ינהגו באותה צורה בדיוק (וראיתי את זה בעיני עשרות פעמים כי כמו שכתבתי כשהיה לי רכב ליסינג הייתי נוסע 160 בכביש 6 קבוע) ומעולם לא עלה בדעתי שזה משהו רע. אם בן אדם רוצה לנסוע 110 בכביש 6 ומבחינתו 120 זו מהירות עקיפה, הוא לא חייב להאיץ ל 160 רק כדי שאני אהיה מבסוט.

מ.ש.ל.

אתה יוצא מתוך נקודת מוצא מאד ברורה של "מגיע לי" ושכל העולם יחכה לירום הודו. תמצית בריונות הכביש, גרסת פאסיב-אגרסיב.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני רוצה באמת לנסות לרדת לשורש העניין פה, כי באמת מעניין אותי ההיגיון מאחורי הסירוב לחזור לימין כדי לאפשר למישהו לעקוף.

אם אני נוסע יותר מהר ממך ואני מגיע אליך כשאתה במקביל לרכב אחר ואני מהבהב - אני בבון. עם זה אני מסכים לחלוטין.

אם אני מגיע אלייך כשאתה לא במקביל לרכב אחר - כמה רחוק צריך להיות הרכב הבא אחריו בתור הימני כדי שתחזור ימינה? ההיגיון שלי אומר ככה (ותקנו אותי אם אני טועה): אם אתה יכול - בלי לבלום, מקסימום לעזוב את הגז - לעבור ימינה, לתת לי לעקוף, ולחזור שמאלה בבטחה, לטעמי אתה צריך לחזור ימינה. האם אתה מסכים עם זה? ואם לא, מה לדעתך (או לדעת כל מי שאמר שהוא ייתן לבבון להתבשל) התנאים שצריכים להתקיים כדי לחזור לימני ולאפשר לבבון לעקוף?

האם אני נוסע בכביש 6 עם רכבי הפרטי אני אשמור על 120 קבוע ואצא לעקיפות חופשי ואשמור גם תוך כדי עקיפה על המהירות הזו. יש לי אלף סיבות ומצידי שבנתיב הימני תהיה שיירה של צה"ל עם נגמשים, כולם יחכו בסבלנות שאני אסיים עקיפה ואחזור לימני.

לייבוביץ' הגדול אמר את זה הכי טוב:

40Idny0.png

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

עובר ימינה ונותן לבבון לעקוף.

לא מתעסק עם אנשים שאני לא מכיר בטח שלא על הכביש - יש לי משפחה שאני אחראי עליה ואנחנו נגיע ליעד שלנו גם ב10 קמ"ש פחות על הנתיב הימני.

לא רוצה לבלום - למרות שיש לי וו גרירה וזה יכול להיות משעשע.

לא רוצה לחזור מאחוריו ולהיות בבון כמוהו - אין לי אנרגיות מיותרות לזה.

והאמת - גם ככה אני משייט בסבבה על 100 אז שיהיה על הנתיב הימני אם אני יכול.

בפועל - אני מעדיף נתיב אמצעי אם יש - שיעקפו אותי מימין וגם משמאל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אם אתה יכול - בלי לבלום, מקסימום לעזוב את הגז - לעבור ימינה, לתת לי לעקוף, ולחזור שמאלה בבטחה, לטעמי אתה צריך לחזור ימינה. האם אתה מסכים עם זה? ואם לא, מה לדעתך (או לדעת כל מי שאמר שהוא ייתן לבבון להתבשל) התנאים שצריכים להתקיים כדי לחזור לימני ולאפשר לבבון לעקוף?

צריך מספיק רווח: לכל הפחות 1.5 שניות מהרכב שמלפנים ומאחור.

שמירת רווח חשובה יותר ממשמעת נתיבים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני רוצה באמת לנסות לרדת לשורש העניין פה, כי באמת מעניין אותי ההיגיון מאחורי הסירוב לחזור לימין כדי לאפשר למישהו לעקוף.

אם אני נוסע יותר מהר ממך ואני מגיע אליך כשאתה במקביל לרכב אחר ואני מהבהב - אני בבון. עם זה אני מסכים לחלוטין.

אם אני מגיע אלייך כשאתה לא במקביל לרכב אחר - כמה רחוק צריך להיות הרכב הבא אחריו בתור הימני כדי שתחזור ימינה? ההיגיון שלי אומר ככה (ותקנו אותי אם אני טועה): אם אתה יכול - בלי לבלום, מקסימום לעזוב את הגז - לעבור ימינה, לתת לי לעקוף, ולחזור שמאלה בבטחה, לטעמי אתה צריך לחזור ימינה. האם אתה מסכים עם זה? ואם לא, מה לדעתך (או לדעת כל מי שאמר שהוא ייתן לבבון להתבשל) התנאים שצריכים להתקיים כדי לחזור לימני ולאפשר לבבון לעקוף?

לייבוביץ' הגדול אמר את זה הכי טוב:

[ATTACH=CONFIG]515885[/ATTACH]

קודם כל - לבובסקי.

שנית - מקביל =! עוקף. מקביל יכול להיות סתם אחד שמתנחל בשמאלי.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

נתיב אמצעי זה לא נתיב שנועד שיעקפו אותך מימין ומשמאל.

זה נתיב עקיפה.

אתה צריך לנהוג כל הזמן בימני.

העניין הוא שכל אחד עושה לעצמו דין. וזה מאוד בולט גם בתגובות פה.

אחד אומר שאם הוא נוסע במהירות המותרת או קצת מעליה בשמאלי. שכולם יחפשו. כי זה החוק.

אחד אחר לא אוהב לנסוע בימני כי זה קרוב מדי לגדר הפרדה. הוא מרגיש יותר טוב באמצע.

קיצר מפה לשם, אפס כבוד לחוקים ולאנשים אחרים.

כל אחד מנהל את הכביש.

והתגובות האלו עם הבלימת חירום - מה קורה אתכם אנשים? מקווה שזה בצחוק.

אתם רוצים לחנך אנשים בכביש?

תתגייסו למשטרה/לכו תהיו שופטי תעבורה/תתנדבו לשומרי הדרך.

ברגע שאתה אדם פרטי. ברכב הפרטי שלך. אל תחנך אף אחד. אל תבלום לו. אל תשפריץ עליו. אל תוציא לו אצבעות מהחלון.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

במצב המתואר, מעביר את המראה המרכזית למצב החשכה וממשיך לנסוע כרגיל. זה אומר שאני ממשיך בנתיב השמאלי כל זמן שאני עוקף את טור המשאיות, וחוזר לימין ברגע שאני מסיים לעקוף. לא שניה לפני, לא שניה אחרי. זה שיש בבון מאחורי לא מהווה פקטור בהחלטות שלי, מלבד השינוי במצב המראה.

• תוכן חדש...