Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב BX שלי ישנו מיתקן הנראה כמו פילטר דלק - ממוקם בין הפילטר לבין הקרבורטור.

נודע לי מאנשים שזהו אינו פילטר דלק אלא מיתקן המונע אידוי דלק כשהמנוע חם ועוזר בהתנעת הרכב כשהמנוע חם.

המיתקן נראה כמו פחית שימורים קטנה ממתכת והוא מחובר לשלושה צינורות: הזנת דלק, יציאת דלק לקרבורטור וצינור שלישי היוצא לכיוון מיכל הדלק.

המיתקן שלי נוזל מחריץ קטן שנפער בו בצד וכשמכבים את המנוע אפשר לשמוע את האויר נכנס דרכו ולראות את הנזילה.

השאלה שלי היא היכן אפשר למצוא מיתקן כזה חדש / חלופי, (חיפשתי בכמה BXים אחרים ולא היה להם כזה, ומאז שהורדתי אותו אצלי יש לי בעיות רציניות בהנעה כשהמנוע חם), או האם אפשר לתקן את החריץ הסורר ע"י סתימה עם איזה חומר??

בריאות לכולם!

פורסם
ב BX שלי ישנו מיתקן הנראה כמו פילטר דלק - ממוקם בין הפילטר לבין הקרבורטור.

נודע לי מאנשים שזהו אינו פילטר דלק אלא מיתקן המונע אידוי דלק כשהמנוע חם ועוזר בהתנעת הרכב כשהמנוע חם.

המיתקן נראה כמו פחית שימורים קטנה ממתכת והוא מחובר לשלושה צינורות: הזנת דלק, יציאת דלק לקרבורטור וצינור שלישי היוצא לכיוון מיכל הדלק.

המיתקן שלי נוזל מחריץ קטן שנפער בו בצד וכשמכבים את המנוע אפשר לשמוע את האויר נכנס דרכו ולראות את הנזילה.

השאלה שלי היא היכן אפשר למצוא מיתקן כזה חדש / חלופי, (חיפשתי בכמה BXים אחרים ולא היה להם כזה, ומאז שהורדתי אותו אצלי יש לי בעיות רציניות בהנעה כשהמנוע חם), או האם אפשר לתקן את החריץ הסורר ע"י סתימה עם איזה חומר??

לא ניתן להדביק ניתן להשיג חילופי/חדש.לא מקורי מפלסטק מוקשה(לא ממתכת) !

לא ידוע לי על השפעתו על הדלקת מנוע חם, זהו מסנן בועות ,ותפקידו למנוע בועות אוויר בטנק, נתקלתי בעבר בהרבה סיטרואן BX /פזו 405 ,אשר המסנן הנ"ל בוטל, והדבר לא גרם

לבעיות התנעת רכב חם!

נ.ב- רק לאחר גמר כתיבת תגובתי נזכרתי שהקרבורטור במכוניתך הוא לא מקורי(הוא של סובארו)

למרות שבה.פ אלי כתבת שהשגת קרבורטור מקורי וויבר, אנא עדכן, מה מורכב כעת ברכב?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תפקיד המתקן לאפשר התנעה קלה שהמנוע חם.

לפי מיטב זיכרוני האלמנט הנ"ל הורכב בBX משנתון יצור 1990 ומעלה.

להורים שלי היו BX

88 ו-92 יד ראשונה .ב88' ללא האלמנט הנ"ל היה קושי בהתנעה חמה.(נכון,פרט למתקן גם הקרבורטור שונה).ב-92' ההתנעה היתה קלה .

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

מהתאור לגבי מיקום האביזר ה'סורר' ושלושת הצינורות שלו עולה בדעתי (אנליטית גרידא, לא מידע מוצק) שזה אכן התקן המיועד להקטין את לחץ האדים של הדלק בכניסה לקרבורטור, ע"י סחרור של דלק, כלומר חלק ניכר מהדלק שמשאבת הדלק יונקת ממיכל הדלק מוחזר למיכל דרך קו העודפים וכך הדלק בכניסת הקרבורטור נשמר קר יותר ומושפע הרבה פחות מהטמפרטורה האופפת הגבוהה בתא מנוע. טמפרטורה נמוכה יותר מורידה את לחץ האדים של הדלק ומקטינה את הסיכוי להווצרות בועות (בכניסת הקרבורטור, לא במיכל הדלק).

הדבר מזכיר לי בעיה ידועה שהיתה קיימת בדגמי פיאט 850 ספיישל בשנות ה-60. שם סעפת הפליטה היתה מורכבת מ-4 צינורות נפרדים שחיממו מאד את האיזור שסביב משאבת הדלק שהיתה מותקנת מתחתם, ולא פעם נגרם מה שנקרא 'סתימת אדים' כלומר רתיחה של הבנזין ומניעת שאיבה תקינה.

תופעה דומה היתה נפוצה במשאיות של הצבא הבריטי בצפון אפריקה בזמן מלחמת העולם השנייה, ביחידת הקומנדו של מיור סטרלינג (הספר נקרא 'מיור הרפאים').

לגוף השאלה, אם האביזר הפלאי עשוי מתכת אינני רואה למה ליטוש עדין של המתכת, הסרת שומנים מעליה (ספריי קרבורטורים למשל) ומריחה של אפוקסי המכיל אבקת מתכת (פלסטיל או חומר קסם דומה) לא יסתמו את הנזילה. אם אתה יכול לחבוק את איזור הסדק באיזשהו בנד מתכתי בנוסף לאפוקסי, עוד יותר טוב.

אם יצליח לך, אשמח לשמוע על כך.

כל טוב, יוסי

פורסם

שלום צביקה,

ברכב שלי יש עדיין קרבורטור סוברו, אם אתה זוכר איבדתי את החלק שמתחבר לצינור הזנת הדלק ולכן לא יכולתי להחליף את הקרבורטור לWEBER שיש לי.

אבל לפני כמה ימים מצאתי אחד מצוחצח שעבר ניקוי יסודי, התאמתי לו אטמים חדשים ואני מקווה להחליף אותו באחד הימים הקרובים - אני קודם צריך לברר לעצמי לאן הולך כל צינור :?, כי העסק שונה לחלוטין מהקרבורטור הקיים שלי.

לאחר בירור נוסף הוברר לי חד משמעית שזהו באמת מתקן שמקטין את האדים של הדלק כשהמנוע חם ובכך עוזר להתנעה - עד שהוצאתי אותו הייתי מתניע בנגיעה ראשונה, עכשיו כשהמנוע חם אני מוצא את עצמי מתפלל שיניע ולא יעשה בושות..... כולם מסתכלים וחושבים לעצמם; הנה שוב הסיטרואנים הדפוקים האלה....

יוסי,

האם זה לא קצת מסוכן להתעסק עם אפוקסיים במקום שבו עובר דלק??

הרי לאפוקסי יהיה מגע ישיר עם הדלק..

בריאות לכולם!

פורסם
שלום צביקה,

ברכב שלי יש עדיין קרבורטור סוברו, אם אתה זוכר איבדתי את החלק שמתחבר לצינור הזנת הדלק ולכן לא יכולתי להחליף את הקרבורטור לWEBER שיש לי.

אבל לפני כמה ימים מצאתי אחד מצוחצח שעבר ניקוי יסודי, התאמתי לו אטמים חדשים ואני מקווה להחליף אותו באחד הימים הקרובים - אני קודם צריך לברר לעצמי לאן הולך כל צינור :???:, כי העסק שונה לחלוטין מהקרבורטור הקיים שלי.

לאחר בירור נוסף הוברר לי חד משמעית שזהו באמת מתקן שמקטין את האדים של הדלק כשהמנוע חם ובכך עוזר להתנעה - עד שהוצאתי אותו הייתי מתניע בנגיעה ראשונה, עכשיו כשהמנוע חם אני מוצא את עצמי מתפלל שיניע ולא יעשה בושות..... כולם מסתכלים וחושבים לעצמם; הנה שוב הסיטרואנים הדפוקים האלה....

יוסי,

שלום רב !

האופקסי הנמכר היום ברשתות עשה זאת בעצמך, בצורת "נקניק? אשר יש לחתוך ממנו פרוסה,

לעסות אותו ביד, עד שהוא מתערבב עם החומר המקשה, עד שהוא מתחמם במקצת ,יש למרוח

אותו על מקום יבש להמתין עדש שתיתקשה לגמרי, ויהפוך לגוף אחד עם המתקן, ואז יש להרכיבו שוב,

יש לשים לב לסדר של שלושת הצינורות, האפוקשסי עומד גם בדלק וגם בטמפרטורות גבוהות, אל חשש!

קח בחשבון שהצוואר התחתון של קרבורטור מקורי של סיטרואן ( סולקס או וויבר), אינו ברוחב של

קרבורטור ש"מקומבן "של סובארו לכן תצטרך גוזונים מקורים של סיטרואן +אומים

על מנת להרכיב את הקרבורטור המקורי!

אנא סרוק לי את צילום הקרבורטור שאתה עומד להרכיב, שהוא אמור להיות קרבורטור סולקס,

בדומה לקרבורטור הנמצא בפזו 405!

בברכה

צביקה

פורסם

יוסי,

אל תעלב מההערה שלי, אבל ההתקן מקטין את לחץ האדים, כלומר מקטין את היוצרות בועות אדי דלק בתוך הדלק הנוזלי, וזאת ע"י הפחתת הטמפרטורה של הדלק. חלק מהכותבים בפורום וגם אני משקיעים זמן ואנרגיה ומשתדלים להתנסח בדיוק ותוך שימוש במונחים הנכונים, אז אנא, הקדש שניה וצטט נכון את מה שנכתב מעט לפני התגובה שלך.

בקשר לרגישות של האפוקסי - הצטייד בחומר שמתאים למגע עם דלק לפי הכתוב על האריזה שלו. בעבר וכפי שציינתי היה קיים חומר בשם פלסטיל שהיה בשימוש בצבא לאיטום נזילות בנזין. דרך אגב, לא פחות מאשר עמידות לדלק חשוב שהאפוקסי יהיה בעל מקדם התפשטות תרמית קרוב לזה של המתכת כדי שלא יסדק והקשר בינו למתכת יגזר בגלל התארכות שונה. לכן החומר גם צריך להתאים להדבקה על מתכת.

יוסי

פורסם
הצעה שלי ,

גש לאיתני , רח' המסגר 33 בת"א ,וקנה ממנו חלק כזה.

יעלה לך כמו הדבק :idea:

שמר עידכון: החלק הודבק בחומר שהומלץ לעל ידי!

הבחור גר ברמת הגולן, כך שלא מזדמן לו לקפוץ לאיתני ברחוב המסגר!

בברכה

צביקה

פורסם
אנא סרוק לי את צילום הקרבורטור שאתה עומד להרכיב, שהוא אמור להיות קרבורטור סולקס, בדומה לקרבורטור הנמצא בפזו 405!

בברכה

צביקה

וגם ב309 1.6

פורסם
שמר עידכון: החלק הודבק בחומר שהומלץ לעל ידי!

הבחור גר ברמת הגולן, כך שלא מזדמן לו לקפוץ לאיתני ברחוב המסגר!

בברכה

צביקה

דואר ישראל עדיין עובד...:idea:

BX גם ככה מגלה נטיות להצתה עצמית (לא של המנוע , של האוטו כולו) - למה לתת לה עוד סיבות ?

פורסם
על מה שאתם מדברים הכוונה שלכם לקניסטר ...?

הקניסטר משחרר אדי דלק ממיכל הדלק לסעפת היניקה - אין קשר בין המקרה הזה לקניסטר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל תודה לכולכם על התגובות, אתמול בלילה הדבקתי את החור עם פלסטלינה דו רכיבית שכתוב עליה שהיא מיועדת גם למיכלי דלק, היום בצהריים אני אנסה להרכיב ואני מקווה שזה יעבוד.

אם זה לא יעבוד אני אנסה את עצת שמר ואחפש את הרכיב החדש ברחוב המסגר בת"א.....

חוץ מזה מז זה בכלל קניסטר??:?

תודה שמר אני מקווה שהפעם ה BX לא תגלה נטייה להצתה עצמית. בכל מקרה צביקה צודק, ת"א באמת קצת רחוקה בשבילי בינתיים, בפעם הקודמת עם ה BX הנטושה הייתי בדרכי לירושלים לבקר את המשפחה אז זה היה בדרך :wink: .

אלעד.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...