Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מה אתה מחפש ברכב ? מה הצרכים שלך ? למה דווקא הבחירות האלו ?

עלות הביטוח של חדשה -הרבה יותר מ 5.5K אולי כפול ואולי משולש- תלוי בגילך/עברך או אי הביטוחי.

מה רע למשל בסקודה סופרב מנוע 2000 ? זו רק דוגמה, יש עוד הרבה רכבים שיכולים לספק את מה שמרצדס (אולי למעט סמל הסטטוס שלה) תספק.

תחזוקה- רכב שהיה מונית לשעבר,עבר חיים קשים ואתה עלול להיכנס לתיקונים יקרים/בלאי גבוה.

יש עבר ביטוחי נקי ואני בן 27. אתה צודק זה באמת מתחיל מכמעט כפול - 9,200 לBMW סדרה 3 2014 ולC קלאס 2016 עוד 1000₪. בBMW 1 זה מ7700.

עדיין, יכול לעמוד בזה אבל זה כבר יותר מעיק.

את הצרכים כתבתי - מחפש רכב לשימוש יומיומי אבל שיהיה מהנה. אם אני מחליט ללכת על רכב משומש בסכום 100K+- אז זה מרצדס/BMW/אודי. למה? הן הכי מרגשות אותי. כרגע פתרון הביניים הוא סיאט איביזה החדשה. אבל עדיין כן אעדיף את הBMW 3 או הC קלאס.

חוץ מעלות הביטוח, איך אני יכול למצוא עלויות טיפולים שוטפים?

עריכה אחרונה על ידי adam23
פורסם (נערך)

המתן לבעלי רכב כזה שיתנו לך חוות דעת- טיפולים מסויימים (לא שמן+מסנן בלבד) יהיו מעט יקרים יותר.

הבעיה הגדולה- תקלות יקרות שקורות בק"מ גבוה- לא מדבר על מנוע וגיר שיכולים להגיע לק"מ של פי 4/2 בהתאמה בהשוואה לרכב רגיל אם הרכב טופל כהלכה).

רכב שעבר כ"כ הרבה ק"מ עלוןל להיות בלוי ולך תדע-חו"ח תיפול על לימון שכל כמה חודשים מכניס אותך להוצאה אחרת.

אם תחליט לרדת מרעיון המרצדס ולרכוש רכב מקבוצת VAG,שאל אותם בסוכנות (בתקווה שהם יודעים) אם מדובר בגיר DSG 6 רטוב (בתקווה ש'עוד מייצרים אותו..) שעדיף בהרבה על הצרות שיש ב DSG 7 היבש.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)
המתן לבעלי רכב כזה שיתנו לך חוות דעת- טיפולים מסויימים (לא שמן+מסנן בלבד) יהיו מעט יקרים יותר.

הבעיה הגדולה- תקלות יקרות שקורות בק"מ גבוה- לא מדבר על מנוע וגיר שיכולים להגיע לק"מ של פי 4/2 בהתאמה בהשוואה לרכב רגיל אם הרכב טופל כהלכה).

רכב שעבר כ"כ הרבה ק"מ עלוןל להיות בלוי ולך תדע-חו"ח תיפול על לימון שכל כמה חודשים מכניס אותך להוצאה אחרת.

אם תחליט לרדת מרעיון המרצדס ולרכוש רכב מקבוצת VAG,שאל אותם בסוכנות (בתקווה שהם יודעים) אם מדובר בגיר DSG 6 רטוב (בתקווה ש'עוד מייצרים אותו..) שעדיף בהרבה על הצרות שיש ב DSG 7 היבש.

ביררדתי זה הDSG 7. זה שגם ברכב מהניילון יש צרות רק גורם לי לרצות לקנות רכב מפנק יותר יד שנייה. עוד דבר שמציק זה גם המערכות בטיחות האקטיביות שלא קיימות בדגמים הקודמים של מרצדס וBMW

קודם כל, האם קראת את השרשור הרלוונטי הבא:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?535459-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%93%D7%A1-C200-%D7%95%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%9B%D7%AA%D7%94-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99

קודם כל הוא ממליץ שם על רכב מעל 5 שנים עם ק"מ הרבה יותר גבוה (אחרת הכל נופל על השלמת מכס והעסקה פחות משתלמת).

בנוסף, קח בחשבון שמי שפתח את השרשור וגם מי שהגיב שם באים עם הרבה ניסיון, אם זה לאתר את הרכב ועברו, ואם להזמין חלקים מחו"ל. מתואר שם יומיים התעסקות רק עם הרכישה ואישור המכס, יכול לקחת גם הרבה יותר אם משהו לא עובר חלק.

זה מאוד מתאים לנהגי מוניות מנוסים, שיכולים "לקנות" את הרכב של עצמם (לגרוע מהמכס ומרישום כמונית) והם גם מכירים היטב את הבעיות ויש להם מוסכים שהם עובדים איתם. או למכונאי שמכיר היטב את הרכב (או מי שאבא שלו כזה).

לא פוסל על הסף, אבל קל זה לא יהיה ויכול להיות פתח להמון הוצאות.

קראתי, המון תודה! נראה שכדאי לי לחכות לפחות כמה חודשים ולקנות שנתון 2015 (החדשה) בת 4 ואז המכס יהיה יותר נורמלי. או שאלך לכיוון הBMW סדרה 3. בתקופה הקרובה לא נראה שארכוש מונית מרצדס ממה שנראה לי... הבנתי לא נכון את הכוונה שהמונית נמכרת במחיר כולל מע״מ וחשבתי שזה כולל את המכס. לגבי ההתעסקות אחר כך - לא נראה משהו שלא אוכל להתמודד איתו וחלק מהדברים נשמעים אפילו כיפים :)

פורסם

גיר DSG 7 גיר מצויין כל עוד הוא תקין.

הבעיה הגדולה של רוב אלו שקונים אותו ובגלל זה רוב התקלות,שזה לא גיר אוטומטי רגיל והצרכן נוהג בו כאילו זה אוטומטי רגיל.

מדובר בגיר שלא מחבב פקקים/זחילות ולא הכי נעים בעיר.

בעיות מהניילון לא יהיו,יש לך שנתיים או שלוש אחריות אבל למכור רכב כזה שיוצא מאחריות זה קשה ומי שיקנה אחריך עלול לקבל כאבי ראש וזה סיכון גדול עבורו.

יש רכבים לא חדשים בקונצרן עם מנוע 2000 וגיר רטוב (נתתי את הסופרב כדוגמה רק להמחשה)-אפשר לקנות רכבים בני 2-3 שחטפו ירידת ערך במקום להפסיד הרבה ברכישת חדש.

לגבי מחירי ביטוח,אני לפחות לפני רכישת רכב שואל את הסוכן שלי לגבי טווחי מחירים כדי לא למצוא עצמי מופתע.

המחירים שכתבתי לך היו בידיעה,שיש לי כמה חברים,שמחזיקים סוג כזה של רכבים רק בשביל הפוזה והשופוני (טוב לא יוצא להם מזה- אני פחות מתחבר באופי שלי) וגם בגיל קרוב ל 40 הביטוח המקיף יקר מאוד ותקלות משמעותיות,שבגללן נכנסים למורשה עולות לא מעט כסף ואני עדין.

המוסך המרכזי של מרצדס בחיפה הוא גם מוסך מיצובישי המרכזי ככה שראיתי גם דברים מקרוב כאשר נכנסתי למרכזי בגלל תקלות נקודתיות מסויימות ברכב הקודם שלי ורק צמד המילים "בוקר טוב" גורם לך לשלוף במקרה הטוב כמה מאות ש"ח מהכיס ואם אין לך מקושר כזה /אחר שאתה מגיע איתו אז מצד אחד מקצועיים מאוד מצד שני מחירי שחיטת עופות לחג.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)
גיר DSG 7 גיר מצויין כל עוד הוא תקין.

הבעיה הגדולה של רוב אלו שקונים אותו ובגלל זה רוב התקלות,שזה לא גיר אוטומטי רגיל והצרכן נוהג בו כאילו זה אוטומטי רגיל.

מדובר בגיר שלא מחבב פקקים/זחילות ולא הכי נעים בעיר.

בעיות מהניילון לא יהיו,יש לך שנתיים או שלוש אחריות אבל למכור רכב כזה שיוצא מאחריות זה קשה ומי שיקנה אחריך עלול לקבל כאבי ראש וזה סיכון גדול עבורו.

יש רכבים לא חדשים בקונצרן עם מנוע 2000 וגיר רטוב (נתתי את הסופרב כדוגמה רק להמחשה)-אפשר לקנות רכבים בני 2-3 שחטפו ירידת ערך במקום להפסיד הרבה ברכישת חדש.

לגבי מחירי ביטוח,אני לפחות לפני רכישת רכב שואל את הסוכן שלי לגבי טווחי מחירים כדי לא למצוא עצמי מופתע.

המחירים שכתבתי לך היו בידיעה,שיש לי כמה חברים,שמחזיקים סוג כזה של רכבים רק בשביל הפוזה והשופוני (טוב לא יוצא להם מזה- אני פחות מתחבר באופי שלי) וגם בגיל קרוב ל 40 הביטוח המקיף יקר מאוד ותקלות משמעותיות,שבגללן נכנסים למורשה עולות לא מעט כסף ואני עדין.

המוסך המרכזי של מרצדס בחיפה הוא גם מוסך מיצובישי המרכזי ככה שראיתי גם דברים מקרוב כאשר נכנסתי למרכזי בגלל תקלות נקודתיות מסויימות ברכב הקודם שלי ורק צמד המילים "בוקר טוב" גורם לך לשלוף במקרה הטוב כמה מאות ש"ח מהכיס ואם אין לך מקושר כזה /אחר שאתה מגיע איתו אז מצד אחד מקצועיים מאוד מצד שני מחירי שחיטת עופות לחג.

תודה על העזרה!

תקלות גדולות זה תמיד יקר.. בטוח שבמרצדס יותר. מה לגבי BMW? יותר עדינים בטיפולים? מדבר על סדרה 3 שנתון 2014.

אני די סולד מקניית רכב חדש בגלל ירידת הערך.

פורסם (נערך)
אם 4000 ש"ח לשנה ביאס אותך ברכב הנוכחי אז אני מנחש שעדיף לך להמנע מ BMW k לאחר תום האחריות

ובכל מקרה, הייתי רוצה להבין מה סדר גודל העלות לאחזקה של מכונית כזאת... ממה שראיתי באתר CARCOST: אחזקה ותיקונים נעים בין 1600-6000 לכל שנה למשך 5 שנים. שזה הפרש של בין 600-3000 לרכב פשוט יותר. ביטוח כמו שאמרנו סביבות ה9K. שזה 4000-5000 הפרש מרכב פשוט יותר. אגרת רישוי בממוצע היא 2900ש"ח לעומת 1300ש"ח ברכב פשוט יותר כלומר 1600ש"ח הפרש. זאת אומרת שאנחנו מדברים שנתית על הפרש של 6K-9K לטובת רכב פשוט יותר כמובן. כשכל שנה העלות גדלה בסביבות 1000 ש"ח.

פורסם

אני חושב שהפער בדברים השגרתיים אינו מהווה בעיה. כן, הטיפול השנתי יעלה עוד כמה שקלים כי השמן יקר יותר וכך גם הפילטרים אבל זו ממש לא הבעיה.

הבעיה היא בדברים שאינם שגרתיים כמו חיישנים שמתקלקלים ואז אתה מגלה את פער המחירים בארץ לעומת חו"ל.

בקניית רכב יוקרה בשימוש יום יומי אתה חייב להיות מוכן להוצאה של 4-5 וגם 10 אלף ש"ח ברגע. לדעתי זו הבעיה העיקרית וזה מה ששובר את רוב האנשים. הדברים שאינם שגרתיים מתקלקלים בהפתעה.

בקניית רכב יוקרה אתה חייב לדעת להזמין חלקים מחו"ל כי זה יחסוך המון כסף.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)
אני חושב שהפער בדברים השגרתיים אינו מהווה בעיה. כן, הטיפול השנתי יעלה עוד כמה שקלים כי השמן יקר יותר וכך גם הפילטרים אבל זו ממש לא הבעיה.

הבעיה היא בדברים שאינם שגרתיים כמו חיישנים שמתקלקלים ואז אתה מגלה את פער המחירים בארץ לעומת חו"ל.

בקניית רכב יוקרה בשימוש יום יומי אתה חייב להיות מוכן להוצאה של 4-5 וגם 10 אלף ש"ח ברגע. לדעתי זו הבעיה העיקרית וזה מה ששובר את רוב האנשים. הדברים שאינם שגרתיים מתקלקלים בהפתעה.

בקניית רכב יוקרה אתה חייב לדעת להזמין חלקים מחו"ל כי זה יחסוך המון כסף.

להזמין פחות בעיה לדעתי(אולי בגלל מכס ומע"מ על סכומים גבוהים דווקא כן).. עם ייעוץ נכון זה אפשרי. אבל להחליף זאת הבעיה לא? או שפשוט הולך למוסך לא מורשה מומחה למותג והוא יעשה את זה בשמחה תמורת כמה מאות שקלים.

בכל מקרה, אני חושב שאחכה שנה לקנות C קלאס שתיהיה בת 4. כרגע עם המכס זה יוצא סיפור מאד מאד יקר ולא משתלם בעליל... או שאקנה איזה מיני חמודה ואשמור קצת כסף בצד :) ואחכה עוד כמה שנים ואקנה יד 2 את המרצדס A קלאס שיוצאת עכשיו... פשוט חלום.

מבחנתי אפשר לנעול(אם אני זה שצריך לנעול אז תגידו איך כי אני לא רואה אופציה חח), תודה לעוזרים!

פורסם

נהגתי על סדרה 3 עם ה184 סוסים והיה חסר לי כוח.

אולי ה136 תרגיש זריזה, אבל לא חזקה/ספורטיבית.

תבדוק בפורומים בחול מה המנועים המומלצים ומאילו עדיף להתרחק.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...