Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יום סגרירי אחד התחיל המבול, מה מנע מהאספסוף להסתער על התיבה?

אותו הדבר שגורם לאויבים בסרטי אומנויות לחימה להסתער אחד אחד על הגיבור הראשי, ולשאר לעמוד בסבלנות ולחכות לתור שלהם.

או (spoiler alert) גרם לג'ון סנאו לצלול למים קפואים תחת ערימה של זומבים, ואז לצאת ללא פגע, ואז ללכת עוד באותו ערב לגילוי עריות.

קוראים לו deus ex machina

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מכיוון שהסיפורים הללו שרדו אי אלו אלפי שנה, ומכיוון שהם מהסיפורים הקדומים שאנחנו מכירים, אני לא חושב שאפשר להטיל ספק במשמעות העמוקה שלהם, וכמו כל נרטיב אפקטיבי, הוא אפקטיבי כי הוא נוגע במשהו מאוד בסיסי בהכרה הקולקטיבית.

נ.ב. לפני כמה שנים הוצפה ניו אורליאנס. זה לא היה אקט של טבע, ידעו שפעם במאה שנה תבוא הסופה שתכריע את התשתיות, אבל כל ממשל דחה את ההשקעה הנדרשת, ושנים של הזנחה הביאו למבול.

העיקרון הזה הוא אבן יסוד של התרבות האנושית. מתישהו גם התרבויות הקדומות הבינו את זה. בהתחלה בעשייה. אח"כ בהמחזה מול מדורת השבט. אח"כ בכתיבת המשל שיתאר את העיקרון באופן על זמני. המבול הוא נרטיב קלאסי, בגלל זה הוא קיים בכ"כ הרבה תרבויות, כולל באמריקות.

קראת פעם משהו ממה שכתב קלוד לוי שטראוס?

והסיפורים לא באמת שרדו אלפי שנה. רובם כנראה מוכרים לנו בזכות מחקר אנתרופולוגי או ארכאולוגי מודרני.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני רואה שעוד לא הוזכר אז למי שלא יודע, אין שום סיבה לחפש רציונל בסיפור נח ובהתאמתו או אי התאמתו לאל היהודי ולתנ"ך כי הוא מועתק 1:1 מסיפור קדום יותר מעלילות אותנאפישתים מסיפורי גילגמש האכדי וגם הוא, העתק של סיפור שומרי עוד יותר קדום על אחד בשם זיאוסדרה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

הסיפורים הם ממש לא אחד לאחד.

ומעבר לכך, זה לא בהכרח מעיד על העתקה, כי אם על מקור שלישי, קדום יותר, המשותף לשניהם.

זה נכון במיוחד אם אתה מתייחס לסיפור המבול כדיווח מיתולוגי (שראשיתו וודאי בעל-פה, לכן חוסר ההתאמה בגרסאות) של שיטפון פרהיסטורי במסופוטמיה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
והסיפורים לא באמת שרדו אלפי שנה. רובם כנראה מוכרים לנו בזכות מחקר אנתרופולוגי או ארכאולוגי מודרני.

התורה לא שרדה אלפי שנה?

זה חידוש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ובמה האכילו את האריות?

מי אתה חושב המציא את שניצל טבעול?

ההסבר התורני לשאלה המקורית הוא שהמבול בא בהדרגה (רשי בר ז יב) כאשר העניינים נהיו יותר רציניים התיבה הייתה בלב ים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
הסיפורים הם ממש לא אחד לאחד.

ומעבר לכך, זה לא בהכרח מעיד על העתקה, כי אם על מקור שלישי, קדום יותר, המשותף לשניהם.

זה נכון במיוחד אם אתה מתייחס לסיפור המבול כדיווח מיתולוגי (שראשיתו וודאי בעל-פה, לכן חוסר ההתאמה בגרסאות) של שיטפון פרהיסטורי במסופוטמיה.

עם הרצף הכרונולוגי שונה זה לא יכול להיות אותו הסיפור בגרסאות שונות. ברוב המקורות הקדמונים זה עוד לפני בריאת העולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
התורה לא שרדה אלפי שנה?

זה חידוש.

כתבתי "רובם". הסיפור של נח זו גרסה אחת לסיפורים על מבול.

היא שרדה. השאר כנראה פחות.

ואני חושב שהבסיס ההיסטורי דווקא כן מעניין. לא כי זה מאוד משנה אם היה מבול או לא, אלא כי זה נותן פרספקטיבה אחרת לסיפורים ויצירתם. אם כי תודעה מתפתחת על הצורך להתכונן לעתיד לבוא זו פרשנות מאוד יפה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לוויקי יש רשימה של סיפורי מבול:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_flood_myths

זה יכול להיות אותו המיתוס, רעיונית, בלי שזה חייב לתאר את אותו המבול (או מבול שהתרחש במציאות, בקנה מידה רחב גיאוגרפית). בתודעה של כל אחד מאיתנו יש הכרה בסמליות של הצפה. בעת של מצוקה, רבים (מי שלא, ירים את היד) חולמים על סיטואציה בה הם הים עולה על היבשה ומאיים להטביע אותם או יקריהם וכו'.

זה מוטיב משותף. כולנו מבינים או חשים אותו באופן דומה.

החיפוש אחרי מבול היסטורי נראה לי מין ניסיון אוונגליסטי להוכיח שהתורה/תנ"ך קרו בדיוק כפי שמסופר. אין לנו, כאנשים לא דתיים (או כדתיים שאינם אוונגליסטים בתפיסתם את כתבי הקודש) שום סיבה לחשוב שמיתולוגיות נעוצות בעובדות היסטוריות. לאבותינו הקדמונים לא היה שום עניין להעביר כרוניקה עובדתית. העניין שלהם היה להעביר נרטיב מועיל לדורות הבאים.

גם ככה המציאות האובייקטיבית נשגבה מהבנתם, והם חיו בעולם פנטסטי ולא צפוי, אז לא היתה להם הפרדה בין נרטיב טוב למציאות, ושום סיבה נראית לעין להגות הפרדה כזו.

פורסם
8)

בדיוק בגלל זה שאלתי, עד שראיתי את הסרט הדבר לא עלה בדעתי, שהרי בתנ"ך נפגשתי בעיקר בבית ספר ושם לא מפעילים את הדימיון אפילו לא במועט מעבר למה שכתוב.

קל להתדיין בפורום על כל קשקוש שבעולם

וקל לצפות בכל קשקוש שיוצא מהוליווד,

אבל לקרוא פרק וחצי בעברית סבירה לגמרי (עם פירוש קסוטו/הרטום למילים הקשות)? לאאאא.

מזכיר את הנשמות הטובות שיש להם שלל רעיונות לגבי הברית החדשה מבלי שקראו ולו קוצו של יוד.

מכיוון שלפעמים יש לי נטייה לענות על השאלה הפותחת, ובכן:

גודל התיבה היה די עצום (יותר ממגרש כדורגל, יש שלל המרות והדגמות במרשתת)

ולפי הכתוב, את פתח התיבה סגר אלוהים אחרי שקיבץ לתוכה את החיות זוגות-זוגות. אם נניח לשם הפשטות שפתח התיבה היה גם כבש הגישה, הרי שמדובר בחתיכה עצומה שמובילה לפתח שנמצא כמה מטרים מעל לקרקע שעליה נחה התיבה. לך תתדפק על קומה שנייה או שלישית במבנה מסיבי, בהצלחה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה על שכתבת, אך גם כאשר כותבים לא חייבים להתנשא.

ברור שהסרט הוא סרט, לכן אני מתעלם מענקי האבן אשר יש שם ושואל מה כן מה מנע מהתושבים להסתער על התיבה.

כאשר רואים את המוות בעיניים, גובה של שתי קומות לא מרתיע, אין בעיה לבנות סולם או לזרוק חבל עם קרס וכדומה, זה חור דיי גדול בפרשה שמתעלם שיש עוד תושבים שחיים באיזור.

פורסם (נערך)
עם הרצף הכרונולוגי שונה זה לא יכול להיות אותו הסיפור בגרסאות שונות. ברוב המקורות הקדמונים זה עוד לפני בריאת העולם.

תבדיל בין סיפור מבול (או אפילו כל סיפור על אירוע קטקליזמי - למצרים היה סיפור על אלה שירדה לארץ והתחילה לרצוח את כל הגברים) לבין סיפור בריאה.

הרבה מסיפורי הבריאה של הקדמונים התבססו על תפיסה של עולם קדמון ש...עשוי מים. זה גם מה שכתוב בתורה, למעשה. נקל להבין למה הם הגיעו למסקנה הזו.

גם ברשימה שהובאה כאן מויקיפדיה יש הרבה סיפורים שלא חולקים הרבה פרטים עם סיפור המבול המקראי, ולכן הייתי נזהר שלא להסיק מסקנות מרחיקות לכת מהדמיון (הגנרי) בין הסיפורים. סיפור המבול ה״קלסי״ קיים בעיקר בתרבויות הסהר הפורה, ואולי גם בתרבויות האינדוס הקדומות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ברור שהסרט הוא סרט, לכן אני מתעלם מענקי האבן אשר יש שם ושואל מה כן מה מנע מהתושבים להסתער על התיבה.

חסר לך עומק רוחני כדי לענות.

כשתדע למה הרע לא הורג את בונד ישר בהזדמנות הראשונה, תוכל להתקדם לרמות הבנה רוחניות גבוהות יותר.

• תוכן חדש...