Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
5008 הזאת בור ללא תחתית.

במקומכם הייתי מתקן את מה שצריך כדי לעבור טסט ומוכר.

במקביל הייתי מחפש רנו גרנד סניק בנזין 2000 סמ"ק מאותו השנתון ובמצב סביר. אני מניח שקניתם 5008 בגלל הצורך ביותר מ 5 מקומות.

לשאלתך, לא כל הרכבים הצרפתיים בעייתיים. הסניק הזאת אמינה למדי ( אולי כי זה מנוע וגיר כמו בניסאן קשקאי).

אם 5 מקומות ישיבה מספיקים לכם,יש את רנו בלואנס בנזין 2000 סמ"ק ( אותם מנוע וגיר ). מכונית נוחה, בטיחותית, אמינה וחזקה.

אין לך מושג מה התקציב שלהם, ולכן ההמלצה לרכוש סניק 2011 - לא בטוח שרלוונטית.

לא צריך לחפש יותר מדי כדי למצוא 5008 באיזור ה-20K (המחירון בערך כפול מזה)

עם טיפול קפדני של מוסך שיודע מה הוא עושה, אפשר בהחלט לחיות עם הרכב. עם 15K שישארו להם ביד אחרי ההרפתקה הזאת - הם לא יוכלו לעשות הרבה.

אולי לקנות רנו לוגאן - סניק מ2011 ומעלה - כנראה שלא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שעד שגבירתנו הגלילית לא תבצע העלאה של טופס הבדיקה קשה מאוד לתת לה הצעות מועילות ונראה כאן הרבה הודעות בסגנון "מי קונה פיז'ו זה חרא רכב".

פורסם

הדגם הזה של 5008 בעייתי, נקודה.

גם הסניק 2011 מתקרבת ל 25 אלף שקלים. לשני הרכבים מוניטין בעייתי, רק שלרנו זה רק המוניטין.

גם לוגאן זאת אופציה, פחות מפנקת ופחות בטיחותית ( אין בקרת יציבות ), אבל אופציה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הדגם הזה של 5008 בעייתי, נקודה.

גם האמירה הזו בעייתית.

הדגם הזה מגיע עם מגוון מנועים, רובם לא בעייתים כלל. מנוע הthp156 אכן מאוד בעייתי והיה נפוץ בישראל בדגם הזה בשנתונים מסויימים.

היום שוק היד שניה מפוצץ בדגמים דווקא עם המנוע הזה כי כולם מתים להפתר ממנו.

יום טוב גם לך

פורסם

בהודעת הפתיחה בפירוש רשום 2011. דיברתי על הרכב הספציפי הזה ולא על הדגם בכלליות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מהדגם הספיציפי ששווק בארץ בין השנים 2010-2016 נמכרו 1555 יחידות בסך הכל, מתוכן 1545 עם המנוע ה"דפוק" 156 כ"ס ועוד 10 יחידות עם המנוע ה"משודרג" 165 כ"ס חלקה ב-2015 וחלקן ב-2016 וכדי לבלבל את האויב יש דגמי 2016 גם עם המנוע ה"דפוק" למרות שכבר ב2015 עלו על הכביש מכוניות עם המנוע ה"משודרג".

דיזל הגיע ארצה רק בדור השני בדגמי 2017 ואילך בשני מנוע 1560 סמ"ק ו-120 כ"סת 1997 כ"ס ו-181 כ"ס.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אתם קניתם רכב שעבר התעללות ובמצב לא טוב,ולא משנה אם זה פיגו,הונדה,או מרצדס.

אני לא מודע למצבכם הכלכלי {וגם לא מעוניין לדעת} ולכן קשה לענות אם שווה לכם להשקיע או למכור,אני רכב כזה מראש לא הייתי קונה ולכן אני בטוח שהייתי מוכר ומחפש משהו אחר שתוחזק כמו שצריך עם ספר טיפולים וללא תאונות.

פורסם

קולגה מהעבודה החזיק שנתיים 5008

לדבריו בור ללא תחתית, נתקע עם תקלות שבר לא אחת

אולי שווה לרדת שנה או שנתיים ולקנות מאזדה 5

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

לכל המגיבים היקרים:

1) הם כבר רכשו את הרכב, והבינו (שכנראה) לא עשו את עסקת חייהם - אין צורך לחזור על זה.

2) זה לא שיש להם שורה ארוכה של קונים פוטנציאליים לרכב, גם אם יעמוד למכירה לא בטוח שיהיו קונים במחיר הגיוני.

3) הנחת העבודה צריכה להיות שאם הרכב ימכר ישארו להם כ-15K ביד אחרי הפתחתת השקעות הכרחיות לצורך מכירה במחיר שאינו זניח.

4) לכן תגובות כמו זו מעלי (לרדת כמה שנים ולרכוש מאזדה 5) או כל הצעה לרכישת רכב אחד צריכה לקחת בחשבון את התקציב המצומצם.

5) למרות כל הידוע, ובגלל שהרכב כבר נקנה, ואם יטופל כיאות (למרות נקודת המוצא הלא מחמיאה) יוכל לשרת אותם בצורה סבירה - ויתכן שתיקון ושימוש הגם שאינו אופטימלי - במצב הנוכחי יתכן שהפתרון הזה הוא בבחינת ה"רע במיעוטו" או הפתרון הכי פחו גרוע במצב שנוצר.

6) האמור בסעיף 5 מניח שהרכב יטופל במוסך שמכיר את המחלות של הרכב, ולא אצל המוסכניק הזול ביותר בסביבה שיטפל ברכב בתחזוקת שבר, כיבוי שריפות או ניסוי וטעייה.

7) מנסיון, אני יכול להמליץ על מוסך גבע בתל אביב, עם האחרים שהוזכרו אין לי ניסיון ולכן לא אוכל להמליץ עליהם.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני חייבת לציין שאם נשקיע ברשימה הזאת ונחליף זה עדיין לא יגיע למחיר מחירון של הרכב וגם לא למחיר שבו בד"כ מוכרים אותו,

אבל בגלל שיש לנו חשש מעוד הפתעות שנגלה ומכך שרימו אותנו אנחנו חוששים...

נשמח לשמוע את דעתכם..

ועוד שאלה קטנה לסיום- היה כתוב בבדיקה הערה שצריך לוודא את הקילומטראז' ע"י עיון בספר רכב..

אין לרכב ספר כזה.. יש עוד דרך לוודא שהקילומטראז' שכתוב אכן הקילומטראז' האמיתי?

תשמעי, קניתם בזול מאוד (לפי דברייך: אם תשקיעו אלפי שקלים עדיין לא תגיעו לא למחירון ולא למחיר שבד"כ הוא נמכר - שזה בערך חצי מהמחירון) אז למה ציפיתם ?

בנוגע למכונאי החדש - כבדהו וחשדהו. הוא מכיר היטב את הדגמים האלו ?

שימו את הרכב אצל מומחה, תתקנו את מה שצריך ותנצלו אותו כמה שאפשר, כי להחזיר את ההשקעה לא תחזירו וחבל להפסיד את כל מה שכבר תיקנתם. מוסך גבע בתל אביב הוא הכתובת שלכם - שימו את הרכב שם ותנו להם את הזמן לבדוק מה שצריך ולקבל הצעת מחיר לתיקון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אין מנוס פה מעין מקצועית שמכירה לפרטים את המנוע הזה כי היסטורית טיפולים אני מבין שאין. צריך לדעת מה הוחלף עד כה ומה דורש /צפוי להחלפה ואז לשבת ולחשוב עם המוסך איך ממשיכים. לתבוע מכון הבדיקה זו אפשרות אבל היא לא פחות קשה וארוכה משאר החלופות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

חלק מההתלבטות שלנו היא בגלל שאנחנו מתחילים לחשוד שמי שמכר לנו אותו רימה אותנו.

את הרכב לקחנו לבדיקה במכון שלאחר מעשה המוסכניק החדש שלנו סיפר שרימו אותו בו..

הבודק אמר לנו את המצב כפי שהוא רואה אותו- גיר שילדה ומנוע נקיים (אחר כך ראינו הערה לא ברורה לגבי קורה כלשהיא בשילדה). אנחנו התקשרנו למוסכניק שלנו ובהתאם לעצתו כן קנינו את הרכב.

?

מכל מה שכתבת פה דווקא החלק הזה היה הכי מטריד אותי, הערה לא ברורה לגבי קורה בשלדה - מה זה אומר? מה היה נוסח ההערה? באיזה משמעות היא?.

רכב שעבר תאונה עם נזק חמור בשלדה(דבר שלא ברור לפי ההודעה שלך) היה מטריד אותי הרבה לפני פיח במנוע או תיקון כלשהוא טכני - בסופו של יום רכב שכזה עם נזק בשלדה במקרה של תאונה לא עלינו יגן על הנוסעים משמעותית פחות טוב מאשר רכב עם שלדה תקינה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני רוצה לצרף את נבדיקה אבל לא רואה פה אפשרות להוספת תמונות, איך עושים את זה?

לגבי מוסכניק- נאלצנו להחליף מוסך כי המוסכניק הקודם שלנו לא מכיר את הרכב.

המוסכניק החדש עושה עלינו רושם ישר וחיובי והוא בהחלט מכיר את הרכב והדגם (ועל כן נבחר למוסכניק החדש)

מוסך במרכז בכ"מ לא רלוונטי כרגע בגלל המרחק...

אני חייבת להגיד גם שמהצד השני הרכב כיפי לנסיעה ונוח ומרווח (ותכלס- הוא נוסע).

לגבי מזדה 5 לצערנו המושב שלו באמצע ממש בעייתי והמוסכניק הותיק שלנו

אמר שיש איתה הרבה בעיות גיר (עד כה נהנינו מאד משירותיה של מזדה מופלאה שאנחנו עכשיו נאלץ למכור... כי היא קטנה לצרכינו).

ובכ"מ לא ראינו משהו סביר במחיר סביר.

גם לוגאן חיפשנו והיו רק כאלה טחונות שמתקרבות ל300000 קילומטר או לפחות חצו את ה200000 בלא מעט,

והבנו שגם בלוגאן צריך מזל כי יש מעפנות ויש כאלה בסדר...

פורסם

הבודק אמר לנו בעל פה שהשלדה תקינה והגיר והמנוע.

כלומר יש לו נזילה קלה אבל הצילינדרים והכל עובדים טוב.

הוא עבר איתנו על הבדיקה

ואחר קראנו בהערות משהו לא ברור שהוא לא הזכיר בע"פ.

בכללית המוכר לא עשה עלינו רושם של סוחר מקצועי (כי הוא לא עשה את זה במקצועיות בכלל אם כן..), אבל כן של מישהו שעוסק לפחות מהצד בסוג של תיווך ומכירת מכוניות.

• תוכן חדש...