Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

9000₪ הנחה על פרימיום דיזל ותוסף האנדרויד בחינם.

אני ויתרתי עליו.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

הנחות יפות,

כמה היה על האקטיב דיזל?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

מיותר לציין שמדובר בהנחות לא רלוונטיות​ מבצע חבר בלובינסקי עבר חלף לו לפני חודשיים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

בתחילת השנה המחיר של דגמי הפרימיום (בנזין ודיזל) התייקר בסך של 5,000 ₪ ודגמי האקטיב (בנזין ודיזל) התייקר בסך של 2,000 ₪, דבר שמאפשר ללובינסקי להעניק הנחות שלא ניתנו בעבר (בדגמי הפרימיום) או הנחות גדולות יותר על דגמי האקטיב (בייחוד לאחר השדרוג הבטיחותי של דגם האקטיב שבוצע במקביל שסביר להניח שייקר ללובינסקי את מחירי הרכישה).

ללקוח זה עדיף מאחר ומחירי הרכישה בפועל נמוכים יותר מבעבר או דומים למחירים בעבר (תלוי כאמור ברמת הגימור) וההנחות הגדולות יותר מקזזות חלק גדול יותר מירידת הערך העתידית של הרכב.

אני מעריך שיהיו מבצעים נוספים גם לקהל הרחב או למועדוני לקוחות נוספים ולא רק לחבר או שתהיה גמישות גדולה יותר בסוכנויות המכירה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
מטרת הפורום היא אכן לעזור. הבעיה היא שמי שמכיר אותך יודע ששמת לך למטרה להתריע שוב ושוב ובכל הזדמנות על ירידת ערך דרסטית דמיונית לרכב הזה, למרות שאין לך שום בסיס לכך מלבד רכב אחד או שניים שמצאת בלוחות.

אם השרשור היה על קאיה ספורטאז׳ למשל, גם היית מייעץ לו לרכוש יד שניה?

אני בטוח שאתה פה בשביל לייעץ ולעזור, אז תיצמד לעובדות ורד מהסיפור הזה כי זה לא מוסיף לך כבוד וחבל.

אגב, אישית אני באמת לא צריך ללכת רחוק. אחותו של חבר ובעלה מכרו את שלהם (בנזין פרמיום) לפני בדיוק שבועיים בגלל רילוקיישן קרוב. היו קצת לחוצים למכור ובכל זאת לא נאלצו לרדת לזנות, ומכרו אותה ב27 אלף ש״ח מתחת למחיר בה הם קנו אותה לפני למעלה משנה. ירידת ערך יותר מסבירה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אני נצמד לעובדות בלבד.

מתוך 7 פרטיות שיש כרגע למכירה ביד 2 יש 3 רכבים עם קילומטרז נמוך שעולים בין 121 ל138 אלף מדובר בדגמי 165 כ"ס שהמחירון לחדש מתחיל מ 160 ועולה מעלה.מדובר על חיסכון של בין 22 ל40 אלף תוך שנה .זאת עובדה .

במחירון של יד 2 לדוגמה הדגם אקטיב 165 כ"ס 2017 תעלה 115 אלף והמחירון לחדש זה 158 אלף וזאת כבר ירידת ערך העולה על 40 בשנה אחת.

יתכן שברכבים אחרים המקרים דומים לפעמים אבל נשאלה שאלה על 3008 והעובדה היא שפחות משנה אחרי שהרכב עלה על הכביד ניתן לרכוש את הרכב בהרבה פחות.אני מעריך שלהרבה מאוד אנשים חיסכון של 30/40 אלף שקלים זה סכום ענק.

פורסם

רוב הרוכשים הפוטנציאליים מעוניינים בדגם הדיזל.

דגם ה-Active שופר מאד ב-2018 וקיבל מערכות בטיחות מקוריות.

לפיכך למרות האפשרות לחסוך - עדיין רבים יעדיפו לרכוש רכב חדש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני נצמד לעובדות בלבד.

מתוך 7 פרטיות שיש כרגע למכירה ביד 2 יש 3 רכבים עם קילומטרז נמוך שעולים בין 121 ל138 אלף מדובר בדגמי 165 כ"ס שהמחירון לחדש מתחיל מ 160 ועולה מעלה.מדובר על חיסכון של בין 22 ל40 אלף תוך שנה .זאת עובדה .

אתה נצמד לעובדות שמשרתות את המטרה שלך אתה מתכוון. אתה בטוח שכל שלושת הדוגמאות שהבאת הן דגמי בנזין ועם קילומטראז׳ נמוך? מציע לך לבדוק שוב...

לא שזה משנה הרבה כי שלושה רכבים למכירה הם לא מדד לשום דבר. כך גם המחירון של יד2 אגב.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
מטרת הפורום היא לעזור.

במקום להמתין לחסדים של היבואן על 5000 שקלים חוסכים 30/40 אלף על רכב שפחות משנה

אין הבדל בין ה 3008 לבין כל אוטו אחר מבחינה זו, לך יש ענין משום מה להפליג בסיפורי ירידת הערך הדימיוניים, גם לא הפריע לך בעבר לעשות עירבוביה בין דגמים שונים ישנים כחדשים, העיקר להמחיש נקודה נטולת בסיס מציאותי עובדתי. לא יודע מה הסיבה, טינה אישית למותג, נסיון רע עם היבואן, אנטישמיות צרפתית קלאסית שחובה ציונית להלחם בה, BDS, לא באמת ברור הענין הזה. בכל מקרה זה פתטי ומיותר.

פורסם (נערך)
אני נצמד לעובדות בלבד.

במחירון של יד 2 לדוגמה הדגם אקטיב 165 כ"ס 2017 תעלה 115 אלף והמחירון לחדש זה 158 אלף וזאת כבר ירידת ערך העולה על 40 בשנה אחת.

יתכן שברכבים אחרים המקרים דומים לפעמים אבל נשאלה שאלה על 3008 והעובדה היא שפחות משנה אחרי שהרכב עלה על הכביד ניתן לרכוש את הרכב בהרבה פחות.אני מעריך שלהרבה מאוד אנשים חיסכון של 30/40 אלף שקלים זה סכום ענק.

ראשית דבר המחירון הוא מחודש 01/2017 ואילו כעת אנחנו בחודש 05/2018, כלומר ירידת ערך של שנה ו- 5 חודשים ולא רק של שנה.

שנית הסכומים שציינת "שנחסכים" ברכישת רכב משומש הם לא הסכומים שנחסכים בפועל, (הסכומים שנחסכים בפועל נמוכים בהרבה (אם בכלל). זאת טעות של הרבה אנשים.

העלות האמיתית של הרכב בהקשר הנ"ל מתבטאת בירידת הערך שלו ולא בהבדל בין מחירי הרכישה, בין מחיר חדש למחיר רכב משומש, כלומר העלות מתבטאת בהפרש בין מחיר הרכישה למחיר המכירה.

אם לצורך הענין פיזו פרימוים דיזל עולה כחדשה 170 אלף ש"ח ואולם אתה רכשת אותה במבצע חבר במחיר של 160 אלף ש"ח (דוגמה להנחה אמיתית שהייתה לאחרונה) והרכב מפסיד בשנה הראשונה 16 אחוז (למיטב זכרוני זוהי בערך ירידת הערך של ה- 3008 בשנה הראשונה בבדיקה שביצעתי בעבר. השנה הראשונה היא בהתייחס למחירון של חודש 01/2016 למרות שבפועל הרכב התחיל להיות מיובא רק בחודש 11/2016 למטב זכרוני) אזי מחיר הרכב לאחר שנה יהיה כ- 143 אלף ש"ח.

בפועל הפסדת כ- 17 אלף ש"ח בלבד.

עכשיו תרכוש את אותו הרכב לאחר שנה במחיר המחירון של 143 אלף ש"ח ותפסיד על הרכב רק 11 אחוז בשנה זו (שוב למיטב זכרוני זוהי בערך ירידת הערך בשנה השניה- שנת 2017), לאחר שנה מחיר המחירון יהיה כ- 128 אלף ש"ח, כלומר תפסיד כ- 15 אלף ש"ח.

כל החסכון הוא בסך של כ- 2,000 ש"ח.

לעומת זאת לפי שיטתך אתה חוסך את ההפרש בין המחיר של 170 אלף ש"ח למחיר של 143 אלף ש"ח, העומד על סך של 27 אלף ש"ח.

כמובן שיכול להיות מצב שגם את הפיז'ו המשומשת שנת 2017 תרכוש במחיר מתחת למחיר המחירון ואז ההפרש בחסכון לטובת רכישת שנת 2017 יגדל.

אבל בכל מקרה דרך החישוב שלך לגבי "החסכון" ברכישת רכב משומש לעומת רכב חדש אינו נכון.

לגבי שיעור ירידת הערך של הפיז'ו, במחירון של חודש 01/2019 התמונה תהיה ברורה יותר.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...