Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים - להחליף רק קדמיים או את כל הסט

Eli ziskind
שימו לב! השרשור הזה בן 2205 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

קניתי רכב פורד פיאסטה 2015, 57000 קילומטראז, עם שני צמיגים אחוריים במצב חדש ושני צמיגים קדמיים מקוריים שחוקים.

האם זה בסדר לקנות צמיגים קדמיים בלבד?

איך זה משפיע?

האם כדאי לקנות את אותו הדגם כמו האחוריים, זה משנה?

כשעשיתי בדיקה לפני קניה הבוחן אמר לי שהצמיגים האחרויים, החדשים יותר ,אלו צמיגים מטורקיה. אבדוק בערב את סוג הצמיג וארשום כאן

תודה

חבל שהקארמה לא יכולה לסגור עסקת חבילה עם חוק מרפי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

אין שום בעיה להחליף זוג קדמיים בלבד ברכב שלך, בתנאי שאחוריים תקינים. איך זה משפיע? יהיו לך 4 צמיגים תקינים. לא חייבים את אותו הסוג כמו אחוריים, במיוחד אם אחוריים לא מהסוג המשובח.

תרשום בבקשה מה הדגם של הצמיגים ומידה מדויקת ( כולל קוד עומס ומהירות ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר להחליף רק את השחוקים. את החדשים לשים מאחור, ואת הישנים להעביר קדימה.

למה את הישנים להעביר לקדימה?

כי הצמיגים האחוריים נשחקים יותר מהר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר להחליף רק את השחוקים. את החדשים לשים מאחור, ואת הישנים להעביר קדימה.

לא יקחו ממני כסף על הורדת הקידמיים הישנים והתקנתם מאחורה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תחליט איפה הצמיגים שצריך להחליף, מקדימה או מאחורה.

אני מניח שהעברת אחוריים קדימה תעלה כמה גרושים - כדאי גם לעשות שוב איזון . צמיגים הלא מאוזנים מקדימה יגרמו לרעידות במהירות בין עירונית. אני אישית לא הייתי מעביר אותם קדימה אם הם יחסית חדשים.

אם הם כבר שחוקים/ יבשים, אבל עדיין לא פסולים, בכל זאת הייתי מחליף את כל ה 4.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ציין את דגם הצמיגים וגם את גיל הצמיגים. אפשר גם להעלות תמונה.

בעקרון ההנחיה היא לשים את הצמיגים החדשים מאחור*. איזון האחוריים והרכבה מקדימה צריך לעלות כמה עשרות שקלים. יכול להיות גם שירות ללא תשלום בעת החלפת 2 צמיגים. תלוי בגודל ההנחה.

*אבל יש ויכוח נצחי על כך (חדשים מאחור או מלפנים) בפורום, וכדאי לקרוא אותו ולא לפתוח אותו מחדש. יש שם המון טעונים לכאן ולכאן.

בכל אופן, אם הצמיגים חדשים וראויים, אז אין הכרח להחליף רביעייה. מספיק בהחלט שניים זהים על כל ציר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אף מקום הגון לא יקח ממך כסף על התקנת החדשים מאחורה, במיוחד כי אלו הוראות משרד התחבורה. סכם זאת מראש יחד עם המחיר.

הצמגים הטובים יותר צריכים להיות מאחור כדי למנו מצב בו הגלגלים האחוריים מחליקים (לפני הקדמיים) והרכב מסתובב על צירו.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל יש ויכוח נצחי על כך (חדשים מאחור או מלפנים) בפורום, וכדאי לקרוא אותו ולא לפתוח אותו מחדש. יש שם המון טעונים לכאן ולכאן.

אין שום ויכוח רציני בעניין. הויכוח הרציני הוא האם צריך להחמיר ולשים את הצמיגים הטובים על כל הצמיגים - או לא.

צמיגים טובים מקדימה זה מתכון טוב לבעיות יציבות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התשלום עבור איזון מחדש של הצמיגים שעוברים קדימה. 50 ש"ח זה סביר ביותר. יותר נכון להסתכל כמה הנחה מקבלים על העסקה. לא חכמה לגבות "מחירון" על הצמיגים כשהאיזון בחינם.

חן רשמתי "נצחי" ולא רציני. עוד הצעתי לא להמשיך כאן את הוויכוח, כיוון שאני מניח שלא השתנה משהו בתחום הזה מאז הפעם האחרונה שהוויכוח צץ. אם כן, אפשר וכדאי להמשיך באחד השרשורים הארוכים והעדכניים בעניין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2205 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...