Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחזיק בבעלותי רכב מסוג פיג'ו 206+ שנת 2011, סבתא שלי קונה רכב חדש ומציעה לי לקבל את ה-308 שנת 2010 שלה במתנה (עם פחות מ-50 אלף קילומטר!!!)

בדקתי מחירונים, והרכב שלי יקר יותר (?!?!) אמנם השנתון מתקדם יותר, אך ה-308 אוטו גדול יותר, מאובזר יותר, מתקדם יותר, ועם מנוע יותר חזק ואין לשכוח שה-206 פלוס זה בעיקר שינויים קוסמטיים ורוכב השילדה וההיגוי זה בדיוק כמו 206 של תחילת העשור, שלא נדבר על זה שהרכב קטן יותר, מנוע קטן יותר, ופחות מאובזר.

אם רק רגש היה בסל השיקולים שלי, הייתי נשאר עם ה-206 פלוס, גם בגלל שאני מעדיף ידני (מבחינה מוטורית ומבחינת צריכת דלק) וגם בגלל שה-206 פלוס באמת באמת מהנה לנהיגה !!!

אבל אם מכניסים שיקולים פרקטיים, אני מקבל אוטו עם קילומטרז נמוך בחצי כמעט, חזק יותר, נוח יותר ומאובזר יותר.

אז איך זה הגיוני שהמחירון של ה-206 פלוס יקר יותר? לפי מה מחירון משוקלל, לפי ביקוש והיצע?

כי זה הדבר הכי הגיוני שמסביר את הדבר, של-206 יש יותר ביקוש כי זה רכב נישה\מיוחד לצעירים, ואילו ה-308 היא משפחתית ושמה יש דגמים יותר פופולארים לכן היא לא כזאת מבוקשת ולכן המחיר נמוך.

אשמח לשמוע דעות מאנשים שאוהבים רכבים ומתעסקים עם רכבים בעלי ידע טכני, מה מבחינה פרקטית (תועלת, בלאי, כסף) יותר כדאי?

תודה.

פורסם

בשני הרכבים המחירון לא משקף כלום.

בסוף 2015 קניתי 206+ ב27 אלף שהמחירון היה 38.

הרכב שלך שווה כרגע סביבות ה15 אלף.

ה308 עקב תדמית בעייתית ובעיות אמינות שהיה בתחילת הדגם נסחר במחירי רצפה.

הייתי נשאר עם ה206-,הרכב בבסיסו אמין,ואם יהיה תקלות הן דיי זולות לתיקון.

ה308 רכב יותר טכנולוגי עם יותר סיכויים ליפול ואם אתה מעדיף את הגיר הידני אז הכף נוטה לטובת ה206.

תנסה למכור את ה308,ייקח לך נצח וזה יהיה במחיר נמוך משמעותית מהמחירון.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אכן, מחירון לא משקף כלום, בטח לא של פיג'ו.

בגדול, ה-308 חסכונית פחות ו(בממוצע) יקרה יותר לאחזקה. הרוב המכריע מבין מי שמחפש רכב זול מחפש בעיקר אמינות, עלויות תחזוקה זולות וחיסכון בדלק, ובשלושת הקריטריונים האלו ה-206+ עדיפה. אז זה ממש לא מפליא שהיא תהיה יקרה יותר, אפילו במחירון.

ה-308 תהיה בטוחה, נוחה, מאובזרת ושקטה יותר, אבל הגיר שלה לא תמיד חלק (וזה יכול להיות מעצבן), האמינות לא מושלמת (אם כי גם לא נוראית, וזה קצת תלוי במזל) וכאמור, היא גם פחות חסכונית. בסה"כ זה יותר עניין של מה אתה מחפש מאשר איזה רכב "טוב" יותר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

היו לי שני 206 ואחת 308

והמחירון היותר גבוה ל206 בהחלט מצדיק את המוצר.

308 רכב לא אמין ושה בלשון המעטה.

ואם נעזוב רגע את נושא האמינות, הוא גם אינו מהנה לנהיגה.

ה206 בגירסאות ה1.6 פשוט כיף של רכב וזה עולם אחר מה308

פורסם

לפני חצי שנה מכרתי את ה308 שנת 2009 שלי ב16,500 כשביקשתי 18,000

הרכב עבר 103 אלף, ללא תקלות מיוחדות ב5 השנים שהיו ברשותי.

הרכב נמכר תוך כשבועיים... בתקופת המכירה 5 אנשים הגיעו לראות, כש4 וויתרו כי הרכב הרגיש להם "לא קוראני מספיק"(דלת כבדה, הגה קשה וכד).

המחירון היה 23,000.

כול רכב אפשר למכור במהירות, הכול עניין של מחיר.

פורסם
הייתי נשאר עם ה206-,הרכב בבסיסו אמין,ואם יהיה תקלות הן דיי זולות לתיקון.

ה308 רכב יותר טכנולוגי עם יותר סיכויים ליפול ואם אתה מעדיף את הגיר הידני אז הכף נוטה לטובת ה206.

הבנתי שה206+ הרבה פחות מוצלחת ואמינה מה206 המקורית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
הבנתי שה206+ הרבה פחות מוצלחת ואמינה מה206 המקורית.

לא נתקלתי בבעיות אמינות.

סה"כ מנוע פשוט וגיר ידני שמלווים את הרכב כמעט 20 שנה.

חוץ מטיפול טיימינג שהיה צריך להקדים.

היו לה ג'אנטיפ,אינטריור יותר מודרני ומערכת עם שליטה מאחורי ההגה.

וכיסויי ניקל לידיות,אבל זה כי הן לא צבועות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
וגם פחות טובה - אין אפשרות לכוונן את כסא הנהג, שזה דיל ברייקר רציני ויש עוד דברים שחסכו בהם ב"+" אעלק.

גם לא היה אפשרות לכיוון גובה הגה.

בצרפת מכרו גם 207+ אחרי שעברו ל-208.

השאירו את הרכבים כמותג Low Cost עם איבזור בסיסי ומעט אפשרויות בחירה

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...