Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, קשה לומר (עדיין) שמוביליי היא חברת ענק :)

אבל אני מסכים אתך בנקודה הזו. יותר מזה, מוביליי כרגע שואבת אליה לא מעט אנשים מוכשרים מהחברות האחרות שכן קיימות בירושלים...

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנושא הוא ירושלים, לא פות"ש, אופי עבודתו של אלעד פרוש היטב בארכיון הפורום. ואגב, בכל "הייטק" יש את מגוון המשרות הנלוות או למעשה החיוניות של התשתית מסביב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אני לא יכול להעיד על שוק העבודה בירושלים,

אבל אני מאוד מתחבר לשאר הסעיפים בכותרת.

אנע מבלה כרגע את סוף השבוע אצל חברים בירושליים, וכל סעיף פוגע בול! שווה להוסיף גם נטולת חניה, נטולת מקומות בילוי בסיסיים בשבת ועוד כמה..

אם מקום בילוי מרכזי, מפוצץ תיירים, נסגר ביום שישי בשש בערב (תודה שעון קיץ), אמרתי דיינו...

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
אני גר בירושלים מאז שנולדתי, אני לא חושב שהיא פקוקה.

לוקח לי 35-40 דקות לנסוע מהעבודה לבית. בסוף יום העבודה- מדרום העיר לצפונה.

יכול להיות שהיא לא פקוקה עבור מי שגר ומתנייד בתוכה, בדיוק כמו שתל אביב לא כזו נוראית, אם אתה גר ועובד במרכז. היא לא מחוברת בצורה טובה למה שנמצא מחוצה לה, ובפעם האחרונה שנסעתי אליה בשעות הבוקר, לקח לי בערך חצי שעה להגיע מת"א עד אזור בית שמש, ועוד יותר משעה משם ליעד.

עיר מלוכלכת? לא נראה לי.

תראה, זה סטנדרט נורא פרסונלי. בגדול, יחסית לערים בסדר גודל דומה במערב, הערים בישראל מטונפות. מאוד. לפני כחצי שנה הייתי בירושלים ללילה בין שישי לשבת. בשבת בבוקר כל אבל הרחובות במרכז היו פשוט מוצפים בזבל, ברמה שבערים אחרות בארץ, אני חושב שראיתי רק בזמנים של שביתה.

עניה? לא יודע מה זה אומר.

בעקרון יש מדדים שונים לעוני (עוני יחסי, שנמדד ביחס למה שמרוויחים אחרים, עוני אבסולוטי, שנמדד ביכולת לספק צרכים בסיסיים, כמו מזון או מגורים). בארץ יש גם את המדד החברתי כלכלי, שירושלים מדורגת בעשירון שלישי מתוך עשר בו - כלומר מאוד נמוך.

זה לא מקרי שירושלים נחשבת לעניה. אני לא יודע אם זה משפיע על רמת החיים של מי שגר ועובד בעבודות סבירות שם.

בעיות חניה- יש. אבל בכל מקום גם ביבנה. שם גרים ההורים של אישתי אני מסתובב לא מעט זמן לחפש חנייה.

דווקא יחסית לתל אביב זה נראה כאילו שדי קל למצוא חניה אפילו בסופשים בירושלים. מה שכן, חניונים שנסגרים הרמטית בשישי בערב ונפתחים במוצש, זו בדיחה סופר עצובה.

אני מנסה להבין מה רוצים מחיי. לא מבין למה אומרים שרע בירושלים ואנשים עוזבים ולמה אני לא עוזב.

וואלה טוב לי פה.

אולי לך כשומר שבת לא מפריעים דברים שמפריעים לאחרים? אפילו פה בשרשורים אחרים כבר כתבו על אופיין של שכונות, שהופכות לדתיות או חרדיות יותר. אם טוב לך, אז הכל טוב.

אישית, אני חושב שירושלים היא בין הערים המדהימות ביותר שקיימות (כמובן אני מתייחס רק למקומות שביקרתי בהם), אבל אני יכול להבין למה אנשים עוזבים. כשאני מסתובב שם במרכז העיר, אני מרגיש בעיקר תייר (וגם לא תמיד רצוי), ושמח שאני עוזב בסוף היום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
אני לא יכול להעיד על שוק העבודה בירושלים,

אבל אני מאוד מתחבר לשאר הסעיפים בכותרת.

אנע מבלה כרגע את סוף השבוע אצל חברים בירושליים, וכל סעיף פוגע בול! שווה להוסיף גם נטולת חניה, נטולת מקומות בילוי בסיסיים בשבת ועוד כמה..

אם מקום בילוי מרכזי, מפוצץ תיירים, נסגר ביום שישי בשש בערב (תודה שעון קיץ), אמרתי דיינו...

זה נכון לגבי כל עיר במדינת ישראל למעט מרכז תל אביב ואזורים מסוימים בחיפה.

הנושא הוא ירושלים, לא פות"ש, אופי עבודתו של אלעד פרוש היטב בארכיון הפורום. ואגב, בכל "הייטק" יש את מגוון המשרות הנלוות או למעשה החיוניות של התשתית מסביב.

הבן אדם רוצה להישאר בירושלים, אבל המשפחה לוחצת עליו לעבור לאשקלון אז הוא פתח דיון בשביל לקבל חיזוק חיובי מהפורום, חיזוק שהוא אינו מקבל מסביבתו הקרובה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
זה נכון לגבי כל עיר במדינת ישראל למעט מרכז תל אביב ואזורים מסוימים בחיפה.

"לא נכון" זה ביטוי בינארי, או שמשהו נכון, או שהוא לא.

יחד עם זאת, אני חייב לציין שמה שכתבת שובר את המוסכמות, כי זה כל כך, ממש, מאוד מאוד מאוד, סופר דופר לא נכון.

רעננה/כפ"ס, הרצליה, נתניה, רחובות, המושבים סביב רחובות, עמק חפר וכן הלאה. זו רשימה קצרה של מקומות בילוי שאני הייתי בהם בימי שישי בערב לאחרונה. סביר להניח שיש בעוד הרבה ערים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
יכול להיות שהיא לא פקוקה עבור מי שגר ומתנייד בתוכה, בדיוק כמו שתל אביב לא כזו נוראית, אם אתה גר ועובד במרכז. היא לא מחוברת בצורה טובה למה שנמצא מחוצה לה, ובפעם האחרונה שנסעתי אליה בשעות הבוקר, לקח לי בערך חצי שעה להגיע מת"א עד אזור בית שמש, ועוד יותר משעה משם ליעד.

כאמור, זה נכון לגבי כל עיר גדולה בישראל. ב״עיר פקוקה״ הכוונה לכך שהעיר עצמה פקוקה, וזה פשוט לא נכון לגבי ירושלים. לעומת זאת, לגבי תל-אביב - תרשה לי לחלוק עליך. מתוך 10 הפעמים האחרונות שהייתי בתל-אביב-רמת-גן (ואני מגיע, לצערי, בתדירות גבוהה), את רוב הזמן על הכביש - בנסיעה בתוך העיר - ביליתי בעמידה או זחילה. (יכול להיות שזה קשור לעבודות על קו הרכבת הקלה...)

תראה, זה סטנדרט נורא פרסונלי. בגדול, יחסית לערים בסדר גודל דומה במערב, הערים בישראל מטונפות. מאוד. לפני כחצי שנה הייתי בירושלים ללילה בין שישי לשבת. בשבת בבוקר כל אבל הרחובות במרכז היו פשוט מוצפים בזבל, ברמה שבערים אחרות בארץ, אני חושב שראיתי רק בזמנים של שביתה.

אני יכול לומר את אותו הדבר על תל אביב. כאמור, אני מבלה שם לאחרונה לא מעט (למרות שגר בירושלים), וכבר כמה פעמים שיצא לי להסתובב באיזור השוק, נחלת בנימיןֿ ושוק הפשפשים בלילה ולהתקל בלכלוך וזבל ברחוב בכמות שדי הפתיעה אותי.

בעקרון יש מדדים שונים לעוני (עוני יחסי, שנמדד ביחס למה שמרוויחים אחרים, עוני אבסולוטי, שנמדד ביכולת לספק צרכים בסיסיים, כמו מזון או מגורים). בארץ יש גם את המדד החברתי כלכלי, שירושלים מדורגת בעשירון שלישי מתוך עשר בו - כלומר מאוד נמוך.

זה לא מקרי שירושלים נחשבת לעניה. אני לא יודע אם זה משפיע על רמת החיים של מי שגר ועובד בעבודות סבירות שם.

ירושלים נחשבת - ובצדק, לפי המדדים הרלוונטיים - לעיר ענייה בגלל הרכב האוכלוסיה שלה. חלק גדול ממנה הוא פרזיטי, שחי על תקציב נמוך מאוד והתרומה שלו לכלכלה היא אפסית. אם תתעלם מהחלק הזה תקבל לדעתי משהו שקרוב מאוד לממוצע הארצי (וכנראה אפילו מעליו). למה זה משנה? כי זה אומר שאם אתה לא שייך לחלק הזה באוכלוסיה, סביר להניח שרמת המחיה שלך ממוצעת ומעלה.

דווקא יחסית לתל אביב זה נראה כאילו שדי קל למצוא חניה אפילו בסופשים בירושלים. מה שכן, חניונים שנסגרים הרמטית בשישי בערב ונפתחים במוצש, זו בדיחה סופר עצובה.

דווקא בדיוק להיפך - חניונים שסגורים בשבת בד״כ משאירים את מחסום הכניסה פתוח, כך שבשבת הם למעשה מוסיפים עוד מקומות חניה חינמיים...

רעננה/כפ"ס, הרצליה, נתניה, רחובות, המושבים סביב רחובות, עמק חפר וכן הלאה. זו רשימה קצרה של מקומות בילוי שאני הייתי בהם בימי שישי בערב לאחרונה. סביר להניח שיש בעוד הרבה ערים.

בניגוד לדעה הרווחת, גם בירושלים יש הרבה מקומות בילוי שפתוחים בשבת. לא כמו בתל אביב, זה נכון (למעשה, באף איזור בארץ אין את העושר שיש בתל אביב מהבחינה הזו, בלי קשר לשבת) אבל הם קיימים ויש די הרבה מהם.

בערים האחרות שהזכרת אני לא מבלה כל-כך בשבתות, אבל ברחובות דווקא כן. ואני יכול לומר די בביטחון שבירושלים יש יותר מקומות בילוי שפתוחים בשבת מאשר ברחובות.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

אני יכול לומר את אותו הדבר על תל אביב.

כן, כאמור, באופן כללי לדעתי הערים בארץ מטונפות. דווקא דיזנגוף, בן יהודה וכו' די נקיות יחסית. בדרום העיר המצב פחות טוב (פלורנטין, למשל, גם נראית כמו פח זבל אחד גדול). אבל בירושלים ממש ראיתי ערמות זבל זרוקות ברחובות ראשיים בעיר. פה אני לא כ"כ רואה משהו כזה.

למה זה משנה? כי זה אומר שאם אתה לא שייך לחלק הזה באוכלוסיה, סביר להניח שרמת המחיה שלך ממוצעת ומעלה.

זו שאלה.

פה בתל אביב, למשל, יש לא מעט בנייה חדשה באזור של התחנה המרכזית החדשה, וגם השכונות שסביב - גם בפלורנטין, האזורים שבינה לבין יפו עוד. מי שגר בבניינים החדשים האלו, כנראה לא מאוד עני. אבל עדיין, לא נעים להסתובב שם בלילות. יש לא מעט הומלסים וכו'. יכול להיות שבירושלים הוייב שונה, כי גם הרכב האוכלוסיה שונה. אתה כתבת בעבר על שינוי השכונות שם, לא?

דווקא בדיוק להיפך - חניונים שסגורים בשבת בד״כ משאירים את מחסום הכניסה פתוח, כך שבשבת הם למעשה מוסיפים עוד מקומות חניה חינמיים...

בשישישבת שביליתי שם לפני כחצי שנה, עברנו על 4 חניונים במרכז העיר. בכולם השומר אמר לנו שלא נוכל לצאת עד מוצש (אחד מהם בכלל אמר שעד ראשון בבוקר). בסוף חנינו בממילא, והלכנו ברגל, שזה גם לא נורא בכלל. כשצלצלתי לחברים ירושלים לשאול מה לעשות, הם אמרו לי פשוט לחנות בכחול לבן או אפור. בשבת בבוקר אכן הזזתי את הרכב ליד בית המלון. זה שהצלחתי למצוא חניה בקלילות בשבת בבוקר, זה באמת יפה. בתל אביב זה לא היה קורה בחיים.

פורסם
כן, כאמור, באופן כללי לדעתי הערים בארץ מטונפות. דווקא דיזנגוף, בן יהודה וכו' די נקיות יחסית. בדרום העיר המצב פחות טוב (פלורנטין, למשל, גם נראית כמו פח זבל אחד גדול). אבל בירושלים ממש ראיתי ערמות זבל זרוקות ברחובות ראשיים בעיר. פה אני לא כ"כ רואה משהו כזה.

יצא לי לא פעם להתקל בערימת זבל בתל אביב... אבל באמת אין טעם להפוך את זה לדיון על מספר ערימות זבל :)

זו שאלה.

פה בתל אביב, למשל, יש לא מעט בנייה חדשה באזור של התחנה המרכזית החדשה, וגם השכונות שסביב - גם בפלורנטין, האזורים שבינה לבין יפו עוד. מי שגר בבניינים החדשים האלו, כנראה לא מאוד עני. אבל עדיין, לא נעים להסתובב שם בלילות. יש לא מעט הומלסים וכו'. יכול להיות שבירושלים הוייב שונה, כי גם הרכב האוכלוסיה שונה. אתה כתבת בעבר על שינוי השכונות שם, לא?

גם בירושלים, כמו בכל עיר, יש איזורים שלא נעים להסתובב בהם לבד בלילה. למרות שאכן בשנים האחרונות, הם מתמעטים ושכונות שנחשבו בעבר לשכונות מצוקה משנות את פניהן, גם בשל עליית המחירים וגם בשל מאמצים אקטיביים של העירייה.

ועדיין, חלק האוכלוסיה הפרזיטי בעיר (ואני מרשה לעצמי לכנות אותו כך, כי הוא הלכה למעשה חי על חשבוני) חי בעוני כל-כך מרוד, שלדעתי החלקים האחרים באוכלוסיה ממוצבים איפשהו בממוצע ומעלה מבחינה רמת המחיה. זה גם מבוסס על כל מי שאני מכיר בירושלים, למרות שכמו שאני תמיד אומר, זו ודאי לא סטטיסטיקה מספיקה.

בשישישבת שביליתי שם לפני כחצי שנה, עברנו על 4 חניונים במרכז העיר. בכולם השומר אמר לנו שלא נוכל לצאת עד מוצש (אחד מהם בכלל אמר שעד ראשון בבוקר). בסוף חנינו בממילא, והלכנו ברגל, שזה גם לא נורא בכלל. כשצלצלתי לחברים ירושלים לשאול מה לעשות, הם אמרו לי פשוט לחנות בכחול לבן או אפור. בשבת בבוקר אכן הזזתי את הרכב ליד בית המלון. זה שהצלחתי למצוא חניה בקלילות בשבת בבוקר, זה באמת יפה. בתל אביב זה לא היה קורה בחיים.

מוזר, יכול להיות שהמדיניות בהרבה חניונים השתנתה בזמן האחרון? אני ממש זוכר שהייתי חונה בשישי בערב בחינם בחניונים הפרטיים לאורך רחוב הלל, למשל. השומר היה עוזב בצאת שבת וחוזר במוצאי שבת או בראשון בבוקר.

פורסם

בתל אביב, כל גשם גורם להצפות של ביוב בשלל רחובות ראשיים, ולהבדיל מירושלים, אתה נתקל לפעמים בכאלה שמזריקים לך מול הפרצוף באמצע היום (אמיתי וקרה לי יותר מפעם אחת, ולא רק בנווה שאנן). גם בהומלסים תל אביב מנצחת בנוק אאוט.

בשביל האיזון יש "לנו" שלל קסבות, ערביות וחרדיות ;-)

מבחינת פקקים - גרועים יותר מת"א עצמה (אני מבדיל בין הפקקים הפנימיים בתל אביב לבין פקקי הכניסה לעיר) אבל שוב, זה מתאזן בזמינות החניות. עוד לא למדו בירושלים לחנות צמוד צמוד, מה שמעלה בעיות אחרות של ניצול לא מספק של אזורי חנייה. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כן, שם מבקשים ממך להניח תפילין, ופה שואלים אותך אם יש כיוון ויש איזה בוף לחלוק (קרה לי גם בעבר).

ואני בהחלט בדעה שמי שבאמת טוב לו במקום מסוים, אין סיבה להעסיק את עצמו למה אחרים חושבים שזה לא משהו.

פורסם

גילוי נאות: אני מתעב את ירושלים. אני שונא אותה שנאה אישית והיא, לזכותה, שונאת אותי בחזרה.

לגופו של עניין: פות"ש, אתה דתי ובעל משפחה, וזה גורם לבערך 90 אחוז מהחסרונות של העיר להיות לא רלוונטיים עבורך.

לפי הסטטיסטיקות העדכניות שאני לפחות ראיתי, ירושלים היא העיר השנייה בעוניה בארץ, אחרי בני ברק. זו עיר שהעירייה שלה מתנהלת כמו ארגון פשיעה לכל דבר ועניין, ובניגוד לעשורים קודמים, אין לעירייה שום כוונה לשמור יותר מדי על האוכלוסייה החילונית בעיר.

העיר מטונפת, מצולקת באתרי בניית נתיבי תחבורה שגם אחרי שיושלמו ( בפי שניים מהזמן המובטח) לא יספקו מענה לצרכי התחבורה בעיר. האוכלוסיה בעיר היא בחלקה הגדול לא יצרנית במובהק, או לכל הפחות כזו שעבודתה אינה מפרנסת את הקופה הציבורית והעירונית במיסים.

מוסדות חינוך בעלי אופי חילוני פרופר יש מעט, והעירייה (ומנח"י) נלחמת בצורה בוטה במעטים הקיימים.

וכדי לתת טאץ' אישי נוסף, מהתיכון שסיימתי לפני כך וכך שנים, בודדים בכל שכבה נשארים בעיר (בדר"כ עובדי מדינה או אקדמאים בכירים). כמעט כל השאר עוזבים, מי למרכז ומי לניכר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אתייחס לגופו של עניין לטענות שהעלית: חוץ מעניין העזיבה של העיר, כל מה שכתבת הוא שטויות.

פורסם (נערך)

לפי הסטטיסטיקות העדכניות שאני לפחות ראיתי, ירושלים היא העיר השנייה בעוניה בארץ, אחרי בני ברק. זו עיר שהעירייה שלה מתנהלת כמו ארגון פשיעה לכל דבר ועניין, ובניגוד לעשורים קודמים, אין לעירייה שום כוונה לשמור יותר מדי על האוכלוסייה החילונית בעיר.

ראש העיר בעצמו אמר שבלי החילונים בעיר, לא יהיה לו מי שישלם ארנונה... לכן הוא מנסה לעשות כל מאמץ שהאוכלוסיה הזו לא תברח.

ממליץ על פודקאסט של כאן כלכלי שעשו פרק שלם על ירושלים. מעורר מחשבה.

פרק 55: הקרב על ירושלים

https://www.kan.org.il/Podcast/item.aspx/?pid=9634

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa

• תוכן חדש...