Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מקבל שכר להגיע לעבודה בשעה X וללכת בשעה Y.

על מה מתבססת ההתנגדות ל"רב מערכתיות"? שיש לך פחות זמן ליד הבירזיה?

בעיקר על רמת השכר ועל אופי התפקיד. יש מקומות שבהם גישת ראש גדול פשוט לא רלוונטית.

פועל בניין שמטפס כל יום על פיגומים לקומה השניה בשביל לצבוע את הקיר מקבל סכום שסוכם עליו מראש, בהתאם לרמת המאמץ שהוא מוכן להשקיע והסיכון שהוא מוכן לקחת. ביקשת ממנו פעם אחת לטפס לקומה השלישית ולעזור לפועל אחר - אחלה, אבל אם תתחיל לבקש ממנו לעשות את זה כל יום - זה יעלה לך עוד 10%. לקומה הרביעית זה כבר יהיה 20% תוספת. זה אופי התפקיד ומבנה השכר, כי אף אחד שם לא 'נרתם לטובת הארגון' אלא פשוט מדובר באסופה של אנשים עם כישורים מסויימים שבאו לעשות עבודה תמורת כסף. וזה לגיטימי, במיוחד כשהשכר שלך אינו גבוה והג'וב לא בא עם חבילה של הטבות.

פורסם
כל עוד לא מדובר באנומליה של משרדי ממשלה, המציאות מוכיחה ההפך.

ניתן ומקובל לצמצם כח אדם כאשר שארית כח האדם הנותרת נדרשת לשאת במטלות המלאות שכוללות את אלה שצומצמו.

לא טוב לך? הנה הדלת.

אני לא חושב.

אני מעולם לא שמעתי עדיין על מתכנת שביקשו ממנו לנקות את השירותים, כי המנקה לא באה באותו היום.

וזה משני הכיוונים. אחד הוא שמתכנת עולה יותר מדי כדי לבזבז אותו על זה.

השני הוא שהמתכנת פשוט יעזוב.

התנאים שאתה מתאר יכולים להתקיים בעולם של חוסר ברירה. אבל זו לא המציאות של רוב העובדים במשק.

יבגני, נניח שאתה מהנדס תפ"י שיושב רגל על רגל כי כרגע אתה פנוי, המזכירה מדברת בטלפון ועוד קו מצלצל. אתה תתעלם?

לא כ״כ יודע איך נראת העבודה שלהם.

אני מהנדס תוכנה.

אין שום סיכוי בחיים שאני מגיע למצב שאני צריך לענות לטלפון של המזכירה. אין שום סיכוי שאני עונה, אלא אם אני הולך לסטארטאפ של 5 אנשים ואין מזכירה.

אין שום סיכוי בעולם שיהיה לי מנהל שיצפה לזה.

אני חושב שכמו שנכתב כאן כבר כמה פעמים, הניסיון המקצועי והמקצוע של כל אחד מאיתננו גורמים לנו לראות את הדברים מאוד שונה כאן. ומה שאני חושב שאנחנו לא מצליחים להעביר לכם, זה שישנן המון עבודות ותפקידים בהם לצפות מהעובד שיענה לטלפון רק כי המזכירה עסוקה, זה לא משהו שאף מנהל יעלה על דעתו בכלל. ואם העובד לא עושה כלום, אולי יקצצו אותו, אבל לא יצפו ממנו להיות המזכירה. זה פשוט לא קורה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

נראה לי שהידידה, שהיא עובדת ותיקה, מרגישה שזה לא "לרמה שלה" לעשות את הדברים האלה. לדעתי זה סתם קטנוניות. אז לצלם מסמך פה ושם - מי ישמע. אדם צריך לבחור את הקרבות שלו.

פורסם
אתה מקבל שכר להגיע לעבודה בשעה X וללכת בשעה Y.

על מה מתבססת ההתנגדות ל"רב מערכתיות"? שיש לך פחות זמן ליד הבירזיה?

אתה מקבל שכר בשביל לעשות את העבודה למענה שכרו את שירותיך. אם זה לשבת בקופה אז כן - אתה צריך להגיע בשעה X וללכת בשעה Y. אם אתה נניח מתכנת, קרוב לוודאי שלבוס שלך לא אכפת אם אתה מגיע לעבודה לשעה וחצי ומתוכן מגרבץ 88 דקות, כל עוד ב-2 הדקות הנותרות אתה מסיים את כל המשימות שלך.

אנשים פה עם גישות שונות כי הם באים מרקעים שונים לחלוטין.

אמנם מעולם לא עבדתי בחברה עם יותר מ-10 אנשים, אבל נראה לי שבחברות הייטק ואחרות גדולות הפוזיציה ברורה ומדוייקת ושם נראה שאפשר

להתלונן על איבוד גבולות הגזרה של הממונה עליך, בחברות קטנות התפקידים יותר מעורפלים ונהוג לעשות דברים שגם מעבר להגדרת תפקיד.

זה נכון שבחברה קטנה שבה כולם עושים הכל המצב שונה בתכלית. אני יוצא מנקודת הנחה שזה לא המקרה שפות"ש הציג.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני לא חושב.

אני מעולם לא שמעתי עדיין על מתכנת שביקשו ממנו לנקות את השירותים, כי המנקה לא באה באותו היום.

וזה משני הכיוונים. אחד הוא שמתכנת עולה יותר מדי כדי לבזבז אותו על זה.

השני הוא שהמתכנת פשוט יעזוב.

התנאים שאתה מתאר יכולים להתקיים בעולם של חוסר ברירה. אבל זו לא המציאות של רוב העובדים במשק.

לא כ״כ יודע איך נראת העבודה שלהם.

אני מהנדס תוכנה.

אין שום סיכוי בחיים שאני מגיע למצב שאני צריך לענות לטלפון של המזכירה. אין שום סיכוי שאני עונה, אלא אם אני הולך לסטארטאפ של 5 אנשים ואין מזכירה.

אין שום סיכוי בעולם שיהיה לי מנהל שיצפה לזה.

אני חושב שכמו שנכתב כאן כבר כמה פעמים, הניסיון המקצועי והמקצוע של כל אחד מאיתננו גורמים לנו לראות את הדברים מאוד שונה כאן. ומה שאני חושב שאנחנו לא מצליחים להעביר לכם, זה שישנן המון עבודות ותפקידים בהם לצפות מהעובד שיענה לטלפון רק כי המזכירה עסוקה, זה לא משהו שאף מנהל יעלה על דעתו בכלל. ואם העובד לא עושה כלום, אולי יקצצו אותו, אבל לא יצפו ממנו להיות המזכירה. זה פשוט לא קורה.

כמהנדס תוכנה שעובד על פרוייקט מסויים ומגרבץ עד שמישהו יגמור את החלק שלו כדי שתוכל להמשיך. יבקשו ממך בינתיים להעיף מבט בקוד של פרוייקט אחר, תעשה את זה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברור.

גם רופא יעיף מבט במטופל של אחר.

אבל לא מהנדס תכנה ולא רופא ילכו להכין לבוס סנדוויץ' ולו"ז.

אני לא מאמין שטחינת המים הזו נמשכת לתוך 7 עמודים.

פות"ש, מה התפקיד של חברה שלך?

מחילה אם כבר כתבת ופספסתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כמהנדס תוכנה שעובד על פרוייקט מסויים ומגרבץ עד שמישהו יגמור את החלק שלו כדי שתוכל להמשיך. יבקשו ממך בינתיים להעיף מבט בקוד של פרוייקט אחר, תעשה את זה?

מבקשים כל הזמן. וזה לגמרי לטובתי. זה מקדם אותי, זה מקדם את החברה (שאני רוצה שהיא תצליח כי זו גם הצלחה אישית וכלכלית בשבילי).

אבל לא תהייה שום סיטואציה שבה המנהל יקרא לי למשרד ויבקש ממני ללכת לצלם לו משהו במכונת צילום, או לענות לטלפונים במקום המזכירה.

אני לגמרי מבין שיש קונסטלציות וחברות ומקומות אחרים, אבל יש פרמטרים שונים. ככל שאתה מרוויח פחות, תרגיש לעולם פחות "חלק מהעסק" וכנראה תתעצבן יותר ממשימות שהן בהגדרה לא חלק מהתפקיד שלך (ואף אחד נראה לי לא מגויס לעבודה למשרה ללא הגדרה בכלל היום). מצד שני, ככל שאתה מרוויח יותר ומעורב בחברה יותר, אתה כנראה תהייה מוכן לתת בחזרה יותר, אבל גם לא יבקשו ממך בחיים דברים איזוטרים מראש, כי זה בראש ובראשונה בזבוז כסף מוחלט.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הדיון הזה מזכיר לי מקרה שקרה לי בעבודה הקודמת.

חברה קטנה שנותנת שירותי יעוץ עסקי, שלושה יועצים, אני ביניהם, והבוס (שהוא גם המנכ"ל/בעלים). נפגשים עם לקוחות ע"ב יומי, כשלקוח מגיע מציעים לו לשתות/קפה וכמובן שמכינים ומגישים לו כחלק מה"שירות". כשהגיע לקוח שאני טיפלתי בו, תמיד עשיתי את זה בלי בעיה ובחיוך.

יום אחד המנכ"ל יושב עם לקוח פוטנציאלי ("פגישת היכרות"). פתאום צועק לי מהחדר ישיבות "תעשה קפה" (כלומר, צועק/מצווה מתוך חדר אחר, כשכולם שומעים, להכין קפה ללקוח). באותו רגע ששמעתי את זה הייתי ככה :shock: הכנתי את הקפה, נכנסתי, ותוך שתי שניות שמתי לו על השולחן ויצאתי בלי להסתכל על אף אחד ובלי לחכות לתגובה.

אחרי שהלקוח הלך, הלכתי למנכ"ל ואמרתי לו שאני בכיף (באמת בכיף!) מכין קפה ללקוחות שבאים אלי, אבל שזו פעם אחרונה שהוא עושה לי משהו כזה. התגובה שלו היתה משהו בסגנון של "מה, אני לא מבין מה הבעיה" (יחסי אנוש היו ממנו והלאה בכל מקרה).

מאז הוא התכבד והכין את הקפה בעצמו.

פורסם

אני גם מקבל כל מיני הנפצות לעשות שהן מחוץ לתפקיד שלי לגמרי, אבל אני עושה אותן כי ככה זה

אם הייתי יודע היכן נמצא עץ המשרות הזה שכולכם מדברים עליו שאפשר לקטוף משרה בקלות, כנראה הייתי עוזב (כי ברגע שהסכר נפרץ...)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
ניראה לי אתה היחיד שאשכרה חווה את זה, ומבין כמה מעצבן זה.

עשית משהו בנידון או שאתה פשוט סובל בשקט ומנסה להתחמק כשיש מצבים כאלה?

והמנהלת היא בשנות ה-40 המוקדמות שלה, ויודעת לתפעל מכונת צילום בצורה טובה. ואני מדגיש שלא מדובר רק בצילומים, אלא בעוד דברים קטנים ומעצבנים כאלה של הטלת משימה של לקחת פריט X להעביר לבנאדם Y, למרות שאותו בנאדם Y יושב באותו מתחם משרדים של המנהלת.

כאשר הייתי עובד שם קבוע. הייתי אומר לו יש לי עבודה לעשות תבוא לפה.

נכון להיום, אני באתי לשם רק לפרוייקט. ובשביל כימעט 90 שקל לשעה שאני מקבל היום. אני מבחינתי אעמוד לידו כל היום ואקשיב לכל ההסברים שהוא מסביר, כי במילא אני לא מבין כזה כלום, וזה לא מעניין אותי:) את הכסף אני מקבל.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

שכל אחד יעשה את תפקידו בחברה שבה הוא עובד, אם הוא עובד בחברה בתפקיד מסויים, כניראה ששם הוא צריך ליהיות וזה מה שהוא עושה הכי טוב.

זה כמו שתבקשו מנהג משאית לטפל במשאית שלו, להחליף פילטרים ושמנים ולעשות אוברול למנוע כי הוא חלק מהמערכת וזה המשאית שהוא נוסע עליה. אפילו גלגל הם בקושי מחליפים.

אם הנהג נשכר לקו חלוקה, אז כן, הוא נהג קו חלוקה ולא רק נהג, במקרים מסויימים יש גם עוזר נהג שתפקידו לעזור לנהג בפעולה של החלוקה.

אבל נהג סמי טריילר שמוביל מכולות. תנסו לבקש ממנו גם לפרוק את המכולה ידנית. או נהג מערבל בטון...

אם אתה לא רוצה לעשות את העבודה שלא שלך. זה ממש לא אומר שאתה לא מגדיל ראש.

כי אם תגדיל ראש הכל משימה שיתנו לך. אתה מהר מאוד תמצא את עצמך מתעסק ב 50 מיליון דברים שלא קשורים עליך בכלל. ובסוף היום יבואו ושאלו למה העבודה שלך לא גמורה!

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

• תוכן חדש...