Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרמור על מצב הכבישים/פקקים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלה הרגע בדה-מרקר.

ומה עם כבישי האורך?

גם הם פקוקים בעיקר בגלל הגידול באוכלוסיה באיזור השרון (מז' נתניה, תל מונד, קדימה-צורן ושאר הישובים שגדלו פי שלושה מבלי שום שיפור בתחבורה מהם/אליהם).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 270
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אני לא מסכים איתך. איכות מערכת תחב"צ לא תלויה במחירי הנסיעה. יש ערים לדוגמא בהן הנסיעה בתחב"צ היא חינם מכיוון שהיתרונות לעיר\למשק המדינה מנסיעת עובדים\אנשים בתחבורה ציבורית משתלם הרבה יותר מכרטיס נסיעה.

אני אישית לא מכיר ערים כאלה, אבל אני מניח שאם אתה אומר, זה קיים. בכל מקרה אני לא מכיר דוגמא כזו לכל מערכת האוטובוסים במדינה שלמה.

במבט אל מדינות אחרות, זה מאוד לא נכון. מערך תחבורה ציבורית יעיל מונע בזבוז כביר של שעות-אדם, מונע זיהום די גדול במרכזי אוכלוסיה גדולים, מה שמוריד את מספר הסובלים מתופעות בריאותיות הקשורות בזה, ואחרי תקופת הרצה קצרה שבה בונים סטטיסטיקה- אפשר גם להתאים את התדירות לזמני השיא.

כל האפקטים החיוביים והמקומות האחרים שמפעילת התשתית (בד"כ העיר או המדינה, או חברה פרטית שמסובסדת ע"י הנ"ל) מאפשרים סבסוד, למשל.

לא נעשה מחקר בנושא עדיין, אבל אני חותם לך שאחת הסיבות לפריון העבודה הנמוך בישראל היא שחיקה מהרגע הראשון בבוקר כתוצאה מעמידה של שעה בפקק.

אגב, גם בלי סבסוד, אם אתה לא נוסע חצי מהזמן עם אוטובוס ריק או קרונות ריקים ממש, המחיר עדיין לא חייב להיות כ"כ גבוה.

קודם כל, עובדתית, נסעתי לא מעט במערכות תחבורה ציבורית מהטובות ביותר במערב אירופה, ומחירי הנסיעה שם לעתים גבוהים פי 2-3 לעומת מחירי נסיעות מקבילות כאן. אבל אלה רק עדויות אנקדוטליות שלי.

הנקודה העיקרית שלי היא שלא קראת את ההודעה שלי נכון. אתה מתפרץ לדלת פתוחה; אני בעד תחבורה ציבורית ולא נגד. אני רק טוען דבר פשוט: התפיסה הממשלתית והציבורית כיום היא שאוטובוס זה לחלכאים ונדכאים, או לילדים, בני נוער וקשישים בלבד. משם כך השאיפה היא לספק את השירות המינימלי האפשרי, ולכן המדיניות היא לקבוע תעריפי רצפה ולתת את המכרז למי שמציע את המחיר הנמוך ביותר כדי שתהיה מינימום סובסידיה. רוצים תחבורה ציבורית איכותית - צריך לשלם כסף, בין אם ע"י סובסידיות או ע"י ייקור תעריפי הנסיעה. וזה להערכתי משהו שהן הציבור והן השלטון לא בשל עדיין לקבל.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

רק עדכון קטן - במכרזים בעשר השנים האחרונות מחיר הנסיעה לנוסע לא קובע כלום. בכלל, המחיר לא נקבע על ידי המפעילה אלא על ידי משרד התחבורה. זכיה במכרז ע"פ מחיר הנסיעה הייתה נכונה במכרזים הראשונים שיצאו אי שם ב-2000-2005. מאז לא חזרו על הטעות הזאת.

היום בכלל לא מעניין את החברות המפעילות תחבורה ציבורית מה מחיר הנסיעה, שכן התשלום ניתן להן ע"פ מספר הנסיעות שיצאו בפועל ומרחק הנסיעה. זכיה במכרז מבוססת על קריטריונים אחרים ולא על קביעת מחיר ותעריף. בכלל, מאז הרפורמה והמסלקה המשותפת שהופעלה לפני כשנתיים, הנסיעות ברחבי המטרופולין נהיו נוחות הרבה יותר...

פורסם (נערך)

לפני כשנתיים על נסיעה מהצומת לת"א (מפעילה אגד)

נגבה מחיר מטורף של 19 שקלים לכל כיוון עבור נסיעה לת"א. (לא הייתה אפשרות לחופשי חודשי)

מנתניה (נתיב אקספרס) שזה בסה"כ עוד 10 ק"מ, נגבו בזמנו 9-11 ש"ח לא זוכר בדיוק.

עכשיו שיש את הרפורמה, אפשר לנסוע במחיר שפוי... (בהנחה וקונים "חבילות נסיעה")

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

גם בטיוב הלונדוני/מטרו הפריזאי/סבוואי הניו-יורקי, בשעות השיא, הנסיעה היא צפופה, לרוב בעמידה, לעיתים קרובות לצד אנשים מאותגרי- דיאודורנט.

ובכל-זאת, הרבה אנשים ממעמד סוציו-אקונומי גבוה רואים בהן פתרון לגיטימי ויעיל.

...

והטכנולוגיה שתאפשר המשך סבסוד ממשלתי למעוטי היכולת כבר קיימת ומיושמת ממילא.

(כמו שתלמידים/קשישים משלמים חצי תעריף/חיילים נוסעים חינם ב"גיהוץ" תעודה מתאימה בכניסה לאוטובוס).

כמה הערות:

1. מערכות הסעת ההמונים בערים אלה (ובערים גדולות אחרות באירופה ואמריקה) החלו לפעול הרבה לפני שהופיע רכב מנועי, ובודאי לפני שהרכב הפך עממי. לפיכך לפחות 6 -7 דורות התחנכו על שימוש בתח"צ.

2. ההבנה שיש צורך בהאחדת המערכות, כולל התעריפים והתשלומים, הושגה, למשל, בברלין באמצע שנות ה-20 של המאה ההקודמת, בזמן שמערכות ההסעה היו שייכות למועצות הרובעים. כבר אז הגרמנים הבינו שצריך לחבר את מערכות הרכבת האזוריות (וכיום יש להם לא פחות מ-4 מערכות) ולאפשר מעבר בין המערכות השונות. התוצאה - כרטיס אחד שמשמש לא פחות מ-7 מערכות תחבורה מקבילות, כולל מעבר ביניהן.

3. במרכזי הערים הגדולות באמת השימוש ברכב פרטי יקר במידה פרוהיבטיבית - מקום חניה פרטי במנהטן יכול לעלות מאות אלפי דולרים, יש גודש, יש אגרות גודש, יש אגרות כבישים. בקיצור - השימוש ברכב הפרטי יקר בטירוף. אז משתמשים בתחב"צ, שמצידו יעיל ביותר, ופועל 24/7 (חוץ מכריסטמס).

ואצלנו - בדוק את ההיסטוריה של בנית הרכבת התחתית בלת אביב. משרד האוצר חסם את האפשרות משך 50 שנה, וכאשר סוף סוף הושגה הסכמה נבחרה פשרה בעייתית. לפחות כעת מדובר על בניה של רכבת תחתית "אמיתית" בעשורים הבאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עלה הרגע בדה-מרקר.

ומה עם כבישי האורך?

גם הם פקוקים בעיקר בגלל הגידול באוכלוסיה באיזור השרון (מז' נתניה, תל מונד, קדימה-צורן ושאר הישובים שגדלו פי שלושה מבלי שום שיפור בתחבורה מהם/אליהם).

גם ביבנה. בנו 'שכונה ירוקה' (הרסו פרדס ענק כדי להקים אותה) ללא תשתית ליציאה/כניסה של העיר שמתאימה לגידול האוכלוסיה.

נוצר מצב ש-30 אלף תושבים שיצאו מאותה יציאה כל בוקר וחזרו אליה כל ערב, מוצאים את עצמם עם אוכלוסיה שגדלה פי 2 (כרגע, השכונה עדיין בבנייה והאכלוס רק גובר), ואני לא צריך להסביר לכם את הפקקים שזה יוצר.

השכונה כבר קיימת מעל שלוש-ארבע שנים, ורק לאחרונה התחילו בתכנון מחלף נוסף בעיר.

עד שזה יתחיל, שלא נאמר יגמר, יקח עוד כמה שנים טובות.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

ביבנה הירוקה המצב דווקא לא רע בכלל. יש תחנת רכבת במרחק של קילומטר (יבנה מזרח). כמה חברים מהעבודה נוסעים על אופניים\קורקינט עד התחנה ומשם ברכבת לתל אביב. מאוד מרוצים.

פורסם
גם ביבנה. בנו 'שכונה ירוקה' (הרסו פרדס ענק כדי להקים אותה) ללא תשתית ליציאה/כניסה של העיר שמתאימה לגידול האוכלוסיה.

נוצר מצב ש-30 אלף תושבים שיצאו מאותה יציאה כל בוקר וחזרו אליה כל ערב, מוצאים את עצמם עם אוכלוסיה שגדלה פי 2 (כרגע, השכונה עדיין בבנייה והאכלוס רק גובר), ואני לא צריך להסביר לכם את הפקקים שזה יוצר.

השכונה כבר קיימת מעל שלוש-ארבע שנים, ורק לאחרונה התחילו בתכנון מחלף נוסף בעיר.

עד שזה יתחיל, שלא נאמר יגמר, יקח עוד כמה שנים טובות.

וגם זה רק כי ראש העיר סירב לאשר בניית הרחבה נוספת של 2300 יחידות דיור (שכמעט כולן מוקדשות למחיר למשתכן) ללא שהממשלה תדאג למחלף נוסף לעיר. אם הוא לא היה מתעקש אף אחד בממשלה לא היה בונה שום מחלף. אבל בישראל כמו בישראל בטח יסיימו לבנות את השכונה הנוספת (שכרגע רק בתכנון) הרבה לפני שיוקם המחלף, ואז יצטרפו עוד ארבעת אלפים כלי רכב שינסו לחצות את העיר בשעות העומס.

style, הבעיה עם תחנת יבנה מזרח שבשעות מסוימות הרכבות עוברות שם רק פעם בשעה ולא לכולם מתאימה השעה הזו. עקב כך אישתי נוסעת עם הרכב לתחנת הרכבת בצד השני של העיר. היא חוזרת בסביבות ארבע וחצי ולוקח לה לפחות 20 דקות להגיע מהרכבת לבית (או לגן) עם הרכב. לשם השוואה, בשעות הבוקר המוקדמות היא נוסעת בכיוון ההפוך בערך 7 דקות.

פורסם

קראתי כבר בשבוע שעבר על ה"בשורה".

(כאילו שמתחילת השבוע היה קל בכבישי האורך :evil:, אתמול נסעתי מבית אליעזר לרמה"ש שעתיים וחצי, בבוקר.)

ואגב- השבר ענן היום בבוקר מעל עמק חפר קצת מפחית את הקנאה באופנוענים, לא? :twisted:

בכל מקרה, זה רק מוכיח את טענתי- הרכבת יעילה מאד בצמצום העומסים. אם היו פתרונות להמשך הדרך ממנה ועד למשרד, יותר אנשים היו משתמשים בה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני כל הזמן מנסה להבין אם אחרי הביטול רכבות הזה שיהיה מחר אז הרכבת תעבור כבר באיילון מתחת לצומת המעפילים במקום במפגש כביש עם הרמזור? הכל נראה מוכן בשביל זה. יחסוך לי עמידה מעצבנת ברמזור הזה כל בוקר

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
אני מקפיץ על מנת לעדכן:

עד יום ראשון הולך להיות בלאגן על הכבישים.

עכשיו אני מתחיל לקנא באופנוענים.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5035245,00.html

אל תקנא יותר מידי.. בג״ץ עכשיו דוחף להעלות את הביטוח לאופנועים ב17 אחוז. המדינה לעולם לא תתן פה לאופנוענים לחיות בשקט.

נטקו, לרכב בגשם זה לא ביג דיל בכלל, סך הכל צקיך לשים חליפת סערה

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

זהו לא נושא הדיון ואפשר להתווכח/להתמקח אבל עם סטטיסטיקות אי אפשר להתווכח...

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
עם סטטיסטיקות אי אפשר להתווכח...

אני נותן לך מרשם לקורס מבוא לסטטיסטיקה. ליטול עם כוח מים פעם בשבוע למשך שני סמסטרים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...