Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כ"כ אכפת לך מפגיעה ביעילות של החברה, אתה מוזמן לפנות להנהלה ולדווח להם על זה שהממונה עליך מבקש ממך תעשות דברים בשבילו.

נו, אבל אמרנו שזה אסור

ללכת להתלונן לבוס מעל? זו עילה להטיס את העובדת לכתוב מחדש קורות חיים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אין ביג דיל. אם הבקשה היא פעם בכמה זמן, לדעתי הסיטואציה בגבול הטעם הטוב. אבל אם הבקשה היא בתדירות גבוה ועובדת יש תפקיד כלשהו (שכנראה חיוני לתפעול חברה), לגרום לעובדת להפסיק את העבודה בשביל להביא קלסרים, אני חושב שזה מצב לא טוב: גם ליחסים בין מנהלת לעובדת וגם לחברה.

ואם נניח עם מכונת צילום, ויש מספר עובדים (שכולל את המנהלים) שמתקשים לצלם, אז מן הראוי לעשות מסמך הדרכה איך לצלם. אני לא חושב שללחוץ על מספר מקשים, זו בעיה גדולה מדי לאדם הממוצע.

אולי אני לא מבין אבל תפקיד העובד למלא את מה שהמנהלים מטילים עליו ותפקיד המנהלים להחליט מה להטיל על מי כדי לדאוג תטובת הארגון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תפקיד של העובד הוא לעבוד לפי הנהלים או משימות (בהגדר התפקיד) שהגדירו המנהלים בשביל שאותו עובד יוכל לעבוד עצמאית, בשביל שהארגון ימשיך לפרוח. הנהלים יכולים להשתנות וזה לגיטימי.

אני רוצה לתת לך סיטואציה: הבנתי מהודעות קודמות שלך, שאתה מנהל בית מלאכה בתחום הברזל (ריתוך/עיבוד שבבי/כרסום או כל דבר אחר). האם קראת אי פעם לעובד שיביא לך קלסר או שיצלם לך מסמכים שקשורים לעבודה במקום שהוא יוכל להמשיך לעבוד?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העובד צריך לעבוד בהתאם להוראות שהממונים נותנים לו.

יכול להיות שזה לא הכי פרודוקטיבי לשלוח אותו להביא קלסר במקום להמשיך לשרטט או מה שזה לא יהיה, אבל כל היופי בלהיות עובד זה שזו לא הבעיה שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אנשים פה קצת מיתממים.

אי אפשר באמת להבין באיזה צד של הספקטרום המציאות נמצאת. יש באמת עובדים פינוקי שכל פעם שמבקשים מהם טיפה עזרה במשהו שהוא לא 100% בחוזה מיד עושים פרצוף בצד אחד, ויש מנהלים מרושעים שפשוט נהנים להשפיל את העובדים שלהם ולהקטין אותם בצד השני.

בכל מקרה, אני אישית לא מאמין שיצא משהו טוב מלנסות לשנות את הסיטואציה המתוארת. אם אפשר לעזוב (אפילו לתפקיד אחר תחת מנהל אחר באותה חברה), ולא מרוצים (לא לגמרי משנה מאיזה סיבה) - עדיף לעזוב. אם אי אפשר לעזוב - חורקים שיניים וממשיכים עד שיהיה אפשר לעזוב.

כמובן שעובד שעובר עשרה מנהלים ומרגיש שכולם מתעמרים בו צריך להיות יותר ביקורתי כלפי עצמו, ולהיפך, מנהל שהרבה עובדים עוזבים אותו צריך לנסות להבין מה הוא עושה לא נכון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
נו, אבל אמרנו שזה אסור

כי לא קראת את ההמשך.

ד"א, אני אפילו לא זוכר בקשר לאיזה עניין כתבתי את מה שיש לך בחתימה :turn-l:

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הכל תלוי מה התפקיד שלה.

אם יש לה תפקיד כללי כזה, אז אין באמת מה לעשות והיא תצטרך לבצע את מה שאותה מנהלת מבקשת ממנה.

אם יש לה תפקיד עם גבולות גזרה ברורים (נאמר, מתכנתת גרפית) אז שתשוחח עם אותה מנהלת ותסביר שזה פוגע ברציפות העבודה שלה. אם אותה מנהלת לא מבינה שהזמן של ידידה שלך יקר, אולי כדאי לעזוב.

קח בחשבון ששאלת בצורה די כללית.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

סיפרתי לחברה שלי אתה הסיפור ובחוכמתה האינסופית אמרה שיש לה פתרון פשוט: היא הייתה אומרת לאותה מנהלת שהיא תשמח לעזור לה, ושהיא רק מסיימת איזו משימה חשובה ומיד לאחר מכן תבוא לצלם את המסמך. המשימה החשובה כמובן תקח מינימום רבע שעה ועד אז המנהלת ככל הנראה תתייאש (או תבקש ממישהו אחר). כך תמשיך העובדת לעשות בכל פעם שהמנהלת תבקש משהו מהסוג הזה (וכל פעם התשובה היא עם חיוך) עד שהמנהלת תתייאש.

מכאן יש גם מקרי ביניים. למשל:

* המנהלת אומרת שצילום המסמך יותר חשוב. כאן התשובה היא "אני בדיוק עושה X. האם זה לא יותר חשוב?"

* המנהלת מתלוננת שכל פעם שהיא מבקשת משהו העובדת עסוקה. כאן התשובה היא "אני חושבת שעדיף שאהיה עסוקה מאשר שאשב ולא אעשה כלום, לא?"

ולכל המנהלים הגדולים שאומרים "המנהל תמיד צודק" - אולי, אבל מנהל כזה ימצא את עצמו עם עובדים פחות טובים, נקודה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
או שחלק מהמגיבים, שניכר מהתגובות(חוץ מאחד ודאי) לא יודעים מה זה לעבוד עם מנהל כזה. קל מאוד לשפוט כשאתה לא מתמודד עם מנהל כזה/ שכחת מה זה מנהל כזה/ או כשאתה מנהל כזה בעצמך.

אני רוצה לראות את חלק מחברי הפורום מביעים אמפטיה והבנה כזאת למנהל כשהוא יקרא להם על בסיס קבוע באמצע העבודה שלהם בתור מתכנתים/ מנהלי פרויקטים ושאר עבודות של "גדולים" ,על מנת לעשות משהו זוטר ומפגר בסגנון של מה שציינתי.

אני בטוח שהם יקבלו את זה בכיף והבנה מלאה, כמו שהם מפגינים על גבי הפורום.

עזוב, עדיף לנעול/ למחוק את הנושא, כי תשובות "רציניות" מלבד "שתתפטר, מצב המשק טוב" טרם קיבלתי וספק אם אקבל.

היו בהחלט תשובות מלבד מה שציינת, תקרא את השירשור היטב.

מנסיון אישי מנהל לכאורה נחמד ונעים הליכות יכול להעיף אותך תוך שניה על פאשלה קטנה ביותר ולהיפך מנהל שלכאורה מזלזל בעובדים מתגלה כמתחשב וכזה שמתגמל על עבודה קשה ומסורה.. ואת החלק של הזילזול הוא משאיר לעובדים שמזלזלים בעבודה. אולי היא יכולה למנף את ה"ניצול" לטובתה, כפי שכבר רשמו לך פה.

פורסם

ולכל המנהלים הגדולים שאומרים "המנהל תמיד צודק" - אולי, אבל מנהל כזה ימצא את עצמו עם עובדים פחות טובים, נקודה.

אתה יוצא מנק' הנחה שמנהלים מנסים לשמר עובדים טובים ומחפשים להעסיק כאלה. בפועל, זה לא תמיד ככה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הוא ימצא את עצמו עם עובדים שיצטרכו בייביסיטר בשביל כל דבר, כי אם לא תשב להם על הווריד, הם יפסיקו את העבודה וייכנסו לsleep mode, יבלו את היום בהפסקות קפה אינסופיות, וימציאו שלל סבתות מתות ואחיות מתחתנות כשלא בא להם לקום בבוקר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
תפקיד של העובד הוא לעבוד לפי הנהלים או משימות (בהגדר התפקיד) שהגדירו המנהלים בשביל שאותו עובד יוכל לעבוד עצמאית, בשביל שהארגון ימשיך לפרוח. הנהלים יכולים להשתנות וזה לגיטימי.

אני רוצה לתת לך סיטואציה: הבנתי מהודעות קודמות שלך, שאתה מנהל בית מלאכה בתחום הברזל (ריתוך/עיבוד שבבי/כרסום או כל דבר אחר). האם קראת אי פעם לעובד שיביא לך קלסר או שיצלם לך מסמכים שקשורים לעבודה במקום שהוא יוכל להמשיך לעבוד?

מה זה לעבוד עצמאית?

אתה חלק מארגון שיש לו מטרה אחת. יש בארגון בעלי תפקידים שתפקידם לקבוע מי עושה מה ומתי כי גם אם תהיה עילוי אתה עדיין לא רואה את התמונה היותר רחבה. עובד עובד עצמאית במסגרת שמגדירים לו והמסגרת הזו לא קשיחה.

לשאלתך התשובה חיובית. יצא לי לא פעם לבקש מהנהנדס שלי, מהמחסנאי, מאיש השיווק או מנהלת החשבונות להביא לי איזה מסמך שהייתי צריך כשהייתי באמצע משהו ויצא לא פעם גם שהם ביקשו ממני דבר דומה. לא מבין מה פסול בזה.

אנחנו עובדים יחד לאותה המטרה ואם מישהו מבקש משהו אז אני סומך על שיקול הדעת שלו שזה מספיק חשוב. אם אני או מישהו מהם גם באמצע משהו אז אומרים אני באמצע XYZ אז או שתחכה דקה או שתיקח לבד. אף אחד לא נפגע או מעקם פרצוף בגלל זה כי כולם מבינים ויודעים שאנחנו עובדים יחד.

• אחראי פורום
פורסם
אתה יוצא מנק' הנחה שמנהלים מנסים לשמר עובדים טובים ומחפשים להעסיק כאלה. בפועל, זה לא תמיד ככה

מי שלא עושה כך, הוא מנהל טיפש ושילך לנהל קבוקים.

כי מה שאתה מתאר זה בזבוז זמן וכסף אדירים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
סיפרתי לחברה שלי אתה הסיפור ובחוכמתה האינסופית אמרה שיש לה פתרון פשוט: היא הייתה אומרת לאותה מנהלת שהיא תשמח לעזור לה, ושהיא רק מסיימת איזו משימה חשובה ומיד לאחר מכן תבוא לצלם את המסמך. המשימה החשובה כמובן תקח מינימום רבע שעה ועד אז המנהלת ככל הנראה תתייאש (או תבקש ממישהו אחר). כך תמשיך העובדת לעשות בכל פעם שהמנהלת תבקש משהו מהסוג הזה (וכל פעם התשובה היא עם חיוך) עד שהמנהלת תתייאש.

מכאן יש גם מקרי ביניים. למשל:

* המנהלת אומרת שצילום המסמך יותר חשוב. כאן התשובה היא "אני בדיוק עושה X. האם זה לא יותר חשוב?"

* המנהלת מתלוננת שכל פעם שהיא מבקשת משהו העובדת עסוקה. כאן התשובה היא "אני חושבת שעדיף שאהיה עסוקה מאשר שאשב ולא אעשה כלום, לא?"

אהא... אסטונים, בדיוק האנשים לבקש מהם עצות על יחסים בין-אישיים... :)

בסיטואציה שתיארת המנהלת פשוט תתעצבן עליה ותדאג שיפטרו אותה. כי אף אחד לא כל הזמן "בדיוק נורא עסוק".

ולשאלות שלך ינתנו התשובות:

*לא, אני לא חושבת שזה יותר חשוב. אני חושב שמה אני מבקשת ממך זה יותר חשוב אחרת לא הייתי מבקשת את זה.

*אני חושבת שעדיף שתעשי מה שהמנהלת שלך מבקשת ממך.

אגב, גישה כזו לא רק שהיא לא יעילה, אלא שהיא גם לא תעבוד אם המנהלת המדוברת כבר סיימה כיתה ג'. אף אחד לא "ייפול בפח" הזה וכל מה שזה יעשה זה יגרום לעובדת להיתפס כ"ראש קטן" ו"עצלנית". and nobody likes that.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

המנהל לא תמיד צודק אבל תמיד זכותו לטעות.

הוא זה שנותן את הדין והחשבון כלפי מעלה ולכן ההחלטות הן שלו. אתה יכול להעיר שלדעתך זו טעות אבל עדיין מחובתך לכבד את זכותו לטעות.

מנהל עם עובדים כל כך טובים שכל אחד מהם עושה מה שהוא רוצה הוא לא מנהל כי אתה יוצר מערכת אנרכיסטית.

מעבר לזה מנהל בינוני ומעלה יודע להקשיב לסביבה גם אם הוא לא יודה בזה.

• תוכן חדש...