Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מאזדה לנטיס 2003 1.6

עשתה 150,000

הסיפור התחיל ככה

לפני שנה וחודשיים - נסיעה ביום גשום מאוד, מנורת מנוע נדלקה והבהבה.

הרכב גמגם, עצרתי בצד, סרקתי תקלות, קיבלתי 0300.

הוצאתי חוטי הצתה, בדקתי ניקיתי, החזרתי, הרכב נסע בלי בעיות לעוד 10 ק"מ בערך ואז שוב גמגום

שוב נורת מנוע מהבהבת.

הבנתי - כנראה הלך קויל וחוט הצתה כלשהו.

נסעתי למוסך למחרת, בדקו, אמרו שהלכו הקוילים, החלפתי לקוילים גרמניים וחוטי הצתה.

הרכב חזר לנסוע כמו שצריך, אבל תיארתי לעצמי שיהיו צרות בגלל המיספייר...

שבועיים אחר כך הם הגיעו מכיוון הכי צפוי - קוד תקלה P0421 - יעילות ממיר קטליטי נמוכה

לא הפריע לנסיעה של הרכב בכלל, עברתי טסט חודש לאחר מכן.

נתוני זיהום אוויר גבוליים - למדה 1.030 עברתי ממש על הקשקש

CO 00.23%.

שאלתי, בדקתי, הייתי במוסך ראשון - סרקו בדיוק כמוני תקלות, אמרו קוד 0421 - ממש הפתיעו אותי :-) לא ידעתי...

אמר צריך להחליף ממיר, אם לא אחליף המנוע יקבל פיח, תהיה ירידה בביצועים, עם הזמן הממיר יתפרק ויהרוס את הממיר האחורי.

המשכתי לנסוע בלי לעשות כלום, רק למחוק את התקלה כל פעם שהיא מופיעה.

עוד פחות מחודש טסט, החלטתי שנמאס לי, קיבלתי הצעת מחיר - 1000 שקל להחליף ממיר קטליטי ל-MAGNAFLOW

מדובר על הממיר הראשון שצמוד לסעפת.

החלפתי, לדעתי עשיתי טעות שכואבת - בכיס וגם בלב

למרות שלפני זה בדקתי מתחים של חיישני חמצן - הקדמי נע בין 0.1V ל-0.8V, האחורי בערך בין 0V ל-0.6V

נראה לי תקין.

אז החליפו ממיר... ואיך החליפו, אני עד עכשיו מנסה לעכל את התהליך.

הוציא את הממיר כולו שצמוד לסעפת, "חלת הדבש" הפנימית לא נראתה שרופה או מפויחת בכלל, מה שכן, 30% ממנה, חורי הרשת

היו קצת כאילו מוגדלים, אבל לא ברמה יותר מדי חריגה, נראה לדעתי בדיעבד די תקין לממיר שעבר 150,000

כבר באמצע תהליך, אמרתי טוב, אם מחליפים אז מחליפים, אולי הבעיה היא יותר פנימית ואני לא רואה, אולי "חלת הדבש" שרופה מבפנים או סתומה

לא יודע, החלטתי להחליף וזהו.

אבל איך מוציאים את ליבת הממיר? פשוט מרסקים את חלת הדבש הישנה עם מקדחה רוטטת, עד שהיא מתפרקת לאט לאט לחול, ואז מנקים עם לחץ

אוויר פנימי את הכל בפנים, ומכניסים את ה-MAGNAFLOW החדשה, את הליבה, את חלת הדבש החדשה מכניסים לתושבת השינה של הממיר, ואז מלחימים מסביב טוב טוב.

ואז... אני רואה שהאטם שמחבר את הממיר הזה לסעפת שבור בצד שלו, וכמובן... לא מוצאים אטם חדש, אני מתקשר למוסכים מורשים בסביבה

נוסע... אין לאף אחד במלאי. אז האגזוזן אומר שאין ברירה אלא לשים דבק מיוחד ולהדביק את האטם השבור, מורח מסביבו דבק.

בקיצור, קשה לי להאמין שבאמת ככה מחליפים ממיר. ותכלס, לא בא לי גם לשמוע עד כמה הייתי אידיוט שהרשתי שהדברים יתנהלו ככה

ולכו תדעו , כנראה שהרבה אנשים מחליפים ממיר קטליטי, ו-99% מהם בניגוד אליי לא עומדים ליד האגזוזן במשך השעתיים, אלא הולכים לשתות קפה או לטייל בקניון בינתיים.

להם זה בטח פחות כואב, כי הם לא יודעים.

בקיצור.

אחרי האגזוזן, נסעתי לבדוק 4 גזים במכשיר התקני. רק לבדוק גזים.

בדיקה עכשיו מראה- CO 0.00% - יותר תקין מתקין.

למדה 1.016 .... ציפיתי ליותר... אבל אז גיליתי שאין קשר בין למדה לממיר בדרך כלל... זה ערך שיותר קשור לחיישן חמצן

ואז בעצם הבנתי שכנראה לקחתי ממיר של מאזדה מקורי וטוב, והחלפתי או בממיר אוניברסלי... ש... כנראה לא יחזיק הרבה זמן.

ובלי קשר לכל הבלאגן הזה ואולי עם קשר - כבר חודשיים בערך כשאני עוצר אני מריח ריח חזק של שמן שרוף מהאיזור המנוע

ואני כל הזמן בודק שמן, ולרוב הוא תקין.

המאזדה שלי אף פעם לא אכלה שמן, ופתאום הבוקר אני רואה שהיא שהמדיד מראה חצי דרך , בדרך כלל זה מגיע ל-FULL ולא יורד, אולי ממש ממש מעט בשנה.

שמן אחרון החלפתי לפני 7 חודשים, הרכב עשה מאז 7 אלף ק"מ.

ואז אני בעצם מקשר את הכל להכל, ומבין שאולי אני אידיוט ובעצם יש לי בעיה בחיישן חמצן?! והממיר שלי היה מצויין

והנתונים שהוא קיבל פשוט גרמו לו לעבוד ביעילות נמוכה ומכאן הקוד 0421?

והרכב מפויח - גם האגזוז - לא בגלל הממיר, אלא בגלל שהחיישן חמצן לא תקין והתערובת עשירה מדי

ומכאן גם שריפת השמן?

סליחה מראש על אורך הפוסט

אני כנראה צריך עוד הרבה ללמוד, אבל על טעויות משלמים - בדרך כלל במזומן.

מה דעתכם?

פורסם

אתה צריך לבדוק מהיכן נזילת השמן, כנראה מאטם שסתומים.

מומלץ לטפל בהקדם פחות זיהום סביבה ומנוע יותר נקי:)

גם אצלי יש קוד P0420 כרגע, בינתיים מושך את התקלה.

היכן החלפתה ממיר?

• תוכן חדש...