Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר בשעה 9 בבוקר יש לי בדיקה במעבדת שינה, ברור לי שזו עדין לא הפגישה שישנים שם עם כל המכשירים, אז למה בעצם אני בא לשם מחר? מישהו היה? יודע?

תודה רבה

פורסם (נערך)

האמת היא שההכרות שלי עם מעבדת שינה היא מה למדתי לפני המון שנים, אבל בכלל.

לפני בדיקה רפואית, הרופא צריך לראות מה הוא מחפש ולהתאים את הבדיקה כדי שתעלה את המידע המבוקש.

יש בדיקה במעבדה ויש גם בדיקת שינה ביתית, שבה ה"מעבדה" מגיעה למיטה שלך (טכנאי מתקין את המכשירים. כמובן לא כל מה שיש במעבדה הקבועה).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הפנו אותך לבדיקה ביתית או בדיקה במעבדה?

אם זו בדיקה ביתית - אתה נפגש עם הטכנאי במכון השינה, על מנת לאסוף ציוד ולקבל עליו הדרכה בשביל לישון איתו ולערוך איתו את הבדיקה בבית.

פורסם
הפנו אותך לבדיקה ביתית או בדיקה במעבדה?

אם זו בדיקה ביתית - אתה נפגש עם הטכנאי במכון השינה, על מנת לאסוף ציוד ולקבל עליו הדרכה בשביל לישון איתו ולערוך איתו את הבדיקה בבית.

אמרו לי להגיע למרפאת שינה בעכו ב9:00 בבוקר, זה כל מה שאני יודע

בנוסף קבלתי שאלון למלא על השינה והיקיצה שלי בשבוע האחרון עד לבדיקה

אז כנראה שאני נוסע לאסוף את הציוד ולקבל הדרכה?

פורסם (נערך)

מרפאת יועצים העומדת "כללית"? לא ידוע לי על מעבדת שינה שם.

אני מניח שמדובר בבדיקת רופא.שיקבע אם בכלל יש צורך בבדיקה, ואם כן - איזה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בבדיקה ביתית אתה מזומן לשעות הערב שם הטכנאי מרכיב עליך את המכשור ושולח אותך לישון בבית.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

תביא בחשבון בעיות חניה. תקדים קצת כייתכן שתעשה סיבובים.

פורסם
תביא בחשבון בעיות חניה. תקדים קצת כייתכן שתעשה סיבובים.

בעכו אין בעיות חניה. לא שידוע לי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני צריך גם כן להתגבר על העצלנות ואולי אף הפחד וללכת לכזו מעבדה. אני נוחר ואפילו אומרים לי שלפעמים אני מפסיק לנשום שזה מפחיד. כנראה שאני נוחר כל כך חזק עד כדי כך שזה מפריע לי לישון טוב ולכן למחרת אני קם עייף. אני חושש שאם אני אגיע לכזו מעבדה אני לא אירדם להם בכלל. יש לי בעיה להירדם כאשר אני יישן מחוץ לבית. אפילו בבית מלון למרבה הפליאה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הבעיה אינה עוצמת הנחירות, אלא העובדה שהן מייצגות חסימה בדרכי הנשימה, ובגלל חסימה זו יש יקיצוקת קצרות מאד שפוגמות קשות בטיב השינה. הדבר הזה קשור למחלות נוספות כמו יתר לחץ דם ומחלות לב. בהחלט מומלץ שתפנה לרופא שלך או לרופא אף אוזן וגרון כדי לגלגל את הבדיקות הדרושות.

פורסם

מישהו שאני מכיר סובל מזה די קשה (ואני מנסה לשכנע אותו ללכת למרפאת שינה). אם אתה חושב שאתה סובל מזה אל תדחה את הביקור, זה סבל מתמשך מיותר.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)
אני צריך גם כן להתגבר על העצלנות ואולי אף הפחד וללכת לכזו מעבדה. אני נוחר ואפילו אומרים לי שלפעמים אני מפסיק לנשום שזה מפחיד. כנראה שאני נוחר כל כך חזק עד כדי כך שזה מפריע לי לישון טוב ולכן למחרת אני קם עייף. אני חושש שאם אני אגיע לכזו מעבדה אני לא אירדם להם בכלל. יש לי בעיה להירדם כאשר אני יישן מחוץ לבית. אפילו בבית מלון למרבה הפליאה.

אין שום בעיה - בקש בדיקה ביתית וקח את הציוד איתך הביתה.

פתחתי על זה פוסט לא מזמן.

מי שנוחר/ חושש לבעיות שינה כאלו ואחרות אני מציע לו להקליט את השינה בעזרת אפליקציה בשם:

SnoreClock

אם אחוז הנחירות גבוה מאוד (מעל 20-30%) אז יש הסתברות כלשהי לדום נשימה בשינה.

מצב של נחירות לא מחייב שיהיה דום נשימה בשינה, אבל בד"כ שניהם קשורים האחד בשני וזה יכול להעיד על הפרעות נשימה בשינה.

(ברור שעדיף להתייעץ עם רופא בנושא...)

מה שמבאס הוא, שלתופעה הזו אין פתרון של ממש והניתוחים לא מהווים פתרון הולם.

כרגע אלו הם הפתרונות המקובלים:

1. מכשיר CPAP שרוב האנשים לא מצליחים להסתגל אליו.

2. סד דנטאלי - מתאים למקרים בינוניים/קלים ואף לקשים (למי שהתמזל מזלו)

3. אנשים בעלי עודף משקל גבוה - ירידה במשקל עשויה לסייע אף היא אבל אין שום ערבות לכך.

ישנם אנשים רזים מאוד עם דום נשימה חסימתי בשינה.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

עוד אמצעי לאבחון מקדים של דום נשימה הוא על פי מצבם הויזואלי של הציפורניים.

מצב רפואי שנקרא "קלאבינג".

אם אתם חוששים שיש לכם, כדאי שתפנו בהקדם לרופא.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA

***** לא מבין באמת שום דבר בנושא, קחו את כל מה שאמרתי בערבון מוגבל.

• תוכן חדש...