Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפסק פחת לא עובד אחרי קצר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי הדביל הזה רצה להחליף מפסק הפעלה של דוד שמש, על פניו עבודה לא מסובכת בכלל אבל הדביל (באמת דביל) הוריד את הכפתור הלא נכון והתחיל לעבוד מבלי לבדוק שאכן הכפתור שהוריד בלוח חשמל מנתק את השקע של הדוד. בזמן העבודה החוטים נגעו אחד בשני, היה ניצוץ חשמלי חזק עד כדי כך שהמפסק החדש כולו ניהיה שחור מבלי שהיה מחובר בכלל אלה פשוט היה בקרבת מקום, שיגיד תודה שהוא בעצמו לא התחשמל.

בכל מקרה מן הסתם החשמל בבית ישר קפץ אך לאחר מכן הרמה של המפסק הראשי גרמה לו לקפוץ שוב, הוא ניסה להוריד את הכפתור שהוריד לפני זה ואז הרים את המפסק הראשי שוב, המפסק לא קפץ למטה אבל החשמל לא חזר לעבוד בבית.. הוא ניסה לשחק עם המפסקים ובאחת הפעמים החשמל חזר לשניה ואז שוב הפסיק לעבוד, כרגע ארבעת החוטים של הדוד מנותקים ומלופפים היטב עם איזולרבנד.

הצעות/דיעות?

פורסם

למרות שזה אסור ע"פ החוק, אנשים עושים עבודות חשמל קטנות בביתם.

אבל האדיוטיות הקיצונית שהפגין החבר שלך מראה בבירור שהוא לא כשיר לשום דבר שכולל חשמל ומברג.

הצעות? שיזמין חשמלאי. או אמבולנס.

פורסם

"חבר שלי".

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

האפשרויות השכיחות לתופעה שאתה מתאר הן:

1. המפסק בעצמו התקלקל - או בגלל שהוא זול ופשוט (זה אחד ההבדלים השכיחים בין מפסקים סיניים זולים לבין מפסקים איכותיים [hager,abb,schnider,siemens]) או בגלל שהוא כבר ישן ועשה את שלו.

2. הפיוז של חברת חשמל (בארון לפני הלוח הדירתי) כנראה נשרף.

כמובן שיכולות להיות סיבות אחרות למה שאתה מתאר, אבל אלו הן השכיחות.

במידה וחשמלאי מוצא שהבעיה בפיוז של חברת חשמל, יש עלות של כמה עשרות שקלים והם מגיעים להחליף את הפיוז (גם בשישי-שבת).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ישנה דרך לדעת שזה דווקא הפיוז?

המפסק הראשי לפעמים קופץ ולפעמים לא.. גם כשכל המתגים למטה. אבל חשמל אין לא ככה ולא ככה..

הקופסא של סימנס האמת אבל מאוד ישנה. סתם כד״א, כמה עולה להחליף את הקופסא לחדשה?

ניטץ׳, באמת מדובר בחבר, אין לי בעיה להודות שאני אידיוט במקרה הצורך :roll:

פורסם

בשלב ראשון - חשמלאי יבדוק עם מברג טסטר את ההזנה (פאזה) של המאמ"ת הראשי (שהוא בד"כ 40A או 32A או 25A), כניסה ויציאה בשביל לוודא שהוא תקין.

כמובן שאם יש פאזה בכניסה ואין ביציאה (והוא "מורם"\פעיל) אז הוא תקול. אם יש פאזה בשני הצצדים אז הוא תקין- מה שמעיד על כך שגם הפיוז של חברת חשמל כנראה תקין כי יש מתח. במידה ואין מתח בכלל - לא בכניסה ולא ביציאה, אז הפיוז של חברת חשמל נשרף.

שלב שני - חשמלאי יבדוק עם וולט מטר את ה-אפס והפאזה בכניסה ל"פחת" וביציאה שלו. כמובן שהוא יחפש מתח של 220-240V.

ה"פחת" מנתק את שני המוליכים הללו ולכן וולט-מטר יתן אינדיקציה אם הוא מוליך כראוי או לא.

היכן החבר (הדביל) מתגורר ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ביחד איתי בעיר שדרות..

אותו החשמלאי מטעם חברת החשמל:

א. הוא הגיע אליו וגילה פיוז שרוף, כמה זה יעלה? אני לא יודע אם זה משנה אבל הוא גר בבניין דיי ישן.. הקופסא שלו נמצאת מחוץ לביניין לעומתי שאצלי זה בתוך הבית, אצלי החוטי חשמל בצבע כחול חום ואצלו אדום שחור שבקריאה ברשת מדובר על מבנים ממש ישנים.. זה משנה משהו מבחינת עבודה/מחיר?

ב. הגיע וגילה שהפיוז בסדר.. יעלה משהו? הוא יוכל לטפל בתקלה שהיא לא הפיוז? במידה וכן.. שווה לאשר את העבודה דרכו או שעלול לעלות ביוקר?

תודה לכולם :)

פורסם

עלות הביקור של החשמלאי של חברת חשמל היא כמה עשרות שקלים (משהו כמו 30 למיטב זיכרוני). הוא לא יעשה שום עבודה שהיא מעבר למונה (כלומר שייכת לדירה ולא לחברת חשמל).

פורסם

טוב תודה רבה לכולם! ובעיקר לאיציק שבזכותו ידעתי להגיד לו להתקשר למרות ששבת היום, בסביבות השעה 9 הוא חייג ובשעה 10 הגיע חשמלאי מטעם חברת החשמל שמצא פיוז ראשי שרוף והחליף אותו, עבודה של דקה על השעון כמו שהבנתי ונאמר לו שיחייבו אותו בחשבון חשמל הקרוב ב55 שקלים. בנוסף אמר שהשירות פועל 24\7 כולל שישי לילה ושבת ומתחייבים להגעת חשמלאי עד שעתיים מאז השיחת טלפון.

• תוכן חדש...