Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפה רכב I25 1.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני חייב לשדרג את הרכב של העבודה יש לי כרגע יונדאי איי 25 1.4 גיר רציף 2016 בעיר הרכב סבבה מחוץ לעיר הרכב בעייתי הגיר הרציף לא בנוי לנסיעה מאומצת או לתנאי שטח של עליות כמו ירושלים וכו' , יש לי אפשרות לשדרג ליונדאי איי 25 1.6 או קיה ריו 1.6 או סקודה ראפיד 1.4 או רנו קליאו 1.2 טורבו או מאזדה 2 1.5

בדקתי יחס כח משקל :

יונדאי 1.6 גיר אוטומט 4 הילוכים - 114.81 כ"ס לטון

קיה ריו 1.6 גיר אוטומט 6 הילוכים - 104.33 כ"ס לטון

רנו קליאו 1.2 טורבו גיר רובוטי - 102.25 כ"ס לטון

סקודה ראפיד 1.4 טורבו גיר רובוטי - 101.13 כ"ס לטון

מאזדה 2 1.5 גיר אוטומט 6 הילוכים - 99.64 כ"ס לטון

- הרכב שיש לי כרגע יונדאי איי 25 1.4 גיר רציף - 92.59 כ"ס לטון -

היונדאי איי 25 1.6 חזק משמעותית מכל השאר ללכת עליו ?

עריכה אחרונה על ידי Eli Pimpshtein
פורסם

אלי,

כפי שכבר הובהר לך בעבר. החיים הם לא דף נתונים והשוואה כמו שעשית לא שווה כלום כי הביצועים תלויים (גם ואלי בעיקר) בשילוב המנוע והגיר.

השילוב מנוע/גיר הכי טוב (ונראה הכי יעיל) ברשימה הוא של הסקודה ראפיד.

לא זכור לי שהקיה ריו משווקת או שווקה בארץ עם מנוע 1.6.

אני מניח שעצתו של Max נאמרה בהומור כי לרבים מהמגיבים כאן אין כוח לשרשור נוסף בין כמה עשרות עמודים של חפירות...

קח שברולט קרוז, אמינה כמובן לטפל בזמן, צריכת דלק סהיב 1:10, אחזקה סבירה

מדובר מרכב בשכירות מהעבודה לכן לא ממש רלוונטי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
zvit, גרסת הסדאן של הריו החדשה נמכרת גם עם 1.4 וגם עם 1.6 וכנראה לא מוצעת כלל ללקוח הפרטי.

אכן 321 יחידות מהדגם עלו על הכביש מאז תחילת השיווק - החכמתי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

"כוח סוס מוכר מכוניות מומנט מנצח מירוצים"

אם אתה מחפש רכב "חזק" ו"מושך" כדאי שתשים לב למשפט הזה מי שאמר אותו ידע על מה הוא מדבר (לא זוכר את השם בדיוק אבל אדם משכמו ומעלה בהיסטוריית הרכב העולמית).

בפועל נתון הכוח סוס המקסימלי הוא נתון נקודתי שמתייחס לכוח סוס בנקודת סל"ד אחת של המנוע בלבד יש מנועים של אופנועים של 600 סמ"ק שמשיגים קרוב ל200 כןח סוס אבל בפועל אם תשים אותם ברכב כנראה שהם לא יזיזו אותו יותר טוב ממנוע מיועד רכב עם 100 כ"ס.

למנוע יש נתוני רצועת כוח, רצועת מומנט, יחסי העברה, איבודי כוח ועוד נתונים שמהמכלול שלהם מבינים את הכוח שמועבר לגלגלים בפועל זה מאוד מסובך לכן היצרנים בוחרים להציג נתון כוח סוס שבהרבה מאוד מקרים פשוט לא מייצג.

רוצה את הרכב הכי זריז והמהיר בחבורה? תבדוק את נתוני ה0-100 וה60 או 80 עד 120 (נתון עקיפה) זה נתון הרבה יותר מייצג מנתון הכוח סוס למשקל יבש.

פורסם

אז לפי התגובות אני מבין שהסקודה ראפיד 1.4 125 כ"ס תהיה מהירה יותר וסוחבת יותר מהאיי 25 1.6 ? (9 שניות למאה ) יש מישהו בעבודה אצלי שיש לו סקודה ראפיד מנוע 1 ליטר והוא אמר לי שהרכב מטוס אבל איך ? 95 כ"ס והרכב שוקל 1.2 טון , נסעתי על הסקודה פאביה 1 ליטר עם מומנט 20 קג"מ והרכב היה דיי מבאס הרגיש עגלה , יש מאמר של מלכת הכביש שהיא כתבה שאם לא מכבים את הדימום מנוע בסקודה פאביה יש דיליי של כמה שניות בטורבו ואני בנסיעת מבחן השארתי אותו פועל אולי בגלל זה הרכב היה מבאס לנסיעה , יש פה מישהו שנסע על היונדאי איי 25 1,6 124 כ"ס ? שיכול לתת עליו חוות דעת ? יש משהו בגיר הרובוטי שהוא דיי מבאס לא אוהב אותו זה לא אותה תחושה כמו גיר אוטומט רגיל אין את הזינוק המהיר מהמקום , רעידות שלוחצים ברקס והבנתי שהגיר DSG מתחמם בחום הישראלי וזה גם פוגע בביצועים שמעתי את זה ביוטיוב " הקלאצ' ששבר את גב הגמל " בקיצור יש רכב בקטגוריה סקודה ראפיד 1 , 1.4 ליטר שאתם ממליצים עליו שיהיה יותר חזק מהאיי 25 1.4 שיש לי עכשיו ? אני אשמח לדעת תודה .

פורסם

הסקודה תהיה חזקה יותר, הטורבו עושה הבדל גדול.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הסקודה תהיה חזקה יותר, הטורבו עושה הבדל גדול.

אין משמעות להפרשים במשקל הרכב ? יונדאי 1080 קילו והסקודה 1236 בנוסף הגיר הרובוטי של הסקודה לעומת גיר אוטומט רגיל של היונדאי ? , שאלה נוספת המנוע של הסקודה זה בעצם 100 כ"ס רגיל + טורבו 25 כ"ס ? אם לא מכניסים את הטורבו לפעולה כל הזמן הרכב מרגיש חלש ?

פורסם

הגיר הרובוטי של הסקודה מהיר מאוד, אמנם בהתחלה יכולה להיות השהיה של הטורבו אך מרגע הוא נכנס לפעולה הדחיפה תהיה חזקה יותר.

אי אפשר לבטל את הטורבו.

קח אותה לנסיעת מבחן ותבין בעצמך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה לא מתחלק בצורה כזאת, טורבו עובד מסל"ד מסוים ומעלה. המשקל לא קובע.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...