Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למישהו יש הסבר הגיוני מלבד זה שהמנהלת הייתה ילדת כאפות, ועכשיו שיש לה "כוח" היא מנסה להראות כמה שיותר עליונות?

מכיר אדלר? פרשנות של המציאות וכל זה? לפני שמחליטים שזו הפרשנות הנכונה, באמת כדאי לבדוק אם אין פרשנות אחרת (למרות שכן, יש מנהלים שזו הפרשנות הנכונה עבורם).

מי שלא עושה כך, הוא מנהל טיפש ושילך לנהל קבוקים.

כי מה שאתה מתאר זה בזבוז זמן וכסף אדירים.

כולם כאן נהיו פתאום אנשים רציונאליים לגמרי בלי טיפה של אגו והטיות. צאו מזה.

מעבר לפסיכולוגיה, מנהלים שכירים ממש לא תמיד יעדיפו את טובת הארגון ע"פ טובתם האישית, באופן מודע (כלומר, מבחירה רציונאלית לגמרי), אפילו בדרגים הבכירים ביותר.

המנהל לא תמיד צודק אבל תמיד זכותו לטעות.

הוא זה שנותן את הדין והחשבון כלפי מעלה ולכן ההחלטות הן שלו. אתה יכול להעיר שלדעתך זו טעות אבל עדיין מחובתך לכבד את זכותו לטעות.

מנהל עם עובדים כל כך טובים שכל אחד מהם עושה מה שהוא רוצה הוא לא מנהל כי אתה יוצר מערכת אנרכיסטית.

מעבר לזה מנהל בינוני ומעלה יודע להקשיב לסביבה גם אם הוא לא יודה בזה.

זה נכון לגמרי, אבל גם כאן יש ספקטרום. לא נעים לעבוד עבור מנהל שמנצל את זכותו לטעות כל הזמן, ומצד שני, גם לא נעים לעבוד עם עובדים שיודעים הכל. רצוי ששתי התופעות האלו יהיו במינון נמוך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תמיד יש ספקטרום וכשעובדים עם אנשים הדברים הם אף פעם לא מוחלטים. יכול להיות אחד ירגיש שנותנים לו יד יותר מידי חופשית והוא הולך לאיבוד ואחר בדיוק באותו המצב ירגיש חנוק.

צריך להבין שאי אפשר לשנות בני אדם בהרבה ולכן אם לא טוב עדיף פשוט לחפש מקום אחר שיותר יתאים לך. יכול להיות שני אנשים מצויינים וחיוביים שפשוט לא מסתדרים בלי שמישהו מהם יהיה אשם או לא בסדר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• אחראי פורום
פורסם

כולם כאן נהיו פתאום אנשים רציונאליים לגמרי בלי טיפה של אגו והטיות. צאו מזה.

מעבר לפסיכולוגיה, מנהלים שכירים ממש לא תמיד יעדיפו את טובת הארגון ע"פ טובתם האישית, באופן מודע (כלומר, מבחירה רציונאלית לגמרי), אפילו בדרגים הבכירים ביותר.

לא כולם, רק אלה שבאמת רוצים להצליח בעבודה שלהם.

אגו והטיות לא יעבדו לאורך זמן בחברה מתוקנת.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אתה יוצא מנק' הנחה שמנהלים מנסים לשמר עובדים טובים ומחפשים להעסיק כאלה. בפועל, זה לא תמיד ככה

נכון, לא כל המנהלים הם מנהלים טובים.

הוא ימצא את עצמו עם עובדים שיצטרכו בייביסיטר בשביל כל דבר, כי אם לא תשב להם על הווריד, הם יפסיקו את העבודה וייכנסו לsleep mode, יבלו את היום בהפסקות קפה אינסופיות, וימציאו שלל סבתות מתות ואחיות מתחתנות כשלא בא להם לקום בבוקר.

לא יודע איך זה קשור. עובד טוב לא ינסה "לעבוד" על המעביד או המנהל ולעבוד פחות. ובמקומות עבודה נורמליים, עובדים שמבלים בהפסקות קפה אינסופיות או נותנים תירוצים, לא מתקדמים לשום מקום.

אהא... אסטונים, בדיוק האנשים לבקש מהם עצות על יחסים בין-אישיים... :)

בסיטואציה שתיארת המנהלת פשוט תתעצבן עליה ותדאג שיפטרו אותה. כי אף אחד לא כל הזמן "בדיוק נורא עסוק".

ולשאלות שלך ינתנו התשובות:

*לא, אני לא חושבת שזה יותר חשוב. אני חושב שמה אני מבקשת ממך זה יותר חשוב אחרת לא הייתי מבקשת את זה.

*אני חושבת שעדיף שתעשי מה שהמנהלת שלך מבקשת ממך.

אגב, גישה כזו לא רק שהיא לא יעילה, אלא שהיא גם לא תעבוד אם המנהלת המדוברת כבר סיימה כיתה ג'. אף אחד לא "ייפול בפח" הזה וכל מה שזה יעשה זה יגרום לעובדת להיתפס כ"ראש קטן" ו"עצלנית". and nobody likes that.

הלו! כאילו אתה מכיר אסטונים :wink:

מה זה "כל הזמן" - אם המנהלת מבקשת בקשות מוזרות כאלו כל הזמן, אני חושב שגם חברה שלי הייתה מציעה ללכת לאותה מנהלת ולשאול אם במקרה הגדרת התפקיד שלה השתנתה. ואם המנהל מדבר לעובד באופן הזה "תעשי מה שאני אומרת לך" אז שוב - בהצלחה בחיפוש עובד חדש.

ואגב, מדבריך אני מניח שזה בסדר שהמנהלת תהיה ראש קטן ועצלנית, אבל לעובדת אסור. שוב - זו מחלה של מנהלים שמקבלים תחתם אנשים ופתאום מרגישים שיש להם כוח. לא בסיס טוב ליחסי עובד/מנהל.

אגב, בדיוק הגעתי לעבודה ומצאתי עובדת שלי (אסטונית) נאבקת במדף של המקרר שאיכשהוא היא שלפה החוצה ולא הצליחה להחזיר. הצעתי את עזרתי ומיד חטפתי "לך מפה". מנטל נוט: אל תציע עזרה לאסטוניות קשוחות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

פות"ש כתב כבר, העבודה של העובדת היא *לא* עבודה משרדית, ולכן אני לא רואה שום סיבה שהמנהלת תבקש ממנה לעשות עבודות משרדיות. אולי בתור טובה פעם בכמה זמן, או אם חסר עכשיו כח אדם וזה מתחלק בין כולם, אבל בטח לא באופן שוטף.

משום מה רוב המגיבים פה מניחים שהמנהלת היא רציונלית ושקולה, מהתיאור של פות"ש היא נראית לי יותר הטיפוס הנצלן מסוג "עבד כי ימלוך" ומהסוג שאף פעם "לא יוצא פראייר". היא הרי מנהלת והיא צריכה להצדיק את התואר ואיך היא תעשה את זה? בהטלת משימות פשוטות על העובד למרות שהיא יכולה לעשות אותם ברגע.

אני יכול להעיד שכשאני מרוכז במשהו, נגיד כותב קוד, או חושב על אלגוריתם מסוים ומישהו ניגש אליי עם איזה בקשה, זה מאוד מפריע. לי בעבודה יש עובדת מבוגרת, אפילו מאוד, והרבה פעמים היא מבקשת ממני עזרה בדברים שקשורים למחשב. אני עוזר בכיף אבל מנסה ללמד אותה איך לעשות את זה בעצמה. אני גם רואה שכשהיא מבקשת, זה כי היא באמת ניסתה קודם ולא הצליחה.

התגובה הראויה והבוגרת היא לגשת לדבר עם המנהלת ולהסביר לה שמשימות כאלו לא נכללות בהגדרות התפקיד, זה מוציא מריכוז ולכן פוגע בעבודה השוטפת וכו'. אם זה לא עובד אז:

אני מציע לעובדת שבפעם הבאה שיבקשו ממנה איזה שטות, פשוט שתגיד כן אבל שתגיע אחרי 15 דקות. או אם מבקשים ממנה לצלם איזה מסמך, לבוא ולהגחיך את הסיטואציה עם שאלות כמו "X, את צריכה שאני אלמד אותך לצלם?" , "להראות לך על איזה כפתור ללחוץ?", "להסביר לך איך המכונה עובדת?", "להסביר לך איך למצוא קלסר?" וכו'.

בכל עבודה, טובה או רעה ככל שלא תהיה, הבוס הישיר הוא הגורם העיקרי שיקבע האם נעים לבוא בבוקר לעבודה או לא. לדוגמא, הזמנים הקשים בצבא הרבה יותר קלים כשיש מעליך מפקדים שאוהבים את החיילים ונושאים בנטל יחד איתם. מצד שני, זה בלתי נסבל כשיש כאלו שרואים את עצמם מחוץ לסיטואציה.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
אהא... אסטונים, בדיוק האנשים לבקש מהם עצות על יחסים בין-אישיים... :) .

לפי מה שמשתמע אלה בדיוק האנשים לבקש מהם עצות על יחסים בין אישיים.

כל אחד דואג לעניינים של עצמו, ואין "אנשים חמים" למיניהם שתקועים לך בחיים, ממררים אותם ומחפשים רק איך לדפוק אותך בשביל כמה שקלים, או סתם בשביל הספורט.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
פות"ש כתב כבר, העבודה של העובדת היא *לא* עבודה משרדית, ולכן אני לא רואה שום סיבה שהמנהלת תבקש ממנה לעשות עבודות משרדיות. אולי בתור טובה פעם בכמה זמן, או אם חסר עכשיו כח אדם וזה מתחלק בין כולם, אבל בטח לא באופן שוטף.

משום מה רוב המגיבים פה מניחים שהמנהלת היא רציונלית ושקולה, מהתיאור של פות"ש היא נראית לי יותר הטיפוס הנצלן מסוג "עבד כי ימלוך" ומהסוג שאף פעם "לא יוצא פראייר". היא הרי מנהלת והיא צריכה להצדיק את התואר ואיך היא תעשה את זה? בהטלת משימות פשוטות על העובד למרות שהיא יכולה לעשות אותם ברגע.

אני יכול להעיד שכשאני מרוכז במשהו, נגיד כותב קוד, או חושב על אלגוריתם מסוים ומישהו ניגש אליי עם איזה בקשה, זה מאוד מפריע. לי בעבודה יש עובדת מבוגרת, אפילו מאוד, והרבה פעמים היא מבקשת ממני עזרה בדברים שקשורים למחשב. אני עוזר בכיף אבל מנסה ללמד אותה איך לעשות את זה בעצמה. אני גם רואה שכשהיא מבקשת, זה כי היא באמת ניסתה קודם ולא הצליחה.

התגובה הראויה והבוגרת היא לגשת לדבר עם המנהלת ולהסביר לה שמשימות כאלו לא נכללות בהגדרות התפקיד, זה מוציא מריכוז ולכן פוגע בעבודה השוטפת וכו'. אם זה לא עובד אז:

אני מציע לעובדת שבפעם הבאה שיבקשו ממנה איזה שטות, פשוט שתגיד כן אבל שתגיע אחרי 15 דקות. או אם מבקשים ממנה לצלם איזה מסמך, לבוא ולהגחיך את הסיטואציה עם שאלות כמו "X, את צריכה שאני אלמד אותך לצלם?" , "להראות לך על איזה כפתור ללחוץ?", "להסביר לך איך המכונה עובדת?", "להסביר לך איך למצוא קלסר?" וכו'.

בכל עבודה, טובה או רעה ככל שלא תהיה, הבוס הישיר הוא הגורם העיקרי שיקבע האם נעים לבוא בבוקר לעבודה או לא. לדוגמא, הזמנים הקשים בצבא הרבה יותר קלים כשיש מעליך מפקדים שאוהבים את החיילים ונושאים בנטל יחד איתם. מצד שני, זה בלתי נסבל כשיש כאלו שרואים את עצמם מחוץ לסיטואציה.

עם גישה כזו של למשוך זמן ולגחך היא תמצא את עצמה עם בעיטה בתחת אל מחוץ למקום העבודה ובצדק. זה לא מועדון ולא קייטנה אלא מקום עבודה ולעבודה באים כדי לעבוד ולא להריץ דאחקות על הבוס (מותר להריץ עליו דאחקות אבל בהפסקה או אחרי העבודה).

כמו שכבר אמרתי, זה בסדר להגיד אני באמצע משהו אז עוד דקה אבל לא לעשות שביתה איטלקית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

יכול להיות שזה אכן יקרה, אם כי להערכתי עדיף לאותו עסק לשלוח דווקא את המנהלת הביתה.

לפחות לפי איך שפות"ש תיאר את זה, המנהלת היא שמפריעה לעבודה השוטפת.

היית מוציא עובד מעבודת הרכבה רק כדי שיצלם לך כמה ניירות במכונה שנמצאת חצי דקה של הליכה ממך? אולי כן אם אתה יושב עכשיו עם לקוח, אבל כנראה שלא אם אתה פשוט מכין כמה ניירות לתיוק ובדיוק חסר לך צילום של חשבוניות.

כי אם זה המצב השני, אז מה הטעם, להראות שיש דברים שהמנהל לא עושה כי הם מתחת לכבודו? להוכיח שהזמן שלו יקר יותר?

אני הגבתי למה שפות"ש תיאר ושם המנהלת לגמרי משחקת משחקי מנהיגות וכבוד.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
אגו והטיות לא יעבדו לאורך זמן בחברה מתוקנת.

images?q=tbn:ANd9GcT__W9LyUj_yHrzus1OhOe8svTyLXh7FJXXSrWQRYiyJU34wpSRMQ

הלו! כאילו אתה מכיר אסטונים :wink:

חביבי, סחבק רוסי. 87% ממאגר הבדיחות הגזעניות שלו הם על אסטונים. אז בוא...

ואגב, מדבריך אני מניח שזה בסדר שהמנהלת תהיה ראש קטן ועצלנית, אבל לעובדת אסור. שוב - זו מחלה של מנהלים שמקבלים תחתם אנשים ופתאום מרגישים שיש להם כוח. לא בסיס טוב ליחסי עובד/מנהל.

חד משמעית לא בסדר. אני לא יודע למה המנהלת היא מנהלת, האם בגלל סיבות מקצועיות גרידא או בגלל קרבה משפחתית/חברית להנהלה הבכירה יותר. אבל אין קשר בין שני הדברים. מה גם שאנחנו לא יודעים את כל הסיפור ושמענו רק צד אחד, ש"מבקשים """כל הזמן""" דברים שמחוץ להגדרת התפקיד". מה זה כל הזמן? 8 פעמים בשעה? פעם ביום, שבוע, חודש? מה המנהלת עושה באותו זמן? רואה פרקים בנטפליקס או מתקתקת קוד (לצורך העניין) באמוק?

כל מה שאפשר להניח ממה שכתבתי, הוא בדיוק את מה שכתבתי. שלנסות להגכיח את הבקשות של המנהלים שלך ו/או לשחק אותה ראש קטן במופגן, פוגע בסופו של דבר בעיקר בעובד.

לפי מה שמשתמע אלה בדיוק האנשים לבקש מהם עצות על יחסים בין אישיים.

כל אחד דואג לעניינים של עצמו, ואין "אנשים חמים" למיניהם שתקועים לך בחיים, ממררים אותם ומחפשים רק איך לדפוק אותך בשביל כמה שקלים, או סתם בשביל הספורט.

וגם אין "אנשים חמים" מהסוג השני, שיעזרו לך כשאתה למטה או יעזרו לך לקדם משהו שאתה לא יכול לבד. תאמין או לא, יש עוד בחיים חוץ ממלנכוליה.

לסיום תענה לי על שאלה:

אתה צריך להעביר סלע במשקל 200 קילו בעזרת צוות של 10 אנשים. אילו אנשים תבחר שירכיבו את הצוות? כאלה כמו ההיא של רוני שצעקה עליו שהיא יכולה לבד וינסו כל אחד בתורו לדחוף את האבן? או כאלה ש"יתקעו לך בחיים" וינסו להרים אותה כולם ביחד? האגדה על המלך ארתור, ששלף את אקסקליבר מהאבן, היא בדיוק זה - אגדה. אם החרב הזאת הייתה מתגלה בישראל היא הייתה מחוץ לאבן אחרי 2 וחצי דקות אחרי שקבוצה של 15 לפלפים תפסו אותה ביחד וכל אחד משך קצת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם החרב היתה מתגלה בארץ לא היו נוגעים בה והיו בונים מעליה גשר כי החרדים יגידו שיש שם קברים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• אחראי פורום
פורסם
images?q=tbn:ANd9GcT__W9LyUj_yHrzus1OhOe8svTyLXh7FJXXSrWQRYiyJU34wpSRMQ

חברה as in company, firm. איפה שקשה לעבוד על כל האנשים כל הזמן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

וגם אין "אנשים חמים" מהסוג השני, שיעזרו לך כשאתה למטה או יעזרו לך לקדם משהו שאתה לא יכול לבד. תאמין או לא, יש עוד בחיים חוץ ממלנכוליה.

לא צריך להיגרר לסטריאוטיפים. רוב האנשים שאני מכיר פה די שמחים באופן כללי, וגם לא ממש "קרים" כמו שאתם מדמיינים, על אף הבדיחות. חוצמזה, לפחות העובדים שלי אנשים נהדרים אחד אחד (במיוחד העובדות :wink: ).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...