Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על הסיאט לאון FR 1.8 SC 2018

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות רכב חדש בחודש הקרוב וחשבתי על הסיאט לאון FR.

מה אתם אומרים על הרכב הזה? יש לו בעיות?

תודה.

פורסם

אחלה רכב, נותן תמורה יפה למחיר מבחינת מנוע ואיבזור.

לא הייתי ממליץ לקנות חדש מהחברה.

ירידת ערך מוגזמת ברמה מטורפת, אתה מוזמן לבדוק ביד 2 רכבים שפחות משנה על הכביש.

פורסם (נערך)
אחלה רכב, נותן תמורה יפה למחיר מבחינת מנוע ואיבזור.

לא הייתי ממליץ לקנות חדש מהחברה.

ירידת ערך מוגזמת ברמה מטורפת, אתה מוזמן לבדוק ביד 2 רכבים שפחות משנה על הכביש.

צודק, אך חשוב להוסיף ולהדגיש כי גם אז ירידת הערך לא תעצר. 3 שנים על הכביש הרכב יספוג ירידת ערך של כמעט חצי ממה שעלה חדש, לפחות.

לגבי בעיות - יש.

מנועים אוכלים קצת שמן.

לפעמים חסר נוזל קירור.

מקרקשות ומזמזמות, במיוחד עם גג פנורמי.

גיר dsg7 יבש, נקרא dq200, בעייתי ויקר יחסית לתיקון (מה שמתקלקל בו נקרא מכטרוניקס).

חוץ מזה, מפנק בטירוף ונותן המון ביחס למחירו. אלה הרכבים היחידים בעולם שעם עדכון תוכנה בסיסי ההספק עולה בעשרות אחוזים.

עריכה אחרונה על ידי ProMeR

עומר :-)

פורסם

נכון, לגבי הירידת ערך אתה צודק בהחלט. ירידת ערך שאפילו לא מביישת ירידת ערך של מותג יוקרה. אף פעם לא הבנתי למה זה ככה בלאון. כבר עכשיו יש למכירה ביד2 שנתונים 2017 עם כל התוספות שקיימות (FR+) עם קילומטר מצחיק שאפשר בכיף עם התמקחות קלה לקנות ב-130,000.

לגבי השמן, זה לא בכולם. (מניסיון)

לגבי הגיר, כמובן שהנושא הזה לגבי ה-DQ200 נטחן לא פעם ולא פעמיים, וכן יש לו מוניטין של גיר בעייתי אבל זה גם הרבה מזל, מכיר הרבה שעברו את ה-100K ולא הייתה בעיה אחת (שוב, מזל!) פשוט צריך לדעת איך להתנהג עם הגיר הזה. היתרון הוא שיש אחריות.

מקרקשת ומזמזמת? בזה אתה צודק, אפילו ברמה מוגזמת. זה סיאט אחרי הכול למרות שאיכות החומרים בתא הנוסע היא "יחסית" באיכות טובה ולא ברמה זולה כמו פעם.

פורסם

לי המצב דווקא נראה הפוך, הרכב מחזיק מחיר בצורה טובה.

זה לפי הסטטיסטיקה של יד 2 ומחירים בהם הרכבים מפורסמים בלוח.

פורסם

אם זה לא דחוף א הייתי מציע לך לחכות לפולו GTI החדשה..

המחיר יהיה קרוב ללאון חדשה והמנוע (2.0) והגיר (DSG 6) עדיפים מהלאון ובנוסף תגיע עם מערכות בטיחות אקטיביות.

זה מה שאני הייתי עושה אילו הייתי במקומך, אלא אם אתה מתכוון ללכת על יד2..

פורסם
צודק, אך חשוב להוסיף ולהדגיש כי גם אז ירידת הערך לא תעצר. 3 שנים על הכביש הרכב יספוג ירידת ערך של כמעט חצי ממה שעלה חדש, לפחות.

אם תציץ ביד2, יש בדיוק רכב אחת מ2015 שמפורסם מתחת ל100K ש"ח (מפורסם ב95) כל היתר ב110-120.

האם כולם חיים בסרט ולא ימכרו כי המחיר הריאלי הוא סביב ה80-90K?

אם כן, אז שווה לרכוש משומש ולשים כסף בצד ליום שהגיר יחליט להתפיע.

אם רוכשים חדש, הייתי מתעקשת על 3 שנות אחריות מלאה, כל הקבוצה יישרה קו מלבד סיאט.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
נכון, לגבי הירידת ערך אתה צודק בהחלט. ירידת ערך שאפילו לא מביישת ירידת ערך של מותג יוקרה. אף פעם לא הבנתי למה זה ככה בלאון. כבר עכשיו יש למכירה ביד2 שנתונים 2017 עם כל התוספות שקיימות (FR+) עם קילומטר מצחיק שאפשר בכיף עם התמקחות קלה לקנות ב-130,000.

לגבי השמן, זה לא בכולם. (מניסיון)

לגבי הגיר, כמובן שהנושא הזה לגבי ה-DQ200 נטחן לא פעם ולא פעמיים, וכן יש לו מוניטין של גיר בעייתי אבל זה גם הרבה מזל, מכיר הרבה שעברו את ה-100K ולא הייתה בעיה אחת (שוב, מזל!) פשוט צריך לדעת איך להתנהג עם הגיר הזה. היתרון הוא שיש אחריות.

מקרקשת ומזמזמת? בזה אתה צודק, אפילו ברמה מוגזמת. זה סיאט אחרי הכול למרות שאיכות החומרים בתא הנוסע היא "יחסית" באיכות טובה ולא ברמה זולה כמו פעם.

האיכות חומרים מרגישה טובה, אך היא לא, הרכב מזדקן מהר.

אם זה לא דחוף א הייתי מציע לך לחכות לפולו GTI החדשה..

המחיר יהיה קרוב ללאון חדשה והמנוע (2.0) והגיר (DSG 6) עדיפים מהלאון ובנוסף תגיע עם מערכות בטיחות אקטיביות.

זה מה שאני הייתי עושה אילו הייתי במקומך, אלא אם אתה מתכוון ללכת על יד2..

צודק לגמרי. הפולו החדשה צריכה להיות פצצה!!!

אם תציץ ביד2, יש בדיוק רכב אחת מ2015 שמפורסם מתחת ל100K ש"ח (מפורסם ב95) כל היתר ב110-120.

אם רוכשים חדש, הייתי מתעקשת על 3 שנות אחריות מלאה, כל הקבוצה יישרה קו מלבד סיאט.

יש הבדל עצום בין הרצוי למצוי.

במחיר של 110k ל2015, היא צריכה להיות עם ק"מ רצפה, ויד ראשונה, אחרת תהיה בעיה.

עומר :-)

פורסם

לך תדע מה הסיפור של האוטו הזה, המודעה הזו נמצאת שם הרבה זמן והמוכר אפילו לא טורח להקפיץ.

בכל מקרה רוב הלאונים מבציר 2015 שמפורסמים שם (להוציא סוחרים וסוכנויות) מפורסמים באזור ה110-120 שזה בערך המחירון של הרכב.

משקף ירידת ערך של 40-50K לשנתיים וחצי (נניח, אנחנו רק בתחילת 18) שזה בשקלים [במקרה הגרוע ועם עיגול כלפי מעלה] 1700₪ לחודש ירידת ערך, נשמעת כמו ירידת ערך ממוצעת של כל רכב בסגמנט המחיר של הלאון.

פורסם (נערך)

בנוסף, גם כדאי שתדע שמבחינת אבזור בטיחות, הלאון SC החדשה עדיין אינה מצויידת בכל מערכות הבטיחות כמו בחו"ל.

יש לה רק חלק מהן, ועל פי התקנות החדשות של משרד התחבורה היא אינה פטורה מהתקנת מובילאיי.

אם זה לא מפריע לך, אז תן להם להתקין לך מובילאיי, לאון זו בחירה מעולה, אתה תהנה מכל רגע!

אם כן מפריע - אז אני ממליץ לך לבדוק מה האבזור בדגמים מתחרים שכן פטורים ממובילאיי. דוגמאות: הונדה סיוויק, מאזדה 3. (בגרסאות המאובזרות לפחות...)

ואז תברר פשוט עם צ'מפיון מתי (אם בכלל..) הם מתכננים להוסיף את המערכות האלה. כאמור, בחו"ל הן כבר ממזמן קיימות בלאון.

בארץ היבואן בוחר "לסרס" (בניגוד ליבואנים מתחרים...).

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

קראתי משהו קטן על הסיאט ארונה במגזין אוטו, אני לא יודע אם זה נוגע רק לארונה או לכל המותג, אבל בתוספת של 1000 ש"ח מקבלים אחריות לשנה נוספת (3 במקום 2)

• תוכן חדש...