Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

100K: מרצדס מונית עם ק״מ נמוך או 0 ק״מ ״רגילה״

adam23
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

מאז שהייתי ילד אהבתי מכוניות... תמיד נמשכתי למכוניות גרמניות. אבל לא אני החלטתי איזה רכב יהיה להורים...

ןעכשיו אני קונה רכב ואני מחליט :)

האפשרויות הן או אחת מהמשפחתיות ה״רגילות״ או מרצדס מונית. יודע שאם אקנה מונית אצטרך להשקיע עליה כמה אלפים (צבע וכו׳) ולכן חיפשתי עד 90K וראיתי לא מעט C קלאס 2015-2016 דיזל עם 140K-190K ק״מ. חשבתי לקנות אחת לצבוע בצבע אחר ולהחליף ג׳אנטים.

יתרונות למשפחתית 0 ק״מ:

פשוט לקנות ולנסוע

אף אחד לא נסע עליה

תחזוקה זולה יותר (ככה אומרים, אשמח לשמוע הסתייגויות)

יהיה יותר קל למכור(לדעתי, למרות שאני הייתי קונה מונית לשעבר משופצת)

אחריות

יתרונות למרצדס מונית:

ביצועים

איכות חומרים

חווית נהיגה

חסכונית בדלק (דיזל)

כיף

ברור שפרקטית - ה0 ק״מ תנצח... אבל מה עם קצת כיף, חוויה?

הנסיעות שלי הן ביום הלוך חזור מגבעתיים לנס ציונה וחזרה ובסופי שבוע מחוץ לעיר. רכב לזוג בלי ילדים. בעיקרון מי שקונה מרצדס לא דואג מעלות הטיפולים, אבל אם היה לי כסף למרצדס חדשה, זאץ לא הייתה כותרת הפוסט. אני לא בטוח שמבין את סדר גודל העלויות וההבדל כשאתה מקזז עם החסכון בדלק של מנוע דיזל. מבין שעלות הביטוח היא סביבות 5.5K ובזה אני יכול לעמוד. מה בנוסף?

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אי אפשר לשים סכום על "כיף" על כף המאזניים בלי לדעת נתונים שיש רק לך, יש לך כסף בצד להחזיק רכב שכזה או שזה יהיה כבד עליך? נשמע שעשית שיעורי בית ואתה מבין את החסרונות וגיב-אור-טייק את העלות שלהם - האם הכיף מבחינתך שווה? אולי יש פתרון אמצע(לקנות רכב "גרמני" פחות ממותג סטייל A3 אבל גם עם שם בן שנתיים-שלוש?).

Mazda 3 touring 5 doors 2.0 6MT 2014 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אי אפשר לשים סכום על "כיף" על כף המאזניים בלי לדעת נתונים שיש רק לך, יש לך כסף בצד להחזיק רכב שכזה או שזה יהיה כבד עליך? נשמע שעשית שיעורי בית ואתה מבין את החסרונות וגיב-אור-טייק את העלות שלהם - האם הכיף מבחינתך שווה? אולי יש פתרון אמצע(לקנות רכב "גרמני" פחות ממותג סטייל A3 אבל גם עם שם בן שנתיים-שלוש?).

אתה צודק, עשיתי את שיעורי הבית שלי אבל לא כלכך הצלחתי להסגר על מה זה אומר עלויות התחזוקה. הנתון היחידי שהצלחתי למצוא זה מחבר עם אאודי A1 חדשה אמר שטיפול ראשון (שזה שטויות) עלה לו 2200. בעוד טיפול ראשון לרכב קוריאני הוא סביבות ה600. שזה די מבהיל... בוא נגיד שאם ההוצאות על רכב כזה מסתכמות על 5K יותר מאוטו סטנדרטי, אחרי קיצוצי חיסכון בדלק של מנוע בדיזל, אני יכול לעמוד בזה.

עריכה - עשיתי בדיקה ביד 2 ובמפתיע יש לא מעט BMW סדרה 1 ואודי A3 שנתון 2015 בתקציב... עם ק״מ הרבה יותר נמוך אבל מצד שני נראה לי ש145,000 ק״מ משפיעים על C קלאס דיזל כמו ש50,000 ק״מ משפיעים על BMW סדרה 1. אני טועה? מבחנת עלויות החזקה לא נראה לי שההבדל יהיה גדול והC קלאס דיזל תיהיה יותר חסכונית, לא?

לצבוע רכב 2015+ בצבע שונה קרי לצבוע כללי לא יעלה בזול וגם זה משהו שהייתי נמנע ממנו

Sent from my LG-H840 using Tapatalk

אין לי בעיה כלכך גם לא לצבוע אם לא אמצא מקום שמספק את הצרכים שלי מבחינת איכות ומחיר... אפשר להחליף חישוקים למשהו שיגרום לאוטו לא לשדר מראה של מונית יותר.

עריכה אחרונה על ידי adam23
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אל תשווה תחזוקה של A1 (שדומה לפאביה/פולו/איביזה) למרצדס C CLASS

2. נראה שאתה בונה די הרבה על החסכון בדלק אבל לדעתי אתה שוכח הרבה עלויות אחרות. שהן כנראה משמעותיות יותר.

3. מדוע צמצמת את החלופות לשתי אלו?

4. יתרון גדול במרצדס הוא שאתה, שעדיין אינך אבא, ישר הולך וקונה רכב של סבא.....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש בארץ חברות השכרה שמשכירות רכבי יוקרה, הייתי מחפש אצלם מרצדס. מוניות זה רכבים שלא מכבים 12 שעות, נהגים שלא תמיד נוסעים רגוע ונתכון לבעיות לדעתי

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אל תשווה תחזוקה של A1 (שדומה לפאביה/פולו/איביזה) למרצדס C CLASS

2. נראה שאתה בונה די הרבה על החסכון בדלק אבל לדעתי אתה שוכח הרבה עלויות אחרות. שהן כנראה משמעותיות יותר.

3. מדוע צמצמת את החלופות לשתי אלו?

4. יתרון גדול במרצדס הוא שאתה, שעדיין אינך אבא, ישר הולך וקונה רכב של סבא.....

1. מנסה לקבל רושם מה זאת החזקה של רכב גרמני..

2. לא חושב שזה משתווה אבל החסכון כן יקזז משהו מן הסתם

3. בתכלס עכשיו הסתכלתי וקיימות עוד אפשרויות... ראיתי גם BMW סדרה 3 וAudi A5 שנתון 2014 שחורגות רק מעט מהתקיב והן לא מרגשות פחות מC קלאס אבל כן מיושנות קצת יותר במרחב הפנימי של הרכב (הסדרה 3 מדהימה עם המושבי עור הבהירים אך עדיין משהו בC קלאס מרגיש יותר ״הייטקיסטי״). למרות שהC קלאס זה הדגם הבסיסי של הבסיסי (מונית, זה רמת גימור קלאסיק). עכשיו ההתלבטות היא גם בינהן. שם מבחנת הק״מ אפשרי למצוא את ה80,000 במקרה הטוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כל הרכבים הגרמניים זה אותו הדבר.

מבלי שיש לי ניסיון, אלא מקריאה כאן והיגיון סידרה 3 ו A5 בנות ארבע שנים וללא אחריות זה הימור.

יש סיבה טובה למה הרבה חוששים מרכישה של רכבים כאלו. תקלות גדולות ברכבים הללו זו מכה רצינית. וגם תחזוקה רגילה וביטוחים זה לא מעט. לא מומלץ למי שלא ערוך לכך מנטלית וכלכלית.

כתבת:"...ו

עכשיו אני קונה רכב ואני מחליט".

זה הרכב הראשון שאתה בוחר וקונה? אז אני מציע לך להיות יותר צנוע וזהיר.

אני חושש ומשער שאם אלו הרבים שאתה מכוון אליהם אין לך הרבה עתודות כספיות לעניין הזה. תמתין בסבלנות ואני מקווה שבעתיד תוכל לקנות כאלו (אפילו חדשות אם הכל ילך סבבה) בלי להמר יותר מידי.

אני מבין שאלו הרכבים שאתה רוצה. אבל ייתכן שעדיף לך לכוון לרכבים שאתה צריך.... ויכול.

מעבר לתשובה האחראית של לחסוך בצד לדירה/לעת צרה/להשכלה/לעסק/לילדים תחשוב על מותרות שאתה מוותר עליהן ברכישת רכב חדש מידי: חופשות/מסיבות/מחשב חדש.... רכב יקר זה יקר....

על פניו זוג צעיר יכול בכיף להסתפק בסופר מיני חביבה. חדשה או משומשת. יעיל ועם אופק די רגוע לשנים הקרובות

וגם אם רכב זה מאוד גבוה בסדר העדיפויות שלך וחשוב לך מחופשות/מסיבות עדיין מוטב שתחסוך כמה שאתה יכול בזמן שנוסע בסופר מיני ועוד כמה שנים תקנה משהו יותר בכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Bmw 3 אופציה לא רעה,אבל בגרסת ה184 כ''ס.

גרסת הבסיס עם 136 סוסים תעלה פחות ואפשר למצוא במחיר טוב-נמכרו כ0 ק''מ במחיר לא גבוה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כל הרכבים הגרמניים זה אותו הדבר.

מבלי שיש לי ניסיון, אלא מקריאה כאן והיגיון סידרה 3 ו A5 בנות ארבע שנים וללא אחריות זה הימור.

יש סיבה טובה למה הרבה חוששים מרכישה של רכבים כאלו. תקלות גדולות ברכבים הללו זו מכה רצינית. וגם תחזוקה רגילה וביטוחים זה לא מעט. לא מומלץ למי שלא ערוך לכך מנטלית וכלכלית.

כתבת:"...ו

עכשיו אני קונה רכב ואני מחליט".

זה הרכב הראשון שאתה בוחר וקונה? אז אני מציע לך להיות יותר צנוע וזהיר.

אני חושש ומשער שאם אלו הרבים שאתה מכוון אליהם אין לך הרבה עתודות כספיות לעניין הזה. תמתין בסבלנות ואני מקווה שבעתיד תוכל לקנות כאלו (אפילו חדשות אם הכל ילך סבבה) בלי להמר יותר מידי.

אני מבין שאלו הרכבים שאתה רוצה. אבל ייתכן שעדיף לך לכוון לרכבים שאתה צריך.... ויכול.

מעבר לתשובה האחראית של לחסוך בצד לדירה/לעת צרה/להשכלה/לעסק/לילדים תחשוב על מותרות שאתה מוותר עליהן ברכישת רכב חדש מידי: חופשות/מסיבות/מחשב חדש.... רכב יקר זה יקר....

על פניו זוג צעיר יכול בכיף להסתפק בסופר מיני חביבה. חדשה או משומשת. יעיל ועם אופק די רגוע לשנים הקרובות

וגם אם רכב זה מאוד גבוה בסדר העדיפויות שלך וחשוב לך מחופשות/מסיבות עדיין מוטב שתחסוך כמה שאתה יכול בזמן שנוסע בסופר מיני ועוד כמה שנים תקנה משהו יותר בכיף

כעיקרון זה רכב ראשון שאני ארכוש מכספי, אבל אני כמה שנים עם מאזדה 3 2008 שהייתה של ההורים. היא לא זולה לתחזוקה (הולך סביבות 4,000 למוסך כל שנה) וכבר עושה סימני עייפות. אז החלטתי להחליף.. בעיקרון כל מ שכתבת זוהי הסיבה שפתחתי את הפוסט. מעניין אותי לדעת כמה במספרים ההבדל בין החזקה של C קלאס/סדרה 3 משנת 2014 (- ללא אחריות) לעומת רכב קוריאני ממוצע עם 0 ק״מ... מאמין שבהתחלה ההוצאות על קוריאני הן לא קיימות למעט הטיפולים שהם זולים. בנוסף, הC קךאס וBMW 3 זה רכבים שכבר עברו את ירידת הערך הדרסטית אז אני לא חושב שאפסיד כלכך הרבה אם אחזיק אותם ל4 שנים +-. (אמכור מינימום ב30 אלף פחות מניח ממה שאני רואה את המחירים היום של שנתון 2010).

Bmw 3 אופציה לא רעה,אבל בגרסת ה184 כ''ס.

גרסת הבסיס עם 136 סוסים תעלה פחות ואפשר למצוא במחיר טוב-נמכרו כ0 ק''מ במחיר לא גבוה.

ה184 כ״ס מאד לוחצת בתקציב... 120K ואת ה136 כ״ס יש ב105-109K

ה136 כ״ס לא מתנהגת ״ספורטיבית״?

עריכה אחרונה על ידי adam23
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מקווה שלקחת בחשבון תשלום מכס,

אולי גם ביצוע יישור קו.

נהגי מוניות לרוב מטפלים ברכב עם החלפים הזולים ביותר בשוק.

כשהם כותבים מחיר כולל מעמ זה אומר שכולל מכס לפי מה שהבנתי. ומדובר על רכבים בני שנתיים כלומר בסוף האחריות והחלפים הם ללא תשלום ממוסך מורשה אז לא נראה שיש ממה לדאוג בעניין הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה אתה מחפש ברכב ? מה הצרכים שלך ? למה דווקא הבחירות האלו ?

עלות הביטוח של חדשה -הרבה יותר מ 5.5K אולי כפול ואולי משולש- תלוי בגילך/עברך או אי הביטוחי.

מה רע למשל בסקודה סופרב מנוע 2000 ? זו רק דוגמה, יש עוד הרבה רכבים שיכולים לספק את מה שמרצדס (אולי למעט סמל הסטטוס שלה) תספק.

תחזוקה- רכב שהיה מונית לשעבר,עבר חיים קשים ואתה עלול להיכנס לתיקונים יקרים/בלאי גבוה.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, האם קראת את השרשור הרלוונטי הבא:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?535459-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%93%D7%A1-C200-%D7%95%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%9B%D7%AA%D7%94-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99

קודם כל הוא ממליץ שם על רכב מעל 5 שנים עם ק"מ הרבה יותר גבוה (אחרת הכל נופל על השלמת מכס והעסקה פחות משתלמת).

בנוסף, קח בחשבון שמי שפתח את השרשור וגם מי שהגיב שם באים עם הרבה ניסיון, אם זה לאתר את הרכב ועברו, ואם להזמין חלקים מחו"ל. מתואר שם יומיים התעסקות רק עם הרכישה ואישור המכס, יכול לקחת גם הרבה יותר אם משהו לא עובר חלק.

זה מאוד מתאים לנהגי מוניות מנוסים, שיכולים "לקנות" את הרכב של עצמם (לגרוע מהמכס ומרישום כמונית) והם גם מכירים היטב את הבעיות ויש להם מוסכים שהם עובדים איתם. או למכונאי שמכיר היטב את הרכב (או מי שאבא שלו כזה).

לא פוסל על הסף, אבל קל זה לא יהיה ויכול להיות פתח להמון הוצאות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...