Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אהיה מעט פחות נחרץ מדיסקו ובאגירה ואומר את דעתי, בעיקר כי אני לא מכיר את כל העובדות: אם מפריע לה משהו בהתנהלות המנהלת/הגדרת התפקיד שלה/האינטגרציה ביניהן; הייתי מציע לגשת לאותה המנהלת ולהסביר לה את הבעיה. אפשר להגיע להסכמה (תודה שהסכמת להעלות לי את השכר) ואפשר גם להגיע להבנה (אוקיי, הבנתי שיש בעיה תקציבית וכרגע אי אפשר להעלות לי את השכר). אם אין הסכמה/הבנה ישנן 3 אופציות: להמשיך כרגיל, להתפטר או לפנות לגורם מעל, במידת האפשר.

את האופציה השלישית אני עשיתי (ואחר כך את השנייה). יצא לי גם לציין אותה בריאיון העבודה הנוכחית שלי, כי ככה אני, אוהב לירות לעצמי ברגל. למעסיקים הנוכחיים שלי זה לא הפריע. אדרבה, העריכו כנות, ישירות ופתיחות מעל לכל, במיוחד כשזה לא סיפור שחור ולבן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מה עושים כשהמנהל חושב שאתה העוזר האישי שלו?

רילוקיישן. :wink:

סתם, נשמע שהמנהלת קצת ע/נצלנית והעובדת היא לא העפרון הכי מחודד בקלמר, אחרת הייתה יודעת איך למנף את הקרבה הזאת לשיפור התנאים והתפקיד שלה בחברה.

אנשים חכמים בוחרים את הג'וב לפי המנהל ולא רק לפי התיאור, ומבלים מקסימום זמן בראיון כדי לשאול את השאלות הנכונות ולהבין אם היחסים האלה יעבדו היטב בטווח הארוך. לפעמים אין ברירה כי צריך כסף, ולפעמים מחליפים לך מנהל בתפקיד קיים, אבל בסופו של דבר המנהל הוא כוח קבוע ובעל ערך רב יותר לארגון מהעובד הפשוט. לכן אם זה באמת בעיה אז מומלץ בחום לחפש מקום חדש, בתוך החברה או מחוצה לה. זה לגיטימי, ומה לעשות, לפעמים כורח הנסיבות. ככה מתקדמים בחיים.

לשבת באותו מקום, לעשות את אותו הדבר ולצפות שזה ישאר ככה עד הפנסיה זה נאיבי ולא בר קיימא בימינו, במילים עדינות. אז אני משתתף בצערה של הידידה, אבל במקום 'ליישר' אנשים אחרים אולי כדאי שהיא תנסה להתגמש בעצמה ולנצל את ההזדמנות ללכת הלאה בקריירה.

פורסם

בו הו... ביקשו ממנה להביא קלסר. שתגדל זוג אשכיים ותפסיק להתלונן. אף אחד, אבל אף אחד, לא עושה בעבודה רק את מה שהוא אמור לעשות עפ"י הגדרת התפקיד. לפעמים זה משהו חד פעמי, לפעמים זה מחסור בכוח אדם ולפעמים זה פשוט משהו על הדרך. בדיוק בשביל הדברים האלה יש בכל חוזה עבודה סטנדרטי את המשפט "וכל משימה שתתבקש/י ע"י הממונה הישיר".

במהלך החיים הקצרים שלי הספקתי לעבור כמה וכמה תחומים וסביב עשרה מקומות עבודה, בכל אחד ואחד מהעבודות האלה הייתה לי הגדרת תפקיד ברורה, ובכל אחת ואחת מהעבודות האלה עשיתי דברים מעבר להגדרת התפקיד. הייתי שוטף כלים ועזרתי עם פינוי (עבודה של מלצרים) וניקיונות (עבודה של המנקה), ברמן ועזרתי עם מילצורים, בישולים, הדרכות לצוות, שיפוצים ועבודות חשמל, כמובן שגם ניקיונות, הייתי אחראי משמרת וטאטתי רצפה ושטפתי כלים, הייתי איש מכירות ועזרתי בעניינים לוגיסטיים (כולל נסיעות וחלוקת סחורה). בכל אחד ממקומות העבודה האלה שמחתי לעזור בתחומים שמעבר לתחום האחריות הישיר שלי מכמה סיבות - א' זה שובר את השגרה. ב' זה מראה לממונים עליך שאתה מחויב לחברה וכתוצאה ישירה מזה, כמעט בכל מקום שעבדתי - קודמתי, וכל מקום שעזבתי, זה היה ביוזמתי. ו-ג' זה מאפשר לך ליצור קשר עם אנשים אחרים בחברה שאתה לא מדבר איתם על בסיס יומיומי. ולך תדע איך הקשר הזה יכול לעזור לך בעתיד.

עצתי לידידה, במקום להתלונן על משהו שאין מה לעשות והוא דרכו של עולם, שתמנף את הדבר הזה לטובתה. המנהלת שלה ביקשה ממנה להביא קלסר? שתביא אותו ותנצל את ההזדמנות הזו לדבר איתה על משהו שהוא מעבר לעבודה, שתזרוק לה משהו שעשוי לעזור לה להתקדם בהמשך, ובכלל, שתיצור קשר טוב וחברי יותר עם אותה המנהלת. ככה, אם המנהלת מפילה עליה את המשימות האלה כי היא לא אוהבת אותה, היא תפסיק ותמצא מישהו חדש שהיא לא אוהבת, ואם זה באמת הכרח, אז היא לפחות לא תחשוב שמז***ים אותה דווקא ואולי אפילו תהנה מהכמה דקות/שניות של הפסקה.

ולסיום:

Ls5oRpd.jpg

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
חלק מהמגיבים כנראה תקועים עדיין במנטליות של צה"ל ששם אם פעם אחת הלכת לרוקן איזה פח זבל או שהתנדבת להחליף חבר בשמירה והמפקד קלט אותך, מעכשיו אתה הכתובת לבעיות האלה עד השחרור.

או שחלק מהמגיבים, שניכר מהתגובות(חוץ מאחד ודאי) לא יודעים מה זה לעבוד עם מנהל כזה. קל מאוד לשפוט כשאתה לא מתמודד עם מנהל כזה/ שכחת מה זה מנהל כזה/ או כשאתה מנהל כזה בעצמך.

אני רוצה לראות את חלק מחברי הפורום מביעים אמפטיה והבנה כזאת למנהל כשהוא יקרא להם על בסיס קבוע באמצע העבודה שלהם בתור מתכנתים/ מנהלי פרויקטים ושאר עבודות של "גדולים" ,על מנת לעשות משהו זוטר ומפגר בסגנון של מה שציינתי.

אני בטוח שהם יקבלו את זה בכיף והבנה מלאה, כמו שהם מפגינים על גבי הפורום.

עזוב, עדיף לנעול/ למחוק את הנושא, כי תשובות "רציניות" מלבד "שתתפטר, מצב המשק טוב" טרם קיבלתי וספק אם אקבל.

פורסם
תרשה לי להבין לרגע איך זה הולך להתבצע, תמדוד לה זמנים כמה זמן זה לוקח לה לבד, תמדוד זמנים כמה זמן לוקח לה לבקש ואם הפקטור המתקבל משני הנתונים לא עומד באיזה אמות מידה שהמצאת, אתה תלך אליה ותסביר לה שלבקש לוקח X שניות ולעשות בעצמה זה רק X שניות + Y% ולכן היא מתבקשת לעשות את זה בעצמה?

ואם לא מסכימה להתחיל לעשות עבודות לאט בכוונה או בכוונה גרוע?

אחלה עצות! :lol::roll:

לא צריך למדוד זמנים, צריך להעריך בשניה וחצי את ההפרשים. לדוגמא: המנהלת מתקשרת אליך, מבקשת שתבוא למשרד, נותנת לך את המסמך ומבקשת שתצלם לה שלושה העתקים. נניח שכל הסיפור הזה לוקח בערך 40 שניות, ואם היא הייתה עושה את זה בעצמה זה היה לוקח בערך 50 שניות. הזכירו כאן מנטליות של צבא - אז מצב כזה מזכיר לי את הקצין שמתקשר לבקש מהמזכירה כי זה מתחת לכבודו וכי היא עולה בערך שני שקל לשעה אז לפחות שתהיה שימושית למשהו.

אני מסתכל על זה בתוך עובד שמכבד את עצמו ואת הזמן שלו, ושרואה איך דברים עובדים בסביבות בהן זמן העבודה של עובדים הוא הרבה יותר יקר. אני גם מסתכל על זה מנקודת מבט של מישהו שלא מסתדר טוב עם משחקי אגו כאלה (שים לב שפות"ש ציין שהעובדת נדרשת לעשות עבודה שלא מוגדרת במסגרת התפקיד שלה - שהוא אינו עבודה משרדית).

אני גם לא חושב שאפשר ממש לנצל את זה לשיפור הקשרים עם המנהלת - אם היא מתנהגת באופן הזה, זה אומר שהיא לא ממש שמה על העובדים שלה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הסיבה שאמרו לך את זה היא כי אין פתרון קסם לזה, המנהלת חושבת שזה סמכותה לתת לידידה להתעסק בדברים הללו - הידידה חושבת שלא.

עכשיו, אם ביצוע המשימות האלו לא נעים לחברה שלך והבוסית ככל הנראה לפי אופי התגובה לא "נוחה" לעבודה איתה כנראה שגם אם היא תעיר לבוסית ואם הבוסית/ההנהלה יחשבו שידידה שלך צודקת תישאר אווירה לא נעימה באיזור - אז למה? למה לקום כל בוקר ולסבול סביבת עבודה רעילה שכזאת?.

אם העבודה שידידה שלך מתעסקת בה היא "נדירה" או "הזדמנות" אולי אפילו "קפיצת מדרגה" אז ייתכן ושווה לסבול את ההתנהלות הזאת עד אשר היא תוכל לדלג קדימה, במידה וזה לא המקרים הללו - ממליץ ל"רענן" קורות חיים ולרחרח מסביב, זה כנראה עדיף.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• חברי המעגל הראשון
פורסם
או שחלק מהמגיבים, שניכר מהתגובות(חוץ מאחד ודאי) לא יודעים מה זה לעבוד עם מנהל כזה. קל מאוד לשפוט כשאתה לא מתמודד עם מנהל כזה/ שכחת מה זה מנהל כזה/ או כשאתה מנהל כזה בעצמך.

אני רוצה לראות את חלק מחברי הפורום מביעים אמפטיה והבנה כזאת למנהל כשהוא יקרא להם על בסיס קבוע באמצע העבודה שלהם בתור מתכנתים/ מנהלי פרויקטים ושאר עבודות של "גדולים" ,על מנת לעשות משהו זוטר ומפגר בסגנון של מה שציינתי.

אני בטוח שהם יקבלו את זה בכיף והבנה מלאה, כמו שהם מפגינים על גבי הפורום.

עזוב, עדיף לנעול/ למחוק את הנושא, כי תשובות "רציניות" מלבד "שתתפטר, מצב המשק טוב" טרם קיבלתי וספק אם אקבל.

אין מה לעשות, לא כל המנהלים נעימים וכיף לעבוד איתם. חלק מלהיות עובד שכיר זה להתמודד עם זה.

אני מאמין שרוב המגיבים כן עובדים בעבודות "של גדולים" והתמודדו עם סיטואציות דומות בחיים (כולל המגיב הזה, למרות שלא בטוח לגבי עבודתו כמה היא ל"גדולים") ולא סתם הגיבו כדי להביע חוסר הזדהות עם עובדים מפונקים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש אתר שדנים בו בדיוק בבעיות מהסוג הזה בשם the workplace שהוא חלק מstack exchange (שבו גם Stack Overflow) שאני אוהב מאוד לקרוא בו.

כמעט ב100% מהבעיות שמועלות שם, התשובה הסופית היא חד משמעית תקשורת.

תקשורת היא המפתח לפתרון של המון דברים בין אנשים ובמקום העבודה (ולא רק). אין מנוס מפניה למנהלת, הסבר של הדברים. המנהלת תסביר לה מאיזה מקום מגיעות הדרישות (אולי הספקולציות שהעלו פה נכונות, אולי לא) הידידה תסביר את הבעיה שלה והשניים ימצאו פתרון שנפגש באמצע וסבבה לכולם. כמה פשוט.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם (נערך)

אני רוצה לעלות סיטואציה נוספת שלא דנו בה:

המנהלת זיהתה שהידידה היא בעלת כישורים מיוחדים בעבודה ורצתה לצ'פר אותה במעמד בחברה (נניח בהקבלה לעידן המסעדנות: ממלצר פשוט לאחמ"ש).

הידידה קבלה את העבודה ומאז היא מרגישה שהיא הפכה להיות העוזרת האישית, ולא עושה את התפקיד שלה.

בעבודה הנוכחית שלי יש בחור כזה שהציעו לו להיות אחראי, והוא בין היתר מסדר מסמכים של העובדי המחלקה, כתמורה הוא מקבל שכר קצת גבוה יותר והוא קרוב יותר לצלחת.

אני הייתי בסיטואציה כזו באחת העבודות שעבדתי בהם. אחרי שבוע הבנתי שאני לא רוצה את התפקיד. אמרתי למנהל שאני לא מעונין, והבין אותי והכל חזר כמו קודם.

בנוסף, יכול להיות סיטואציה אחרת: הידידה עובדת יעילה, עושה את העובדה במהירות, ויש לה זמן פנוי. המנהלת לא אוהבת את זה, וממציאה עבודות אחרות.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם

קיבלת תשובות מעולות!

זה שהן לא מה שאתה או הידידה הפינוקית שלך רציתם לשמוע, זה כבר עניין אחר אבל מה לעשות, זאת המציאות וצריך להתמודד איתה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
קיבלת תשובות מעולות!

זה שהן לא מה שאתה או הידידה הפינוקית שלך רציתם לשמוע, זה כבר עניין אחר אבל מה לעשות, זאת המציאות וצריך להתמודד איתה.

אני חושב שגברת פינוקי היא לא הידידה אלא המנהלת. להקים עובדת שעושה את עבודתה בשביל, שאותה עובדת תוכל להביא קלסר מהדף למנהלת? לצלם מסמכים? מנהלת חייבת עובדת שתעבוד או שתשרת את המנהלת?
פורסם

אתה יודע מה אותה מנהלת עושה?

גם אני לפעמים כשאני באמצע משהו וחסר לי איזה מסמך מבקש שיביאו לי ולפעמים גם מבקשים ממני. מה הביג דיל?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין ביג דיל. אם הבקשה היא פעם בכמה זמן, לדעתי הסיטואציה בגבול הטעם הטוב. אבל אם הבקשה היא בתדירות גבוה ועובדת יש תפקיד כלשהו (שכנראה חיוני לתפעול חברה), לגרום לעובדת להפסיק את העבודה בשביל להביא קלסרים, אני חושב שזה מצב לא טוב: גם ליחסים בין מנהלת לעובדת וגם לחברה.

ואם נניח עם מכונת צילום, ויש מספר עובדים (שכולל את המנהלים) שמתקשים לצלם, אז מן הראוי לעשות מסמך הדרכה איך לצלם. אני לא חושב שללחוץ על מספר מקשים, זו בעיה גדולה מדי לאדם הממוצע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כ"כ אכפת לך מפגיעה ביעילות של החברה, אתה מוזמן לפנות להנהלה ולדווח להם על זה שהממונה עליך מבקש ממך תעשות דברים בשבילו.

ואם לא באמת מתחשק לך להתחיל לשלוח קורות חיים וללכת לראיונות, אתה פשוט יכול לעשות מה שהממונה עליך מבקש ממך, להיות עובד טוב, לצבור ניסיון ולהתקדם באותה חברה. אם זה באמת עבודה "של גדולים" ששווה להתפתח בה ולא סתם להדביק מחירים על מוצרים ברמי לוי, נשמע לי עדיף.

אולי אם תוכיח שאתה כ"כ יעיל ומסור, יקדמו אותך להיות גם מנהל ותוכל להגיד לאנשים אחרים לצלם בשבילך דפים כדי שתוכל להרגיש גבר גבר - ולדעתי הכל נובע מזה. הבחורה מרגישה כאילו זה אישי ונטפלים אליה. מומלץ להיכנס לפרופורציות. לא חסר אנשים פוצים בעולם ולפעמים יוצא שאחד כזה הוא הממונה עליך, קורה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...