Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם לדעתכם יש בעייתיות סיכון ברכישת רכב שנמכר בארץ במספרים נמוכים בגלל חוסר זמינות של חלפים?

מחירים גבוהים של החלפים?

האם עלות חלקי החילוף תעלה והזמינות תרד ככל שיישארו פחות רכבים על הכביש?

דוגמאות לרכבים:

לנצ׳יה דלתא, 500L, רנו קוליאוס, לטיטיוד ועוד

פורסם

שאלת וענית בערך, הגיוני שתהיה בעיית זמינות חלקי חילוף אך תמיד יש יוצאים מהכלל, כדאי לבדוק לגבי הרכב הספציפי שמעניין אותך, גם בארץ וגם אונליין ולהסיק מסקנוות לגביו. לדוגמא, לא הייתי מתעסק עם רכב שיש בעיית זמינות חלפים "גלובלית" לגביו.

פורסם

מחירי חלפים של הלנצ'יה יחסית גבוהים, אין בעיה של זמינות חלפים, גם לא ברמה גלובלית.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם

לצורך הדיון נוציא את נושא הסחירות מהמשוואה, רק עניין של עלות התחזוקה וזמינות החלפים.

ככל הנראה ניתן יהיה להשיג את החלפים (בארץ) רק מהיבואן, משמע עלות גבוהה יותר?

פורסם

חלק לא מבוטל מהחלפים שמתבלים ברכבים כאלו, נפוצים מאד שכן הם משמשים גם רכבים אחרים של הקונצרן הרלבנטי, צנרות, רפידות, מתגים, מנוע, גיר וכיו"ב.

קח למשל את מה שקורה אצלי, לי יש פיאט פנדה דור שלישי שנמכרה במספרים קטנים, לאשתי יש פיאט 500 שנמכרה במאות אחוזים יותר מהפנדה.

90% מהחלקים זהים לחלוטין.. אחוז לא מבוטל זהה גם למכוניות מאד פופולריות אחרות כמו פיאט פונטו..

השוני הוא בדרך כלל בחלקי פח ופלסטיקה, חלק מאביזרי היגוי ומתלה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

כן ולא. כמו שאמר לך אישהעכביש, לרוב אין רכב שכל החלקים שלו ייחודיים. ברוב המוחלט של המקרים, חלק גדול מהחלקים משותפים בין דגמים שונים של אותו יצרן.

אבל לפעמים כן יש חלקים ייחודיים ואז זה יכול להיות כאב ראש (או כאב כיס) גדול מאוד.

לדוגמה בפונטו שלי, נמכרו 12 כאלה, וכשרציתי להחליף סט בלימה הייתי צריך לטרטר את עצמי עד שמצאתי את הסט במחיר שפוי. יכולתי להזמין מהיבואן אבל אז זה היה עולה לי יותר מפי 2 וגם אז הייתי צריך לחכות שבועיים-חודש. ניסינו סט של מיטו, אבל הוא לא התאים.

מצד שני, כשהגעתי להחליף סט טיימינג, זה היה זול מאוד ולא הייתה שום בעיה להשיג את זה (דרך המוסך שאני מטפל אצלו) כי המנוע הזה (1.4 מולטיאייר טורבו) משותף לבערך מיליארד מכוניות של FCA.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...