Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבקש עזרה בדבר קשר סיבתי בין תקלות שהיו לי בהגה בתקופה של החודש - חודשיים האחורנים .

המקרה הוא כזה :

לפני כחודש וחצי החלו רעשים בסיבוב ההגה במהיריות נמכות מכעשריים קמ''ש בעקבות כך לקחתי את האותו למוסך א' , המוסך לטענתו פתר את הבעיה ( לטענתו נגרמה מניזלה במשאבה ) ואספתי את האוטו .

כשבוע -שבועיים , לאחר מכן חזרה אותה התקלה , לקחתי את האוטו למוסך ולטעתנם שוב פעם , הם פתרו את הבעיה והחילפו בולם זעזועים אחורי של הרכב מכיוון שלטענתם זה היה נחוץ מבחינה בטיחותית (על כך אין לי טענות ), בעבור שני התיקונים האלו שלמתי כ 2000 ש''ח .

לפני כשבועיים - שלושה , חזרה התקלה וקצת לאחר שחזרה ( לא היה לי זמן לקחת את האוטו למוסך מיד כשחזרה התקלה ) ירד גם הלחץ במשוואת ההגה כך שהיה קשה מאד לסובב את ההגה ( נדרש המון כוח ) , האוטו הגיע למוסך בגרר , והמוסך החליף את משוואת ההגה ( במשאבה מפירוק ) ולטענתו פתר את הבעיית הרעש בעת סיבוב ההגה , מכיוון שהייתה זו פעם שלישית שהאוטו מגיע למוסך בזמן קצר לא שלמתי על התיקון אלא החלטתי לנסוע קצת באוטו על מנת לוודא שהתקלה לא חוזרת .

משחזרה התקלה כעבור כשבוע (רעש בסיבוב ההגה , המשאבה תקינה ) , קיבלתי המלצה בפורם על מוסך שמטפל ברכבים גרמניים - מוסך ב' .

לקחתי את האוטו למוסך ב' והוסבר לי שהבעיה נגרמת כתוצאה מזנילה בצינור השמן של ההגה ושעלות התיקון 1500 ש''ח . כשאלתי את הבעלים של מוסך ב' הוא הסביר שהצינור היה קרוע לגמרי וייתכן כי דלף במשך הרבה זמן .

כעת מוסך א' דורש תשלום של 1100 ש'''ח עבור החלפת המשאבה , טענתי בפניו שהתקלה חזרה ושלקחתי את האוטו למוסך אחר , ושלכן אני לא בטוח שמגיע לו כ''כ הרבה כסף ( ספק עם בכלל , כי ייתכן שהמשאבה התקלקלה בעקבות תיקון לא טוב של הנזילה שגרמה לרעש בסיבוב ההגה ) ומוסך א' הסביר לי שככל הנראה ושהדבר דיי נפוץ שבעקבות כך שהמשאבה החדשה בלחץ גבוה יותר מהמשאבה הקודמת כתוצאה מכך נוצרה נזילה בצינור שהוחלף ,

לטענתי במקרה כזה היה צריך מוסך א' להציג זאת בפניי ולבדוק האם אני מוכן להשקיע 3600 בתיקון אוטו ישן שעתיד לעבור טיפול תקופתי + אגרת רכב עוד כחודשיים כך שצפוייה הוצאה של כ 5000-6000 שח שזו בערך עלות של אוטו כזה . והוא מצידו טוען שלו היה מתקשר לבדוק איתי על כל תקלה כזו לא יכול היה לתקן את האוטו ושהוא לא תמיד יכול לחזות זאת . מנגד לדעתי , בסכומים שעולים על 1,000 ש''ח ועוד תקלות כפי שהגדיר נפוצות כן ראוי להתקשר לוודא האם אני מוכן להשקיע ברכב ישן כ''כ הרבה כסף .

השאלות שלי הן אלו :

1. האם מה שהוא אומר ייתכן , שהחלפת המשאבה (משאבה מפירוק )גרמה לשינוי לחץ שגרם לנזילה בצינור ?

2. האם מגיע למוסך א' כסף על התיקון ? אם כן כמה לדעתכם ? ( ברמת סכום , או ברמת רק החלק , חלק ועבודה+ הנחה ? ... )

3. האם 1500 ש''ח על צינור הגה הוא מחיר הוגן , עלות הצינור מפרוק היא 800 ש''ח לא כולל עבודה ולא כולל מע''מ

פורסם

השאלות שלי הן אלו :

1. האם מה שהוא אומר ייתכן , שהחלפת המשאבה (משאבה מפירוק )גרמה לשינוי לחץ שגרם לנזילה בצינור ? - לא

2. האם מגיע למוסך א' כסף על התיקון ? אם כן כמה לדעתכם ? ( ברמת סכום , או ברמת רק החלק , חלק ועבודה+ הנחה ? ... ) - תגיעו להסדר כספי של 50/50.

3. האם 1500 ש''ח על צינור הגה הוא מחיר הוגן , עלות הצינור מפרוק היא 800 ש''ח לא כולל עבודה ולא כולל מע''מ - אכן מחירו של צינור מקורי יקר ובדרך כלל המוסכים קונים את הצינור ישירות מהייבואן צ'מפיון שהוא קובע את המחיר חסר הפרופורציות.

אתה לא יכול לדעת בוודאות מה מצבו של צינור מפירוקיה שהיה מורכב על רכב אחר במשך 10 שנים ואולי יותר לכן לא כדאי לקחות סיכון במקרה הזה.

בהצלחה.

איזה כייף לי :)

פורסם
בהצלחה.

תודה רבה מרקו ,

האם אפשר הסבר מדוע לא ייתכן שהחלפת המשאבה גרמה לשנוי לחץ אוויר ?

על מנת שאוכל לטעון זאת בפני המוסך , ולהגיע עימו להסדר ( לשמחתי השיח עימו עד עתה נוהל ברוח טובה ונעימה למרות המחלוקת בנינו , והייתי שמח לשמור על המצב הזה כיוון שההורים שלי מטפלים אצלו ( להם אין רכבים גרמניים , ובהם המוסך הזה מטפל יותר טוב והיו רוצים להמשיך לטפל אצלו )

לגבי התשובה לסעיף 2 ' מאחר ומדובר באוטו ישן - מודל 202 אני נוטה להעדיף חלקים מפירוק בדר''כ בעיקר לנוכח כך שצינור מקורי מהיבואן עולה 3000 ש''ח .

• תוכן חדש...