Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום מהבוקר יש חמסין בחוץ - לוהט.

אני מניע את הרכב מאזדה 3 ספיריט 2009 דור שני, ומרגיש כמו בבית מרחץ טורקי של 40 מעלות..

אבל המד טמפרטורה מראה קבוע 25 מעלות - מרגע ההדלקה ובזמן הנסיעה.

קצת שיטוטים בגוגל ואני מוצא שיש בעיה כזו בחלק מדגמי מאזדה כולל במיאטה.

ועל הדרך - ב 6 שלי 2011 המד מראה מאז ומתמיד סטיה באופן קבוע של 2-4 מעלות למעלה (כלומר חם יותר ממה שבאמת).

מה נסגר עם החיישנים האלה?

פורסם

ועל הדרך - ב 6 שלי 2011 המד מראה מאז ומתמיד סטיה באופן קבוע של 2-4 מעלות למעלה (כלומר חם יותר ממה שבאמת).

מה נסגר עם החיישנים האלה?

השאלה ביחס למה אתה משווה את הטמפ' שמוצגת בלוח השעונים ?

סטיה של 2-4 מעלות בהחלט תקינה בהשוואה לטמפ' הסביבתיית הנמדדת ליד הרכב.

בכול מקרה מד הטמפ' יציג טמפ' 'נכונה' רק לאחר נסיעה קצרה.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה נלקח כמובן בחשבון לאחר נסיעה של כמה דקות לפחות והתייצבות הקריאה של המד טמפ'.

מרגיש שהאוטו מודד טמפרטורה יותר גבוהה ממה שבפועל,

וגם יש לי בסיס להשוואה מהמאזדה 3 (שכרגע זה כנראה מקולקל) וגם מהמאזדה 6 דור ראשון שהייתה לי ששם זה הרגיש הרבה יותר מדויק. להערכתי הטרמיסטור מזייף כלפי מעלה, או שהוא מוצב ליד מקור חום כלשהו.

פורסם

האמת שזה מבוסס על תחושה ולא מדידה מול מד טמפרטורה חיצונית - שזו בדיקה שאכן כדאי לעשות.

למרות שטכנית איך לבצע את הבדיקה הזו אין לי מושג - שהרי אנחנו מדברים על טמפרטורה חיצונית שנמדדת בזמן נסיעה. האם נאמר שימוש במד טמפרטורה משני שנמצא בתוך האוטו יכול להוות רפרנס?

ממה שהבנתי כיום החיישנים מותקנים בתוך הפגוש הקדמי - אם הייתי יודע איך לנתק את החיישן הייתי יכול למדוד את ההתנגדות שלו. אבל נאמר ופירקתי ומדדתי התנגדות (שוב - זה לא בזמן נסיעה) - איך אני מתרגם את ההתנגדות לטמפרטורה?

פורסם

לא הייתי מתחיל שום עבודה של פירוק ובדיקות על סמך תחושות בלבד אלא משווה את הטמפ' עם מד טמפ' חיצונית באיזור הרכב.

לכול חיישן טמפ' מסוג NTC הייצרן מצרף טבלה או גרף של התנגדות החיישן בטמפ' שונות כאשר ההתנגדות הנקובה נמדדת בטמפ' של 25 מעלות צלזיוס.

ברכבך התנגדות החיישן בטמפ' של 25 מעלות צריכה להיות כ-2K עם סטיה של 200 אוהם מהערך הנומינלי.

בכדי לבדוק במדוייק את התנגדות החיישן רצוי לפרק אותו ולהניח אותו בחדר שהטמפ' שלו היא 25 מעלות צלזיוס (ללא תנועת אוויר) למשך 15 דקות לפני המדידה.

בזמן המדידה חשוב מאוד לא לגעת בחיישן וגם בפרובים.

* האמת שבדיקה יותר מדוייקת רצוי לבצע כאשר החיישן טבול במיכל מים או שמן בטמפ' של 25 מעלות צלזיוס.

פורסם

האם הטמפרטורה הנמדדת משתנה אך לא מדויקת או תקועה על 25 מעלות?

אם הראשון... הייתי מנחש מדובר בחיישן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אצלי כאשר הרכב בעמידה המד מראה נתון הזוי ולא אמין, אחרי התחלת נסיעה זה מסתדר,

דוגמא, כאשר הטמפרטורה בחוץ היא בסביבות ה20C, אך הרכב עומד בשמש, אם אני נכנס לרכב ומניע אני רואה טמפרטורה הזויה של יותר מ30 מעלות, אחרי התחלת נסיעה זה יורד בהדרגה עד ל20 מעלות.

כנראה שמדובר בחיישנים שנמצאים במיקום בעייתי שיכול לזייף.

פורסם
האם הטמפרטורה הנמדדת משתנה אך לא מדויקת או תקועה על 25 מעלות?

אם הראשון... הייתי מנחש מדובר בחיישן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ב 3 - החיישן היה תקוע אתמול על 25 מעלות. בערב מאוחר זה הסתדר.

ב 6 - החיישן מציג כמה מעלות מעל הטמפרטורה בפועל - אני צריך לעשות בדיקה מול מד טמפרטורה אחר על מנת לוודא מה ההפרש.

פורסם

למה נתון הזוי, החיישן נמצא בוודאות בתוך הרכב קרוב לרכיבים מתכתיים שמוליכים חום מהחלק החיצוני שעומד בשמש ומתחמם, לאחר תחילת נסיעה נוצרת תנועת אוויר והחום שנאגר מתפזר והחיישן "קורא" טמפ' חדשה קרירה יותר שמתאימה יותר למצב "האמתי".

פורסם
למה נתון הזוי, החיישן נמצא בוודאות בתוך הרכב קרוב לרכיבים מתכתיים שמוליכים חום מהחלק החיצוני שעומד בשמש ומתחמם, לאחר תחילת נסיעה נוצרת תנועת אוויר והחום שנאגר מתפזר והחיישן "קורא" טמפ' חדשה קרירה יותר שמתאימה יותר למצב "האמתי".

חיישן טמפ' חיצונית מותקן בדרך כלל בקדמת הרכב מתחת לגריל או על אחת המראות החיצוניות ולא בפנים הרכב.

פורסם
אצלי כאשר הרכב בעמידה המד מראה נתון הזוי ולא אמין, אחרי התחלת נסיעה זה מסתדר,

דוגמא, כאשר הטמפרטורה בחוץ היא בסביבות ה20C, אך הרכב עומד בשמש, אם אני נכנס לרכב ומניע אני רואה טמפרטורה הזויה של יותר מ30 מעלות, אחרי התחלת נסיעה זה יורד בהדרגה עד ל20 מעלות.

כנראה שמדובר בחיישנים שנמצאים במיקום בעייתי שיכול לזייף.

במקרה שלך זו לא שאלה של חיישן טמפ' חיצונית מזייף. החיישן מודד ברמת דיוק גבוהה מאוד את הטמפ' החיצונית שלאחר מכן מוזנת למחשב בקרת אקלים או מחשב רכב ועוברת עיבוד. על סמך מספר נתונים נוספים כגון:

כמה זמן עבר מכיבוי המנוע, טמפ' נולז קירור, נתונים מחיישן סולארי ועל סמך נתונים צרובים במחשב הרכב המחשב מחליט איזה טמפ' להציג ישר אחרי התנעת הרכב ובהרבה מקרים הטמפ' המוצגת שגוייה (גבוהה מהטמפ' האמיתית) למשך זמן מסויים.

• תוכן חדש...