Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת הזוי שהמבורגר מסכן עולה אף 60 שקל - 200 גר' בלחמניה

שזה בכלל אוכל רחוב-FAST FOOD ולא אמור להגיע למחירים כאלה

איזה המבורגריות מומלצות במחירים שפויים יש במרכז ?

אגב תוספות לא מעניינות אותי, אני מאוד קלאסי במובן הזה

ואם בהכנה עצמית עסקינן, איזה בשר לבקש מהקצב בשביל ההמבורגר האמיתי?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשאני מכין לבד אני מבקש "אנטריקוט חצי-חצי להמבורגר". אני לא יודע מה זה אומר, אבל יוצאים מזה המבורגרים בני%ה.

כשאני לא מכין, יומנגס כפ"ס. אחלה VFM והמבורגרים טובים+. יצא לי לאכול הרבה מאוד המבורגרים בחיים, ואף אחד מהם לא היה טוב משמעותית. בטח שלא במידה שמצדיקה את המחירים המונפצים שמבקשים היום.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא מכיר המבורגרים במחירים שפויים... נסה שווארמה.

יומנגס בצומת רופין על כביש 4 - ממש לא התלהבתי. לא מההמבורגר ולא מהצ'יפס.

B12 בביתן אהרון - מומלץ ביותר!

בורגר סאלון ביקום - גם המבורגר מעולה.

זול זה לא. מבחינת מחיר אני חושב שהבורגר סאלון זול יותר כי מדובר בשירות עצמי.

פורסם

אין בארץ מקום עם המבורגר במחיר שפוי. זה הפך לאוכל פרימיום בישראל משום מה. המקומות הזולים יותר שמציעים המבורגר סביר מרחפים בסביבות ה 40 שקלים (ללא תוספת או שתיה כמובן), שלל העפים-על-עצמם (בלאק, BBB, יומנגס, מוזס וכו') נעים בין 55 ל 80 שקלים.

אפשר להשתמש בהרבה שילובים להמבורגרים, סוגים מומלצים בכללי- שפונדרה, שייטל, צוואר, אנטרקוט, סינטה, פיקנייה

מפה והלאה זה בעיקר משחק לאזן את כמות השומן כדי לקבל המבורגר עסיסי אבל לא שמן מדי. השילוב הכי נפוץ ל "מתחילים" בהכנה ביתית הוא כנראה אנטרקוט/צוואר

אתה יכול לשחק עם המתכון ולהוסיף פנימה שלל דברים שיוסיפו טעם או ימשכו אותו לכיוון כלשהו, מהר מאוד גם תלמד איך להגיע למידת עשיה מושלמת. בהצלחה, אין לי ספק שההמבורגר המושלם מבחינתך לא יגיע מבחוץ- אלא מהמחבת שלך.

פורסם (נערך)

אני לא חושב שהמבורגר זה אוכל פרימיום. היום שווארמה עולה במרכז 50 שקלים בערך, אז המבורגר עם צ'יפס יעלה 60 או 70. סביר. המבורגרים טובים מאוד לא חסר, אבל הם בהחלט נעים בין 60 עד 100 שקלים לארוחה (המבורגר כפול/עם תוספת ושתייה).

בסוף ישנם שני דברים שיהפכו את קציצת ההמבורגר (ביתי או במסעדה) להיות טובה מאוד:

1. איכות הבשר. שזה יהיה בשר טוב, מיושן, רצוי מפרה בוגרת ולא עגלים (בשר עדין יותר). עם נתחים אפשר לשחק כל עוד מקפידים על סעיף 2.

2. יחס השומן/בשר. המבורגר טוב מכיל שומן. זה מה שעושה את הקראסט הטוב מבחוץ וזה מה ששומר על עסיסיות ועל OOZE (כשלוחצים על הקציצה נודף ממנה מיץ עסיסי).

מניסיוני, כששני אלו מתקיימים, ההמבורגר מאוד טעים גם כשעושים טעויות קטנות כמו סטייה קלה ממידת העשייה הרצויה. דוגמאות בולטות לטובה הן מרינדו בשרונה או בורגר סאלון ביקום/חיפה: המברוגר של מרינדו שתמיד יוצא מדיום רייר ולא מדיום ועדיין פשוט מעולה. אגב הוא משתתף במבצע לחברי קהילת המבורגר ישראל, אפשר לקבל שם המבורגר 380 גר' מעולה במשהו כמו 45 שקלים לאדם. חפשו "מרינדו קהילת המבורגר ישראל בגוגל". בבורגר סאלון הם תמיד עושים לי אותו יותר מדי ועדיין הוא נשאר עסיסי וטעים.

דוגמה בולטת לרעה, לגבי סעיף 2: הדיקסי. המבורגר שנצרב למדיום מושלם, אבל היה יבש. מאוד. חסר שומן לחלוטין.

*בשביל כל החוויה כדאי מאוד להקפיד על לחמניה טרייה, ומומלץ לקלות אותה על הצד הפנימי כדי שלא תהפוך לספוגית מהמיץ של הבשר ותתפורר.

*אני אישית אוהב את הקציצה בטחינה גסה (שעושים ידנית עם סכינים טובות). אבל לפעמים גם בא לי טחון. זה משתנה.

*התרגלתי לטוב, אז בלי בייקון וצ'דר קשה לי להתרשם מהמבורגר. ממליץ לנסות אם אתה לא שומר כשרות. יש בכל טיב טעם/מעדנייה.

*את ההמבורגר מכניסים לתוך מחבת לוהטת. הוא שומני, אז לא לשים עליה שמן אלא למרוח את הקציצה בשמן, זה יספיק.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יומנגוס בלי תוספות= פח. כל הרעיון שלהם זה התוספות, והבשר עצמו אחד מהפחות מוצלחים שיצא לי לטעום.

בורגר סאלון סביר, אבל אהבתי יותר את עד העצם אקספרס (בכפר סבא הירוקה) - המבורגר פיפטי פיפטי (עולה שקל מעל התערובת הרגילה אא"לט)

פורסם

מעניין שאפילו מקדונלדס יותר זול בחול (למרות שנראה שהדיפולט זה ארוחות יותר קטנות ממה שיש כאן).

אני מאוד אוהב את אמריקה בורגרס על אלנבי. אזור ה-60 שקל - לא סופר זול ולא סופר יקר.

יש פה ליד גם את גורמה 26, בערך באותה רמת מחירים, אבל משהו שם אף פעם לא מתחבר לי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ניקו, אני חייב להגיד- קצת קשה לי להבין את כל מי שחייב לערום על המבורגר מיליון דברים אחרים בעלי טעם חזק, מה הנקודה בקציצה עצמה אם כך? גם לצ'דר וגם לבייקון טעם מאוד דומיננטי, יותר מזה של בשר טחון (איכותי ככל שיהיה)

זה נכון שמהבשר יש הרבה יותר, אבל אישית אני עדיין חושב שזה די מסיח מהעיקר.

כמובן כל אחד יעשה מה שטוב לו ויאכל מה שטעים לו, אני סה"כ מציג פה דעה בנושא.

אגב, הדוגמה עם השווארמה לא בדיוק מראה שהמבורגר היא לא "אוכל פרימיום", להיפך- היא מראה שהמחיר של שווארמה התנפח בארץ למימדים מטמטמים. 50 שקל למנת שווארמה? זה מזון רחוב הכי עממי בעולם, שרוב הצרכנים שלו במהלך ההיסטוריה היו קרובים לעוני. איך הגענו לנקודה ההזויה הזו. יותר מ 35 ש"ח למנה ממוצעת זו לא פחות מהזיה.

על כל דבר שמוגדר "סטריט/ג'אנק פוד" לא סביר לשלם שעתיים של עבודה בשכר מינימום. הממוצע כמעט בכל מקום בו ביקרתי, בין אם להמבורגר או מנה פופולרית מקומית אחרת, זה בערך שעה (או פחות) של שכר המינימום המקומי.

מצד שני, בזכות זה למדתי להכין לא מעט דברים כולל המבורגרים משובחים, אז אולי זה לא כ"כ רע.

פורסם

ההמבורגר בבראסרי אלוהי! לא זול אבל אלו המחירים. לא מכיר משהו איכותי בפחות מ50 ש"ח.

במיטבר יש המבורגר מעולה גם כן, אמריקה בורגרס והויטרינה כמו שצויין כאן. בויטרינה ד"א היה ימי ראשון 1+1 ממש משתלם(אולי גם עכשיו זה קיים)

פורסם

מיטבר לדעתי הוא ההמבורגר הכי טוב בארץ - יש את שתי המסעדות שלהם (הרצליה פיתוח ושדרות חן בתל אביב) ואת הסניף בשרונה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
ניקו, אני חייב להגיד- קצת קשה לי להבין את כל מי שחייב לערום על המבורגר מיליון דברים אחרים בעלי טעם חזק, מה הנקודה בקציצה עצמה אם כך? גם לצ'דר וגם לבייקון טעם מאוד דומיננטי, יותר מזה של בשר טחון (איכותי ככל שיהיה)

זה נכון שמהבשר יש הרבה יותר, אבל אישית אני עדיין חושב שזה די מסיח מהעיקר.

כמובן כל אחד יעשה מה שטוב לו ויאכל מה שטעים לו, אני סה"כ מציג פה דעה בנושא.

דווקא בייקון וצ'דר הם שני דברים שלטעמי מאוד מחמיאים לקציצה טובה ורק מוסיפים עליה. ביס אחד שנתן מליחות, טעם מעושן, טעם של בשר. יאמי יאמי. אגב אמרת "מעמיסים" ובהחלט לדעת כמה לשים מכל דבר זו גם מיומנות. אני ממש לא טהרן וממש לא מתנגד לתוספות על המבורגר, במידה. להפך, לדעתי הרבה מאוד תוספות מצליחות להחמיא גם לקציצה הכי טובה שיש, אבל הגו-טו שלי זה בייקון צ'דר. זה גם היופי של המבורגר, אפשר להכין אותו מאוד פשוט ואפשר להכין אותו מאוד פנסי. עם תוספות או בלי. קציצה יקרה או זולה. וואטאבר.

חוץ מזה, WHY NOT BOTH? לפעמים בא לי משהו מושחת בטירוף ולפעמים בא לי צ'יזבורגר קלאסי. אני רואה טעם בשני הדברים וגם מבין את מי שלא.

קציצה, טובה ככל שתהיה, היא קציצה - ואחרי זמן מסוים כבר מתחיל לשעמם, אז מגוונים.

אגב, הדוגמה עם השווארמה לא בדיוק מראה שהמבורגר היא לא "אוכל פרימיום", להיפך- היא מראה שהמחיר של שווארמה התנפח בארץ למימדים מטמטמים. 50 שקל למנת שווארמה? זה מזון רחוב הכי עממי בעולם, שרוב הצרכנים שלו במהלך ההיסטוריה היו קרובים לעוני. איך הגענו לנקודה ההזויה הזו. יותר מ 35 ש"ח למנה ממוצעת זו לא פחות מהזיה.

על כל דבר שמוגדר "סטריט/ג'אנק פוד" לא סביר לשלם שעתיים של עבודה בשכר מינימום. הממוצע כמעט בכל מקום בו ביקרתי, בין אם להמבורגר או מנה פופולרית מקומית אחרת, זה בערך שעה (או פחות) של שכר המינימום המקומי.

מצד שני, בזכות זה למדתי להכין לא מעט דברים כולל המבורגרים משובחים, אז אולי זה לא כ"כ רע.

תראה, להתחיל להתווכח על המילה "פרימיום" בפורום זה הדבר האחרון שאני רוצה לעשות (ומניח שגם אתה), אז אני פשוט אגיד שלדעתי המבורגר הוא לא מאכל פרימיום (ולא מתומחר ככזה), אלא שהמחיר שלו הוא נגזרת של יוקר מחייה באופן כללי ויוקר בענף המסעדנות במרכז בפרט. כמו שאמרת, בסוף לא חייבים ואפשר להכין בבית במחיר משמעותית זול יותר.

תווים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

לא הבנת- אני טוען שהמבורגר בכלל אינו אוכל פרימיום, זה סטריט פוד הכי בסיסי. אנחנו לגמרי מסכימים פה.

סצינת המסעדנות שלנו בארץ דאגה לתקוע לו תוית (ומחיר) של אוכל פרימיום, וזו אחת הסיבות למחירים המנופחים שלו כיום. ישראל היא מקרה די יוצא דופן בעולם מבחינת היוקר של מזון בחוץ, אפילו ביחס לאירופה שפעם אהבנו לקרוא לה "יקרה".

עריכה אחרונה על ידי Pika007

• תוכן חדש...